אם איך שיעקובו נראה מאז שחזר מהפציעה הארוכה שלו הוא באמת יאכל אתכם, הוא פשוט הפך לשמן וחלוד ואיבד מהחדות שהייתה לו לפני הפציעה הקשה. סטנדרד ליאז', קלאב ברוז', קופנהאגן וליל הם כמובן הקבוצות הנוחות יותר גם אתלטיק בילבאו לדעתי היא קבוצה שהפועל ת"א יכולה לעבור. אייאקס(ייתכן שבלי סוארז), טוונטה, הרטה, ופנאתינייקוס יהיו קשות יותר אבל בהחלט לא משימה בלתי אפשרית.
http://www.sport5.co.il/HTML/articles/Article.64.70864.html אם זה נכון ולא המצאה זה אומר רק 2 דברים: 1) שאניימה הוא חצי קבוצה 2) שהפועל ת"א רועדת מפחד ממכבי חיפה ושיש לה מנטליות של קבוצה קטנה. מכבי חיפה שיחקה בעונה שעברה סיבוב שלם של 11 משחקים ללא ניר ולקחה את התואר.
ויש אפשרות שלישית והיא שהפועל תל אביב מוכנה להשקיע את הכסף הדרוש כדי להרוויח את השחקן הטוב ביותר שלה. "חצי קבוצה" או "רועדת" אלה ביטויים בשקל. אם היא מוכנה להשקיע מה שדרוש ותצליח להשיג אישורים של הגורמים הקשורים בדבר, שיהיה לה בכיף.
אניימה הוא אחד השחקנים החשובים בהפועל ת"א, אין להם עוד שוער ברמתו ומן הסתם הם ירצו אותו למשחק החשוב ביותר שלהם העונה בקריית-אליעזר משחק על 6 נקודות, וכמו שאבירם אמר אם יש להם הזדמנות אז למה לא? למרות שאני מעדיף אליפות ירוקה הלוואי ורק במשחק הזה הפועל ינצחו ותהיה קצת בשקט עם 'רועדות להם הביצים', הם קבוצה יותר טובה ואם הם סוף-סוף לא יתנו לכם יותר מדי כבוד הם גם ינצחו.
אז כנראה שהם לא יותר טובים, אם הם מוכנים להשקיע כל כך הרבה בשביל ששחקן אחד לא יעדר לה מהמשחק מול מכבי חיפה. הם הכי חזקים בתקשורת. בטבלה, בינתיים ממש ממש לא. וחוץ מזה המשחק מול מכבי חיפה הוא לא היחידי העונה. מכבי חיפה עם כל הפציעות שהיו לה ובהילוך ראשון בכמה וכמה משחקים, היא 13 מ - 14.
הילוך ראשון? ניצחתם לא מעט משחקים בדקות האחרונות ומלבד מספר מועט של משחקים לא הרשמתם כמו הפועל ת"א עד כה שאותי לפחות פשוט מלהיבה בחלק מהמשחקים מה שמכבי חיפה עדיין לא גרמה. המשחק מול מכבי חיפה הוא לא היחיד אבל החשוב ביותר של הפועל ת"א עד לפלייאוף, אם הם מנצחים הם מתקרבים ב-3 נקודות למכבי חיפה שלא נדבר על הדחיפה המוראלית שניצחון בק. אליעזר ייתן להם. וכמה אפשר לומר שאניימה הוא לא עוד שחקן? אני בטוח שאם יניב קטן ייעדר גם מכבי חיפה תעשה הכל כדי לגרום לו לשחק במשחק הזה כי זה מן הסתם הולך להיות משחק העונה.
קודם כל עד מח' 19 יש עוד כמה וכמה משחקים אחרים. לא הייתי מציע למכבי חיפה לחשוב אחרי דרבי ישר על הפועל ת"א. מכבי חיפה שיחקה בהילוך ראשון בדיוק את אותם משחקים מול העולות בהתחלה, מול אשדוד, מול בני יהודה הם שיחקו הילוך שני במקרה הטוב. לא שאני הייתי מרוצה מצורת המשחק, אבל זה מה שקרה, לדעתי. אני לא מצפה לאליפות קלה, אבל הכוונות של הפועל ת"א, אם יתבררו כנכונות ולא המצאה של התקשורת, הם מעשה פחדנות עלוב.
הם מעשה מצויין, אין שני לאניימה בארץ, הוא שוער מהרמות הגבוהות ביותר שיש ואין להפועל ת"א לוקסוס לאבד אותו ולתת לשוער השני לשחק, אלי גוטמן לא פוחד מאף אחד, אחריי מה שהוא עבר מהקהל הבית"רי הוא חסין מהכל, אני שונא את הפועל ת"א אבל אין לה שום סיבה לפחד ממכבי חיפה, הם הכי מלהיבים בארץ בפער ניכר מהשאר והם ממש לא רחוקים ממכבי חיפה בנקודות, אל תשכח גם שהם שיחקו ב"טדי" ואתם לא וניצחון שלהם במשחק העונה מוריד את הפער בטבלת לוזון לנקודה בלבד ויש לכם עוד משחק נגדם, אז אני במקומך הייתי מוריד קצת את האף, יושב בשקט ומכבד את היריבים כי כמו שאתם לא הייתם רוצים לשחק מול הפועל בלי יניב קטן ו/או שלומי ארבייטמן שבינתיים הם היחידים שמשאירים אתכם למעלה, הם לא רוצים לשחק נגדכם בלי השוער הכי טוב בליגה: וינסנט אניימה.
באמת שצחוקים פה. התלבטתי אם להגיב בכלל אבל החלטתי שכן. קודם כל - לתת כבוד ליריבים שלך זו לא פשע. ועכשיו לעניין - לפי הגישה שלך, הרי שגם מכבי חיפה פחדנים, והם יותר 'גרועים' מהפועל, הם בעצם מפחדים מכל הליגה: בוא תסביר לי מדוע יניב קטן, שסובל מכאבי גב כבר חודשיים וכל יום בעיתון אנחנו קוראים שהוא בספק למשחק ולמרות ההקלה בעומס, הכאבים העזים לא פוחתים - פותח בכל משחק ומשחק של מכבי חיפה ואף משלים ברובם 90 דקות, גם נגד הקבוצות הנמושות כדוגמת הפועל רעננה. חיפה שילמה על הטעות הזאת במשחק נגד בורדו בצ'מפיונס למשל, כאשר קטן לא יכל לשחק. אני מרוצה מאוד מהניסיון של הפועל, אניימה הוא חצי קבוצה. אגב, יש הבדל עצום בין שחקן שנפצע ואין מה לעשות - אדון דוידוביץ, לבין יציאה מוקדמת של שחקן לקראת אליפות אפריקה - אפשר לתמרן איזו קומבינה. אם היה ביכולתה של חיפה לסדר איזה משהו, אני בטוח שדוידוביץ היה משחק בשנה שעברה. ולנושא אחר לגמריי - שמתי לב אתמול שאחרי הגול הנפלא של דדי, גם השחקן עצמו וגם אלי גוטמן ויוסי אבוקסיס תפסו את הראש כ'לא מאמינים'. התרגשתי שראיתי את זה. ללא ספק אחד הגולים. העונה גוטמן בכלל מפתיע בתגובות שלו אחרי שערים של הקבוצה - הוא מראה הרבה התלהבות. אני נזכר במה שקרה אחרי הגול של גילי נגד טפליצה, איך הוא רץ שם מבסוט על הקווים. איתי שכטר אמר אחרי המשחק:"אמרתי למיכאל 'אין לי אחוז אחד אפילו בגול, זה מאה אחוז אתה' ואני שמח שהוא חבר טוב. רואים שהפועל קבוצה מחוברת ויש בה הרבה פרגון. כיף להיות אוהד הפועל, אנחנו משחקים מצויין". כל מילה בסלע. גם הגול הראשון של דדי היה אחרי מהלך קבוצתי נאה. ובכלל יש דיבורים עכשיו על כך שלא בטוח שיבואה ימכר. מה ששני שערים מקריים יכולים לעשות... אבוטבול מנגד מאוכזב מאוד מכך שלא שותף גם אתמול...'נראה שזה הופך למגמה', אמר אחד ממוקרביו. מעניין מה יהיה עם שי.
זה העניין, "לסדר קומבינה" - זה רק מוריד מהכבוד. תאמין לי לגבי קטן, זה באמת צריך לשאול את הצוות המקצועי, בשביל מה הריצו אותו בכמה משחקים מול קבוצות שאפשר היה לנצח גם בלעדיו. גם לי לא ברורה ההתנהלות בעניין שיתופו או לא שיתופו. אם כי כנראה הצוות אמור להכיר את מצבו הרפואי הרבה יותר טוב מהאוהדים. מכבי חיפה באה לשחק מול הפועל ת"א ולא מול אניימה. לי אישית לא אכפת לי אם הוא ישחק או לא, אבל זה כן מראה על הפחדנות של הפועל ת"א. הוא צריך לטוס חצי עולם הלוך חזור בשביל משחק אחד? זה מגוחך. אין דבר כזה בקבוצות אחרות. הפועל ת"א צריכה להתרכז במי שכן יהיה ולא במי שחסר.