מי שרוצה להתרשם מהנבחן הברזילאי שלנו, ואגנר: http://www.youtube.com/watch?v=SCbvXoYq24U נראה מאד מרשים, והבחור עדיין לא בן 20.
יסלחו לי כולם, אני לא רוצה לומר אמרתי לכם, אבל אמרתי לכם. כבר בקיץ, למי שרוצה לעיין בעמודי הקבוצה, אמרתי שחייבים להביא לפחות עוד בלם אחד, להתכונן למקרה שתיהיה עזיבה המונית בקיץ שאחרי. אז הייתי בטוח שזו העונה האחרונה של אניימה, דה סילבה ויבואה בקבוצה, לא האמנתי ששכטר וורמוט ינחלו (בלי עין הרע) הצלחה כזו גדולה, וגם להם זו תיהיה העונה האחרונה בקבוצה. העונה לחיפה יש קבוצה שווה אם לא עדיפה לנו, ההבדל הוא כבר זכתה במספר אליפויות בעשור הנוכחי, בהבדל לנו, שזכינו בפעם האחרונה בשנת 2000. ההנהלה יעשו כבר את הכסף שלהם ממכירת שחקנים (וישנם גם את המענקים מהליגה האירופאית), כרגע הם צריכים להשקיע עוד בינואר, גם כדי להביא סוף כל סוף את האליפות, וגם כדי שתיהיה קבוצה טובה שתשחק בכדי לשמור על התואר בעונה הבאה. כמו שכל כך רציתי בקיץ, הפועל יעשו מהלך חכם מאוד אם יביאו את סטרול בינואר. סטרול בלם מצוין ויציב, באדיר לא אותו באדיר והוא לא יחזיק עוד הרבה זמן. זו חשיבה לטווח ארוך וגם לטווח קצר, שכן סטרול יוכל לעזור לנו במאבקי הצמרת וכרגע משום מה לא נראה שלוקרן תיאבק עליו יותר מדי ויסכימו למכור אותו. אותו דבר בנוגע לעמדת החלוץ. יבואה עומד להימכר (שוב, בלי עין הרע) במחיר גבוה יחסית ליכולתו בשנה האחרונה, והייתי שמח במידה וינסו להשקיע את הכסף הזה בגולן שלא מקבל את הקרדיט בלוקרן (על אף שפ"ת יעשו בעיות מסוימות) או ביבוריאן, חלוץ מעולה שנפל למלכודת החלוצים במכבי ועל אף שבכל זאת, מכבי לא תמהר למכור לנו שחקן, הם רוצים למכור את יבוריאן שלא נותן אצלהם את התפוקה, הוא נחשב כישראלי, ואני מאמין שהוא יהיה יותר אפקטיבי מיבואה. עוד רכש שחייבים להביא הוא בעמדת המגן הימני, שכן בונדר לא יותר מסביר בשל חסרונו ביכולות ההתקפיות, וקנדה שעלול לעזוב את הקבוצה בינואר. להביא עוד קשר התקפי נראה לי מיותר, משום שחייבם קודם כל להביא חלוץ, בלם ומגן, וגם מכיוון שיש מספיק מתחרים על מקום בהרכב, כמו זנדברג וזהבי. אם ניהיה ריאלים, סביר להניח שהגרלה תביא לנו בליגה האירופאי קבוצה חזקה שככל הנראה תגבור עלינו, וכך נתרכז רק במאבקים בליגה. יחד עם חיזוק הכולל מגן, בלם וחלוץ חדשים, אני חושב שזנדברג (רק שיסיר את החלודה, אל תשכחו שאת העונה הוא פתח מצוין ולא קיבל קרדיט של ממש אחרי הפציעה) וזהבי יספיקו. נקווה לטוב.
מעניין מאוד איך שחקני הפועל יתנהגו עם קנדה במשחק, בכל מקרה צחוק הגורל קבע שהפועל צריכה את השחקן הכי שנוא על שאר השחקנים.
אם הם מספיק מקצוענים, הם יידעו לשים את זה בצד ולהתרכז במשחק. אך נראה איך קנדה יתפקד, לא פשוט לשחק עם שחקנים שלפני מספר ימים לכלכו עליך מאחורי הגב וטענו שאתה גנב, כך שמבחינת קנדה זה יכול להשפיע.
בעיקר במקום יבואה, שכנראה יעזוב בינואר, למרות ששכטר עשה קפיצת מדרגה משמעותית, אני מאמין שהוא יסיים את העונה בהפועל ת"א.
אם זה יהיה בתוספת לשכטר זה חיזוק גדול להפועל וזה יהיה משמעותי מאוד. כמובן שיש מכשול גדול שהוא מכבי פתח תקווה.
אני אחד שלא מחזיק מעומר גולן, שחקן מאוד אנמי ורדום, מתעורר פעם ב-3 משחקים . הוא לא היה חיזוק משמעותי, הפרשי היכולת בינו לבין לאלא הם לא עצומים, אם הפועל רוצה להתחזק אני הייתי הולך על שחקן זר, גוטמן פוגע בול בזרים השנה.
עומר גולן דווקא כן יהיה חיזוק משמעותי לטעמי. רוב המשחקים שראיתם את עומר גולן משחק היו בנבחרת, עכשיו הבעיה של הנבחרת קודם כול היתה בעיה כללית שהורידה את היכולת של כל השחקנים, וגם לא לשכוח שכשחקן נמצא במועדון להבדיל מנבחרת הוא מתאמן בצורה סדירה למשך תקופה ארוכה מאוד ויכול להתאים את עצמו לשאר המשחק הקבוצתי בצורה הרבה הרבה יותר טובה. אני דווקא חושב שעומר גולן יהיה בול מה שאנחנו נצטרך, מאז תחילת העונה קיוותי לראות דווקא אותו כחלוץ בקבוצה ואני מקווה שזה יתממש. מה שכן, חייבים בלם ברמה גבוהה ודגש על נתונים פיזים חזקים מאוד.
לדעתי הזלזלול של הרבה אנשים בגולן נובע מהעובדה שבתקשורת מאיזשהי סיבה עשו ממנו הרבה יותר ממה שהוא,אבל אסור לזלזל בו,במכבי פתח תקווה הוא היה לא רע בכלל וזה עם חבורה של נגרים לידו,בלוקרן ראיתי איזה 2-3 משחקים שלו והוא השתפר והיה לא רע כשהוא עוד קיבל קרדיט בעונה הראשונה שלו שם,לדעתי עם שחקנים טובים כמו שכטר(שיסחוב את ההגנות עליו),ורמונט ועוד שאר השחקנים המוכשרים שיש להפועל,גולן יהיה תוספת משמעותית.
הכל שאלה של מחיר. הפועל לא תוכל להביא איזה חלוץ תותח בינואר, רוב השחקנים שמגיעים בחלון ההעברות בחורף הם נפילה, לא בכל יום יש טלקיסקי או טופוזאקוב(אני מודה לאלוהים עד היום על המעשה המטופש של הנהלת לבסקי סופיה), לכן ממש לא אתנגד להגעתו של עומר גולן במקומו של סמואל יבואה. מדובר בחלוץ מוכשר ששווה קרוב לעשרה שערים בעונה, ועם הליגה החלשה שלנו הוא יוכל להגיע למספר דו-ספרתי וגם בנבחרת ישראל הוא משחק לא רע בכלל. אבל, שוב, אנחנו בעולם הכדורגל - עולם של אינטרסים. אני בטוח שמכבי פ"ת תעשה בעיות רבות וגם לוקרן לא תמכור אותו בחינם. אבי סטרול הוא הרבה יותר הכרחי, אבל מה הסיכויים שהוא באמת יגיע בחינם? - אפס. לקבוצה שלו ממש לא אכפת שהוא נרקב על הספסל, הוא לא מהווה נטל כלכלי ובמידה והוא ירצה לעזוב, הם יבקשו עליו תמורה נאה, אני בטוח. בעיתון רשמו שבמידה וסטרול יקבל חוזה ארוך טווח, המשכורת שלו תרד(על הנייר, סטרול יהיה המשתכר השני הכי גבוה בקבוצה, אחרי נמניה שמרוויח 400 אלף יורו), אבל אני חושב שהוא בכלל מעוניין בחוזה קצר כי הוא רוצה לנסות שוב את מזלו באירופה. אגב, זה השחקן עליו מדברים שהוא יכול לשחק גם כבלם וגם כמגן ימני?; אגב, לפי אתר ספורט5, בונדר ייעדר בסופו של דבר שבועיים בסה"כ. אני שמח בשבילו כי לא מגיע לו להמשיך להיפצע, זה ממש מתסכל.
עומר גולן חלוץ יותר טוב מארבייטמן. בקבוצה כמו הפועל,עומר גולן שווה לפחות 13 שערים מינואר עד סוף העונה.