איך הגעת למסקנה ה99% שגויה הזאת? יש לכל מועדון בכל משחק חובה להוציא 10% כרטיסי נוער, אם זה באמת לא קרה אז יש כאן עילה לתביעה. אתה מתווכח כאן עם העובדות, כשהפועל היו מקום 12(אחרון) הם הביאו יותר אוהדים ממה שבית"ר מביאה עכשיו בממוצע, הרבה יותר. ואתם מקום 3, לא מקום אחרון. היו רצף של שנים שלא לקחנו אליפויות ולא ניצחנו דרבים, וכבר 30 שנה לפחות שאנחנו הקהל הכי נאמן בארץ, גם כש10 שנים לא ניצחנו דרבי.
לא מבין את ויכוחי הקהל המוזרים האלה,נניח וכן אין לחיפה הרבה קהל טוב,נניח שיש לנו גרעין טוב של 3000 ועוד 5000 נסחפים וזהו,אז?מה אז?לא מגיע לנו אליפות?צריך למכור את קטן כי אין 14 אלף אוהדים שכל משחק תומכים בו?אז נניח והקהל של הפועל הכי טוב,אז...איזה ויכוחים מיותרים.... אני מאוד מרוצה מהקהל של חיפה בעונות האחרונות,אני מאוד מתרשם מהקהל של הפועל כי גם כשהם לא מגיעים בהמוניהם השרופים שלהם יודעים לתת תצוגות עידוד מדהימות וזה כולל גם את הקהל של מכבי תל אביב שמי שבא שם משקיע.
1. החוק זה עשרה אחוז, בפועל יוצאים אולי 4 אחוז ואין למי להתלונן כי לנו בניגוד לאדומים אין לובי בתקשורת. 2.אין מה להשוות בין עונה של מאבק נגד הירידה לבין עונה של מקום שלישי-רביעי שאין יותר מדיי על מה לשחק(בלי קשר שהמיקום של הקבוצה זו לא הסיבה שהממוצע השנה נמוך מבשנים אחרות, יש סיבות הרבה יותר נכונות וחזקות), בעונת ירושלים לא תרד ממוצע הקהל שלנו היה 13 אלף אוהדים למשחק, מי שמתווכח כאן עם עובדות אלו אתם שחושבים שלמלא איצטדיון כשמחיר הכרטיס הוא 30 שקלים ואתה רץ לדאבל זה איזה הישג חסר תקדים. תגידו שאתם הכי טובים בעידוד רצוף? אני אסכים איתך, תגידו שאתם טובים מאוד בתפאורות? אני אסכים איתכם, תגידו שיש לכם גרעין קהל נאמן? אני אסכים אבל לקרוא לאוהדי בית"ר "לא נאמנים" זה קשקוש ועיוות המציאות, תשכלל את נתוני הקהל בעשור האחרון ותראה שלמרות שהיו לנו כמה עונות של מאבקי תחתית, עונות תחת פירוק וכדו' עדיין הממוצע שלנו הוא הגבוהה בליגה ובפער ניכר.
דור, כל מה שעשיתי פה היה להוסיף קישור לידיעה שגם בחיפה ההתלהבות מהמשחק גדולה ולא באתי להשוות בין שני הקהלים או להיכנס לאיזה וויכוח ביניהם. אני מבין שזה היה נראה רעיון נחמד מבחינתך להוסיף את ה"איגור אתה מדבר שטויות" בשביל לתבל ככה את תחילת ההודעה שלך, אבל תנסה להבא להביא את המשפטים האלה כשאני באמת מנסה להעביר חלק מה"שטויות" שלי ולא בסה"כ קישורים מערוץ הספורט. וד"א, הקישור היה למשחק מול אשדוד ולא למשחק העונה, שכן זה ברור שהאיצטדיון לקראת המשחק מלא כבר די הרבה זמן.
ידעתי שהפועל תצמצם את הפער ותמיד אמרתי שהמאבק פתוח, כי מתי שחיפה פתחה פער מהפועל היו לה משחקים נוחים מול עכו ונצרת, וכשאנחנו סגרנו את הפער, לנו היו את אותם משחקים. קיזוז יש רק בליגה של לוזון, אבל גם קבוצות כל כך נוחות לחזור למומנטום. רק השנה הבנתי מה זה זכרון קצר, שהסתכלתי על לוח המשחקים כאשר כולם קבעו שהאליפות של חיפה.
ב'ידיעות אחרונות' פורסם שלברקוזן הולכת להגיש הצעה רשמית להפועל ת"א על איתי שכטר וקבוצה אחרת(שאני לא זוכר כרגע,נראה לי שראן) תגיש הצעה רשמית על דה סילבה, כשבורמוט וידין יש בינתיים רק התעניינות. בהפועל בכל מקרה אין כוונה לשחרר אותם ובצדק, בפחות מ-2.5 מיליון יורו וגם לשחקנים עצמם אין כוונה לעזוב במידה והקבוצה תזכה באליפות שלה. לדעתי מבחינת השחקנים זו לא החלטה נכונה, לפחות לא מבחינת ה-3 האלה(ורמוט,שכטר דה סילבה), כי הם יכולים כבר העונה לעזוב לאירופה וזו כבר תהיה התקדמות בקריירה שלהם הרבה יותר מלהישען על קרנות המזבח בהפועל. מבחינת הקבוצה כמובן אין סיבה לשחרר אותם.
הגעתי עם בן אחותי לוינטר לפני חודש, למשחק של בית"ר מול הפועל ר"ג. ניגשתי לקופות שעתיים וחצי לפני פתיחת המשחק. חוץ ממני היו עוד שני אנשים בקופות ועוד אולי עשרים איש מסביב, כולל רוכלים. הקופאי אמר לי (שוב - שעתיים וחצי לפני המשחק!) שנגמרו כרטיסי הילד. שילמתי 80 ש"ח לכרטיס עבורי ועבור בן אחותי בן ה-11. אז יפה מאוד שיש חוק, אבל דעתי האישית היא שבמשחק ההוא התממש בדיוק מה שכתב מישהו כאן לפניי - הפועל ר"ג לא הוציאה בכלל כרטיסי ילד למכירה. דרך אגב, במשחק היו 2000 צופים, וסביר להניח שרוב הכרטיסים לא נמכרו במכירה מוקדמת...אז שלא יעבדו עליכם.
בנתיים אני קראתי את הידיעה הזו ב-ONE: http://www.one.co.il/Article/157222.html רק תיקון קטן, בכלל לא בטוח שפ.ס.וו תמכור את איברהים אפלאיי...כרגע לא בטוח מה יקרה איתו, אבל יש בהחלט מצב שיישאר עוד עונה באיינדהובן. לגבי חלוץ שני, הקבוצה אכן מכרה את דנקו לאזוביץ' לזניט סנט פטרסבורג וכרגע לא בטוח שהמחליף, אנדי ואן דר מיידה, ימשיך לעוד עונה (מאז שהגיע הוא עוד לא שיחק דקה...) אני מאמין שבטח שכטר מתאים לליגה ההולנדית. הוא עדיין לא ברמה של לאזוביץ', אבל הוא לבטח יכול להשתוות אליו. אם ההתעניינות ממשית אני חושב שדיל עתידי טוב לשני הצדדים. לגבי וורמוט אני קצת פחות בטוח היות שאפלאיי שחקן הרבה יותר טוב. אני רוצה להאמין שהליגה ההולנדית יותר טובה מהליגה הבלגית שם שיחק בסה"כ רק שנה. וכמו שציינתי המרוקאי/הולנדי עדיין לא עזב את העיר...
אריק איינשטיין עם טור ענק: "אני סומך על נמני: אריק איינשטיין על מאבק האליפות תשכחו מזה שהסיפור גמור, עכשיו מדובר בלחץ אימים. אני מאמין שיהיה פייר-פליי במחזורים האחרונים. אנשים כבר עייפים מבלופים במדינה הזאת" האמת? הייתי פסימי לפני המשחק. הייתי במתח אדיר ולא ציפיתי לגדולות כי אני הרי מכיר את הנפשות הפועלות ואת המגרש הזה בקרית-אליעזר. כשהסתיימה המחצית הראשונה זה נראה כאילו הפועל לא הגיעו למשחק, אבל די מהר נזכרתי שבמשך העונה הזאת כשהפועל היו רעים בחצי הראשון, הם היו פחות רעים בחצי השני. יש כמה דברים מדהימים שאנשים כנראה שכחו. הפועל לא הפסידה מאז המחזור הרביעי שזה כמעט 30 משחקים, וזה דבר מדהים. ההפסד היחיד היה בבלומפילד למכבי חיפה, ושלשום (ב') העניין הזה נסגר איתם, ובלי להרגיש לחיפה יש כבר ארבעה הפסדים. עכשיו על פניו היתרון של הפועל אבל תשכחו מזה שהסיפור נגמר. גם המשחק עם אשדוד בעייתי, כי ככה זה - איפה שלא מצפים בא הבלאגן. מדובר בלחץ אימים, בוודאי כי מה שברור זה שיש יותר קבוצות שרוצות לקלקל להפועל מאשר לחיפה. אבל אני מאמין למשל שדווקא אבי נמני ירצה להראות שהוא מעל הדברים האלה, שהוא לא פותח רגליים ושמה שחשוב למכבי ת"א זה מקום שלישי ואירופה. כאילו נמני יגיד במשך השבוע לפני המשחק שלהם מול חיפה שסיפור האליפות לא מעניין אותו, אלא חשוב האינטרס של הקבוצה שלו. אני מאמין באיזשהו מקום שיהיה פיירפליי בשלושת המחזורים האחרונים, כי אנשים כבר עייפים מבלופים במדינה הזאת, ואני מקווה שאני לא נאיבי. מה שכן - אם הפועל תשחק את הכדורגל שלה בשלושת המשחקים, היא תהיה אלופה. ההגנה של הפועל הבקיעה העונה יותר מ 20- שערים, ואלה מספרים אדירים שלא היו פה. הבן שלי אמיר נמצא עכשיו בקוסטה ריקה והוא הצליח לראות משם את המשחק בטלוויזיה. הוא צלצל לפני ואחרי המשחק. הוא שם בג'ונגלים עם האיגואנות על העצים, אבל לא שוכח אותנו. אני יכול להבין את העצבים של אוהדי חיפה. הקיזוז הזה הוא דבר דפוק, אבל מה שטוב הוא שהיה משחק בין שתיהן בבית של חיפה, וזה ממתן את העוול. צריך לזכור גם שהליגה לא מסתיימת ב 30- מחזורים אלא ב ,35- ויש מצב תיאורטי, קלוש אמנם, שהפועל תקדים את חיפה בשלוש נקודות ואז הוויכוח ייפסק לגמרי. לבי עם אלישע לוי. ברור שהוא הלך על החלטות הכי קיצוניות בחילופים שלו, כשהתעקש לא להעלות את ארבייטמן והעלה ילד בן 17 שלא שיחק בכלל. אם זה היה עובד - כולם היו אומרים שהוא גיבור, ולא קורעים אותו כמו עכשיו. שואלים אותי אם קפצתי בגול ואם חגגתי. אנחנו הפולנים חוגגים בדרך שלנו. הוספתי שתי שקיות של תה לכוס והלכנו לישון. יש עוד עבודה לגמור.
אתם רציניים שאתם משווים את איברהים אפלאיי, שחקו נבחרת הולנד שמוערך כיום ב-12 מיליון יורו ומקושר לליברפול על גילי וורמוט, שחקו נבחרת ישראל שלא שווה היום יותר ממיליון יורו.
בעבר התלוננתי רבות על כך שלהפועל אין אתר רישמי או חנות מרכזית בה אפשר לקנות מגוון רחב של מוצרי הקבוצה, והייתי צריך להתרוצץ בין כל מיני חנויות שונות שאין להם יותר מידי מכנה משותף. היה עיכוב רב בפתיחת החנות וקיוויתי שזה לטובה. שמעתי לא מזמן שהחנות תיפתח בקרוב, אבל איך שראיתי את הדף בפייסבוק - ההתלהבות פחתה פלאים. ואכן, התוצר המוגמר לא מרשים, בלשון המעטה. יש הרבה מוצרים דבילים, חלק רחב מהמוצרים אפשר להשיג גם מחנויות אחרות והכי חשוב - המחירים בשמיים, בהפועל הגדישו את הסאה. אני בספק אם אני אקנה שם משהו. הנה תגובה של אחד מאוהדי הפועל(יובל פטל) בדף החנות ואני מסכים עם כל מילה ומילה: "שאפו על הרעיון אבל אני מצטער להתאכזב ולאכזב : מגוון המוצרים דליל והמחירים יקרים להחריד, אז אם המטרה המוצהרת היא שנתרום כסף זה בסדר, ומי שמעונין שיתרום ולא מעטים מאיתנו תורמים בלי קשר לחנות אבל חברה - החנות מיועדת לקהל הרחב שלא כולו משתייך לחתך סוציו אקונומי גבוה אז רחמנות עם המחירים - תתקנו עוד לא מאוחר". אפרט בפניכם את מגוון המוצרים שיש לי: * 2 כדורים מעונת הדאבל - כיתוב של 'הפועל ת"א אלופת המדינה 00\1999' בשני צבעים - אדום ולבן. * 2 כדורים קטנים - אחד באדום ואחד בלבן. * יד חמסה כזאת שתולים על החלון וגם מדבקה גדולה על החלון. * סטיקר ענק לרוחב החדר * דגל אדום גדול של הקבוצה שאפשר לפרוס * תיק * צמידים ומחזיקי מפתחות * שלל חולצות: אחת משנה שעברה, אחת מעונת 04\2003, אחת מהעונה האירופית ב-2002, אחת מהדאבל ואחת מעונת 05\2004 * 2 כובעים * מצעים לחורף * 2 ארנקים * שעון יד ושעון קיר * מיטרייה * פוף * כריות * קופת חיסכון * מנגבי זיעה - אחד באדום ואחד בלבן