הפועל ת"א 09/10: דאבל! אליפות ה-13, הגביע ה-13

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Raulito, ‏6/7/09.

1. johnnie walker Member

הוא אכן בישל 2 נגד ההגנה המצחיקה של באיירן עם רנסינג הליצן בשער,
    אבל רק לידעתך הוא מעולם לא כבש נגדה.

נערך לאחרונה ב: ‏14/9/09
  2. Bujuga Member

לא תומך סרטונים ביוטיוב, זה כמו לעשות קלטת עם הביצועים הטובים ביותר של שחקן, יש עובדות בשטח של כמות משחקים, שערים, בישולים וכמובן שרמת הקבוצה והליגה בה היא משחקת.
    עושה רושם עפ"י כל אלו שהוא שחקן טוב, אם כי במשבצת של ורמוט פחות או יותר מה שאומר שהפועל תעבור ל-4-5-1 בטח באירופה כששכטר או יבואה בחוד וורמוט או נמניה מאחורי החלוץ.

3. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

ובגלל זה אמרתי לפי סרטונים ולא קבעתי חד משמעית, כי ברור שעל המגרש הכול יכול להיות אחרת.

4. Yotam Member

ווקביץ' שחקן לא רע אך לא טוב ,
    בשנתיים האחרונות השחקן כבש 3 גוליםב55 משחקים בקלן ,
    קלן קבוצה בינונית למדי ,
    אולם השחקן בשלן יותר מכבשן בסכום של פי 4 בשתי העונות האחרונות , בישל 12 בישולים .
    בשנתיים לפני קלן השחקן היה בשל יותר לכבוש גולים ,
    הוא שיחק במינכן 1860 וכבש לא פחות מ12 גולים ובישל 5 בישולים ב 44 משחקים שהוא שיחק במינכן בשתי העונות דאז .
    כנראה שאם השחקן לא מצליח בבונדסליגה 2 אז לי זה נראה שהוא יצליח בישראל .
    (כמו פאביו ג'וניור ) :aaarofl:

5. Fabio Junior Member

אני לא חושב שאפשר לקבוע כעת איך וויצ'יצביץ' ישחק בהפועל ת"א.
    על אותו משקל שאפשר להגיד "תראו, אלברמן וקולאוטי, שגדולים על הליגה והפועל יכולה לחלום עליהם, לא מקבלים קרדיט רב יותר בקבוצתם הגרמנית, מה גם שקולאוטי שיחק בליגה השנייה בגרמניה" אפשר לומר "צריך לראות מה רמתו האמיתית ואיך יעבור שלב ההתאקלמות שלו בארץ, הרי גם פאביו ג'וניור מרומא ובוכום לא הצליח ממש כאן, ולורן מארסנל ופורטסמות' לא מצא מקום בכמבי תל אביב".
    אני, אישית, מאוד לא אוהב את ההחתמה הזאת.
    לפי מה שהבנתי שכרו העונה יעלה בין 200-400 אלף דולר, וזה לשחקן שחתם לעונה אחת, בגיל 30.
    גם אם נצא מנקודות הנחה שוויצ'יצביץ' שחקן טוב שיחזק את הפועל ושווה את שכרו הכבד, הוא חתום לעונה אחת.
    ובאיזה תפקיד הוא משחק? כקשר התקפי. וזו העמדה של נאתכו. נכון, נאתכו לא מציג יכולת טובה במשחקים האחרונים, אבל זה רק כי הוא משחק בתור שחקן 50/50, לא העמדה שלו. נאתכו קשר התקפי, בדומה לוויצ'יצביץ'.
    אם וויצ'יצביץ' ישחק כקשר התקפי, הפועל תעבור ל4-5-1 שוב? על חשבון מי? אני לא רואה את גוטמן מציב הרכב עם קשר הגנתי אחד בלבד.
    וויצ'יצביץ' יכול לשחק גם כקיצוני ימני (ככה שיבוא על חשבון ורמוט!?) או כקיצוני שמאלי (על חשבון זנדברג? לא חראם להוריד שחקן כזה לספסל? נכון שבמשחקים האחרונים הוא לא היה מעולה, כמו כל הקבוצה. אבל הוא שחקן טוב ועל זה אף אחד לא מתווכח, הוא חתום כולה לעונה אחת ויושב על חוזה כבד. לא חושב שגוטמן ימהר להוריד אותו לספסל, ולטעמי, בצדק).
    נכון שהיה צריך קשר התקפי, אבל כזה שידע לעשות את השינוי מהספסל, בדומה לבן לוז.
    או צעיר מוכשר שהעתיד לפניו, או אחד מבוגר שלא לוקח יותר מדי כסף.
    אפשר למצוא גם זרים ברמה מספקת שלא עולים יותר מדי כסף ושישמחו לשבת על הספסל של הקבוצה ולחכות לתורם.
    בסופו של דבר, החתימו קשר התקפי מבוגר (וזה בלי קשר לרמתו, שאני אישית לא אוכל לשפוט עד שהראה אותו משחק) בלא מעט כסף, וכך כנראה לא יוחתם בלם טוב שיאבק על מקום בהרכב.
    ביום שבו דה סילבה, יבואה ואניימה יעזבו-או בקיץ הבא או חלילה בינואר, להפועל לא יהיה הרבה יותר מדי מה להציע. נכון ששבכסף שהם ימכרו יהיה ניתן להביא מחליפים, אך כזה דבר יכול לפגוע בקבוצה. כדאי לבנות שלד כבר מעכשיו.
    אני אישית רציתי מאוד שיביאו את סטרול, ובמסגרת התקציב המחודש בהחלט היה ניתן להביא אותו. הועל היו חייבים להיאבק עליו בכל מחיר. עכשיו הביאו את דואני, שישמש כמחליף לא ראוי לבאדיר ודה סילבה.
    אהבתי מאוד את דואני בעונה של שום, אך אז הוא היה לצד פאהס שכנראה חיפה עליו לא מעט, בעונה של לוזון הוא היה גרוע וגם בליגה הלאומית הוא לא הרשים.
    הוא צריך להיאבק על מקום בהרכבן של קבוצות כמו עכו ורעננה, לא בהפועל תל אביב. אני אישית לא חושב שהוא טוב מחוטה.

6. Raulito Madridista

מסכים איתך לגבי שתי השורות הראשונות, אבל בנוגע לשאר - אני לא מאמין למה שאני קורא. הפועל עושה בשכל ומחתימה קשר התקפי כדי להעמיק את הסגל, הרי צריך להתמודד בכבוד בשתי החזיתות(אין לנו בכלל ספסל), ובמקום להיות מבסוט, יש כאן תלונות. ברור שההחתמה הזו מאולתרת ויש בה גם חסרונות, אבל אני הייתי מעדיף להסתכל על הצד החיובי.
    לא צריך לחשוב יותר מידי כדי לראות איך המערך משתנה בקלות ל4-5-1. ורמוט באנקר בהרכב ולדעתי גם יבואה. שכטר וזנדברג בהחלט ברי החלפה. מזאתאומרת 'לא חבל לוותר על זנדברג'? הוא בינתיים לא נראה מספיק טוב. אולי הוא צריך להיות 'הבן-לוז של השנה הנוכחית' - להיכנס בדקה השישים. לא מתאים לי שהוא תופס את הצד כבר אחרי עשרים דקות. ששחקנים לא יקבלו מקום בהרכב לעד אם הם לא מצדיקים זאת, אותו דבר לגבי שכטר. אפשר לפתוח עם ורמוט בשמאל, שכטר בימין והשחקן החדש מתחת ליבואה, ואפשר גם בלי שכטר ועם זנדברג. אני רוצה את גילי על הקו, לא מעניין אותי מה הלאה. באמצע הוא מתבזבז. אין לו בעיטה או יכולת מסירה מספיק טובה. ורמוט צריך לנצל את המהירות, הזריזות והדריבל שלו כדי להגיע לקו ומשם לעשות משהו מעניין. כשהפועל תתחיל לשחק יותר על הצדדים, הכל יילך יותר טוב.
    אתה ממשיך לזרוק את השם של סטרול ולא מובן לי למה. הוא בכלל לא קרוב להגיע לכאן. העלות שלו היא לפחות ארבעה מיליון שקלים, והפועל לא מוכנה להקצות סכום כזה לעיסקה. בצדק או לא, זה כבר עניין אחר. בן-יוסף, היה יכול להיות שידרוג טוב, אבל בית"ר, כרגיל נסחפה. לגבי רמי דואני - לדעתי פאהס לא בידיוק היה בלם מדהים. הוא היה פיזי ומהיר, אבל המיקום היה גרוע והוא היה אחד שחולם בהקיץ. האוהדים מאוד אהבו אותו, אבל מבחינה מקצועית הוא לא היה מדהים. אני חושב שדואני כיפה עליו לא מעט.
    אתה באמת חושב שימכרו בכזאת קלות את יבואה, אניימה ודגלאס? יבואו מחליפים אחרים. תתרכז במה שיש כאן ועכשיו, תדאג שהקבוצה שלך משחקת משעמם ולא ממצאת את הפוטנציאל שלה. בינואר לא נמכור את אניימה אלא אם כן תיהיה הצעה ממש קוסמת - שני מיליון יורו לפחות.

נערך לאחרונה ב: ‏2/9/09
  7. Bujuga Member

הפועל בנוסף לווצ'יצ'ביץ' היתה חייבת להחתים בלם ישראלי טוב, אם לא זר, ולא להסתמך על רמי דואני שנמצא בדעיכה ומעולם לא נחשב לשחקן מהיר ומשובח. נכון נתן חצי עונה טובה עם שום, לצד פאהס המצוין, ולא מעבר לזה. בתור אחד שראה את הנוער של הפועל עשרות פעמים דואני לא שווה בוגרים יותר מאבי סופר שברעננה היום, ולכן היו חייבים לחזק את הקבוצה בבלם כמו בן יוסף או סטרול, להשקיע עוד טיפה כסף ולנסות באמת להתמודד השנה בשתי מסגרות כולל על האליפות.
    אני אישית חושב שבאדיר זה לא זה והוא חייב לרדת לספסל ולא משנה לי התאקל במשחק שהוא עושה שמוכיח על נסיון, באדיר כבר כמה שנים בדעיכה, עושה המון שטויות ואיטי להחריד, חבל שבהפועל מסתמכים עליו כל כך, נכון יש שחקנים בגיל 35 שפורחים בעמדת הבלם, אבל זה לא המקרה, וכאן לדעתי הפועל נפלה, כי מעתה ואילך לבנות על דואני ובאדיר לצד דה סילבה זה איום ונורא.

8. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

אנשים טוחנים פה שטויות ורק אלוהים יודע על מה הם מסתמכים.

ווצ'וביץ' שחקן מצויין, זה שהוא לא הצליח בקלן לא אומר שהוא לא שחקן טוב. שהוא היה במדי מינכן 1860 הוא היה אחד השחקנים הטובים בליגה השניה. הוא תמיד מסוכן ותמיד טוב לאיזה הברקה. בנוסף יש לו ראיית משחק משובחת והוא פייטר.
    אז נכון לבונדסליגה הוא לא טוב, בליגה הישראלית הוא יכול להיות רכש אדיר. מפתיע אותי שהוא נחת דווקא בהפועל ת"א...

9. Fabio Junior Member

1. לא אמרתי שזנדברג באנקר בהרכב.
    תחרות זה דבר בריא וחייבים את זה בקבוצה ששואפת לרוץ בצמרת ואף באירופה, גם כדי לשמור על מתח.
    אבל על הספסל נמצא ערן זהבי, צעיר מוכשר שיכול להיות העתיד של הפועל.
    הציג יכולת מעולה בעונה שעברה וקצת פחות העונה, אבל חשוב להזכיר שבסה"כ עד לפני שנתיים הוא פתח את העונה ברהמ"ש מתחתית הלאומית.
    זהבי יכול להוות תחליף מעולה לזנדברג וגם לשכטר.
    כשאבוטבל יחזור לכושר משחק ויסיר את החולדה, הוא צפוי לפתוח על חשבון נאתכו בהרכב הפועל, לצד ידין/מנטאשווילי.
    במידה ותרצה לעבור ל4-5-1, אני לא רואה אף זר שראוי לפתוח בעמדת הקשר ההתקפי יותר מנאתכו. עושים לו עוול ששופטים אותו כשחקן כשהוא משחק בעמדה הלא טבעית שלו.
    כמו שכבר אמרתי, חייבים שתיהיה תחרות על ההרכב ולכן רציתי שיבוא קשר התקפי.
    אבל לא במחיר הזה. שחקן כזה מיועד להרכב, ככה שאחד מהשלושה (זנדברג/נאתכו/ורמוט) מיועד לספסל.
    כעת אני חושב שנאתכו יהיה בהרכב כל עוד אבוטבול לא בכושר משחק, מכיוון שכולנו יודעים שגוטמן לא ישחק עם קשר הגנתי אחד.
    ועם כל הכבוד, אפשר למצוא מחליפים זולים יותר (ופחות ממורמרים כשהם על הספסל) מזנדברג או שכטר.
    זנדברג הוא הבן לוז של השנה הנוכחית, אחרי ששיחררו את לוז שהרוויח פחות מחצי מזנדברג?!
    2. בקבוצה הרוויחו קרוב ל-10 מלון שקלים, כעת, לאחר שעלינו לשלב הבתים בליגה האירופאית.
    נעריך את עלות הבאתו של סטרול בכ4-5 מליון ש"ח.
    עכשיו, במקום להביא קשר התקפי זול וצעיר בהרבה שיוכל להתחרות על ההרכב ולשמור על מתח, בנוסף לסטרול שלפי דעתי שווה כל שקל וייצב את ההגנה, הקבוצה הביאה קשר התקפי שלא ידוע על חשבון מי הוא הגיע ובלם לרמת תחתית הלאומית.
    דואני אומנם נתן חצי עונה טובה, אך לאחר מכן נתן עונה גרועה ביותר, ועוד עונה לא פחות גרועה אצל כפ"ס, קבוצת מרכז-תחתית טבלה בליגה הלאומית, ושוחרר משם.
    במה הוא יותר טוב מחוטה?
    אין לי ספק שהפועל תקבל תמורה מלאה על אניימה, יבואה ודה סילבה (לא נוכל להחזיק את שלושתם בעונה הבאה, אלא אם אנחנו רוצים קבוצה של שחקנים ממורמרים).
    אך תחשוב מה תצטרך לעבור בקיץ הבא.
    הבלמים של הקבוצה יהיו באדיר (מבוגר בשנה, צריך לידו בלם טוב, וצריך לזכור שהוא בכלל קשר במקור..נתן עונה מעולה בעונה שעברה, אך לא היה יציב בעונות שלפני זה כבלם), חוטה (מוכשר אך ללא כל נסיון בבוגרים) ודואני, שאת הרזומה המרשים שלו כבר ציינתי בהודעה זו.
    תצטרך להביא לפחות עוד שני בלמים.
    החלוצים שלך יהיו שכטר (שללא חלוץ טוב לידו הוא לא סקורר מיוחד, ולפי ההודעה שלך, הוא עוד יכול למצוא את עצמו העונה על הספסל) ולאלא (עד לא מזמן בליגה הלאומית..חלוץ מחליף טוב, לא יותר מזה) ומרעי (?!).
    תצטרך למצוא חלוץ שינסה להיכנס לנעליו של יבואה, על אף שכבר זמן רב הוא מפשל.
    ומי ישחק במקום אניימה? נקווה שבן שאנן או אולי אברבנל. בסוף נמצא את עצמו עם זר בינוני שעלה מספיק כדי שנפתח ממנו ציפיות.
    בסה"כ, בקיץ הבאת את שכטר, בן דיין וזנדברג. שחקנים מעולים, אך לא ספורסטארים.
    ובמה? בכל העיתונים ואפילו בפורום הזה כבר הצהירו שהפועל פייבוריטית לאליפות. למה? כי היה לך כבר שלד.
    אז מה יהיה לך בעונה הבאה?

10. Raulito Madridista

אני לא מבין למה אתה שובר את הראש מה יקרה בקיץ, קודם כל תן לסיים את העונה הזאת כמו שצריך. גם על בית"ר אפשר להגיד שברוכיאן ויצחקי לא ישארו מעבר לעונה הנוכחית ואולי אפילו חלון ההעברות בחורף(לפחות יצחקי), ואז הם יצטרכו לחפש מחליפים.
    הביאו שחקן שאמור להיות שחקן הרכב וזה משמח. אתה היית מעדיף שיביאו קשר שהוא כמו רמי דואני מבחינת המעמד? סתם אחד שיהיה סותם חורים ממש מידי פעם? סתם נזרוק שם - יניב לוזון...חייבים שתיהיה לזנדברג תחרות על המשבצת שלו.
    לנאתכו יש בעייה - הוא משחק בפחדנות. זה לא משנה שהוא מוצב כקשר אחורי - כבר רשמית שבגלל הכושר הגופני הנהדר שלו, הוא כן דוהר להתקפה ומספיק לחזור. היו לו המון הזדמנויות לבעוט והוא מוותר. אני מבין שבאמצע הוא לא מתחכם כדי לא לאבד כדור ואז נישאר חשופים מאחורה, הרי נאתכו שחקן אחראי, אבל כשהוא קרוב לשער וידין מאחורה כגיבוי - גם אז, נאתכו מנסה ללכת על בטוח, העיקר כדי לא לאבד את הכדור. אז הוא גומר משחק עם איבוד כדור בודד בתשעים דקות, אבל גם אולי מסירה אחת באמת מעניינת.
    אבי סטרול היה עולה לנו כסף, לא היינו מקבלים אותו בחינם בניגוד לשחקן החדש שצורף, שהוא גם מרוויח פחות ממה שסטרול היה דורש. העלות של סטרול היא חמישה מיליון שקלים ואילו עלות הקשר היא רבע, משום שהוא שחקן חופשי. הוא ירוויח 220 אלף יורו. מה שכן, קראתי בעיתון שטלקיסקי ביקש רק עשרה אחוזים פחות, ובכלל הוא היה מוכן להישאר גם בתמורה לחוזה המקורי שלו - 170 אלף יורו או אפילו 150 אלף יורו, כך שהוויתור של גוטמן עליו מאוד תמוה.

* היום בעיתון ידיעות אחרונות היה ראיון עם המאמן שלנו. השאלות היו משעממות וכך גם התשובות. גוטמן ממשיך לטעון שהקבוצה התחזקה והוא מבטיח שזנדברג ושכטר יתרמו יותר מטלקיסקי. אני בכלל לא בטוח.

11. Fabio Junior Member

אתה משווה בין בית"ר, שבעליה עזב אותה, הייתה בסכנת ירידת ליגה ועתידה עדיין לא ברור להפועל, שכרגע מבחינת מצב כספי, נמצאת במקום טוב מזה שנים?
    עם כל הניהול הבזבזני של בית"ר, גם אחרי שגידאמק נפל לקבוצה יש שלד שהיא יכולה להסתמך עליו.
    אני אישית חושב שבית"ר, עם או אפילו בלי ברוכיאן ויצחקי, יכולה להתמודד על האליפות ואף לזכות בה.
    כל מה שאמרתי, בסה"כ, שלדעתי הרכש של הקשר החדש לא במקום.
    אולי הוא שחקן תותח, אבל דווקא בעמדה הזו? זנדברג צריך תחרות, אבל כזו? אפשר למצוא מחליף שאפתן וראוי למאבק בהרבה פחות כסף.
    במצב כזה תמצא או זנדברג או את שכטר על הספסל, שחקנים עם חוזים כבדים ושכטר אף עלה לקבוצה כסף רב.
    לגבי נאתכו, אני פשוט לא מצליח להבין איך אתה שופט אותו כשהוא משחק בתור קשר אחורי. פשוט לא מבין.
    סטרול היה עולה אולי 5 מליון שקל, אבל סביר להניח שלא נמצא אותו בשנים הקרובות במחיר זול מזה, מהשחקנים המצטיינים בבלגיה, ובמקרה משחק בעמדה שכל כך נחוץ לנו להביא לה חיזוק ובמקרה מאמן קבוצתו מספסל אותו במקרים לא מקצועיים.
    אולי בהבדל לך מדאיג אותי עתידה של הקבוצה, כי בקבוצה השקיעו הרבה כסף העונה, וכרגע, אולי במקום להשקיע עוד כסף ולהיות מועמדים רציניים לאליפות, השקענו הרבה כסף ונשיג מקום שהיינו יכולים להשיג בהרבה פחות כסף, ונצטרך לבנות הכול מחדש בקיץ הבא.

12. Raulito Madridista

מעלים זיכרונות

http://img141.imageshack.us/img141/3764/img9596j.Xxx

רגע לפני המשחק הראשון של הפועל בשלב הבתים של הליגה האירופית, שישה שחקנים שהיו שותפים לעונה האירופית הגדולה ב-2002, אז הגיעה הפועל לרבע גמר גביע אופ"א, נזכרים ברגע הגדול בקריירה שלהם. מאלימלך שהיה כמו חומה בשער, גרשון שהתמודד בצורה מדהימה עם שחקני התקפה ברמות הגבוהות שיש, ועד אוסטרץ שכבש לא פחות משבעה שערים. מאת: 'זמן תל-אביב'

שמעון גרשון:"מכל הקמפיין הזה, אחד הדברים שאני זוכר הוא דווקא הטיסה לארמניה, לקראת המשחק נגד ירבאן במוקדמות. כל הטיסה, כל השחקנים שיקשקו, החזיקו ידיים, מה לא. היו ברקים, המטוס רעד, וכבר התפללנו שהוא ינחת. כשהגענו לארמניה, הברדק לא נגמר. בביקורת הגבולות התברר שיש איזה בעייה עם הדרכון של יוסי אבוקסיס, ולא הסכימו להכניס אותו למדינה. נראה לי שהיה צריך לשלוח את הדרכון בחזרה לארץ, שהוא יוחתם, ורק אז הוא היה יכול להיכנס. גם את הגבינות של איטליה קשה לשכוח. כשהיינו בפארמה, כולם כנו בלוקים של פרמז'ן בגודל של דירת שלושה חדשים וחצי, אבל אלה כמובן זיכרונות קטנים. זו הייתה חוויה מדהימה, אין מילים".

שביט אלימלך:"ברור שאני הכי זוכר את המשחק נגד צ'לסי באנגליה. הכל היה מושלם, אפילו התפאורה: היה גשום וקר, שיחקנו מול קבוצה אנגלית, השגנו את המטרה והיה לי משחק גדול, ובסוף הרגשנו פשוט בשמיים. אחרי הניצחון רציתי לחגוג, אבל לא הבאתי בגדים ליציאה, אז יעקב הלל נתן לי את הבגדים שלו. הבעייה הייתה שהוא היה מידה 42 ואני 44, גם בבגדים וגם בנעליים. אז יצא שהסתובבתי כמו איזה שלוך ברחובות לונדון עם בגדים קצרים שפשוט מתפוצצים עליי. אחרי שעה כבר לא יכולתי עוד, חזרתי למלון והורדתי אותם. היו לי יבלות, עניינים, אל תשאל".

מילאן אוסטרץ:"הקבוצה בעונה הזו הייתה מאוחדת וטובה עם מאמן טוב מאוד. כל משחק ששיחקנו, היינו חזקים יותר מהמשחק הקודם. לשמחתי, הבקעתי באיטליה נגד פארמה וברוסיה נגד לוקומוטיב, אבל השער הכי מיוחד מבחינתי היה בסטמפורד ברידג' נגד צ'לסי. אני לא זוכר על מה חשבתי באותו רגע שהבקעתי, אבל אני זוכר את האיצטדיון בשקט שאחרי הבקעת הגול, ורק אלפי אוהדי הפועל קופצים. זה היה רגע משמח מאוד-מאוד עבורי. לא יודע איך יצא שבאירופה הבקעתי ובאותה עונה בישראל בקושי הבקעתי. אני חושב שהליגה הישראלית הייתה קשה יותר כי כל הקבוצות שיחקו נגדנו בליגה הגנתי מאוד, ובאירופה המשחק היה פתוח ויכלנו להתפרץ קדימה במהירות. זו באמת הייתה עונה גדולה. ד"ש חם לכולם בארץ והרבה הצלחה להפועל השנה באירופה".

אסי דומב:"הגענו לאימון הראשון בסן-סירו והתחושה הייתה כמו פעם ראשונה בניו-יורק העוצמה של מבנה האיצטדיון הזכירה לי את הבניינים במנהטן ואת הגודל העצום שלהם. הכל גדול, ענקי, לא נתפס. גם בחימום לפני המשחקים נגד האיטלקיות אמרנו תמיד שרק מאיך שהם נראים ומהספונסרים שמימנו את הבגדים שלהם, הם כבר שווים לפחות גול אחד מאיתנו. מרוסיה אני זוכר בעיקר את הקור. איך קפאנו שם ארבעה ימים ולמרות זאת אחרי הניצחון התפשטמו במגרש ורצנו לאוהדים, בלי לחשוב אם נתקרר או לא. באמצע המסע, לאחר המשחק נגד צ'לסי, מכיוון שהיו הרבה פיגועים בארץ, שאחד מהם אני ואבוקסיס היינו עדים לו במסעדת 'סי פוד' בתל-אביב, הוחלט להעביר את משחקי הבית לקפריסים. יוסי ואני היינו שותפים קבועים למלון בחו"ל, והיינו נועלים תמיד את הדלת ומפחדים, למרות האבטחה הכבדה עלינו. היינו צוחקים על עצמינו בלילה בגלל זה".

סלים טועמה:"אם אני לא טועה, המשחק נגד צ'לסי היה ביום חמישי וערכנו אימון יומיים לפנעכן. קשטן לא תירגל אותי בהרכב, ובמשך כל האימון עשיתי לו פרצופים והתאמנתי בלי חשק. זה לא משש עבד עליו, והוא שלח אותי הביתה. אני זוכר שלקחתי את זה קשה מאוד. כשראיתי איך הקבוצה משחקת מול צ'לסי ועוד מנצחת אותה, היו לי ממש דמעות בעיניים. ברור שאחר-כך הוא זימן אותי לשיחה, והשתתפתי בהמשך המסע. כשנסענו ללונדון ועברנו את צ'לסי כבר חגגתי עם כל הקבוצה והאוהדים בכיכר במרכז העיר. לא אשכח לעולם את המסע הזה. זה חלום של כל שחקן לשחק מול קבוצות כאלו, ואפשר לומר שזו התקופה הכי טובה שהייתה לי בחיים".

עומרי אפק:"זכור לי במיוחד המשחק ברוסיה נגד לוקומוטיב מוסקבה שניצחנו בו 1-0. הטמפרטורה הייתה מיינוס 17 מעלות וקפאנו מקור. באותה עונה נפצעתי פעמיים, והתחלתי את המשחק שם על הספסל. אני זוכר שהתחממתי במשך עשרים דקות ובכל זאת הרגשתי קפוא לחלוטין. זכורה לי התמונה שדרור קשטן צורך על השחקנים או יותר נכון מנסה ולא מצליח כי רעדו לו השפתיים מרוב קור. ברור שבסוף המשחק שמחנו, וזה עשה לכולנו חם בלב. גם זכור לי משחק ההפסד בסאן-סירו מול עשרת אלפים אוהדים שלא עזבו את האיצטדיון ושרו את ההימנון. היו לי ממש דמעות בעיניים".

ציפיתי מגרשון לדבר פחות על אוכל(זה מראה את גרשון של בית"ר, שחקן שהשמין והוא כבר לא מקצוען במאה אחוז כמו בעבר), והייתי רוצה שאבוקסיס היה מספר ולא אפק למשל, שהיה חלק מאוד קטן. גם בלילי שחקן עם הרבה רגש והיה מעניין לשמוע אותו. בעצם את כולם. מה שהיה באותה עונה זה דבר שקשה לתאר במילים. זה לעולם לא יחזור. מה שכן - תמיד אפשר להסתכל שוב ושוב על התמונות. ויש לי הרבה כאלו במחשב. אולי בהזדמנות אני אעלה. אני לא אשכח את מה שהיה לעולם. הפנדל של גרשון בדקה ה-90 נגד צ'לסי והבכי של אלימלך בלוקומוטיב, ואחר-כך כל השחקנים התפשטו למרות הקור העז. תודה לך הפועל על מסע נפלא. וגם לקשטן, שאז היה באמת מאמן אדיר.

נערך לאחרונה ב: ‏14/9/09
  13. Raulito Madridista

קצת עידכונים:

http://images.one.co.il/images/d/400_221/gg892299.Xxx

* הפתעה נעימה ציפתה היום לשחקנים - שי אבוטבול ערך אימון ראשון עם כדור, מאז הפציעה הקשה נגד סכנין בשנה שעברה, והוא עשה זאת כחודש לפני התחזיות.

* זנדברג שנפצע אמש לא יישחק בוודאות נגד סלטיק. מחר הוא יעבור בדירת MRI כדי לבדוק האם יש לו קרע בשריר הירך האחורי, ואם כך הדבר, משך ההזמן הצפוי הוא בין שלושה שבועות לחודש וחצי. בכל-מקרה הוא יחמיץ בוודאות גם את 'משחק העונה' נגד מכבי חיפה בעוד שבוע. זנדברג מדבר - לחצו כאן.

* גוטמן כבר התחיל לעבוד על ההכנות לקראת המשחק נגד סלטיק. היום הוא תלה תמונות של חלק משחקני הקבוצה הסקוטית, והסביר על המאפיינים שלהם. טרם הוחלט כמובן מי יחליף את שכטר המוצהב - לאלא או ערן זהבי.

14. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

2 שאלות לאוהדי הפועל ת"א, מכיוון שסלטיק לא הצליחו למכור את כל הכרטיסים ליציע שלהם:

1. באיזה שערים סלטיק צפוים לשבת?
    2. האם עכשיו יש אפשרות לקנות כרטיסים ליציעי סלטיק? וכמה זה אמור לעלות?

15. שלו Guest