http://img35.imageshack.us/img35/1259/69115176.Xxx בידיוק חודש אחרי שזכתה באליפות ברגע האחרון בטדי, הדאבליסטית פותחת היום את אימוניה לעונה הקרובה. ההערכה היא שקרוב לאלף אוהדים יגיעו הערב(17:30) לעודד את השחקנים בחודרוב. הפועל תתאמן מן הסתם בהרכב חסר מאוד. שכטר ו-ורמוט הוזמנו לביתו של אלי טביב במיאמי, אביחי ידין נמצא גם הוא בחופשה ואניימה כאמור משחק עם נבחרת ניגריה במונדיאל. אלבארז אולי ינחת בארץ אך לא ישתתף באימון וגם פרנסמן יעשה את הבכורה בפעם אחרת, כך שהדמות החדשה תיהיה של יוסי שיבחון שסיכם את תנאיו בקבוצה. הגרלת גביע הטוטו נקבעה אמש על-פי מיקום גיאוגרפי על-מנת ליצור יותר מתח ועניין, והפועל שובצה לאותו בית יחד עם מכבי ת"א, מכבי נתניה ובני-סכנין. המנויים לעונה הבאה נחטפים כמו לחמניות והנהלת הקבוצה הודיעה כי גם מנויים לשער 8 יחלו להימכר. עד עתה מוערך מספר המנויים בלמעלה מ-6000. שיר הדאבל הרישמי של דור דניאל: מילים:דור דניאל ושגיא וייץ לחן:דור דניאל שנים חיכיתי לך, רציתי שתדעי אני בחרתי בך ואת בחרת אותי לאן שלא תלכי, איתך תמיד אלך האהבה שלי, הכל למענך ועכשיו, ת"א היא אדומה אני לך שר מהנשמה את הקבוצה שלי לעד היחידה איתה אצעד הפועל ת"א ואז אדום עולה,עולה על המגרש כמו ילד מתרגש כל פעם מחדש נתת גביע והבאת לי אליפות אז יאללה מלחמה, הפועל או למות! ועכשיו, ת"א היא אדומה אני לך מהנשמה את הקבוצה שלי לעד היחידה איתה אצעד הפועל ת"א
אני עד עכשיו לא הבנתי, דה רידר נשאר או לא נשאר בהפועל? עריכה: חזר לוויגאן, כנראה שהפועל לא תרכוש את כרטיסו(או תשאיל שוב).
הפועל ת"א פתחה הערב את אימוניה לקראת העונה הבאה, לעיניהם של 600 אוהדים רועשים. יוסי שיבחון היה כאמור הפנים החדשות, והוא אמר לתקשורת:"אני מתרגש כאילו הרגע עליתי מהנוער, יש לי פרפרים בבטן. הגעתי לקבוצה משומנת ואני מקווה להשתלב ולהשיב להם עם המספרים הקבועים שלי. יש לי כאן הרבה מאוד חברים ולא אמורה להיות לי בעייה. אתן את הכל ואני מקווה להצדיק את הקרדיט". אלי גוטמן התראיין גם הוא כמובן ודיבר על סוגיית החלוץ - "יצחקי היה מפר את האיזון בקבוצה. רציתי שהוא יגיע ואפילו שאלתי את שכטר אם הוא מוכן לעבור לשחק שמאלה. אבל בשלב מסויים המחירים הרקיעו שחקים וידענו שיצחקי לא שווה את הסכומים האלה. אני רוצה את בן-סהר ואני מאמין בו וגם גילי ואיתי מספרים לי עליו דברים טובים. הוא יוכל להצליח כאן". הקפטן באדיר נשא דברים גם כן - "כרגע הגיעו אלבארז ושבחון ואנחנו לא יודעים מה עוד יהיה. עד ליגת האלופות יש עוד המון זמן, יהיה מחנה אימונים טוב ונתכונן בהתאם. אני מתרגש בכל פתיחת עונה כאילו מדובר באימון הראשון שלי אחרי שעליתי מהנוער. דגלאס יהיה מאוד חסר לי בהגנה, הוא שחקן אדיר ובן-אדם אדיר, ומגיע לו להתקדם. על אניימה מיותר להרחיב. הלוואי שיישאר כאן בכל-זאת". סיקור אימון הפתיחה של הפועל מאת אתר ספורט5 תמונות מאימון הפתיחה: http://www.red-fans.com/newuploads/0%286%29.Xxx שיבחון מתרגל ללבוש אדום http://www.red-fans.com/newuploads/1%2833%29.Xxx יש מאמן על הקווים. גוטמן פותח עוד עונה באדום http://www.red-fans.com/newuploads/2%2829%29.Xxx הקפטן התגעגע למאמן והמאמן התגעגע לקפטן. גוטמן ובאדיר http://www.red-fans.com/newuploads/4%2828%29.Xxx גם הוא כאן. אבוקסיס והשערים
החיזוק הכי טוב שמכבי יכלה לקבל - שבחון בהפועל. השחקן אולי הכי גרוע מבחינת יכולת שאני זוכר במכבי ת"א, השערים שהוא הבקיע לא היוו אפילו אחוז אחד של חיפוי על המשחקים העלובים שהוא היה נותן, על כל גול שהוא שם, הוא היה מחטיא אולי 5 נוספים במשחק ולפחות אחד מהם מול שער ריק. אני צופה לו עתיד כמו לראובן עובד באדום - יראה טיפה דשא בהתחלה, אבל החל מאוקטובר גג, יעבור ליציע אם לא למעמקי הספסל.
^ עומר, שבחון מספק כמעט בכל משחק שהוא משחק את הסחורה. אני עדיין לא הבנתי מה רוצים ממנו אוהדי מכבי, אשמח אם מישהו יסביר לי את הצידוק לטענה של "הורס המשחקים".
ראית משחקים של מכבי בעונה האחרונה? שחקן כל כך איטי, כל כדור שהוא מקבל לוקח לו כל כך הרבה זמן לשחרר, מרדים את השחקנים מסביבו, מאבד את רוב הכדורים שהוא מקבל ושלא נדבר על זה שהוא לא רץ והולך רוב המשחק. שכחתי גם לציין שהוא מאוד מאוד חלש פיזית.
אם יצחקי לא היה שווה את הסכומים והיה מפר את האיזון אז למה לפי ראשי הפועל הם הציעו עליו 2.1 מיליון דולר? ולמה הם כ"כ כעסו כשזה חתם במכבי ת"א ולא אצלם, כרגיל הצביעות והנחשיות בהפועל ת"א חוגגת, לא ראיתי קבוצה שמצליחה ליצר כ"כ הרבה אנטגוניזם כלפיה. אלבארס מגן אדיר והיכולות שלו יבלטו בארץ חסרת המגנים שלנו, אני זוכר שעוד מהאימון הראשון שאני ודוד שלי ראינו אותו הוא הלהיב אותנו אחרי שהיינו רגילים ליואב זיו ודוד אמסלם, החתמה מצוינת של הפועל אבל עדיין אלבארס נוטה להיפצע לא מעט, הלוואי שיפצע עוד הרבה כל עוד הוא לובש אדום http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
אין קשר לשערים. שבחון הרס כלכך הרבה מהלכים קבוצתיים, הוא פשוט לא עושה כלום על המגרש. יש לו סיומת טובה מול השער וזהו. אני לא חושב שהוא מתאים מבחינה מקצועית לקבוצה כמו מכבי ובטח ובטח שלא להפועל. אני לא אתפלא אם שבחון יגמור בדיוק כמו דגו. שחקנים מהסוג של שבחון ודגו שירקו מהבאר שממנה הם שתו בחיים לא יצליחו.
שטויות במיץ. אלי גוטמן היה משתוקק לקבל את יצחקי אליו, אבל כמובן, כשאופצייה א' כבר לא בהישג יד, אופצייה ב' תמיד יותר טובה. פנאטיק - בסופו של דבר מה שקובע את תוצאת המשחק זה מספר הכדורים ברשת.
ליוסי שיבחון הובהר מבעוד מועד כי חולצת ההרכב ממש לא מובטחת לו. שיבחון מגיע ככל-הנראה על תקן של שחקן ספסל, שיהיה המחליף של ערן זהבי או שחקנים אחרים(אם יגיעו), במקרה של פציעות, עייפות או כל דבר אחר. כל-זאת בהנחה שהפועל תשחק בעונה הבאה שוב אותו מספר משחקים. שיבחון סיים חוזה במכבי והוא מגיע בחינם, מדובר בשחקן חכם שיודע גם להבקיע. אני לא רואה כל פסול ברכש הזה במידה וגוטמן מודע לעובדה שאת הדרבים או את המשחקים מול חיפה ובית"ר - שיבחון לא יהיה זה שיינצח. מדובר בקשר לא רע בכלל לליגת-העל. ראובן עובד הוא בטוח לא יהיה כי שיבחון שחקן מקצוען, אחד שלא יפתח את הפה על המערכת או על חבריו, וגם מדובר בשחקן נטול אגו ואחד שכן נלחם ומשקיע במידה מסויימת. אז מה ציפיתה שגוטמן יגיד? שצר לו שיצחקי לו הגיע וציפיתה שהוא יתרפס בפני בית"ר וקורנפיין? גם בלי המקרה הספציפי הזה הפועל הייתה מעוררת אנטגוניזם מהצד שלך. משום שאתה 'מחפש אותנו' ובודק היכן אפשר לעקוץ את הפועל, שיבושם לך, אותי זה לא מעניין. זה לא בידיוק מראה על יותר מידי כבוד או משהו כזה. הקנאה מהמראות הקשים בטדי עדיין בעוכרייך. גם הודעות כמו 'אני מאחל לאלבארז שרק ייפצע מהרגע שיילבש אדום' - מאוד מיותרות בפורום...מה זה ייתן אם אני אכנס לדיון של מכבי ואכתוב שאני מאחל ליצחקי להיפצע כי הוא משחק אצלה ולא בקבוצה שלי?
אם קורנפיין היה מסכים להצעת הפועל ודוחה את מכבי אז היינו שומעים כמה יצחקי שחקן גדול וכמה גוטמן בונה עליו, הוא לא היה חייב לנסות לעקוץ את יצחקי ואת מכבי ת"א והוא עדיין עשה את זה למרות שכמו שציינתי זה רק בגלל שיצחקי בחר במכבי ת"א ולא בהפועל ת"א, לא התנהגות שאתה מצפה מבן-אדם כמו גוטמן שמיודד עם יצחקי והתחבק איתו לאחר משחק הגביע "לא שווה את הסכומים האלה. אני מאחל לאלבארס להיפצע כי הוא היה שחקן שמאוד אהבתי והערכתי במדי בית"ר והוא עבר ליריבה השנואה עליי, זה האמת ואני לא מחפש להיות פוליטקלי קורקט כמו שאתה כותב שאתה רוצה שבית"ר תפסיד, אין בזה שום בעיה שנאה ספורטיבית בין קבוצות. אני לא מקנא בשום דבר, הקבוצה שלי זכתה ב-3 שנים האחרונות ב-2 אליפויות(3 מהפכים נגדכם, אחד בטדי אחד בבלומפילד ואחד בוינטר וגם עם יותר נקודות מהסגנית) ב-2 גביעים שאחד מול הפועל בפנדלים ואתם זכיתם באליפות אחרי 10 שנים שגם היא בעזרת ההתאחדות(על השער של זהבי בטדי מגיעות לכם מחיאות כפיים כי זאת הייתה ווינריות שבד"כ לא היה להפועל ברגעים כאלו).
בשביל מה המרירות הזו? זה לא נשמע טוב. למה שאלבארס ייפצע? הוא לא בן אדם? הוא מתפרנס מזה. רק בגלל שהוא משחק אצל היריבה? זו רשעות לשמה. דווקא מהדברים שאתה אומר נשמעת קנאה, כי כשמגמדים הישג של קבוצה אחת ומיד משווים השגים קודמים של הקבוצה שלך זה לא נשמע כמו מישהו ששמח בחלקו. אז הקבוצה שלך זכתה בשתי אליפויות בשלוש השנים האחרונות, אז מה? יש לזה תוקף העונה? כי העונה הם נראו רע מאוד והפועל ת"א בדיוק ההפך. גם הפועל לוד זכתה פעם בגביע המדינה, גם הפועל יהוד. זה טוב לארכיונים, לא להווה.
אולי תצא פעם אחת מתפקיד המורה והמחנך, אל תבוא כאן ללמד אנשים ולעשות "נו נו נו" על כל הודעה, אתה יכול להגיב להודעה מבלי לפסול לחלוטין דעה של משתמש אחר, אתה רק מדבר באוויר בלי התייחסות אמיתית. במה יש לי לקנא בהפועל ת"א? על 2 אליפויות ב-21 שנה? על זה שעד שלא מעט אוהדים שלהם זוכים לראות אליפות היא באה עם פחות נקודות מהסגנית באחד מהמחדלים של ההתאחדות לכדורגל, הפועל ת"א לא זכתה באליפות היא קיבלה אליפות במתנה. לגבי אלבארס, אני נשאר בדעה שלי, מבחינתי הוא "בוגד" בשפה של הכדורגל, אין לי כבר שום רגש לגביו וכמו כל שחקן שנוא אני מאחל לו רק רע.
לא נעים לך לשמוע אז אתה תוקף, זה בסדר, כל אחד בדרכו. ועכשיו, אחרי שעוד החרפת את ההתקפה שלך על אלברס רק בגלל שהוא משחק בקבוצה אחרת, זה כבר לא נשמע רע, זה נשמע אידיוטי. אל תנסה לקבוע לי מה לעשות, זה לא יילך לך. הפועל ת"א זכתה באליפות בזכות. כמה אפשר לדון במשהו שהיה ברור עוד בתחילת העונה לכל הקבוצות? אבל במקום לשנות, במקום לדחוף, במקום לקדם את השינוי של התקנון אתה ושכמוך מעדיפים לחיות עם הקנאה והשנאה ולפסול הישג של קבוצה. אם זו לא מרירות אז אין בעולם מרירות. הכי טוב יהיה לך לרדת מהויכוח הזה על אליפות עם כוכבית או בלי כוכבית. זה לא מוסיף לך כבוד. בברכה, ערן מורה ומחנך בישראל