כשקשטן פוטר היה לי ויכוחון נחמד עם אבירם למה טביב צריך היה להיות בארץ ולפטר את קשטן בשיחה ישירה וכנה. עכשיו אני קורא שגם אנשים אחרים מתפטרים, אבל טביב עדיין נמצא בארה"ב. מה דעתכם על הקטע הזה? הקבוצה במשבר והבעלים אפילו לא בארץ. אני אישית לא מבין את זה.
הפועל תל אביב זה תחביב יקר בשבילו, כדי שיהיה לו כסף לשלם על הקבוצה הוא צריך להרוויח אותו איכשהו. זה הגיוני מאוד שהיא באה במקום השני.
יופי, הצ'יוואוואה הלך! פרוספר אזגי מחכך ידיו בהנאה. עוד מעט נתחיל בתהליך של שינוי השם - מהפועל ת"א ל'הפועל תל-טביב'. הוא רוצה לנהל, לאמן, אולי גם לשחק, באמת חסר לנו עוד בלם לצידו של מרקו שולר. בינתיים טביב בולם את הקבוצה(ולא רק הוא) מלהצליח. זה לא נראה טוב. אף קבוצה לא רוצה לעשות איתנו עסקים - נתניה, ק"ש, אפילו מכבי פ"ת שלא ברור על מה ולמה - לא שילמנו להם יפה על דמארי? כל מי שהלך כולל קשטן הוא אינו הפסד גדול, הבעייה היא האווירה הכללית. נראה מה יהיה. ועכשיו התירוץ הכי קל לשחקנים חסרי האופי כדי להמשיך את התקופה השחורה. יאללה הפועל!
נו באמת. רק עכשיו הבנת את כל זה? אני מקווה בשבילך שלא, ומצד שני שמח שהתעוררת - אם היית בעד טביב. הוא פשוט לא מתאים להיות בעלים של קבוצת כדורגל. לא משנה איזו. ההתנהלות שלו היא ביזיונית ושכונתית, וכן, אפילו דניאל יאמר עדיף עליו. ועם כל הכבוד.. דניאל יאמר כרגע זה חרטה אחת גדולה. גם אני יכול להמציא איזה שם של רוכש שמועמד לקנות את הפועל. ואגב, לגבי מכבי פתח תקווה, שילמנו יפה? אוי נו. בסך הכל עוד קומבינה פרטית של טביב ולוזון. זה כמו שפורסם לאחרונה שטביב ישלם על טל בן חיים 1.75 מיליון יורו + יעביר את לאלה ועבאס לפתח תקווה. זה נשמע לך הגיוני, בזמן שהוא לא מוכן לשלם 200 אלף יורו על קשרים שהסקאוט המהולל, יעקב הלל, מבקש ממנו להחתים? העונה שלנו נגמרה ממזמן. עכשיו כל שנותר זה להמשיך להיאבק בטביב ולהוציא אותו מהפועל.
מה שהכי מדהים אותי בסיפור טביב זו התמיכה הרחבה בו. גם לקבוצה השנייה שאני אוהד יש בעלים גרוע שהכניס אותה לצרות (אם כי יותר כלכליות ופחות מקצועיות), אבל יהיה מאוד קשה למצוא מישהו שתומך בגלייזר או מצדיק את התנהלותו, לא בקרב אוהדי יונייטד ולא בתקשורת האנגלית, קיים קונצנזוס שאיש כזה לא יכול להחזיק קבוצת כדורגל (אותו קונצנזוס היה גם לגבי היקס וג'ילט מליברפול). כאן הרוב המוחלט של אנשי התקשורת, גם אינטרסנטים כמו פרימו ושלמה שרף אבל גם אוהדי הקבוצה כמו עמנואל רוזן, מסבירים לנו מדי יום למה בלי טביב לא הייתה הפועל ולמה אנחנו האוהדים חוצפנים בכך שאנחנו רוצים מישהו עם התנהלות קצת יותר ראויה. טביב מתערב מקצועית למאמן ומפטר אותו? "מה אתם רוצים, הוא הביא לכם את דמארי". טביב מצליח לריב עם שכטר, ורמוט וזהבי ומסכל אופציה שהם יחזרו להפועל אם הקריירה באירופה לא תמריא? "מה אתם רוצים, הוא הביא לכם את דמארי". טביב עשה תרגילים מלוכלכים למכבי נתניה ולקריית שמונה להביא לכך שהוא מוחרם אצל שתי יצרניות הכישרון של הכדורגל הישראלי? "מה אתם רוצים, הוא הביא לכם את דמארי". פשוט חוסר הבנה מוחלט של הסיטואציה, שהשאלה כאן היא לא לגבי אליפות או לא אלא לגבי נורמות של ניהול תקין. והכי גרוע, שלא מצאתי אף אחד מאוהדי הפועל הרבים בתקשורת שיסביר את הצד שלנו, ואם כן יש אז רק במקומונים חסרי השפעה.
בימים האחרונים מדאיג אותי במיוחד הפרסומים על טל בן חיים עסקה של 1.75 מליון יורו+עבאס ולאלה על חצי כרטיס? רק לי זה נשמע כמו משהו לא כשר?
ומיליון וחצי יורו על חצי מהכרטיס שחקן של עומר דמארי כן נשמע לך כשר? הרי אתם תצטרכו למכור אותו בפי 2 רק כדי להשוות את מה ששילמתם עליו! בוקר טוב לכל אוהדי הפועל תל אביב, אלי טביב הרס את כפר סבא, ואם לא תתעוררו הוא יהרוס גם את הפועל. בקשר לפיטורים של ההנהלה הגבוהה, זה היה רק עניין של זמן עד שזה יקרה. בכל מקום שמעו על זה שלטביב נמאס מאוסידון והוא רוצה להביא במקומו את גבי קצרה. אוסידון רק הקדים תרופה למכה. והמנכל" ניר ענבר? טביב לקח את אחד האנשים המוכשרים בענף הזה וניסה להפוך אותו לבובה. כמובן שאתם רואים שהניסיון שלו לא כל כך צלח.
בינגו! ניר ענבר זו ללא ספק אבדה קשה. אחד האנשים הכי טובים שדרכו בהנהלת הפועל בשנים האחרונות. חלקנו כבר התעוררנו לגבי אלי טביב. אבל הרוב, לצערי, עדיין ישנים בעמידה.
רק אני שכחתי שיש משחק היום עם כל הבלאגן סביב הקבוצה? שקוף שנקבל בראש, הפועל חיפה היא כנראה הקבוצה היחידה בליגה שניצן לא מכיר את נקודות החוזקה שלה.