הפועל ת"א 09/10: דאבל! אליפות ה-13, הגביע ה-13

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Raulito, ‏6/7/09.

1. Fabio Junior Member

השם אריק :)
    וגם במידה והסגל של מכבי חלש במעט מזה של הפועל, ההבדל בגודל הלחץ והציפיות הוא זה שמשפיע כאן. לא שמכבי או בית"ר יהיו מועדונים נטולי לחץ, במועדונים כאלה הלחץ תמיד קיים.
    אבל לחץ בא גם יחד בהשוואה לגודל הציפיות. אני צריך להזכיר מה קרה למכבי בעונה החולפת?
    כמו שאתה, כותב הטייטל ועוד רבים חושבים, הפועל תיהיה בעוד שנה סגנית האלופה או אפילו האלופה עצמה, ואני מחזיק אצבעות שזה מה שיקרה, אך לטעמי מקומות 3-4 לא צריכים להיחשב ככישלון, מכיוון שקבוצות כמו בית"ר, חיפה ומכבי יכולות לדלג מעלינו בפסגה.

נערך לאחרונה ב: ‏21/7/09
  2. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

הסגל של מכבי חלש במעט? במעט? שנה שעברה הוא היה חלש בהרבה, ועוד הרבה שחקנים נזרקו ממכבי בפגרה, ואף אחד כמעט לא הצטרף אז מה הוא עכשיו? עדיין חלש בהרבה! כן! בהרבה! שטראובר מול יבריץ'? עדיף יבריץ' בלי למצמץ בכלל, גפני לא ראה דשא כבר שלוש שנים ואבידור אתה לא יודע מה תקבל ממנו בכלל, בקישור אין בכלל קשר אחורי טוב אחד, שירן ייני בינוני, ובוזגלו בחוץ ל-7 חודשים. ההגנה עדיין גרועה ולא לדבר על חלוץ שאין למכבי? עם כל הכבוד למאיוקה ויבוריאן, האחד עדיין צעיר והשני עגלה! אם מכבי תסיים בסגל הזה במקום חמישי זה יהיה הישג (בהתחשב בעובדה שסיימנו השנה מקום 6). בשביל שההרכב של מכבי יהיה קצת פחות טוב משל הפועל צריכים לקרות הרבה דברים: בלם ישראלי מוביל (בנאדו/גרשון), קשר אחורי חזק וטוב (ולא פלופ כמו דולי ג'ונסון), קשר שמאלי טכני וטוב, וחלוץ זר ברמה גבוהה מאוד (יותר טוב מיבואה) ואיך שמכבי מנוהלת אני לא רואה אחד מגיע אליה.

ומה שאתה אומר לגבי הפועל זה לא הנמכת ציפיות זה נקרא בעברית: לוזריות. מה זה לא לפתח ציפיות אז בשביל מה אתה משחק כדורגל רק בשביל הכיף? אז אל תירשם לליגה לך תשחק במדינת הכדורגל או בספורטק השכונתי, בשביל מה לבוא לשחק כדורגל? יש להפועל קבוצה לאליפות, אולי הכי טובה בליגה, וכן פחות מאליפות = כישלון חרוץ גוטמן הביתה! אניימה השוער הכי טוב בליגה ביי פאר. דגלאס דה סילבה בלם מצוין/מגן טוב. דדי בן דיין המגן הטוב ביותר בליגה בעמדה שלו. יש לכם את ביברס נאתכו קשר העתיד, אבוטבול שאומנם הוא פצוע אבל עדיין מצוין, יש לכם את זנדברג וורמוט אולי הקשרים הכי טכנים בליגה, את יבואה, וככל הנראה גם את שכטר ופרנסמן שיצטרפו ויחד ייצרו את ההגנה הטובה בליגה וגם את ההתקפה הטובה בליגה ולא דיברתי על זר כקשר אחורי שאתם רוצים לצרף ואת ערן זהבי ומהארן לאלה שיודעים לתת את הגול ואת הפוש כשצריך אז במקום להגיד שטויות בוא תסביר לנו מה זה הלוזריות ההפועלית שאתה משדר? עאלק מקום רביעי זה מכובד, בשיבל הקבוצה של הפועל מקום רביעי שווה ערך למקום 14! במיוחד עם הליגה הגרועה שתהיה העונה, בית"ר שאתה לא יודע מה יהיה איתה כל יומיים, מכבי שלא משקיעה בשיט ומכבי חיפה שלמרות בינוניותה להחריד תהיה בליגת האלופות בוודאות (עקב היריבות) וזה יפגע בה בליגה, הפועל? עם כל הכבוד, אני לא רואה אתכם עוברים את גטבורג רק בגלל שזה המשחק הראשון שלכם העונה והם באמצע הליגה וגם מובילים אותה, ויש להם יתרון שהמשחק הראשון אצלם ויש להם מגרש עם אווירה טובה. אז תתרכזו בליגה וזה מה שישאר לכם ולסגל הרעב שלכם במיוחד אחרי האכזבה בעונה שעברה. בית"ר לך תדע מה יהיה איתה בכלל, אתה לא יודע מי ישאר מי לא ישאר מי יהיה המאמן מי יהיה הבעלים ואם תתחיל או לא במינוס 9 נקודות. מכבי חיפה קבוצה בינונית שרק בגלל חולשת הליגה לקחה אליפות, הפםועל עם הסגל שלה צריכה לדרוס 3:0 כל קבוצה ולנצח את מכיב חיפה גם בקרית אליעזר, גם בבלומפילד וגם בגביע ולא בפנדלים, אני יגיד את זה שוב, יש לכם קבוצה לאליפות ואפילו קבוצה שיכולה להצליח באירופה מאוד, פחות מאליפות = כישלון חרוץ.

3. Don Joan Roman Member

כרגיל בהפועל מפחדים מהמילה "אליפות", זה מסביר למה יש להם רק אחת ב-20 השנים האחרונות, עם מחשבה של מועדון קטן אי אפשר לקחת תארים, כשיש לך את הסגל הטוב בליגה(והסגל של הפועל ת"א הוא הטוב בליגה) אתה חייב להצהיר אליפות וללכת עליה בכל הכוח, אחרת כמו שאומר אמר זו לוזריות ולוזריות בד"כ לא מביאה הישגים.

4. Fabio Junior Member

בוא נעשה פה קצת סדר.
    הסגל של חיפה טוב ועמוק מזה של הפועל.
    רק לשם השוואה ניקח את החולצים של חיפה- ולדימיר דבאלישווילי, שלומי ארבייטמן, מוחמד גאדיר וירו בלו, לעומת אלה של הפועל-יבואה, שכטר (שלא סגור בהפועל, וגם אם כן סביר להניח שנראה אותו מדי פעם משחק כקיצוני ימני במקום ורמוט), זהבי (שמשחק לעיתים בקישור) ולאלא.
    במידה ובית"ר לא תלך לפירוק, יש לה סגל ברמתו של הסגל של הפועל אם לא יותר טוב, וגם הסגל של מכבי מעולה, וכל זה ללא כל ציפיות (כמו אלה שאתם מנסה לתלות בהפועל), ככה שהדרך להצלחה יותר קלה.
    עכשיו, בנוגע להשוואה המטופשת שאתם עושים בין הנמכת ציפיות ללוזריות.
    לפי דעתי, במצבנו הנוכחי, גם מקום רביעי יכול להיות מקום מכובד. לא שהקבוצה לא תילחם העונה על האליפות, אך להגיד "אם לא אליפות- גוטמן הביתה!" זה פשוט מגוחך.
    בקריית שלום אולי חוגגים אליפות באוגוסט ומתאכזבים בינואר, אבל ככה זה לא עובד כאן.
    הפועל לא העלתה משמעותית את תקציבה (להזכיר כמה כסף השקיעו בעונה שעברה במכבי ת"א ובבית"ר ירושלים?) ובונה כעת סגל מעולה, בלי עין הרע.
    ובכל זאת, תסריט שבו בית"ר, חיפה ומכבי עוברות אותנו נראה תסריט אפשרי.
    אז תגידו לי...עדיף שהפועל, עם רכש יפה העונה, תכריז שהיא רצה לאליפות, תעלה ציפיות, ותיכשל (בדומה למכבי של העונה שעברה) או לשמור על שפיות וקצת צניעות, לבוא עם סגל טוב ועם פחות ציפיות (כמו שבית"ר [במידה ולא תלך לפירוק] ואפילו מכבי יכולים לעשות) ולעשות עונה מעולה בצמרת?
    נכון שאפשר גם להגדיל ציפיות וגם להיאבק על האליפות, אבל בשביל מה? מנויים? האוהדים שלנו מסורים וגם שהקבוצה חלשה אנחנו נמצאים במגרש בכל הכוח.
    ככל שיש יותר ציפיות, ככה יותר קשה לעמוד בהם.
    ועומר..לפי מה שאתה אומר, כל קבוצה שלא ניאבקת על האליפות צריכה ללכת לספורטק השכונתי? לא נראה לי.
    בית"ר זכתה בעשור הנוכחי באליפויות בזכות הכסף הגדול (שלא היה בהפועל, לא לפחות בממדים האלה) ומכבי זכתה באליפות אחת תחת אפה של חיפה, אך כמה פעמים הם הצהירו שהם הולכים להיאבק על אליפות וכמה פעמים סיימה במקומות 5-8?
    למה נמני פותח עונה אחרי שהוביל את מכבי למאזנים לא טובים מזה של בן שמעון לפני שזה פוטר, כל עוד גוטמן חייב העונה להצעיד את הפועל בבטחה לאליפות, ובמידה ולא נערוף לו את הראש? אנחנו לא לוזרים. פשוט קצת פחות מפונקים ויהירים.

5. שער 7 Member

עומר, ההודעה שלך פשוט מצחיקה. מצד אחד אתה אומר שגטבורג בכושר נפלא ומוליכה את הליגה ולכן אין לנו סיכוי באירופה (וזה נכון, אני הייתי אומר את זה גם אם הליגה שלנו הייתה במחזור ה- 20), אבל בסוף ההודעה אתה כותב שהקבוצה שלנו יכולה גם להצליח באירופה ולא רק בליגה? אתה סותר את עצמך.
    דיברת גם על קריית אליעזר, אתה כנראה לא מכיר (או שרוצה להתעלם) מה"הישגים" של הפועל במגרש הזה בעשור האחרון. 2 ניצחונות יש להפועל במגרש הזה על מכבי חיפה בין השנים 1998-2009 (בעונת 1997/1998 אסי דומב 0:1 בדקה ה- 10 בערך, בעונת 2005/2006 וואליד באדיר בתוספת הזמן בשער שלא קובע כלום). להפועל יש פחד מובנה מהמגרש הזה, ולא חשוב מי השחקנים. אתה יכול להיות נמר, אבל אם יש לך לב של עכבר, לא תוכל לטרוף את היער.
    לחיפה יש יתרון ברור עלינו בכל עמדה, חוץ מהשוער. מסיללה אוכל את בן-דיין, משומר וחרזי עושים צחוק מקנדה, קולמה וכיאל יכולים לרמוס שוב את ביבראס כמו שהם עשו בגביע, בוקולי ורפאלוב לא רואים ממטר את ורמוט וזנדברג המאכזבים, דבאלישווילי הולך להתפתח לאחד החלוצים הגדולים שיהיו פה, והוא אוכל את יבואה שכנראה ייעלם שוב באמצע העונה, את שכטר שמכדרר ומכדרר ומאבד ת'כדור, ואת מהראן לאלה שצריך 10 הזדמנויות לפני שהוא כובש.
    לסיכום - כפי שאני רואה את זה, חיפה לוקחת אליפות בהליכה, בית"ר, באר שבע והפועל ת"א ייאבקו על המקום השני, מכבי ת"א, אחי נצרת, הפועל חיפה ונתניה יסתפקו בשאריות. כל השאר - מרכז טבלה ומטה.

6. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אף אחד לא אמר שגוטמן צריך ללכת במקרה שאין אליפות, זה יהיה כישלון אבל לא בהכרח פיטורים.

בסדר, כי מכבי חיפה שעשתה דרפאט בין מצטייני הליגה כל קיץ ולקחה את הטובים מביניהם ובנתה כל שנה קבוצה עם תקציב של 40-50 מיליון שקלים בעוד לשאר הקבוצות לא היו תקציבים בגודל הזה.
    בקיץ 2008 הפועל ת"א הצהירה שהיא רוצה אליפות אבל בסופו של דבר סיימה את הסיפור במחזור השני:
    http://www.youtube.com/watch?v=7pYmgXFWrwE

אז תצהירו שכל מה שאתם רוצים זה רק להישאר בליגה ויהיה טוב.

נצרת, נתניה והפ' חיפה הם גם מרכז טבלה ומטה.

7. Raulito Madridista

מחנה האימונים הסתיים עם תיקו 1-1 נגד סטוק סיטי

אפשר להיות דיי מרוצים. ניצחון אחד בלבד בארבעה משחקים, אבל אפס הפסדים. הפועל לא הגיעה למצבי כיבוש, אבל שלטה במשחק וספגה שער לא מחוייב מהמציאות, שטות של אניימה שמוכיח שהראש שלו לא כל-כך בקבוצה, לפחות בינתיים. הפועל שמה דגש על הרבה מסירות במקום לבעוט לשער, אבל נאתכו דווקא מגלה יותר אומץ ומאיים מרחוק, כמו גם ידין שמעולם לא חשש לנסות את כוחו. שער השיוויון של זנדברג היה נאה ומעודד. אני מקווה שהעונה נראה אותו הרבה מנסה את כוחו מחוץ לרחבה, אבל גם מגביהה מהצדדים, בקיצור שיהיה פעיל. הוא ובן-דיין יכולים לעשות צרות להגנות. אני חייב לציין את דגלאס דה סילבה שבכושר טוב, והמהלך שלו דקה לסיום היה נהדר - הייתי בטוח בהתחלה שזה וורמוט שעבר את המגן ברחבה בכל-כך קלות...רק חבל שדגלאס לא קיבל החלטה נכונה ובעט לשער במקום למסור. אני מאמין שהחלודה תרד לאט לאט ועם יבואה ניראה טוב יותר נגד השבדים.

8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני בכוונה נשארתי מחוץ לדיון הזה כי רציתי לראות כמה שחקנים חדשים יגיעו לקבוצה. לפי השחקנים שהגיעו אני מרשה לומר שלדעתי הפועל ת"א התחזקה ולדעתי רק השתפרה. בן דיין מוסיף לדעתי איכות כי אנטבי כבר היה בירידה. זנדברג? שכיר חרב אמיתי, אבל לי לפחות ברור שהוא שוב ישתפר העונה. ביחד עם שי אבוטבול וביברס נאתכו לאדומים יש לדעתי את הקישור הטוב במדינה.

אז שכטר כבר חתם אצלכם סופי או בגלל הבעיות עם פרנסמן הוא בסוף לא עבר? עדיין לא ברור לי מה קורה עם יבואה, יישאר או לא? אם יישאר אז ברור שלהפועל ת"א יש ביחד עם לאלה כלים נחמדים בהתקפה. אני בשלב הזה של הקיץ מסכים Fabio Junior שההתקפה של מכבי חיפה טוב יותר. בכל מקרה אני מצפה שלאלה יתקדם ויעלה את כמות השערים שלו.

אניימה? גם הוא עדיין בקבוצה. חבר'ה, מה איתו?

לסיכום, עם או בלי שכטר ופרנסמן הפועל ת"א התחזקה ותאבק שוב עד הסוף במכבי חיפה ואולי גם בית"ר אם ברוכיאן למשל יישאר. כרגע אני מרגיש שהקבוצה שלכם יותר חזקה מזו של מכבי חיפה בעיקר בגלל הרכש, אבל לדעתי אם במכבי חיפה כמה שחקנים יעלו את משחקם אני משוכנע ששוב פעם נראה קרב עד למחזורים האחרונים. ברור שבעונה הבאה האליפות תוכרע בעיקר מול הקבוצות הקטנות...

9. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

ברוכיאן מונה לקפטן של בית"ר וזה בעצם הצהרה שהוא יישאר בקבוצה בעונה הבאה.

מבחינת הישראלים, היתרון הוא למכבי חיפה.
    אבל עדיין אי-אפשר למדוד את יכולותיו של הגרוזיני, ראינו אותו רק מול המעשנים מצפון-אירלנד ולא מול קבוצה רצינית.
    ליבואה יש קבלות.
    והקישור של הפועל ת"א עולה על זה של מכבי חיפה.

10. Fabio Junior Member

תקרא את ההודעה של המשתמש עומר ותבין על מה דיברתי.
    בעונה של שום ולוין סיימנו במקום הרביעי אם אני לא טועה, והסגל אז כלל את ברדה, דה ברונו, פאהס, טועמה ועוד. סגל טוב בהרבה. ובכל זאת, נהנתי באותה עונה מלא מעט משחקים עם כדורגל מהנה (בעיקר תחת שום) וכן, גם מאבק על האליפות (הקבוצה בילתה במקום הראשון זמן מה).
    בסופו של דבר, אנשים אכן יתייחסו למקום רביעי ככישלון במידה וזה מה שיקרה, אבל לדעתי, אם נעיף לרגע מבט על הנתונים (ובטח עכשיו ששום ינהיג את בית"ר עם סגל מעולה), מקום רביעי יהיה מקום מכובד. מתחת למקום רביעי צריך להיחשב ככישלון.
    בעצם, מה שאתה אומר, שהקבוצה בעלת היותר כסף זוכה באליפות. בתכלס, אני מסכים.
    ואם זה נכון, חיפה זו שצועדת בבטחה לאיפות בעונה הקרובה.
    ובנוגע לקיץ 2008..זה היה קיץ שהביאו שחקנים לא ברמה מספקת, והצהירו הצהרות בניגוד למה שעושים בהפועל תל אביב זה שנים. טוב ללמוד מטעויות, לא?
    צריך לסמן מטרה לפי היכולות של הקבוצה, בצורה ריאלית.
    הקבוצה הזו מספיק טובה כדי להתמודד בצמרת ולשאוף להיאבק על האליפות, אך להגיד שפחות ממקום 1-2 שווה לכישלון, מוגזם מאוד לדעתי. יש לנו מספיק מתחרים על המקומות האלה.
    הקישור של חיפה כולל את יניב קטן (שנתן עונה מעולה), אייל גולסה (שחקן שיכול לשנות משחק, מוכשר בטירוף ויכול לפרוץ העונה, במידה ויתנו לו סוף-סוף הזדמנות), ליאור רפאלוב (כולנו מחכים לפריצה הגדולה של הקשר המוכשר, שגם ללא הפריצה הזו משחק לא רע בכלל),כיאל, קולמה, בוקולי ושמעתי גם סיפורים על ישראל זגורי.
    הקישור של הפועל כולל את זנדברג (שיצטרך להוכיח את עצמו אחרי עונה לא מספקת בבית"ר), ורמוט (אחרי עונה לא משכנעת), ידין (שיתנדנד בין הספסל להרכב), אבוטבול (יעדר זמן רב בגלל פציעה, ובטח שלא יציג את היכולת מהעונה החולפת לאחר פציעה כזו קשה), נאתכו (ששוב, ככל הנראה, לא ישחק כקשר תוקף אלא כ50/50 ושוב ככל הנראה לא ימצא את הפוטניצאל האדיר שיש לו),והקשר הגיאורגי שככל הנראה יוחתם.
    אתה עדיין בטוח שהקישור של הפועל עולה על זה של חיפה?

נערך לאחרונה ב: ‏22/7/09
  11. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

יניב קטן לא נחשב ממש לשחקן קישור הוא יותר חלוץ שני.
    כיאל + קולמה - אבוטבול/ידין/קשר זר.
    קולמה וכיאל שניהם מאוד בינוניים, אבוטבול טוב יותר מקולמה וידין וגם נאתכו במידת הצורך עולים על כיאל.
    אם פרנסמן יגיע אז בכלל וגם יש את דאגלס דה-סילבה שיכול לשחק בעמדה הזאת.
    זנדברג הוא מנייה בטוחה לעומת רפאלוב שאתה לא יודע על איזה צד הוא קם בבוקר, בוקולי וגאדיר טובים יותר מורמוט.

12. Bujuga Member

קולמה אכן שחקן מאוד בינוני, כיאל מצוין, שחקן עם עתיד ענק.
    אבל זה לא משנה, אלא המרקם של הקישור יחד, מה שהוא מספק, עובדה כיאל, רפאלוב, בוקולי שחקנים שנתנו גולים בעונה שעברה, ובהפועל? ורמוט עם 2, ביברס 1, אבוטבול 3, ידין 0. השנה הפועל רוצה לשנות את זה, לכן החתימו את הגרוזיני מאנטשווילי, שאני מקווה שיענה על הציפיות לשדרג את האמצע האנמי הזה.

נקווה שהפועל לא מחתימה שחקנים בלחץ זמן למרות שגטבורג זה כבר בשבוע הבא, אז מה ? אז יהיה הרכב בלי שני זרים? מה יקרה? לא פוסל את הגרוזיני, אבל דווקא לגבי הבלם הארגנטיני, אני מקווה שלמרות שבנאדו לא יגיע, ולמרות שפרנסמן לא יגיע, לא יחתימו מישהו שלא הרשים בגלל קוצר בזמן. זה הכי חשוב.
    ואני מקווה בכל זאת לסולחה עם בנאדו שתמשוך אותו להפועל, ואז הזר החמישי יהיה בכל עמדה אחרת שגוטמן יבקש.

13. אלסנדרו דל פיירו Member

הנושא בהפועל שדי מעניין אותי הוא - גילי ורמוט לאן ?
    לא יודע מה איתכם,שוב אני מצפה מגילי ורמוט לתת יותר תפוקה..
    כל שנה ושנה הציפיות ממנו גבוהות וחצי מזה הוא לא מראה.
    ולא מדובר בשחקן ממוצע שההשערות לגביו הם בסימן שאלה,מדובר פה בכישרון שלאורך הקריירה הלא ארוכה שלו יש דיבורים שהו שחקן גדול.ולא יודע משהו אצלו עדין בכל זאת תקוע.
    למשחקים גדולים הוא לא מגיע.יסלחו לי אוהדי הפועל אני חושב שהו מתנער טיפה מאחריות.
    שאבוטבול נפצע ציפיתי שגילי ורמוט יקח עליו יותר ויצעיד את הפועל ברגעי האמת למשחקים יותר טובים.
    ולצד משחקים טובים שלו (בחלק גדול מהעונה),היו משחקים שורמוט לא הגיע כלל..

וחבל, כי הילד ממש מלהיב אותי בצורת משחק שלו.
    והשנה כגודל הציפיות של הפועל מעניין אותי איפה יהיה המעמד של גילי בהפועל.
    ושוב.. האם הפוטנציאל שלו יפרוץ השנה ויראה ניצוצות של כדורגל כמו בקדנציה הראשונה בהפועל.

ושלא תטעו גם ביברס נאתכו נכנס בכייף לנושא כזה.

14. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

גילי ורמוט הוא אוברייטד גדול, שהוא שיחק בהפועל חיפה חשבתי שעוד שנתיים-שלוש הוא יהפוך לשחקן מוביל בליגת העל.
    אבל הוא עדיין לא פרץ ובגילו(24) הוא היה צריך כבר להפוך ליותר מסתם עוד הבטחה.
    הוא עדין, נעלם הרבה במשחקים, לא מופיע כמעט למשחקים חשובים מלבד כמה הבלחות והכי חשוב לא נותן גולים.
    בעונה הבאה הוא צריך לעשות את השידרוג הנחוץ, אם לא הפועל ת"א תיפגע משמעותית כי למכבי חיפה יש באותו אגף את רפאלוב שגם הוא לא משהו מיוחד אבל גולים הוא יודע לתת.

15. Dimitar Berbatov Member

ממש לא מחזיק מורמוט. ההבדל היחיד בינו לבין מלקיסון הוא רמת הקרדיט שהוא מקבל.
    המספרים שלו, בטח בהשוואה לכשרון שלו, נמוכים מאוד. הבעיה שלי עם ורמוט, ועם שחקנים מסוגו שהופכים בארץ לכשרונות יוצאי דופן שחוץ מאספקט אחד אין להם יותר מידי מה להציע. דריבל! לא כל שחקן שיש לו יכולת כדרור טובה יכול להפוך לשחקן גדול, גם בליגה שלנו דרוש יותר מכך כדי להפוך לשחקן משמעותי באמת.ורמוט לא גולר, ולא נראה שהוא גם בדרך לשיפור באספקט הזה של סיומת ושל כניסה לרחבה. ראיית משחק אין לו, מהירות יוצאת דופן גם לא וההרמה שלו בינונית.