סה"כ מבחינה מקצועית יופי של חיזוק. הפועל נראית סטטית מידי, וטל בן חיים יוסיף המון פלפל למשחק שלה עם סגנון המשחק המאוד ישיר והתקפי שלו עם הכדור כשהוא תמיד מחפש לרוץ על שחקנים ולייצר משהו, משהו שלא ממש היה להפועל על בסיס קבוע כמו שהוא יביא לה. מהבחינה הכלכלית, הפועל בונה על זה שהיא תמכור את בן חיים ודמארי בסכום כולל של 6 מיליון יורו רק כדי לכסות את העלויות ולצאת בהפסד מינימלי(כלומר רק להפסיד את המשכורות ששילמו להם). לא הייתי עוצר את הנשימה בציפייה שזה אכן ייצא לפועל.
הפועל ת"א התחזקה יופי, אבל יש לטביב איזו חברות עם הלוזונים... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
טל בן חיים הוא חיזוק מצויין אבל נראה כאילו טביב ממש נואש ועמוס לוזון עשה לו בית ספר כי הפועל שילמו הרבה פלוס טועמה שעדיין יכול לתרום לא מעט וכל זה תמורת רק חצי מהכרטיס שלו.
המעבר של טל בן חיים להפועל ת"א רחוק מאוד להיות סגור ובכל מקרה גם אם ייסגר הוא לא יכול לשחק עם הפועל ת"א באירופה.
טירוף אחד גדול אחז בקבוצה בימים האחרונים ולאו דווקא מדובר במשהו חיובי גם אם הסגל נראה עכשיו יותר עמוק ומגוון. נדיר שמהפכות כאלה ברגע האחרון הופכות לסיפור הצלחה - ואני לא מדבר על טל בן-חיים שהוא שחקן נהדר אבל לבטח לא שווה את הכסף ותג המחיר יהיה משקולות על הרגליים - אלא לקשר הזר שהביאו שלא ראה דשא בעונה שעברה - נראה לי הלצה של הרגע האחרון. תגובה כללית יהיה אפשר לכתוב רק מאוחר יותר כי עדיין יש כמה נושאים שלא סגורים כמו עם טועמה למשל שזה נושא רגיש. בינתיים, דדי בן-דיין נבעט החוצה במהלך בזק והאמת שזה מהלך מובן. ידעתי שקשטן לא יסתדר איתו. אחרי עונה אחת אדירה בדאבל כמוה לא הראה מגן בליגת העל הרבה שנים עם כל-כך הרבה שערים - דדי נחלש מאוד בבת-אחת ואפילו מחצית מול בני-יהודה הוא לא סחב. לא מפתיע אותי בכלל הסיפור אותו. שיהיה לו בהצלחה במקום החדש. והנה כמה דברים שלא ברורים בנוגע לימים האחרונים: * הפועל החתימה את עומרי עטייה שאין לי מושג מי-זה - בזמן שקנדה בסופו של דבר לא שוחרר כך שיש שלושה מגנים ימניים. * איך עם כל הכסף שיש במועדון עדיין לא הגיע אף בלם רציני ובמקרה הטוב מדברים על שי מימון? * אולי היה מקום למכור את תמוז אם בן-חיים מגיע הרי לא סביר שאחד מהם יפתח על הספסל ועוד יותר לא הגיוני ואין צורך לשחק עם שלושה חלוצים. הלצה שלי: אולי לדחוף למכבי פ"ת את בן-דיין, שיבחון, מור שושן ועוד כדי להוריד עלויות בנוגע לבן-חיים. נראה מה יהיה.
לפי אמא של טוטו תמוז הוא סגור בקבוצה באירופה ויעבור בינואר. וזאת גם הסיבה שאתם רוצים את בן חיים. כמו שאמרתי אתמול אנשי מכבי פ"ת טוענים שזה רחוק מאוד להיסגר גם כי טועמה לא רוצה לבוא לשחק בפ"ת וגם מסיבות של לוזון. ואם כבר מדברים על בן דיין אז לא רק הוא שוחרר גם יוסי שבחון שוחרר.
ראוליטו, לגבי השחקנים שנקנו, נחכה ונראה. הנבואה, אתה יודע למי ניתנה. לגבי סכומי ההעברה: משהו פה נראה לי מסריח, ולאור מהימנותם הרבה של המעורבים, אני לא אתפלא אם יתגלו בעתיד כל מיני דברים. בכל מקרה, קשטן כבר מזמן לא יכול לטעון שחסרים לו כלים לזכות באליפות. חובת ההוכחה היא בעיקר עליו. אבל, אם הייתי אוהד הפועל, הייתי מתגעגע לגוטי. אתה כבר יודע באיזה יום ובאיזו שעה אתם נגדנו?
תמוז מבחינתי יכול ללכת כבר עכשיו. הרים את האף קצת יותר מידי. משחק בצורה אגואיסטית ומגעילה, עושה פרצופים. עונה אחת טובה אחרי נמנמת בבית"ר והוא כבר חושב שמקומו בספרד. והכי מצחיק שדודו אוואט התחפש לנשיא מאיורקה ומפציר בדורון אוסידון לשחרר אותנו. שיביא הצעה של מיליון יורו ונמכור אותו בשמחה. מעניין מה יהיה עם שיבחון ובן-דיין, אני מאמין שהם יימצאו קבוצה אך בלי יותר מידי שאיפות. האמת שמבין שניהם דדי נראה במצב גרוע יותר, אין לו כושר משחק בשיט והוא עצלן. שיבחון הגיע להפועל בחינם ולכן אין מה להתאכזב. הוא שחקן מוכשר אבל חסר לו אומץ, לעיתים אדיש. מה שבטוח לא נשכח הרבה זמן את השיר המרגש שלו - מתי לחזור\אתניקס - הנה זה כאן; "יוסי שיבחון...עכשיו בצבע הנכון". אצל אלי טביב הכל אפשרי. מצד שני אני לא יודע אם משהו מסריח - פ"ת באמת קיבלה הצעה שלא יכלה לסרב לה. בן-חיים לא שווה את הסכום הזה בשום מצב, בטח אחרי שכבר שילמנו סכום מופרז על החבר שלו. לא מדובר כאן במקרה עם כפר-סבא שהעבירה אליינו בסופו של דבר את שחקני המפתח שלה בחינם - דה-סילבה, יבואה, ידין ולוז. קשטן אולי עם סגל טוב יותר(להוציא את ההגנה שהיא הכי גרועה מבין קבוצות הצמרת) אבל חסר לו את האטרף של איווניר ואת כוח ההרתעה של חיפה. הפועל משחק יותר מידי לרוחב. אנחנו יכולים לזכות באליפות כמו שגם מכבי ת"א ומכבי חיפה יכולות. להפועל ממש אין יתרון עליהן להוציא את חוד ההתקפה. מאמין שהמשחק בין הפועל לבית"ר יהיה משחק מרכזי ביום שני לא הקרוב אלא לאחר-מכן, 20:50.
פוצצה בפעם ה-100 בערך אתה מתכוון. אני לא אתפלא אם העסקה תצא לפועל בסופו של דבר וימצאו פתרון. מה שיותר מפריע לי זה היחס המגעיל הזה לטועמה שנחשב לסמל ולאחד השחקנים האהובים בקהל של הפועל. איך הקהל של הפועל שותק זה פשוט לא מובן.
תיקון: עיסקת בן-חיים התפוצצה ובהפועל החליטו להוציא את טועמה כשעיר לעזאזל. פשוט מגעיל מה שעושים לו. איך שחקן ששיא הקריירה מאחוריו ובסה"כ רצה להישאר בקבוצת האם שלו ושמו השתרברב לעיסקה ברגע האחרון הוא זה שמפיל את העניין? לא הגיוני בעליל. אני לא אגיד שאני שמח במאה אחוז כי בן-חיים זו תוספת כוח אדירה לסגל - אבל מרגש לשמוע איך טועמה דיבר על הפועל ואמר לאוסידון 'תביא לי כרטיס לידך ביציע' - הפועל זה הבית שלו, לא רוצה לעזוב ועוד. הוא לא עוד שחקן בהפועל, עם כל זה שהוא נטש בזמנו למכבי פ"ת והיה נחוש לצאת לאירופה. וכן, גם בפן המקצועי יש לו מה לתרום - המצבים הנייחים, ההרמות המדויקות תוך-כדי משחק, הניסיון במשחקי דרבי, ראיית המשחק ועוד. בהפועל כנראה נרתעו ובצדק מהמחיר - גם מיליון וחצי יורו על חצי כרטיס אחרי שכבר שילמנו מחיר מופקע על חלוץ אחר ממכבי פ"ת שיותר טוב ממנו, גם את הכרטיס של ויקטור מרעי וגם את טועמה? לא מדובר כאן ביוסי בניון, הלו, יש גבול. ועם ההנהלה הזאת אי-אפשר לדעת מה יהיה. אולי האקשן עוד לא נגמר.
מצטער, אבל אף אחד לא יכול לשים את טועמה על המוקד. אם הפועל ת"א רצו את בן חיים הם היו צריכים למצוא ביחד עם מכבי פ"ת פתרון. לטועמה יש חוזה בהפועל ת"א, אני בטוח ששם לא כתוב שהוא חייב לעבור לקבוצה פחות טובה בגלל שהפועל ת"א מעוניינת לעשות מעין טרייד. אני מצטער למשל בשביל דור, אבל שוב מוכח שהפועל ת"א מנוהלת ע"י אנשים עם תת תרבות. ממה שהבנתי הפעם זה היה קשטן שתקף את טועמה, גם המאמן הוא לא בדיוק טלית שכולה תכלת בטח אחרי מינויו החדש כתפקיד המאמן בקיץ. לכל הדיעות האיש שהיה צריך להחליף את גוטמן היה יוסי אבוקסיס, אבל קשטן ניצל את מצב המלחמה בין טביב להראל כדי לחזור למועדון על חשבון איש שלבטח גם לו הגיע לאמן את הפועל ת"א.
כל מה שאנחנו כותבים, נכון לרגע הכתיבה, השד יודע מה יקרה מחר בבוקר. לגבי טועמה: מסכים עם כל מילה שלך. סאלים מאוד פגוע, ובצדק. אני ממש לא מבין, כמוהו, את היחס של קשטן אליו. כנראה שקשטן הפך עוד יותר לפחות נחמד. ואחרי שטועמה העביר עליו ביקורת בפומבי, לא בעיה לנחש את מה שיקרה: קשטן יעיף אותו ליציע במקרה הטוב, ובמקרה הפחות טוב, הוא יושעה. לא נראה לי שהוא יישאר זמן רב בהפועל. שחקן טוב, ובנאדם נחמד שקיבל יחס גרוע בהרבה מקומות, במיוחד משער 11 בבלומפילד, והיציע המזרחי בטדי, סתם, רק בגלל מוצאו: ערבי-נוצרי יליד מדינת-ישראל, מרמלה. חבל!