הבעיה של גילי וירמוט זה אך ורק האופי שלו. כישרון בכלל לא חסר לו. ברגע שהוא יהיה יתר חוצפן,הוא יהיה שחקן מעולה. גם עכשיו הוא שחקן טוב.
בנוגע ליניב קטן; במידה והוא ישחק העונה כחלוץ (מה שכנראה לא יקרה), זה רק מחזק את חיפה במשוואת החלוצים שערכנו בין הפועל לחיפב מוקדם יותר. במידה והוא משחק כקשר, אל תתפסו אותי במילה, אך ממה שאני זוכר הוא משחק או כקשר תוקף במרכז (אם משחקים 4-3-3) או כקיצוני ימני. כקיצוני ימני, הוא טוב מורמוט, וכקשר תוקף, הוא טוב (לפחות כרגע) מנאתכו או מורמוט אם הוא ישחק בעמדה זו. בנוגע לזנדברג-רפאלוב; תלוי איזה זנדברג נראה העונה. זה שלקח אליפויות עם בית"ר וחיפה בהרכב, או זה שיושב על הספסל של בית"ר שורד מועדף על פניו. אותו דבר אפשר לומר על רפאלוב, שחקן טוב וכשרוני כבר היום, אך יכול מחר לפרוץ ולשפר את משחקו בכמה דרגות. כרגע אני לא חושב שאפשר לומר שלאחד מהם יש יתרון על השני. נראה במהלך העונה. אם משווים בעמדות ה50/50; בתחילת העונה לפחות, ככל הנראה שנאתכו ישחק בעמדה זו. ביבארס שחקן מעולה שיכול לבצע את התקפיד הזה בצורה סבירה, אך הוא לא יממש את הפוטנציאל הענק שלו במידה והוא לא ישחק כקשר תוקף. וסמוך על גוטמן שהוא לא ישחק עם הרכב של שני מגנים תוקפים, קשר תוקף ושני חלוצים. נאתכו ישחק כקשר 50/50, ובעמדה זו כיאל פשוט יותר טוב ממנו. ובנוגע לזר החדש בעמדת הקשר האחורי לקולמה-קולמה נתן עונה נפלאה בסכנין ובינונית בחיפה, אך עד שאני לא אראה את הקשר החדש משחק אני לא יכול להביע את דעתי בהשוואה הזו. מה ששכחת להזכיר, הוא עומק הסגל של חיפה גם בעמדת הקשרים, פער גדול משמעותית בעונה כזו (ששתי הקבוצות משתתפות במסגרות אירופאיות) על הפועל.
מתחילים בטדי http://img512.imageshack.us/img512/8712/63422217.Xxx היום בבוקר נערכה הגרלת משחקי ליגת העל לעונה הקרובה. המחזור הראשון סידר להפועל משחק מאוד מעניין וטעון נגד מחזיקת הגביע והיריבה השנואה בטדי, בית"ר ירושלים. גם במחזור הרביעי יש משחק צמרת לא פחות מעניין - הפועל ת"א תארח את אלופת המדינה, מכבי חיפה. הדרבי ייערך במחזור השמיני, כשהפועל היא המארחת. לוח המשחקים המלא: מחזור 1 - בית"ר ירושלים נגד הפועל ת"א; מחזור 2 - הפועל ת"א נגד מכבי פ"ת; מחזור 3 - הפועל באר-שבע נגד הפועל ת"א; מחזור 4 - הפועל ת"א נגד מכבי חיפה; מחזור 5 - מכבי נתניה נגד הפועל ת"א; מחזור 6 - הפועל ת"א נגד מ.ס אשדוד; מחזור 7 - אחי נצרת נגד הפועל ת"א; מחזור 8 - הפועל ת"א נגד מכבי ת"א; מחזור 9 - בני סכנין נגד הפועל ת"א; מחזור 10 - הפועל ת"א נגד הפועל פ"ת; מחזור 11 - בני יהודה נגד הפועל ת"א; מחזור 12 - הפועל ת"א נגד הפועל חיפה; מחזור 13 - הפועל עכו נגד הפועל ת"א; מחזור 14 - הפועל ת"א נגד הפועל רעננה; מחזור 15 - הפועל רמת-גן נגד הפועל ת"א; ------------------------------------------ עם כל הכבוד לפיקנטריה הרבה ובטח שזה טוב משחק מעניין על ההתחלה, הייתי מעדיף לפתוח את העונה במשחק פשוט יותר מאשר בטדי נגד בית"ר, שבעונה הבאה תיהיה קבוצת צמרת לכל דבר והיא גם תרוץ במאבק לאליפות. אפשרות של הפסד היא קיימת וזו דרך לא טובה לפתוח עונה. גם במחזור הרביעי יש לנו משחק סופר-קשה, אבל הוא יתקיים בבית כך שאני יותר אופטימי. כבר תוך ארבעה מחזורים אנחנו פוגשים את שתי הקבוצות הטובות בליגה, ותוצאות לא טובות יכולות ליצור סדק עמוק והרבה חוסר ביטחון בקבוצה שלנו, אנחנו עלולים להישאר מאחור כבר בשלב מוקדם. אבל מנגד, יכולת טובה ולמשל 4 נקודות - משמעותן ביטחון רב לשחקנים ודחיפה מוראלית. אני כבר עובד על חידוש המנוי אגב. בנושא אחר - הפועל עושה בחוכמה שבחוזה של הקשר האחורי החדש, ישנו סעיף שבעזרתו אפשר יהיה להשתחרר ממנוי בינואר, במידה ויהיה פלופ. אני מקווה מאוד שזה לא יקרה, כי הפועל זקוקה לגרזן במרכז השדה. למרות שאבוטבול יהיה חסר תחילה, אני מקווה שהמשחק לא ייתקע ונאתכו יעשה את העבודה קצת יותר מאחור. אבל לגבי חטיפת הכדורים - אין לנו גרזן איכותי ממש בקבוצה, ידין זה עדיין לא זה. הפועל גם חייבת בלם. בעיתון הארץ רשום שבהפועל עדיין מצפים לבנאדו, במידה והוא יתנצל על מה שעשה ויסכים לחתום בידיוק על אותו חוזה שהוצע לו בפגישה בשבוע שעבר, אבל אחרי ההתבטאות של אמיר לובין נגדו - אני בספק כמה אמת יש בדבר.
הפועל לדעתי ביי פאר קיבלה את לוח המשחקים הקל ביותר, ראשית היא משחקת מול בית"ר שבקושי מתאמנת ולך תדע מי ישאר ומי לא בקבוצה הזאת, מה גם שהיא לא תהיה מחוברת בהשוואה להפועל שיש לה סגל שמבחינת חומר שחקנים אולי עולה על בית"ר, בטח ברמת הזרים שלו. מה גם שהפועל עד מחזור 8 נפטרת מכל המשחקים מול הגדולות ויכולה לשייט לסריית נצחונות קלילה.
לחיפה יש במחזורים הראשונים את : עכו בבית, רעננה בחוץ, הפועל רמת גן בבית. להפועל יש במחזורים הראשונים את : בית"ר בחוץ, מכבי פ"ת בבית, באר שבע בחוץ. אתה בטוח שלהפועל יש הגרלה קלה יותר מלחיפה שיכולה להיות אחרי המחזור השלישי כבר עם 9 נקודות? כן בטח, תגיד לי, לקבל את בית"ר יותר קל מלקבל את עכו ורעננה.
אין ספק שהפועל באמת קיבלה לוח משחקים מאד מעודד מול קבוצות שלא בטוחות בעצמן לעומת חיפה שתשחק מול העלות החדשות שילחמו עד המוות כדי להוכיח את עצמן מול האלופה.
הגרלה לא רעה בכלל. מחזור ראשון אבלך יהיה קשה כבית''ר בטדי זה תמיד קשה מאוד לא משנה מה המצב אבל מקווה לטוב.
צריך לפתוח כמו גברים, לקחת נקודות בכל מקום בלי פחד. עולים 11 מול 11, אין מה לפחד, "אין מגרשים מפחידים, יש שחקנים שמפחדים"...אז הגיע הזמן לא לפחד בטדי, באשדוד, בב"ש ובחיפה ורק ככה נוכל לחלום על אליפות, אם לא? כל טוב לתקוות.
טחח נו באמת.. בעוד חיפה ישחקו מול עכו ורעננה, אנחנו נשחק מול בית"ר בטדי ובאר שבע בוסרמיל (שני אצטדיונים לחוצים מאוד) וניהיה כקבוצה בפתיחת עונה בדיוק כמו בית"ר, מה גם שהסגל של בית"ר (לפחות כרגע) עבר פחות שינויים מזה של הפועל ושחקני המפתח של בית"ר שם לא מאתמול (בניגוד להפועל, שם יש סימני שאלה רבים גם על החדשים כמו שכטר, וגם על הוותיקים יותר כמו יבואה ואניימה, רק בלי עין הרע). ובנוסף, בהבדל לחיפה, בני יהודה וגם נתניה, קיבלנו הגרלה קשה מאוד באירופה. במקום גוטמן הייתי מודאג במעט, ומקווה שהקבוצה התחברה במחנה אימונים.
ידוע שהפועל מתקשה מאוד בקללת אליעזר, באשדוד (לא ניצחנו שם 7 שנים), בסכנין (לא ניצחנו שם מעולם) ובנתניה (ניצחון אחרון לפני 3 שנים). דווקא בוסרמיל הולך לנו לא רע (ניצחונות בגביע בשנים 1999, 2000, 2004, 2008), כאשר ב- 1999 זה היה ניצחון מתוק מאוד, בחום אימים, אחרי שקובי שאלו שהחליף את שביט עצר פנדל של אביבי זוהר במחצית השנייה, ואח"כ שערים של גאבור מרטון ודאבור רופניק העניקו לנו ניצחון. כמובן שגם בטדי הולך לנו בשנים האחרונות רוב הזמן, אבל עדיין זה לא איצטדיון טוב לפתוח בו את העונה. באורווה, בניגוד לדעה הרווחת, הפועל דווקא מצליחה (בעיקר נגד הפועל פ"ת).
וואי וואי חתיכת משחק יהיה על המחזור הראשון...זה משחק שהמנצחת בו לדעתי תשאף הרבה עידוד וביטחון ותקבל אקסטרה להמשך העונה... בהצלחה העונה והגיע הזמן שהפועל תיקח אליפות, שחקנים יש,הנהלה יש,מאמן ועוזר יש,קהל יש...לדעתי העונה הזאת צריכה להיות עלית המדרגה שלכם ולהפסיק להאמין בנאחס וששחצנות זה רק למכבי, להגיד שהפועל הולכת על האליפות ושזאת המטרה זאת לא בושה
להפועל יש פערים כספיים עם הבלם הנבחן פורטיו אחרי שעיסקת בנאדו נפלה לפני שבוע, ופרנסמן מתעקש להיבחן בחו"ל - הפועל ת"א החליטה סופית ללכת על הבלם הארגנטינאי מיגל פורטיו(26) שהרשים את גוטמן במחנה האימונים, אולם כרגע קיימים בין הצדדים פערים כספיים. הפועל רוצה לחתום עם השחקן חוזה לעונה אחת בלבד. כמוכן, בהפועל לא ממהרים לשפר את הצעתם הכספית, שכן לקבוצה יש זמן עד יום רביעי - יממה לפני המשחק האירופי הראשון של הקבוצה נגד גטבורג השבדית, התאריך האחרון בו תוכל הקבוצה לרשום שחקנים לליגה האירופית. בהפועל ת"א היו מרוצים ממחנה האימונים שעבר על הקבוצה. המאמן אלי גוטמן אמר - "שיחקנו ארבעה משחקים ובכל משחק היה שיפור מסויים. שיחקנו נגד יריבות חזקות וזו הייתה הכנה טובה לקראת גטבורג, זה עדיף מלשחק נגד קבוצות חובבניות ולהבקיע רביעיות, ואז להגיע לדבר האמיתי ולראות פער גדול באיכויות". * איתי שכטר יערוך מחר אימון בכורה באדום.
לפי מה ששמעתי, אבי סטרול צפוי למצוא את עצמו על הספסל בלוקרן הבלגית. על אף שזה נשמע טוב מדי מכדי להיות מיצאותי, אבל במידה וסטרול יגיע להגנת הפועל, תיהיה קבוצה מעולה שתוכל לשחק כדורגל התקפי (אהמ גוטמן אהמ) ביחד עם צד הגנתי טוב. אני מניח שעלות הבאתו של סטרול תיהיה בערך כמו עלות הבאתו של פרנסמן (ואולי אף יותר, למרות שתזכרו, הפועל תיכננו להשקיע בין 400 אלף ל500 אלף דולר כדי לרכוש אותו, וזה בלי לדבר על שכרו!) אך לדעתי בשביל להביא בלם ישראלי כל כך טוב שווה להשיקע את הכסף (מה גם שעוד כל הקריירה שלו לפניו) אך שוב, זה נשמע טוב מדי מכדי להיות מיצאותי. כנראה שהבלם הנבחן, שהיה ברירית מחדל לבנאדו ופרנסמן, יוחתם בדקה האחרונה ונקווה שירשים.
אימון ראשון לשכטר באדום http://images.one.co.il/images/d/400_221/gg883691.Xxx איתי שכטר ערך הבוקר את האימון הראשון בהפועל ת"א, והתקבל בהרבה חום ואהבה על ידי מאה אוהדים. "אני מאושר ושמח להצטרף להפועל ת"א, חיכיתי לזה הרבה זמן, וסוף סוף הצטרפתי לחברים החדשים שלי", אמר השחקן הנרגש. שכטר נשאל על הציפיות ממנו והיכולת האישית שלו, וענה - "כולם עשו את שלהם ועכשיו הזמן שלי להוכיח את עצמי על הדשא, משבת לשבת. אני מאמין בעצמי ומהחברים שלי. אני רוצה להיות שחקן הרכב, שחקן מרכזי, לתרום לקבוצה בשערים ובישולים ולעשות הכל בחלק הקדמי". על קבלת הפנים שקיבל, אמר שכטר - "אני יודע שיש להפועל את הקהל הטוב בארץ, עכשיו אני צריך לעשות את העבודה שלי ולשמח אותם כפי שהם משמחים וישמחו אותי". וגם - דרישת שלום מאיבזיטו אוגבונה: "אני שחקן חופשי ורוצה לשחק בליגת העל" -------------------------------------------- רק לראות את שכטר באדום ואני נרגש. מי ייתן והוא באמת יעשה שידרוג ויישחק טוב יותר מאשר במכבי נתניה. כי עם הכישרון שלו, הוא מסוגל ליותר. נקווה שהוא ישפר את הסיומת קודם כל ואחר-כך את חוכמת המשחק, כי בעזרת הדריבל הוא מצליח להביא את עצמו להרבה מצבין של גול, אך הוא מפספס. בקשר לסטרול - הוא מרוויח כחצי מיליון יורו בלוקרן וזה ממש לא מציאותי. מיותר לחשוב על כך. אוגבונה...איזו נוסטלגיה נעימה. אין אוהד הפועל שלא אהב אותו. הוא היה נותן הכל למען הסמל. הוא לא היה שחקן חכם במיוחד, הכדור גם היה בורח לו מהרגל, אבל לאט לאט הוא שיפר אלמנטים במשחק שלו. לולא הפציעה בסוף עונת 07\2006 - הוא היה שובר את השיא שלו בליגת העל: 11 גולים. העונה הטובה ביותר שלו בהפועל הייתה העונה הראשונה, כשהוא כבש את מספר השערים שציינתי ב-31 הופעות, וגם בגביע הטוטו ובגביע המדינה הוא הוסיף שערים. לא נשכח לו את הבישול ליבוריאן בגמר הגביע, את השלושער נגד בית"ר...אבל כנראה שגם לא את הדרך המסריחה בה הוא עזב את המועדון. בכל-אופן, חבל לי עליו ואני מאחל לו בהצלחה. יהיה כואב לראות אותו בקבוצה אחרת, אבל אני בספק כמה הוא יכול לתרום אחרי פציעה קשה ועונה אחת נוספת בלי דקות משחק.