הפועל ת"א 09/10: דאבל! אליפות ה-13, הגביע ה-13

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Raulito, ‏6/7/09.

1. Raulito Madridista

אם קראתי נכון את התמונה כפי שאתה מצייר אותה, אז אתה טוען שני דברים. הראשון הוא(בין השורות לפחות) כי עונש בומבסטי כזה ירתיע את האוהדים מלעשות דברים כאלה בעתיד. ייתכן שיש אמת בדברייך וההשלכות של העונש הקשה הזה יהיו פירות מתוקים, אבל גם יכול להיות שלא. אותם כסילים שזורקים רימון עשן וחזיזים במגרש, לא חושבים כשהם עושים את הדברים האלה. הקבוצה ושאר הקהל כל השנה למשחקים כאלה ממש לא מעניין אותם. מדובר באנשים שלרוב רוצים להיות 'מגניבים' או 'לתפוס כותרת'. דבר שני, אתה טוען שלהפועל יש היסטורייה ארוכה עם בית-הדין מהשנים האחרונות. יכול להיות, וכן, אני יודע שהרימון שנזרק על אבוקסיס היה מכוון לגרשון כנראה וזה הגיע מהצד של אוהדי הפועל - אבל אסור לבית-הדין לעשות חישובים כאלה, בטח שעונש שהיה על תנאי באותה תקופה - פג תוקף הזמן שלו.

אני לא מעורה בנושאי גביע הטוטו אבל גם אם שינו את השיטה זה לא מבטיח שיהיה דרבי בגביע הטוטו...ואם לא יהיה דרבי בגביע הטוטו אלא רק בליגה עצמה? הנקודה שלי היא שאני לא מבין את פשר האופטימיות שלך. אולם כמובן שניהיה חכמים יותר בהמשך.

בנוגע לעניין ערן זהבי - עם כל החיבה שרכשתי אליו בזמן האחרון(מעבר לשער האליפות הנפלא)זהבי דורש סכומים לא ריאלים ואכן הכיוון הוא שמי שכבש את שער האליפות הוא בדרך החוצה, אולם יש עוד זמן ואין מה להיכנס לפאניקה. אני חושב שחלק מהעניין של הידיעות בעיתון בסגנון 'טועמה סיכם' נועדו כדי להחזיר את זהבי לפרופורציות. הוא צריך להבין שהפועל לא תחשוש לחפש אופציות אחרות במידה והוא לא ירד מהאולימפוס.

2. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

העונש מטופש ואנטי-כדורגל זה נכון אבל איפה הייתם שאוהד של הפועל ת"א זרק רימון הלם(!) לתוך המגרש על מנת לפגוע בשמעון גרשון?
    אז פשוט סגרו לקהל של הפועל שער אחד והעבירו אותם לשער אחר כאשר היה ברור שאם קבוצה אחרת הייתה זורקת היא הייתה זוכה למשחקי רדיוס ללא קהל, לדעתי בסופו של דבר יוגש עירעור והפועל תקבל קנס על תנאי של 20 אלף שקל והעניין יוסדר, בטח כבר כל אוהדי הפועל בתקשורת כבר מתכוננים ללחץ האדיר שיופעל מצידם על ההתאחדות על מנת לשנות את ההחלטה.

3. Fanatic Member

הייתי בטוח שהשיטה החדשה של גביע הטוטו כבר התקבלה.
    והאמת? אני די בטוח שאחרי ערעור העונש הזה יבוטל, כי אחרי הכל לא מובן לי למה צריך להעניש גם את הקהל של מכבי.
    אבל שום דבר כבר לא יפתיע אותי בגלל ההתאחדות שיש לנו שמחליטה ליצור שיטות ועונשים חסרי תקדים.

אוקיי אז טעיתי והדרבי שעליו מדובר יהיה דרבי ליגה ולא גביע הטוטו:
    מתוך האתר של ההתאחדות

אם העונש לא יבוטל באמת שכבר אין מילים.

נערך לאחרונה ב: ‏1/6/10
  4. eran levy Member

אני בכלל לא טוען שהעונש ירתיע בסופו של דבר את האוהדים. אני חושב שהכל מתחיל ונגמר בבית, ואם אדם ברברי בביתו הוא יהיה ברברי גם בחוץ וגם ביציע. ובכל זאת הכדורגל נועד לקהל ואסור להחליט על עונשי רדיוס לכל קבוצות הליגה בכלל ולדרבי של 15500 צופים בפרט. הרי בכל מקרה מתורגם משחק דרבי ללא קהל לכסף, אז תנו קנסות. אם את הדרבי סוגרים לקהל, בשביל מה בכלל לשחק כדורגל?

אתה חושב שאסור להתחשבן ואני חושב שאסור להתחשבן אבל אנחנו לא יושבים בבית הדין של ההתאחדות, לא יודעים עד כמה מושחתים (אם בכלל) השופטים ואנשי ההתאחדות ואילו לחצים מופעלים על השופטים. הרי התקבלו מספיק החלטות במהלך השנים האחרונות שברי לכל הדיוט כי הן היו נגועות באינטרסים. אז טוב שאנחנו חושבים ככה, אבל אם אנחנו לא השופטים בבית הדין - מה זה בכלל משנה מה אנחנו חושבים?

5. לירן מנהל כללי מנהל כללי

שמועות אומרות שאלברז ממש קרוב להפועל ת"א.

בהנחה שאלברז הוא אותו אלברז ששיחק בבית"ר ירושלים (לא בטוח), מדובר פה בשדרוג הכי טוב שהפועל ת"א יכלה לעשות בקיץ הזה. אלברז לעומת קנדה/בונדר זה שינוי של שמיים וארץ, ושוב, אם זה אותו אלברז... הפועל ת"א עשתה פה רכישה ענקית.

6. Telkiyski Member

אני לא מסכים איתך
    אני לא חושב שעמדת המגן הימני השנה הייתה אחת מהבעיתיות בקבוצה, למרות הרוטציה.
    הפועל תשתדרג מאוד אם תביא בלם טוב (אני מקווה שרק בנוסף לדגלאס ולא במקומו למרות שאני מאוד בספק), ואם תביא חלוץ טוב שישחק עםשכטר במקום לאלה/מרעי.

גוטמן כבר אמר שהוא רוצה לחזק את הפועל השנה עם חלוץ נוסף, אמצע מגרש, בלם, ואולי שוער.

כרגע העמדה שהכי מדאיגה אותי היא שני הבלמים
    וואליד כבר לא ממש מתאים, ודגלאס עוזב
    אני מקווה שנמצא שני בלמים אחרים ראויים, כי לסמוך על שיתוף הפעולה של וואליד עם הבלם החדש זה קצת מסוכן.

נערך לאחרונה ב: ‏2/6/10
  7. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אתה משווה את היכולות אלברז הציג פה לעומת היכולת של קנדה ובונדר? לדעתי מדובר בשינוי עצום, בשחקן איכותי בצורה משמעותית מהשחקנים ששיחקו בעמדה הזו בעונה שעברה.
    כמובן שהעזיבה של דגלאס דה סילבה מצריכה חיזוק בעמדת הבלם, וגם זה אני מניח שיגיע.

8. שער 7 Member

זה אומר שהקהל של הפועל לא יהיה נוכח בשום דרבי בעונה הבאה...
    אני כבר מוכן נפשית ל- 3 הפסדים רצופים.

האקרים טורקים פרצו לאתרים הרשמיים של הפועל ומכבי :

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3897840,00.html

מעניין מאוד מה יקרה אם קבוצה ישראלית וטורקית יוגרלו השנה באחד מהמפעלים האירופיים.
    משחק מכריע במדינה נייטראלית? הפסד טכני לטורקים? בית וחוץ, עם אבטחה חסרת תקדים בתולדות הכדורגל הישראלי (והעולמי)?
    אל תפסלו את אחת מהאופציות הללו. תשאלו את בני השרון.

9. Raulito Madridista

נדמה שבלילי בדרך לבני-יהודה ואין מנוס מחזרתו לארץ. האם הוא יכול להתאים להפועל ת"א?

בלילי אחד שנתן את הלב בכל רגע בבלומפילד, אחרי שכבש שער נדיר בדרבי נגד מכבי הוא הוריד את החולצה ושם הייתה חולצה מודפסת 'שער 5 זה הלב'. בלילי היה בגוש המעודד של שער 5 לפני שהיה שחקן והוא אוהב את הפועל בכל ליבו. הוא שחקן מהיר שזורע פאניקה בהגנות, רץ בלי הפסקה ויש לו איכויות. גם כששיחק בתורכיה הוא היה לא רע. המינוסים הגדולים - שחקן לא חכם בהכרח, קצת שכונתי וזה נוגד את האופי של גוטמן, ודבר נוסף - מדובר בהימור עצום כי בלילי היה פצוע לזמן ממושך בשנה האחרונה. אני לא הייתי סומך על זה שיצחקי או בן-סהר יגיעו ויכול להיות שבלילי עדיף על שחקן זר. אני אהיה מאוד מאושר לראות אותו במדים האדומים אבל השאלה היא האם זה חיזוק ראוי מספיק לקבוצה שרוצה לליגת האלופות. הלב אומר כן, הראש אומר לא.
    ובלי קשר לבלילי, הייתי שמח לראות משהו זז אצל הפועל בנוגע לרכש, למה הכל מתנהל בעצלתיים, למה דווקא בקיץ הזה?; הלוואי שנעשה משהו מאחורי הקלעים ובכוונה לא מפרסמים.

נערך לאחרונה ב: ‏2/6/10
  10. Igi Member

בלילי לא נחוץ בהפועל. הוא הרי לא יבוא כשחקן הרכב ועדיף לבזבז את הכסף בצורה חכמה יותר מאשר להשקיע אותו בשחקן ספסל כשיש לכם מחליפים מספיק טובים לדעתי.

11. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

• יצא לי לשמוע אמש את הריאיון של ערן זהבי ב'חדשות הספורט', מה אגיד ומה אומר? זה כנראה באופנה לתת מספר משחקים טובים, על אחת כמה וכמה כשמדובר בשער אליפות ולקפוץ מעל הפופיק עם דרישות כספיות גבוהות מהרגיל. השחקן מוכשר מאוד ועל כך אין עוררין, אך קצת צניעות לא הרגה אף אחד. יתכן וזה בא עקב שיחות עם סוכנו שהצליחו להשפיע עליו, אך זה נראה לי מאוד תמוה ששחקן, כשרוני ככל שיהיה, יתן חצי עונה טובה ויבוא בדרישות מופרכות מהמציאות. להזכירכם, לפני שהחלה העונה הנוכחית, אף אחד לא שמע עליו, אז בעונת הפריצה שלו, שהיא עונתו הראשונה בליגת העל, לדרוש את הסכום שהוא דורש? שחקן ישראל, איכותך נמדדת בצניעותך.

12. riquelme1 Member

אני דווקא פה עם ערן זהבי, מכבי חיפה מציעה לו סכום גבוה יותר למה שיסכים לסכום הדי עלוב שהפועל מציעה לו?

מכבי חיפה שומרים על השחקנים שלהם בכפפות של משי, הפועל ת''א זורקת שחקנים בלי למצמץ, רוצים לשלוח את בונדר לבייתר, מוותרים על זהבי בכזאת קלות.

ההנהלה של חיפה שוב מוכיחה שהיא מספר אחד בארץ.

13. eran levy Member

אז זהו, שמכבי חיפה לא ממש צריכה להוכיח שום דבר לאף אחד. למכבי חיפה יש את ההנהלה הטובה בליגה מכל הבחינות, מאמינה בצוות האימון והשחקנים שלה, גם אם הם נופלים לפעמים (ראה מקרה בוקארי, דוטרה). אליפות קובעת יכולת נתונה בשנה מסויימת, לא מדיניות והתנהלות של מועדון. והרי זה יהיה די חסר טעם להשוות בין אלי טביב ליעקב שחר.

14. Raulito Madridista

הגול של ערן זהבי היה שווה אליפות והוא הציג עונה טובה מאוד. אבל כנראה שגם אתה שכחתה שבלי הפועל ת"א אין ערן זהבי, הוא היה עדיין מדשדש בעירוני רמת-השרון מהליגה הלאומית. זהבי קיבל אצלינו את הבמה, גוטמן האמין בו ויש לו חלק לא מבוטל בהתקדמות שזהבי עבר בשנתיים האחרונות. זהבי גדל בהפועל וזה מגעיל ומדהים גם יחד לראות איך אין בו שום טיפה של זיקה לסמל וכל מה שמוליך אותו זה העניין הכלכלי - בא, לא מנסה לנהל דיון, מטיל פצצה והולך. אני מבין את הרצון להתקדם כלכלית ומגיע לו שידרוג, אבל אפשר לחשוב שהפועל הציעה לו משכורת של שוקו ולחמנייה בבוקר. מכבי חיפה רוצה אותו? - בסדר, אבל אפשר לחשוב שאצלה הוא ירוויח מיליונים. המדיניות הכלכלית של מכבי חיפה שפויה מאוד ואני בספק אם היא תציע לו שכר הרבה יותר גבוה. כמוכן, אם הוא נוטש את הבית לטובת עשרת-אלפים דולר, אז הפועל לא צריכה אותו. אני כמובן מקווה שהכל יסתדר כי זה שחקן שאני מחבב ויש לו 'ביצים' גדולות, הוא שחקן ווינר עם אופי.

15. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מבחינתי זהבי הוא פרחח, הוא בעיניי לא שחקן שאני רוצה לראות במכבי חיפה. כדאי ששחר ינסה להביא את יצחקי לקבוצה ולא שחקן שלמעשה 90 אחוז מהעונה לא נראה במגרש (ולדעתי דור לא מסכים איתי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx ).

ברצינות, הבחור הבקיע את 'שער האליפות' ובגלל זה הוא דורש דברים שלא מגיעים לו! הדאבל של האדומים הגיע יותר בזכות שכטר, אניימה, וורמוט, דה סילבה, בן דיין, ידין ואחרים. העובדה שהוא הבקיע את 'שער האליפות' עשתה לבחור הזה רק רע והוא מתנהג עכשיו כאילו הוא לבד הביא את הדאבל. אם הוא היה בקבוצה שלי הייתי בעד שימכרו אותו לקבוצה קטנה...

נערך לאחרונה ב: ‏3/6/10