אלכס, הגזמת לחלוטין! מהדברים שלך לכל אורך הפורום יש זלזול מופגן במתחרה של חיפה על האליפות. נראה כאילו כל מה שאתה רוצה לעשות זה להאדיר את הקבוצה שלך מאינטרס אחד פשוט - אתה אוהד שלה, וכאוהד עיוור אתה לא מוכן להביט ימינה ושמאלה, לא מוכן להקשיב לאנשים שרואים את הדברים קצת אחרת ממך. מספיק עם מסע הויג'ילנטה שלך, זה גם לגמרי סוטה מנושא הפורום. תפתח דיון חדש, תקרא לו "מכבי חיפה קורעת את הפועל הפחדנים" וייטב לך. עכשיו התייחסות לנושא הדיון: חבר'ה, הפועל ת"א קבוצה נהדרת, נראית נהדר, התקפית ולא מסתפקת במועט. גם מאות מזלזלים לא ישנו את העובדות - הפועל ת"א היא, נכון לעכשיו, הקבוצה המלהיבה בארץ.
אין עוררין על הכושר המצוין של האדומים, אך שוב, כל החמישיות והשישיות ייזרקו לפח כלא היו אם הם לא יתנו הצגה בקריית אליעזר במחזור ה19, זה יהיה המבחן הכי גדול לגוטמן וחניכיו, נראה אם יעמדו במשימה. אם לא היתה את השיטה של קיזוז הנקודות, אז כנראה שפתיחת העונה הגרועה היתה בעוכריהם, אך היות ויש את קיזוז הנקודות אז המאבק ישאר צמוד עד הסוף, סיכומים נוכל לעשות בתום העונה.
זה ממש לא נכון שאני מזלזל בהפועל וכבר כתבתי כמה פעמים שאינני מצפה למאבק קל על התואר. אני בז לכל האדרת שמה של הפועל ת"א המוגזמת שקיימת בתקשורת האדומה וזלזול במכבי חיפה. ולפני משחקים אני לא מקל ראש בשום יריבה שלנו, גם אם קוראים לה הפועל רעננה.
כן, רק אתה. "אבל זה בסדר, במחזור ה19 כשננצח אתכם כולם יראו מי הקבוצה הטובה בארץ". "וכרגיל, כשתבואו לקריית אליעזר אתם תשתינו במכנסיים ואנחנו עוד פעם ננצח אתכם".
מה לעשות שידין נאתכו ומנטשאשווילי יותר טובים ממנו? עדיף גם בשבילו לעבור כדאי לקבל יותר דקות משחק מאשר להיות בקושי בסגל.
למרות שהוא גדל בהפועל ומזוהה איתם הייתי רוצה לראות אותו בבית"ר, קשר אחורי טוב שרק בגלל הכושר המטורף שהפועל ת"א נמצאת בו לא יכול להיכנס לתמונת ההרכב, יכול לעשות לנו סדר במרכז השדה.
האתר הרישמי מאשר: סמואל יבואה נמכר לגנק בתמורה ל-700 אלף יורו http://img695.imageshack.us/img695/8968/94673879.Xxx תחילה דובר על סכום גבוה יותר שישלמו הבלגים, אך הפועל החליטה להתפשר ולהסתפק בכך שתקבל 20% ממכירה עתידית של יבואה, והעיסקה נסגרה סופית בבוקר. מייד לאחר-מכן אמר השחקן לאתר הרישמי של המועדון:"הפועל נתנה לי הזדמנות להוכיח את יכולותיי בכל אירופה ואני צריך להודות קודם כל למועדון ולאוהדים הנפלאים שתמכו בי בתקופות הכי קשות שעברתי. אמשיך לתת את כל כולי גם במשחקים שנותרו לי בהפועל". יבואה כבש 15 שערי ליגה ב-41 משחקים ותרם העונה שלושה שערים גם בליגה האירופית, כשהשיא היה שער הניצחון שלו מול המבורג. אין ספק שיבואה מודל 2009-2010 נחות משמעותית מהחלוץ התותח שהיה לנו בשנה שעברה, ולמרות שהוא היה אדיש בחלק נרחב מהזמן, מאוד התחברתי אליו ובהחלט יש עצב קל בלב. כאילו ידעתי שזה צפוי אבל הייתה לי תקווה בלב שזה לא יקרה. האוהדים כל-כך אהבו את השיר שלו שבו כולים מתחבקים וקופצים ופשוט בלתי-נתפס איך בתוך פרק זמן כל-כך קצר, היכולת משתנה מקצה לקצה. יבואה של תחילת דרכו בהפועל היה החלוץ הטוב בארץ ואחד הטובים ביותר בהפועל בעשור האחרון. כל כדור הוא נגח לרשת, תמיד היה מהיר יותר מהבלם בצעד אחד לפחות והפגין גם חוכמת משחק למשל בצמד הבישולים נגד בית"ר. הוא זה שהביא אותנו לעמדה של מועמדים לאליפות עד שהוא קרס. בהתחלה זה היה רק הוא ואחר-כך הצטרפו גם אניימה, דגלאס, אבוטבול והשאר. ואז קרה מה שקרה ויבואה נעלם, תרתי משמע. אני אזכור לו את התצוגה הגדולה בטדי ואת שער הניצחון נגד המבורג. הפועל מוכרת עוד שחקן לאירופה ושיהיה לו בהצלחה כמובן. אפשר היה למכור במחיר גבוה יותר אבל לא בוכים על חלב שנשפך. בכל-מקרה, הפועל צריכה כעת לחשוב על חיזוק לעמדת החלוץ, אסור שנישאר עם מרעי, לאלא או זהבי בהרכב. אני לא מאמין שאפשר להחתים את יצחקי, אז הפועל צריכה לנסות להביא את גולן או מקרייב. אני בהחלט חושב שאם לא נרכוש אף חלוץ, סיפור האליפות גמור.
נראה לי מוזר העסקה הזו, אלא אם הפועל דחפה את יבואה להסכים לכך. גנק קבוצת תחתית היום בבלגיה ובהפועל תל אביב יבואה משחק בגביע אופ"א. נכון שהוא היה חלש ברוב העונה אבל עדיין זה נראה לי כאילו הפועל תל אביב אילצה אותו לעבור יותר מאשר הוא רצה. גם המחיר הנמוך מראה על הרצון העז להיפתר ממנו. מעניין מי השחקן שנמצא על הכוונת לעמדת השפיץ עכשיו.
עסקה מצויינת עבור הפועל ת"א. יבואה מאז שחזר מגאנה בעקבות מות אימו שנה שעברה לא פוגע בגרוש.הפועל הרוויחו עליו הרבה מאוד כסף,הם חייבים להביא חלוץ,עדיף זר עם קבלות-גם בשביל המאבק לאליפות וגם בשביל הליגה האירופאית. אני פשוט נהנה לראות בזמן האחרון את הפועל ת"א-מאומנת,דורסת,מנצלת מקסימום מצבים.ועוד לחשוב שבספסל יש שחקנים כמו זנדברג,מנטשצוויאלי(אנערף) ושי אבוטבול-עבודה גדולה של גוטמן העונה והלוואי שהם יזכו באליפות.
זהבי לא חלוץ בכלל בסגנון של יבואה, במקרה הטוב סקנד סטרייקר, בכל מקרה העמדה הטבעית שלו היא הקשר ההתקפי ומאז שנמה פצוע והוא משחק שם הוא נהדר. רציתי בינואר סטיבן כהן או להקפיא את נמה, אבל כשזהבי משחק כל כך טוב במשחקים האחרונים אז אפשר להישאר עם ההתקפה הקיימת(פרט לחלוץ במקום סמואל) ולהביא מגן ימני ובלם מחליף שבשנה הבאה(כשדה סילבה יעזוב) ואולי אף השנה ייכנס להרכב(באלי על מורי או סטרול, על האחרון דובר כבר מספר פעמים בזמן האחרון).
לא עסקה טובה ליבואה, בהפועל לפחות היו רואים אותו בגביע אופ"א, לעבור מבחינתו לגנק זה סתם בזיבוז של זמן ו-0 התקדמות. אני מקווה בתור אוהד בית"ר ובאופן כללי שלמשל יצחקי ילמד ממקרה כזה ובמקום לצאת ל"כאילו" אירופה (בלגיה וכו') ישתפר עד שכבר תהיה לו הרמה לצאת למקום רציני, כמו יעקובו למשל.