לקהל יש לדעתי השפעה די מוגבלת. גם לפני הפרשה הזאת אני לא מניח שלטביב ולהנהלת הקבוצה יש הרבה אוהדים. הקהל פשוט ימשיך להגיע למשחקים, לאהוד את הקבוצה ולאכול את השטויות של ההנהלה. ב-99 אחוז מהקבוצות בעולם זה קורה. אני מניח שכל עוד לגרעין הקשה אין כמה פושעים כבדים שבאמת מוכנים להשתמש באלימות נגד ההנהלה הרב הגדול והדומם של האוהדים ימשיך אולי לא לאהוב את מה שקורה בקבוצה, אבל לבטח לא לנטוש את הקבוצה. ברור גם שברגע שהקבוצה תמשיך לנצח ולהיות מועמדת לתארים אז לאט לאט הכעס יתמוגג וייעלם. טועמה מבין את זה היטב ולכן הוא גם אמר את מה שאמר. אגב, לא ידעתי שטועמה בכלל נוצרי. אני מעולם לא תמכתי בקריאות המגעילות נגדו, אבל לאור מצב המלחמה בין ישראל לשכנים המוסלמים עוד יכולתי 'להבין' את הקריאות, אבל אם טועמה נוצרי הקריאות לא רק מכוערות אלא טיפשיות בצורה קיצונית...
אפשר להגיד הרבה מילים טובות על קשטן, על ניהול משחקים, על עמידה טקטית, על יסודיות, על משמעת, אבל הוא מראה פעם אחר פעם שמבחינתו שחקן שסמל במועדון זה לא דבר כל כך חשוב בעיניו. עד עכשיו בשכונה לא מבינים איך אחרי כל כך הרבה שנים במועדון הוא העיף את בלדוט מהשכונה. זה המשיך עם אבוטבול, וכעת עם טועמה. זה לא נראה טוב.
אז מה חדש בכך שהפועל ת"א מתנהגת בצורה מחליאה לשחקניה. רק לפני חודשים ספורים שמענו את כל הטענות של השחקנים שעזבו את הפועל. אין ספק שהבעיה היא בהתנהלות של הקבוצה. טועמה הביא להפועל גביע ונתן תרומה יפה בעונה שעברה, למרות שלא סומן כאחד השחקנים המובילים. שלא לדבר על זה שהוא למעשה שחקן בית שם. אחר כך מתפלאים למה עם סגל עדיף על הנייר, הפועל סיימה שנייה בפער של 10 נקודות מהראשונה בלי קיזוז. זה אחד מהדברים - אווירה במועדון.
הסגל של הפועל נראה לא עמוק מספיק בהגנה ובהתקפה. חשבתי שהם מתכוונים להביא בלם נוסף, בסוף לא הביאו. באדיר כבר מבוגר, כבד ואיטי, פרנסמן לדעתי לא שחקן לרמה של הפועל (לא מבין למה לא הביאו בלם זר אחר במקומו). ולמה לשחרר את בן דיין? מה יש מגן שמאלי יותר טוב ממנו בסגל? לפחות להשאיר אותו כאופציית גיבוי. או שאולי הסיבות לשיחרורו לא מקצועיות, לא יודע. בהתקפה, עזבו שהר ושכטר. הגיע רק דמארי. לא יודע אם לאלה מספיק טוב לשמש כחלוץ שלישי, וחוץ ממנו יש עוד חלוץ על הספסל? נראה לי שלא. כמובן שבן חיים היה יכול לעבות את ההתקפה בצורה טובה. לליגה הסגל שלהם אמור להספיק, למאבקי הצמרת. אבל בקשר לליגה האירופית, אני לא יודע...מול איינדהובן בטוח אין להם מה לחפש. מקווה שיעלו מהמקום השני לפחות.
מה זה משנה אם שחקן כדורגל, או מכונאי רכב, או מלצר, או ד"ר בבית חולים הוא ערבי מוסלמי, ערבי נוצרי, יהודי, דרוזי, או כל דת אחרת? כל עוד אותו אדם לא פוגע בי, אני לא אקלל אותו, ולא אפגע בו. הלוואי שבית"ר תמצא שחקן ערבי שמתאים להרכב שלה מבחינה מקצועית ( זו הדרישה הראשונה! לא "ערבי מחמד" ), ויישבר פעם אחת ולתמיד המחסום הגזעני הזה.
שמע, גם אני לא מקלל שחקן בגלל מוצאו, אבל ברור שהקללות באים בגלל המצב העדין ששורר בארץ עם האוכלוסייה הערבית (מוסלמית) וכמובן בגלל הסכסוך עם השכנים שלנו. בעיניי מקללים את טועמה כי הוא 'ערבי מוסלמי', אבל לדעתי הרב הגדול שמקלל אותו בכלל לא יודע שהוא נוצרי אחרת למה בכלל מקללים אותו...? אנחנו במצב מלחמה עם הערבים המוסלמים, לא עם הנוצרים. לחזור לרגע לנושא הכדורגל. הפועל ת"א אכן תרוץ לאליפות עם או בלי בן חיים, אבל באירופה אני מעולם לא חשבתי שהיא תהיה יותר טובה מפ.ס.וו. דימה, אני מניח שבארץ לא ממש עוקבים אחרי פ.ס.וו, אבל גם בלי מאטבז פ.ס.וו היתה פייבוריטית מול האדומים. אני מניח שבארץ המשחק יכול ללכת לשני הכיוונים, אבל לא באיינדהובן. אם הפועל ת"א תשחק עם באדיר ופרנסמן פ.ס.וו בהחלט עלולה גם בארץ להביס את האדומים. למשל רק דריס מרטנס כבר יעשה צחוק מהגנת הפועל ת"א ועכשיו יש גם את מאטבז...
דווקא ראינו לפני שנתיים את איינדהובן נגד בני יהודה. ההולנדים שיחקו די חלש ובני יהודה הודחה רק בגלל חוסר נסיון ונאיביות. רחוקים שנות אור מהקבוצה של הידינק. הפועל בהחלט יכולה לנצח אותם בבית.
איינדהובן שיחקו אמנם חלש, אבל הם לא באמת התקשו מול בני יהודה. הם ניצחו רק 1-0 בשני המשחקים, אבל למרות התוצאות השבריריות, בני יהודה לא באמת סיכנה את השליטה של ההולנדים על המגרש (אם אני זוכר נכון). מה שאיפשר לאיינדהובן להוריד הילוך. אני בעד הפועל, ואני מקווה שהם יכולים לנצח את איינדהובן בארץ. אבל לדעתי הפועל הנוכחית לא תהיה מסוגלת להתמודד איתם, אפילו בבית. הפועל של עונה שעברה, זה כבר סיפור אחר. אבל נראה... מקווה שאני אטעה בסוף.
בשעות האחרונות הפועל ת"א מנסים לסגור עם בן חיים את המעבר שלו אבל רק מינואר. הם מוכנים לשלם ללוזון את הסכום שהוא דורש על חצי מהכרטיס ובנוסף לתת להם את כרטיס השחקן של ויקטור מרעי ועוד שחקן צעיר
איפה ראית שאמרו את זה? וחוץ מזה אפשר עדיין להעביר את טל בן חיים בשלשוה שבועות הקרובים. חלון ההעברות בישראל נסגר ב22/9
אנשים מתוך המערכת במכבי פ"ת... אותם אלה שאמרו לי שהעסקה רחוקה מלהיסגר ביום רביעי בערב שכולם פרסמו שהיא סגורה ובן חיים חתם. והוא יכול לעבור אבל לא לשחק באירופה, בינואר הוא יוכל לעבור וגם לשחק באירופה עם הפועל ת"א במידה והיא עדיין תהיה שם.
הפועל תל אביב תקעה סכין של קצבים בגב של סלים טועמה. אחרי שהפועל גרמה לאבוקסיס בזמנו ולא רצתה אותו כמאמן, הגיע תורו של טועמה לקבל יחס מגעיל מהמועדון. סלים טועמה הוא סמל עבור הפועל תל אביב, הוא תרם המון והאוהדים אוהבים אותו אבל קשטן וטביב העדיפו לשכוח הכל ולזרוק אותו לכלבים בשביל ילד בן 20 ממכבי פ"ת. בושה וחרפה, זה פשוט יחס מגעיל, אחר כך שואלים איפה הסמלים בכדורגל שלנו, מסתבר שבגלל יחס כזה הם פשוט נזרקים ושוכחים את כל מה שעשו.
מה שמתסכל בהפועל של השנים האחרונות זה שהיא מנוהלת הכי שכונה שיש ועדיין מצליחה. מתייחסים לשחקנים כמו זבל, זרקו את אלימלך, אנטבי, אבוקסיס ועכשיו טועמה מכל המדרגות, מלינים שכר ובונוסים, רבים עם הקפטן לתוך העונה, כל קבוצה נורמלית הייתה מתפרקת, הפועל ת"א איכשהו לא. מדהים.
מיועד להחליף את דדי על הספסל. שותק איפה? במשחקים שעוד לא התקיימו מאז הסיפור או באימונים שלא היו עדיין(הראשון היום או מחר)? אני אישית לא קניתי מנוי לאירופית בגלל הסיפור המסריח הזה. אה כן, וטועמה לא סמל, עזב אותנו בשביל 10 אלף דולר. שחקן אהוב, לא סמל. http://i56.tinypic.com/33w4c4w.Xxx סטפן, המשחק נגדכם ביום ראשון 20:50.