http://i.eurosport.fr/2008/07/30/455724-3245540-317-238.Xxx הפועל תל אביב סיכמה היום באופן רשמי על הצטרפותו של הקשר הצרפתי רומאן רוקי (בעבר בפ.ס.ז), שסגר לשנתיים. האדומים יעבירו לקבוצתו של רוקי, מץ מהליגה השניה בצרפת, סך של 200 אלף דולרים בעוד השחקן עצמו יזכה לשכר של 250 אלף דולר בכל עונה.
שמעתי שכריסטופר קטונגו חלוץ נבחרת זמביה מגיע למבחנים בקבוצה. עצה שלי, לסגור ומהר! לא החלוץ הכי חד שיש, אבל שחקן שאני אישית מאד אהבתי בבילפלד.
http://images.one.co.il/images/d/400_221/gg939511.Xxx במשחק האימון השני שלה באוסטריה, ניצחה הפועל 2-0 את אמקר פרם הרוסית. איתי שכטר היה אחראי לשני השערים שהגיעו במחצית השנייה - בדקה ה-52 שכטר בעט כדור שטוח מחוץ לרחבה והכניע את השוער של הרוסים. שתי דקות אחר-כך הוא הוכשל ברחבה ואת הפנדל תירגם בהצלחה הקפטן באדיר לשער שני. הפועל הציגה משחק לא רע ואיימה מספיק על השער. רוקי, הקשר החדש שהגיע ממץ הצרפתית, פתח בהרכב וגילה יכולת טובה על-פי הדיווחים. הוא הוחלף לאחר 35 דקות במטרה לא להעמיס עליו. גם פרנסמן הוחלף בשלב מוקדם, בדקה ה-26, לאחר שנפצע. יוסי שיבחון עלה במחצית במקומו של הנבחן הזמבי, קטונגו. גליל בן-שאנן פתח בין הקורות בהיעדרותו של אניימה. קצר וקולע - שכטר בכושר טוב ואני מאוד סקרן לראות את רוקי, הקשר החדש שלנו. פרט לכך אין מה להתרשם ממשחק ההכנה הזה.
http://www.sport5.co.il/SIP_STORAGE/FILES/3/Black354X281/177093.Xxx סופית: דגלאס דה-סילבה נשאר בהפועל. אחרי שהמגעים עם ליל לא עלו יפה, נפגש אתמול בלילה הבלם עם הנהלת הקבוצה והוחלט שלא ייצא לאירופה בשלב זה. דה-סילבה סיכם עם מוני הראל ואלי טביב על חוזה חדש ושכרו ישודרג - דגלאס יהיה בעל המשכורת הכי גבוהה בקבוצה בצוותא עם ורמוט - 450 אלף דולר בעונה. "אני מאמין שהכל זה עניין של גורל ועוד אגיע בעתיד לרמות הגבוהות ביותר. אני שמח להישאר בהפועל", אמר הבלם בן ה-26, ששותף במשחק ההכנה האחרון של הפועל בו ניצחה הקבוצה 1-0 את לבסקי סופיה של טלקיסקי וטופוזאקוב(שכטר שוב כבש). בספורט5 נכתב כי למעשה הפועל הודיעה רשמית על הישארותו בקבוצה לפחות לעוד עונה. עוד נודע כי מאמן הנבחרת, לואיס פרננדז, לוחץ לאזרח את הבלם כדי שיוכל לשחק במדי נבחרת ישראל. דה-סילבה הביע התלהבות מהרעיון. גם באתר ONE פורסם שדגלאס נשאר. אני מתחיל להתרגש, דגלאס שחקן אדיר ואני כל-כך שמח על הידיעה הזאת, זה לא יאומן אם נצליח לשמור על כל הסגל בשנה שעברה(פרט לאניימה?). זה הרכש הטוב ביותר שיכלה הפועל לעשות בקיץ. עכשיו אולי אפשר להתרכז אך ורק בחיפוש אחרי חלוץ.
לפי דעתי, מדובר בצעד המשמעותי ביותר שעשתה עד כה הפועל תל אביב בפגרת הקיץ. זה לא שברמה המקצועית הפועל תל אביב השאירה את השחקן הטוב ביותר שלה, זה מצוין גם מבחינתו של בוואן פרנסמן, שעכשיו תהיה לו 'נחיתה' מקצועית טובה יותר, כי לא יהיה לו את הלחץ להיכנס לנעליים של מישהו אחר.
נכון הרכש הכי טוב של הפועל, אבל אני לרגע לא קונה את ההצהרה הזאת של "אני שמח להישאר, ואני עוד אגיע למקומות הגבוהים" מאיפה כל הביטחון הזה? מה הוא לא יכול להיפצע? מה הוא לא יכול לרדת ביכולת? ועובדה שבשיא שלו, רק ליל היתה הרצינית לגביו, כך שאני לא כזה בטוח עד כמה הוא יכול לשחק ברמות הגבוהות ביותר, נכון הוא בלם מצוין, אבל כבר היו בלמים טובים ממנו בעבר בישראל. ולדעתי האישית, שחקן שלא רוצה להישאר ורוצה ללכת, מועדון צריך לעשות עליו כסף ולמכור, הרי אם הפועל שהיא פייבוריטית ב-100 אחוז להיות בבתים בטח עם דה סילבה ואניימה, תיכשל ולא תעלה מה יקרה אז? אין לי ספק שהוא לא יהיה ברמה של השנה שעברה, שזה הפיק שהוא הגיע אליו, למה? ככה, כי הוא לא רוצה להיות פה, וזה שהוא ירוויח בהפועל 450 אלף דולר סבבה, אבל זה עדיין לא המיליון יורו נטו שהוא היה מרוויח בליל, שזה פי 2.5 ממה שהוא ירוויח בהפועל...ועדיין אני לא ראיתי עליו הצעה מהליגה האנגלית, גרמנית, ספרדית או איטלקית, עם כל הכבוד לליל, ויש כבוד.
נו אז מה ציפית שהוא יגיד - "איזה חרא שלא הסתדר לי בצרפת ולא בא לי להמשיך בהפועל"? טיבעי ששחקן יפגין ביטחון. הלכת על הצד השלילי, ומה יקרה אם הפועל כן תעפיל לליגת האלופות והמעבר של דגלאס לאירופה לא יבוטל אלא פשוט יתעכב קצת? אין מה לעשות, הפועל לוקחת הימור בהנחה שהקבוצה כן תצליח להשתחל לליגת האלופות, גם בגלל סגל השחקנים המרשים נכון לעכשיו, וגם היות ששינו את שיטת ההגרלה והדרך למפעל אמורה להיות יותר קלה. ליל היא קבוצת צמרת בצרפת ולא הייתי מזלזל בה, לא מדובר בהצעה מקבוצת זניחה מבלגיה. אין בפני דגלאס הצעות מהליגות המרכזיות כמו ספרד, אנגליה, איטליה או אפילו גרמניה, אבל אין זה אומר שהוא לא מתאים לשם אפילו לקבוצה קטנה. דגלאס לא רק הוכיח שהליגה בארץ קטנה עליו, הוא גם הציג משחקים הירואיים באירופה כמו מול המבורג וקאזאן(בארץ), ראפיד וינה באוסטריה ועוד. אני לא זוכר תצוגות כאלה של בלם באירופה פרט לשמעון גרשון ב-2002 שהסתדר יופי עם הכוכבים של צ'לסי, פארמה, מוסקבה ומילאן.