הפועל ת"א 09/10: דאבל! אליפות ה-13, הגביע ה-13

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Raulito, ‏6/7/09.

1. ofiry15 Member

אני אוהב את הגישה של הפועל תל אביב למשחק הקרוב באירופה, גישה לא פחדנית התקפית ולא חששנית. בהצלחה מכל הלב

2. לירן מנהל כללי מנהל כללי

בקשר להצעה שהפועל ת"א קיבלה על יבואה (לפי האתרים בארץ), 800 אלף זה סביר, אני חושב שהפועל ת"א הייתה יכולה או יכולה בהמשך לקבל עליו אולי יותר, אבל נראה שיבואה נמצא במגמת ירידה מבחינת היכולת שלו, משהו לא טוב עובר עליו ואני במקום אנשי הפועל ת"א לא לוקח את הסיכון ולוקח עכשיו את ההצעה (אם וכאשר הדברים באמת מעשיים).

3. Raulito Madridista

שלושה שערים ב-17 משחקים. זו הסטטיסטיקה המעליבה של אדון סמואל יבואה. אבל זו לא רק היכולת החלשה(יבואה בכלל לא מגיע למצבים משום שהוא הפך לשחקן איטי שלא עושה תנועה מספיק נכונה), אלא גם חוסר החשק שהוא מפגין במשחק. הצעה של 800 אלף דולר נראית ידודותית מאוד ביחס לתקופה השחורה שבה נמצא השחקן. גוטמן ערך איתו המון שיחות אישיות וגם גורמים אחרים בקבוצה, ואף אחד לא שם לב למשהו שמפריע לו. בשנה שעברה הוא היה אדיר למרות החולשה הגדולה בעשרת המשחקים האחרונים ומאוד התחברתי אליו, אבל כרגע הוא פשוט פוגע בקבוצה ונראה לעתים כאילו אנחנו משחקים עם שחקן פחות. לדעתי צריך להיפרד מיבואה בחלון ההעברות בינואר, אבל בתנאי שמביאים חלוץ על חשבונו. לאלא, מרעי וזהבי לא מספיק טובים כדי להיות שחקני הרכב ואני לא רוצה לראות את הפועל משחקת רק עם שכטר כחלוץ, זה יפגע בו. יחד עם זאת, חובה לחזק את ההגנה במגן ימני\בלם או אפילו שניהם. בהפועל יצטרכו להפעיל שיקול דעת.

בעניין אחר - פרשת קנדה ואבוטבול הסתיימה בתיווכם של אלי גוטמן ואמיר לובין. אני מאוד מקווה שקנדה לא גנב כסף והאמת שלא נראה לי שזה נכון, קשה להאמין עליו. במידה וקנדה לא אשם, אז הוא פשוט מסכן, כל הזמן דברים רעים נוחתים עליו. אסור שהתקרית הזאת תעיב על הקבוצה שנמצאת בכושר טוב.

* הפועל ת"א הבקיעה את מספר השערים הגבוה ביותר בשלב הבתים של הליגה האירופית(12) פרט לוורדר ברמן ושחטיור דונייצק שכבשו שני שערים יותר. גם ליל וגלטסראיי מצאו את הרשת שנים עשר פעמים. כבוד גדול ללא ספק וחבל שלא הצלחנו לכבוש גם בסקוטלנד, כי פשוט הגיע לנו!

נערך לאחרונה ב: ‏7/12/09
  4. ofiry15 Member

יש המון שחקנים אפילו ישראלים שאני מעדיף על סמואל יבואה, עם מסתכלים עלה שנתיים שהוא בהפועל הוא הביא רק חצי עונה טובה.
    לדעתי צריך להביא חולץ רחבה אורגינל ולא שחקן כנף שמדי פעם זז למרכז הרחבה. עם איתי שכטר יחטף לחו"ל וסמואל ישוחרר, יהיה די עגום לסמוך על מהארן להלה כחלוץ המרכזי של הקבוצה. אני מאוד מקווה שויקטור מרעי יצמח לחלוץ שכולם מצפים, אבל חייבים חולץ ברמה לעונה הבאה.

5. Raulito Madridista

מכה גדולה להפועל: ווצ'יצ'ביץ' ייעדר לפחות שלושה חודשים

http://images.one.co.il/images/d/400_221/gg892761.Xxx

הקשר הסרבי ערך בבית-החולים בתל-השומר את בדיקת 'דופלר' ובה התגלה שהוא אכן סובל מקריש דם בווריד העמוק בשריר התאומים ברגל. ובמילים אחרות - הסרבי צפוי להיעדר לפחות עד אמצע חודש מרץ. בניסיון אחרון לצמצם את תקופת ההיעדרות, ווצ'יצ'ביץ' יעבור מחר בדיקה נוספת, אם כי הסיכויים שיתגלו דברים חדשים - נמוכים מאוד. "אני בהלם ולא מעכל את מה שקרה", אמר ווצ'יצ'ביץ' לסובבים אותו. "יש לי תקווה קטנה שמחר התוצאות יהיו טובות יותר, אבל אם לא תיהיה ברירה - אפסיק את האימונים בזמן הקרוב כדי לנוח". בהפועל לא יודעים כיצד לנהוג עם הקשר, ואחת האפשרויות הייתה להקפיאו, כמנהג עם זרים שנפצעים. אלי גוטמן אמר אתמול על הפציעה של הסרבי:"זו מכה גדולה עבורינו אם הוא יעדר כשלושה מחודשים, הרי גם יקח לו זמן לחזור לחדות שמאפיינת אותו. ווצ'יצ'ביץ' שחקן אדיר ומה שהוא הראה בארץ זה רק קמצוץ מהיכולת שלו. מה שמייחד את ווציצ'ביץ' זו התנועה הבלתי-פוסקת שלו, הוא נייד באופן מדהים. הוא מזכיר לי את אייל ברקוביץ".

דבר נוסף: לפחות על פי בדיקת הפוליגרף שערך - קנדה לא גנב כספים משי אבוטבול

------------------------------
    מדהים איך משהו היה חייב להשתבש כשהכל טוב מבחינת הפועל. אני בטוח, בידיוק כפי שגוטמן אומר, שווצ'יצ'ביץ' מסוגל אפילו ליותר ממה שהוא הראה כאן. לא תמיד שמו לב לתנועה הבלתי-פוסקת שלו, לביטחון שהוא משגר וגם לחוכמת המשחק. ווציצ'ביץ' יהיה חסר בעיקר נגד המבורג למשל או במשחק נגד חיפה בקריית-אליעזר, כי ברור שמול קבוצות אמצע טבלה בליגת העל ואפילו מעבר לכך, נוכל להסתדר גם עם זהבי או זנדברג הבינוני. אני לא אוהב שמקפיאים שחקנים זרים כי לדעתי זה נשמע קצת לא אנושי, אבל מסתמן שאין ברירה. דה-בורנו נפצע לפני שלוש שנים לשלושה חודשים(במשחק נגד נתניה בבלומפילד) ומאז לא היה אותו שחקן - הוא היה כבד, מנומנם וחסר חשק. אני מקווה שווצ'יצ'ביץ' לא אמר את המילה האחרונה שלו בהפועל ושזו לא הודעה פרידה.

6. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

קבוצה גדולה מצליחה להתגבר על בעיות במהלך העונה,אין עונה בלי בעיות ועכשיו נראה עד כמה הפועל גדולה,אני מקווה שהיא לא כזאת גדולה תכלס,אבל האמת שאני חושש שכן.

שכטר ידין וורמונט עשו העונה שידרוג רציני ביותר ונראים משהו מפחיד,אם מחברים את זה לאניימה,דה סילבה(למרות העונה החלשה יחסית) ושאר השחקנים של הפועל,אפשר להתגבר גם על הפציעה הזאת.

7. לירן מנהל כללי מנהל כללי

הפועל ת"א יכולה להסתדר בליגה גם בלי ווצ'יצ'ביץ' כי יש לה מספיק אופציות איכותיות ביחס לליגה. אבל אין ספק שזה יחליש את הפועל ת"א מבחינת העומק ומבחינת מה שיש לה לתת באירופה, הסרבי קשר נפלא שעשה הבדל כבר מהרגע הראשון שעלה על המגרש, היכולות שלו בלטו והוא הפך את הפועל ת"א לטובה יותר וחכמה יותר. חיסרון מרגיז מבחינת הפועל ת"א, דווקא שהכל התחיל ללכת לה חלק.
    שוב, אני בספק אם זה יפגע בה בליגה, אבל באירופה החיסרון יהיה משמעותי יותר.

8. alexshw Member

נסיעת אניימה לאליפות אפריקה באמת יכולה לפגוע בהפועל ת"א.
    בהצלחה לנבחרת ניגריה. שיקחו את התואר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

9. ofiry15 Member

אם וצ'יצביץ ובלעדיו, הפועל קבוצה מספיק חזקה לליגה.
    שנים שלא ראיתי משחק כל כך טוב מבחינת הפועל ובכלל קבוצות בליגה, איזה הנעת כדור איזה מסירות, אמנם רק נגד הפועל חיפה אבל עדיין משחק קבוצתי נפלא!
    אני חושב שזה נובע מכך שהעונה המון שחקנים של הפועל שידרגו את עצמם והפכו לשחקנים מצויינים עם זה נאתכו, שעד עונה שעברה היה שחקן רוטציה בהפועל.
    גילי ורמוט, התקופה הקצרה באירופה לימדה אותו המון אני מאמין והוא חזר שחקן פשוט ברמה גבוהה מאוד!
    איתי שכטר, אין דברים כאלה, חלוץ 9 אמיתי מה שהיינו צריכים ממזמן.
    אביחי ידין, תאחלס תביאו שנתיים, שנה וחצי אחורה אף אחד אבל אף אחד לא ספר אותו, והיום הוא אחד הקשרים הכי טובים בליגה.
    דה סילבה, בדיוק כמו ידין, שנה וחצי שנתיים אחורה ואף אחד לא ספר אותו, ופתאום הוא מוכיח שהוא בלם יוצא מן הכלל טוב!
    עומק בספסל ותופיסו לזה את השוער הכי טוב בארץ. ולשדרוג כזה טוב של קבוצה אחראי בעיקר המאמן, אז כל הכבוד לך אלי גוטמן מודים לך...

10. Raulito Madridista

http://images.one.co.il/images/d/400_221/gg897059.Xxx

הסוף של עומרי קנדה בהפועל ת"א? - שחקנים בכירים בקבוצה פנו היום ליוסי אבוקסיס וביקשו מהקבוצה להיפרד מקנדה, על אף שהשחקן יצא דובר אמת בבדיקת הפוליגרף שעבר היום בכל הקשור לגניבת הכסף משי אבוטבול. "אנחנו לא רוצים שחקן כמו קנדה בהפועל, אנחנו לא יכולים לסמוך עליו", אמרו השחקנים לעוזר המאמן. פרט לשי אבוטבול מדובר גם גם איתי שכטר, דגלאס דה-סילבה וגילי ורמוט. הם רצו שגם אלי גוטמן יהיה נוכח בשיחה, אך גוטמן לא היה היום באימון ונראה שהשחקנים ישוחחו איתו במועד מאוחר יותר. קנדה כבר הסתבך בעבר בפרשות לא נעימות בהפועל ת"א ולכן נדמה שסיכוייו להישאר בקבוצה מאוד נמוכים. "קנדה צריך לעזוב את הפועל ת"א כבר בינואר", אמר סוכנו של קנדה, גלעד קצב, בתגובה לעניין. "אין ספק שנוצר משהו לא נעים בהפועל, כל הידיעות האחרונות לא עושות לא טוב והוא גם לא משחק. צריך למצוא פיתרון כי אין שום היגיון שהוא יישאר בקבוצה".

נראה שזהו זה בקשר לקנדה. אגיב על האירועים האלו בהמשך.

11. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

כשחקן אני מאוד שונא אותו, שחקן מגעיל עם כניסות חזקות וצלילות מגעילת אבל כבן-אדם אני לא מכיר אותו וקשה לי להאמין שהוא אכן גנב.
    זאת לא תהיה אבידה כל-כך גדולה להפועל ת"א אם הוא אכן יעזוב כי ממילא בונדר כבר תפס את עמדת המגן הימני ודגלאס דה-סילבה יכול לעבור לשם במידת הצורך.
    קנדה צריך לחזור להפועל פ"ת שם משחק אחד המגנים הימנים הגרועים בליגה איע'ד חוטבא ולנסות לשקם את עצמו.

12. לירן מנהל כללי מנהל כללי

דור, זוכר מה אמרתי לך על קנדה מזמן? ודי לא הבנת מדוע אני פוסל אותו?

קנדה על המגרש שחקן מאוד מלוכלך, רמאי, בכיין. ולא קשה להבין ששחקנים כאלה מתנהגים כך גם מחוץ למגרש. ממש לא מופתע מהנידוי הזה של עמרי קנדה. אני מזהה אנשים קטנים מקילומטר, ועם עמרי קנדה זה לא היה קשה.

13. ארסנל ונגר Member

אני בספק אם קנדה אכן גנב. מצד אחד אני לא חושב שאבוטבול היה מגיע לאלימות פיזית אם לא היה בטוח בעצמו, מצד שני תוצאות בדיקת הפוליגרף לטובתו של קנדה. מקרה מביש ביותר.

14. ofiry15 Member

לפי One, הפועל ת"א החליטה לשחרר את עומרי קנדה כבר בחודש ינואר.

בדיוק באתי לכתוב תגובה על זה שאני די בטוח שהוא יעזוב כבר בינואר, אבל אמרתי נריץ אולי בדיקה מהירה באתרי הספורט, ואכן הוא הולך לחפש קבוצה אחרת בחלון העברות הקרוב.

15. Raulito Madridista

http://img80.imageshack.us/img80/2913/4677555.Xxx

בונדר נפצע היום באימון ועלול להיעדר כחודש וחצי. קנדה ייפתח בהרכב נגד המבורג ביום חמישי

אתם יודעים מה, זה פשוט משעשע הקטע הזה. לפני שבוע בכלל חשבנו שקנדה יבעט החוצה על-ידי הקבוצה כבר עכשיו או לפחות 'יזכה' להשעייה, ועכשיו הוא פותח בהרכב במשחק סופר-יוקרתי נגד המבורג - קרב על ראשות הבית בליגה האירופית, ואנחנו בעצם זקוקים לשירותיו. באמת שריתק אותי כיצד יתנהגו כלפיו בהפועל כאשר אנחנו נצטרך אותו. קנדה לא מתאים לרמות האלה והוא צפוי לחרב לנו את המשחק. ולמה כל זה קורה? - כי פשוט אי-אפשר לסמוך על בונדר, הוא כל הזמן נפצע, וחבל, כי הוא בפורמה טובה. פרט למשחק נגד סלטיק, הוא היה יציב מאוד מבחינה הגנתית כשהשיא היה במשחק נגד בני-יהודה בו לטעמי הוא היה המצטיין. כואב הלב על דני ולאט לאט מכת הפציעות מתפשטת בהפועל. ואני כבר לא יכול לחכות למשחק למרות שאני בטוח שנפסיד.