ממה אתה מאוכזב? אני אישית לא ציפיתי שמהיום הראשון של החנות המגוון יהיה דומה לחנויות אירופאיות אחרות. אי אפשר לשפוט את המחירים פרט למוצרים מאוד בודדים. החולצה לדוגמא עולה חצי ממה שעוהל חולצה מקורית של צ'לסי וארסנל(70 פאונד כשהייתי באנגליה). יש שם כמה דברים נחמדים כמו החולצה שהשחקנים לבשו וחתמו עליה וחולצת הפולו. החיסרון היחיד שמונע ממני לעשות הזמנה הוא חוסר האפשרות לשים שם ומספר על החולצות, ואחרי שיחה עם גבע תלם הבנתי שעוד כמה שבועות-חודשים(במקרה הרע) יהיה אפשר לעשות את זה. ד"א, 20 השניות האחרונות כאן העבירו בי צמרמורת. אירופה זה כאן.
אבי לוזון נרתם לעזרת הפועל ת"א לאזרח את דגלאס דה סילבה http://www.sport5.co.il/articles.aspx?fold...d=77642&lang=HE מקווה שאכן יאזרחו אותו, הוא יכול להוסיף לנבחרת המון.
שתי נקודות ונושאים לדיון: * איתי שכטר - לאן נעלמתה?. גם אמיר אפרת הבחין בירידה החדה ביכולתו של איתי שכטר ופירסם על כך טור קצר הבוקר בעיתון. הוא טוען שהסיבה היא כושר גופני לקוי(לטענתו שכטר כבר בדקה ה-60 עובר להליכה ובהפועל אף הודו ששכטר מזייף באימונים). אני גם חושב שהכושר הגופני של שכטר רחוק מלהשביע רצון והנה, בישורת האחרונה של העונה נגמר לו האוויר, אבל יש בעייה אחרת. הוא לא מרוכז מול השער והדריבלים לא הולכים לו. נותרו עוד ארבעה גמרים עד לסיום העונה ובלי שכטר יהיה לנו קשה מאוד לסיים את העונה הזאת עם תואר. אמיר אפרת הציע לספסל אותו מול רמת-השרון, אבל אני לא בטוח שזה צעד נכון. * כמה אוהדי מכבי יהיו בדרבי?. בהפועל יש מגמה להפחית את מינון הצהובים ביציע בדרבי מ-5500 ל-2500 בלבד - כלומר שער 8 יהיה של הפועל או משהו כזה. בין המועדונים יש מן סטטוס קוו לפיו כל מתארחת מקבלת באופן קבוע שני יציעים ו-5500 כרטיסים. אני חושב שהפועל צריכה לשבור את ההסכם הזה, כי אם הפעם בלומפילד לא יהיה צבוע אדום - אז מתי?; במכבי היו נוהגים בידיוק ככה במקרה דומה לשלנו והם באמת לא היו סופרים אותנו. כמובן שיש לכך גם השלכות אחרות - יהיה יותר קשה להשיג כרטיסים לדרבי בשנה הבאה כשמכבי תארחץ
צעד מעולה של ההנהלה כמו רבים בזמן האחרון, אין סיבה שאחרי המכירת מנויים לשער 5 של מכבי בגלאקטיקוס אנחנו נהיה הילדים הטובים. השמועות גם ככה מדברות על זה שהשחקן ה12 בשנה הבאה יושב בשער 5, אז למה יש לנו לחכות? הרי סביר להניח שזה יקרה. לא מבין בכלל את התלונות של הנהלת מכבי, אני לא זוכר תלונות של הנהלת הפועל באותם ימים.
http://www.nrg.co.il/online/3/ART2/104/206...oc=119&tmp=2957 רמי ארמה, שחקן הפועל תל אביב לשעבר ועד זמן מועט שחקן קבוצת הותיקים, נפטר היום ממחלה בגיל 47.
http://mscwbe.wcdn.co.il/w/w-300/742717-18.Xxx הרגע הזה, בו דגלאס דה-סילבה, אחד השחקנים הכי טובים שראיתי בימיי בתור אוהד הפועל, שרוע על הדשא יחד עם השאר, וגוטמן בא להרים אותם - הוא אחד המחזות היותר קשים בתור אוהד הפועל, כמעט בכיתי ביחד איתם. ובמילים אחרות - החלום ושיברו. "תראו לכמה מצבים הגענו. ורמוט, דה-רידר, דגלאס, אני נגחתי ממטר מעל המשקוף - אלוהים לא רצה שנבקיע את הגול הזה. באבא שלי, לא הצלחתי להירשם אחרי המשחק, אינעל המשחק הזה"(איתי שכטר) "כולכם ראיתם את מכבי ת"א אחרת מאשר מול חיפה. אני גאה בשחקנים שלי. נוצרה פה סיטואצייה חדשה ואם הקהל שלהם יוצא במחולות כי הוא קילקל להפועל, אז זה חדש, לא"(אלי גוטמן) "ברצלונה הגדולה הגיעה רק לשני מצבים מול אינטר ולא הצליחה לפצח את הבונקר שלה. אנחנו הגענו להרבה יותר מצבים. לא תמיד הקבוצה שמשחקת את הכדורגל הכי יפה והכי טובה זוכה בתואר"(יוסי אבוקסיס) "שורה אובארוב, שזכה בשלוש אליפיות כשחקן בישראל, נראה כאילו זכה בליגת האלופות. זר, לו היה נקלע לבלומפילד אמש, היה חושב שמכבי זכתה באליפות תוך שהיא מנפצת את שיא השערים שלה בדרבים ותוקעת את הפועל עם שישייה"(רון עמיקם, סיקור המשחק בעיתון מעריב) אל תשכחו את מאזן הדרבים: 42-41 לטובת האדומים. אל תשכחו את שני הנצחונות העונה ואת המהפך ההיסטורי. אל תשכחו שמאז שנמני מאמן מכבי, הוא עדיין לא ניצח אותנו והמאזן שלנו הוא 4 נצחונות ו-2 תיקו. אל תשכחו שיש גמר גביע ביום שלישי וצריך להרים את הראש!
מנהלים כמו שמחקתם את התמונות שאני הבאתי בדיון המחזור אולי תמחקו גם את 2 התמונות שדור שם כאן בסוף ההודעה שלו? ולא אני לא מתכוון לזה ברצינות כי מה זה השטויות האלו לערוך הודעות אחרי שבעבר(למשל אחרי החמישיה בקראקוב) אוהדי הפועל פירסמו לא מעט תמונות רק כדי לעצבן את אוהדי בית"ר, איפה חופש הביטוי איפה? ואי אפשר להאשים את מכבי בכלום, קורה שלקבוצה יש יום טוב יותר ויום פחות טוב, גם באנגליה ליברפול נחה על המגרש נגד צ'לסי באנפילד(!) וג'רארד אפילו "בישל" לדרוגבה את השער הראשון, אולי גם אוהדי מכבי חיפה צריכים לבוא בטענות למכבי ת"א על זה שבסיבוב הראשון היא ניצחה אותם ובסיבוב השני היא הקשתה עליהם מאוד בעוד שנגד הפועל בשני הדרבים מכבי היו על הפנים.
אפשר להאשים את מכבי וזה לא המשחק אתמול. לגיטימי שהיריבה העירונית תסתגר ותעשה הכל כדי שלא ננצח, סבבה. אבל פתיחת הרגליים מול חיפה הייתה ממש לא במקום ולא ספורטיבית. ליברפול מול צ'לסי לא נראתה כמו מכבי מול חיפה. אפילו פיינורד מול טוונטה נראה טוב יותר מזה. אני מאוד מקווה שנצליח להשאיר את הסגל הקיים, יש לי איזשהי פנטזיה שדגלאס, אביחי גילי איתי ואניימה יחליטו שהם נשארים כדי להביא את האליפות שכל כך מגיעה לנו בעונה הבאה. אבל גם פנטזתי שלוקחים אליפות בטדי... כל העולם כולו שונא את הפועל ורק אני אוהב. תודה הפועל
וכמה מילים אחרי יומיים, כשמתחילים להירגע. אני יודע שאין כאן הרבה אוהדי הפועל שיזדהו איתי, אבל בכל זאת חשוב לי לכתוב את זה, מקסימום כדי לפרוק. אין לי בעיה עם השמחה לאיד של כל האוהדים בחוץ, שאר הקבוצות. לא סתם אנחנו הקבוצה השנואה בארץ. תמיד שונאים את השונים, את המוצלחים יותר, את הטובים יותר וכן, אנחנו יותר טובים מהם. אז אנחנו שמאלנים מסריחים וזאת סיבה לשנוא אותנו, ואנחנו מרוויחים יותר כסף אז זאת סיבה לשנוא אותנו וכל שאר הסטיגמות של שאר הקבוצות. כל הבכיינים וכו' זה אפילו לא סטיגמות, זה נובע מהשנאה הישנה שכבר קיימת אלינו. לי אין בעיה להמתין. אין לי בעיה להמתין גם עשרות שנים בשביל התואר. אני אתרגם את מה שקרל מרקס אמר לכדורגל:"אם רק לקבוצות הזוכות הייתה זכות להתקיים, אז 95% מהקבוצות היו נמחקות". הפועל זה הרבה יותר מניצחון או הפסד. זה דרך חיים. זה לא רק קבוצת כדורגל, בניגוד לרוב או אפילו לכל הקבוצות בארץ פרט אלינו. אנחנו מייצגים משהו, משהו שנדיר מאוד לראות בארץ. האורגזמה שאנחנו מקבלים בניצחונות או השיתוק שאנחנו מקבלים בהפסדים לא משתווה למה שמרגיש אף קהל בארץ. אז הנה, גם אחרי הפסד האליפות אנחנו עשינו סולד אאוט ל2000 כרטיסים שהוקצו לנו בטדי אחרי 12 שעות פחות או יותר. הגביע לא מעניין כל כך אף אחד, ובכל זאת יהיה שם רוב מוחלט של אוהדי הפועל, למרות שרוב הכרטיסים הוקצו לבני יהודה. אנחנו נבוא בשנה הבאה, אחרי שכל הסגל יימכר, ונבוא מחוזקים. האוהדים שלחו היום מכתבים אישיים לכל שחקן, כדי להשאיר אותם על הרגליים. ולא כדי שינצחו בגביע או בטדי, אלא כאות תודה על העונה המדהימה שהם נתנו לנו. גם לשחקנים שברור שהם יעזבו כמו דה סילבה, פשוט כתבנו תודה. הזכרנו להם את מה שהם עברו איתנו, את הרגעים היפים והפחות. עדיין לא ראיתי קבוצה שכל כך מחוברת לאוהדים שלה, בכל השנים שלי בכדורגל. אז בכיתי שלשום, ובכיתי אתמול, ואני בטח יבכה היום. לפני הדרבי הזה בכיתי פעם אחת מכדורגל, וגם אז הייתי יותר קטן. אז אליפות העדיין לא חוויתי עם הפועל(אלא אם כן אתם מחשיבים את הדאבל כשעשיתי את צעדיי הראשונים בבית ספר היסודי), אבל אני יחכה. זה עוד יגיע. http://www.youtube.com/watch?v=6Hha2adLzsE
באופן אישי לא שמעתי אף פעם על ציטוט של קרל מרקס שאומר דברים כאלה, אבל חובה לזכור שני דברים: 1. כשקרל מרקס אמר "קבוצות" הוא התכוון למעמדות חברתיים. קשה להסיק ממעמדות חברתיים לקבוצות כדורגל בפרט ולהפועל ת"א בכלל, שכן השחקנים והמנהלים בה לא בדיוק רוכבים על חמורים ומתפרנסים ממכירת מוצרי סידקית. האוהדים אולי כן (למרות שגם להפועל ת"א, בדיוק כמו לברצלונה או צ'לסי, יש אוהדי הצלחות - כמו לכל קבוצה מצליחה מעיר גדולה, זה טבעי) אבל כאן כבר לא מדובר על הבדלים חברתיים מכיוון שאוהד הוא אוהד, לא משנה מה מצבו הכלכלי או החברתי. 2. כל מה שקרל מרקס אמר אי פעם אלו דברים חכמים ויפים אבל המציאות לא הסכימה עם דבריו, או יותר נכון פעלה הפוך מדרך מחשבתו. פעם הפועל ת"א יצגה מסכנות, לוזריות, אבל זה היה לפני הרבה שנים, כשההסתדרות היתה הפועל והפועל היתה ההסתדרות. הקבוצה פרטית, שחקנים באים והולכים, אין דבר וחצי דבר בין פעילות קבוצת כדורגל לבין איזשהו מניפסט חברתי/פוליטי/כלכלי של מרקס, אנגלס או ישעיהו ליבוביץ'. בדיוק כמו שמכביזם עבר מן העולם, כך גם תחושת הקיפוח של אוהדי הפועל חייבת לעבור מן העולם. 3. עם כל הרצון הטוב, המחשבות, השנאות, הפערים, המלחמה בליגה ובעיתונות - זה רק כדורגל, לא צריך לבכות בגלל כדורגל. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx