הפועל ת"א 09/10: דאבל! אליפות ה-13, הגביע ה-13

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by Raulito, Jul 6, 2009.

1. שער 7 Member

הפועל נראית נורא, הפסד 3:2 לצעירים של נתניה, דגלאס דה סילבה רוצה לעזוב לגרמניה והפועל לא מסכימים, מה שיגרום לו כנראה לעלות בחוסר חשק במשחקים הבאים ולא אתפלא אם נספוג שערים מ"טעויות" שלו (שלא לדבר על הטעות בשוודיה).
    קבוצה שרוצה לזכות באליפות ולהגיע לשלב הבתים של הליגה האירופית חייבת 4 בלמים בסגל. חייבת!!!

Last edited: Aug 12, 2009
  2. Raulito Madridista

אלי גוטמן:"שחקנים לא מבינים את המשמעות של להיות פה, במועדון כמו הפועל"

http://www.sport5.co.il/SIP_STORAGE/FILES/2/Black354X281/136902.Xxx

המאמן הדגיש את חוסר שביעות רצונו ואמר לשחקנים באסיפה היום אחרי האימון - "יש כאן מספר שחקנים שאיכזבו אותי בהזדמנות שקיבלו והם לא ניצלו אותה. הם כנראה לא מבינים את המשמעות של להיות פה, במועדון גדול ומחוייב כמו הפועל ת"א". גוטמן לא הזכיר שמות בפומבי, אך זימן לשיחה את ערן זהבי, גל שיש ומספר צעירים נוספים.
    * בלם צ'יליאני יגיע להתרשמות בקבוצה.
    -----------------------------------

אני גם התאכזבתי מההפסד לנתניה, כי גם ההרכב השני שלנו היה חייב לנצח אותם, בטח כאשר כבר היינו ביתרון ונתניה מנגד הגיעה אחרי תוצאות קשות מאוד ועם מצב-רוח ירוד, אבל אני מתנחם בכך שבאמת שיחקנו ללא המון שחקני מפתח, ובכל-זאת יצרנו הרבה הזדמנויות בחלק הקידמי. כמובן שגם השער הנהדר של שכטר והיכולת שלו בכלל, הן נקודות מעודדות.

ערן זהבי החמיץ מצב מעולה כאשר היינו ביתרון של 2-1, ואם הוא היה מדייק אז המשחק יכל להיות סגור. גם במשחק נגד השבדים הוא התמהמה מול השער ובמקום לרוץ אחרי כדור העומק הנהדר שקיבל, הוא עצר את ההתקפה ובעט רע בסיומה. לאט לאט הצ'אנסים שלו יגמרו. אולי עדיף את לאלא לפניו, שחקן שיותר משקיע והוא יותר זריז. לאלא גם לא מנסה לעשות דברים שהוא לא יודע.

לגבי דגלאס דה סילבה - אין ברירה, חייבים להשאיר אותו בכוח. אני כבר אמרתי ואני אחזור על עצמי - אם הגרמנים היו מביאים הצעה כל-כך נדיבה של מיליון וחצי יורו - מוני הראל לא היה חושב פעמיים, כי בסכום הזה אפשר היה להביא בלם בינוני וגם את פרנסמן, שאני מאוד מקווה שהפועל תחתים אותו איכשהו. עדיין יש לי תקווה. גוטמן בינתיים מוכיח שהשחרור של טופוזאקוב היה פזיז מידיי. בכל מקרה, דגלאס ממש לא יישחק בחוסר חשק כי הוא מקצוען. גוטמן כבר ידבר איתו. אני בטוח שאם הוא ישאר, הוא יהיה מחויב להפועל, כמו גם אניימה.

דבר נוסף שאני חייב לציין - קראתי על גבריאל(תוקן) דוס-סאנטוס, הבלם ששיחק אצלינו בעונת 08\2007, אותו הביא גיא לוזון. והאמת - אני בשוק שהוא קיבל חוזה של מאתיים אלף דולר בעונה, אין שחקן בהפועל שמרוויח סכום כזה נכון לעונה הנוכחית, זו הגזמה פראית וטיפשית. תמיד אנחנו מסתבכים עם זרים בינוניים וקשה לבטל את החוזה עימם. אני מקווה שהבלם יסכים לוותר על החוזה שלו ובתמורה יהפוך לשחקן חופשי. הוא היה לא רע בהתחלה, אני מודה, והוא בלם לגיטימי לליגת העל, אבל הוא לא שיחק שנה וחצי ולקבוצה שרוצה לרוץ לאליפות זה ממש לא מתאים.

Last edited: Aug 13, 2009
  3. Charlton Member

הישג גדול אבל אם אתה מסתכל על זה הפועל מרוויחים פה רק את אניימה.
    סמואל יבואה הוא בנאדם חצוף והוא ישחק בלי רצון ובלי יכולת... אני לא מבין למה הם מתעקשים להשאיר אות טוב ככל שיהיה עדיף כבר להביא חלוץ אחר כי סמואל פשוט אנטי ואני לא מבין איך הם לא רואים את זה

4. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

אל תהיה בטוח שהוא ישחק בלי רצון,נראה לי אחרי קיץ שלם שפתאום כל הקבוצות "שהתעניינו" נשארו בגדר "מתעניינות" גם יבואה הבין שמחוץ לארץ הוא לא כזה מציאה והוא צריך להוכיח את עצמו,בטח ובטח שהפועל באירופה.
    כולנו יודעים כבר שכדורגל יש לו ובכמויות.

5. Raulito Madridista

חדשות ועידכונים:

* הפועל ת"א מכרה כבר 5000 מנויים ובקבוצה רוצים ליצור שיא חדש ולחצות את רף 6000 המנויים. אשתקד מכרה הקבוצה 5500 מנויים.
    * שערים 4-5 לא יפתחו במשחק גביע הטוטו נגד בית"ר ביום שבת, זאת למרות שמבחינת חברת 'היכלי ספורט' אין שום בעייה עם פתיחתם. ההתאחדות מסרבת לאפשר את פתיחת השערים, והאוהדים להם יש מנויים, ישבו שוב בשער 7. עדיין לא ברור האם הקבוצה תספיק להתקין כיסאות באותם שערים לקראת גומלין הפלייאוף של הליגה האירופית בסוף החופש.
    * שי אבוטבול קרוב מאוד לחתימה בקבוצה על חוזה לחמש שנים. מוני הראל החזיר את ההצעה האטרקטיבית שהציע לשחקן לפני התערבותו של אלי טביב, במסגרתה כל עונה חוזהו של השחקן ישודרג בעשרה אחוזים. ככל הנראה לא יהיה סעיף של מעבר לחו"ל.

מחזק. בהפועל רצו להפיטר מיבואה בתחילת הקיץ, בעיקר אחרי הסיום הקודר של העונה החולפת מבחינתו(הוא גם התראיין לעיתון הארץ ותקף את הקבוצה באופן חריף), אלא שפשוט לא הגיעו הצעות אטרקטיביות, גם בגלל בצורת ההבקעה שלו לקראת הסיום. ליבואה אין יותר מידי אלנטרנטיבות והוא חייב לעלות שוב את הביקוש שלו. את העונה הנוכחית הוא מתחיל מאפס. אף אחד לא ייתן לו מנות. אני לא יודע אם יבואה רעב כמו בתחילת העונה הקודמת, אבל אני לא חושב שהוא אדיש כמו בסוף העונה שעברה.

Last edited: Aug 13, 2009
  6. שער 7 Member

דור, התכוונת לגבריאל דוס-סאנטוס, לא רפאל.
    200 אלף דולר לעונה על 2 שערים בלבד? (נגד שירוקי בחוץ ונגד בני יהודה במחזור השלישי באותה עונה)
    נשמע לי קצת הזוי.

7. reda Member

מה אתה רציני? למה אתה שופט אותו ע"פ שערים? הוא בלם...

8. שער 7 Member

גם את דגלאס דה סילבה לא שפטתי לפי שערים ותראה מה יצא... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
    חוץ מזה, דגלאס הרבה יותר יעיל בהגנה מאשר גבריאל.

9. Raulito Madridista

לאונדרו קיבל הצעה מריבר פלייט ולא יגיע לישראל

הפועל ת"א תיאלץ ככל הנראה לחזק את עצמה בבלם אחר. שחקן נבחרת צ'ילה הצעירה כבר עמד לעלות על הטיסה לישראל כדי להיבחן בקבוצה, אלא שרגע לפניכן הוא קיבל הצעה מריבר פלייט הארגנטינאית ומן הסתם שינה את התוכניות שלו. רונן קצב, המשמש כסוכנו של השחקן, סיפר את השתלשלות האירועים והוסיף - "צריך לכבד אותו. מה שכן, מדובר בהתרשמות בלבד, ואם העסק ייפול, אין סיבה שהוא לא יגיע להפועל".

מאוד מאכזב, כעת נקווה שוב לשינוי בעיסקת פרנסמן, אותו הייתי מביא גם אם הוא לא יוכל לשחק באירופה(לא מאמין שנעבור את שלב הבתים), מה שכן - צריך להוריד את המחיר.

ובנושא אחר:
    עידן,
    אם אתה כבר שופט את הבלם לפי שערים, למרות שזה מאוד מטופש(תרומה התקפית היא רק בונוס), אז לפחות תיהיה הוגן עם גבריאל דוס-סאנטוס ותזכיר שהוא שיחק בקבוצה סיבוב אחד וזהו. בהחלט אפשרי שהוא היה מבקיע יותר שערים במידה והיה נשאר שחקן הרכב. בכל מקרה, אין ספק שדגלאס הרבה יותר טוב ממנו - יותר מהיר, יותר פיזי, יותר חכם. בכל מקרה, הפועל בהחלט השתוללה עם הסכומים באותה עונה, גם לאבדי היה חוזה מאוד כבד.

Last edited: Aug 15, 2009
  10. Raulito Madridista

חדשות ועידכונים:

http://mscwbe.wcdn.co.il/w/w-248/580982-18.Xxx

* מייד לאחר המשחק נגד בית"ר ירושלים, שוחח גבי קצרה עם מהארן לאלא שנכנס כמחליף וכבש את שער השיוויון, במטרה למצואזמן כדי לדון עימו על הארכת חוזהו לחמש עונות, שבמסגרת זו יקבל השחקן העלאה משמעותית בשער. הפגישה תצא לפועל ככל הנראה רק לאחר שהפועל תחזור ארצה מהמשחק הראשון שלה נגד היריבה הצ'כית בשלב האחרון לפני שלב הבתים של הליגה האירופית.

* בהפועל הביעו אכזבה מהקשר האחורי מנטטאשווילי, ואם הוא לא ישתפר בקרוב, הקבוצה תחליט להיפטר ממנו בינואר, בהתאם לסעיף שהכניסה הקבוצה בחוזהו. אחד משחקני הפועל אמר עליו:"הוא לא שחקן רע, אבל שחקן זר צריך לתת יותר והוא לא הוסיף לנו מספיק. אין ספק שידין ואבוטבול טובים ממנו".

* מועמד נוסף עלה לגבי עמדת הבלם - רמי גרשון, בלם הפועל ראשון-לציון והנבחרת הצעירה. הקבוצה דורשת מהפועל כמאה אלף דולר על מחצית מכרטיסו. ראשון ביקשה מהפועל להודיע בהקדם האפשרי האם היא מעוניינת לשלם את הסכום והודיעה בפירוש שהיא לא תעשה הנחות. יעקב הילל, המנהל המקצועי של ראשון-לציון, אישר שמתקיים משא ומתן בין הצדדים - "אכן מתקיימות שיחות והפועל צריכה לקבל החלטה. גרשון הוא שחקן עם הרבה כישרון ופוטנציאל גדול ולא סתם הוא נמנה בסגל הנבחרת הצעירה".

Last edited: Aug 17, 2009
  11. Fabio Junior Member

במידה והפועל תעלה לשלב הבתים בליגה האירופאית, היא צפויה להרוויח כ-10 מליון שקלים! (לפי ידיעות אחרונות)
    יחד עם זאת, באותה כתבה מצויין שאניימה, יבואה ודה סילבה יישארו כרגע בקבוצה, אך ישנו מצב ששלושתם יעזבו בינואר.
    לפי דעתי, עם הכסף שהקבוצה יכולה (וצריכה) לזכות, היא צריכה להתחזק ומהר כדי שלא תבוא נפילה ששלושת עמודי הטווח שלנו יעזבו.
    לפי מה ששמעתי, מעמדם של סטרול וגולן בלוקרן עדיין לא ברור, וחבל לי מאוד שהקבוצה לא פונה לסטרול.
    עם סכום כזה, הקבוצה יכולה להרשות לעצמה להציע הצעה נדיבה לסטרול.
    מה גם שבמידה והקבוצה הגרמנית הציעה לדה סילבה כבר בפגרה הזו מליון-מליון וחצי יורו, לפי הפרסומים.
    במידה והידיעה הזו אמינה, אני אישית הייתי מוכר את דה סילבה והולך בכל הכוח על סטרול.
    נכון, חילופי שחקנים בשלב כזה-לא דבר אידיאלי לקבוצה, מה גם שסטרול יקר ומאוד, אבל יחד עם המענקים מהליגה האירופאית, אפשר להביא אותו.
    דה סילבה בלם מעולה לליגה הישראלית, אבל בהחלט לא שווה מליון יורו ובטח שלא מעל לסכום הזה.
    אם אפשר לעשות חילוף כזה (שלדעתי לפחות זהו שדרוג, מה גם שסטרול ישראלי) זה יהיה צעד מבורך, מה גם שדה סילבה רוצה לעזוב את הקבוצה ובסופו של דבר הוא יעזוב, אם לא בינואר אז בקיץ הבא, תמורת סכום נמוך בהרבה (ככל הנראה).
    בכל מקרה, חייבים אבל חייבים להביא עוד בלם.
    כרגע יש לנו סגל שחקנים טוב מאוד, אבל ללא יבואה, אניימה ודה סילבה, אנחנו מוצאים את עצמנו עם באדיר (לא בלם טבעי, ומבוגר) יחד עם חוטה (צעיר ללא כל נסיון) בהגנה, אברבנל (שנסיונו מסתכם בעיקר בעמדת השוער המחליף) כשוער ראשון ללא מחליף, ושכטר לבד בחוד, או לצד לאלא, שאומנם מציג יכולת טובה כמחליף, אך עד לפני שנתיים הוא היה חלוץ רגיל בליגה הלאומית והיכולות הטכניות שלו לא מדהימות.

12. Bujuga Member

כבר מזמן לפני שידעתי שלאורן יהיה מועמד רציני למכבי, חשבתי שראוי שהפועל תבדוק באינטרנט או בכל אמצעי אחר שהיא בוחרת איזה שחקנים משחררים באירופה, וכמו שלאורן הסכים לבוא לכאן, אני במקום הפועל הולך למשל על נואה פאמרוט ששוחרר מפורטסמות' גם כן, מנחית אותו לכמה ימי התרשמות בארץ, בת"א, והוא יכול לשחק כאן תמורת סכום נחמד של 300 אלף דולר להערכתי.
    ויש עוד הרבה שחקנים כאלו בשוק, פשוט שיפעילו את הראש ויפעילו מערך סקאוטינג נורמלי כיאה למועדון רציני.

13. Raulito Madridista

חדשות, עידכונים, הערות, שאלות ומסקנות בעקבות המשחק בטדי אמש

http://mscwbe.wcdn.co.il/w/18-272/582246-18.Xxx

* האם גילי ורמוט יקבל זימון לנבחרת לקראת המשחקים הקרובים נגד לטביה ולוקסמבורג? בקבוצה מאמינים שכן. השחקן מפגין יכולת טובה מפתיחת העונה ואתמול ניצפה קשטן משוחח עם ראשי הפועל ת"א. השחקן עצמו כבר מחכה לזימון.

http://mscwbe.wcdn.co.il/w/w-248/584599-18.Xxx

* למרות לוח המשחקים הצפוף והעובדה שתיקו בטדי זו תוצאה לא רעה, בהפועל ת"א הביעו אכזבה רבה מהיכולת של הקבוצה אתמול. "רק גילי ורמוט הגיע למשחק, הקישור היה מת. היה לנו הרבה מזל אתמול" אמר אחד השחקנים. בנוסף, בקבוצה מודאגים מאוד מהיכולת של סמואל יבואה והשילוב שלו עם איתי שכטר בחוד ההתקפה. "זה קצת מדאיג ומאכזב שבשלושה משחקים שהשניים פתחו בהרכב ביחד, הם בקושי הגיענו להזדמנויות מול השער", אמר שחקן אחר בקבוצה. בצד האופטימי, אמרו בהפועל - "היינו עייפים, תיקו בטדי זה לא רע, נשתפר ונצליח יותר בהמשך". מיכאל זנדברג היה זה שיצא מאוכזב אתמול מהמשחק, אחרי שהוחלף בצדק במחצית בשל חולשתו הבולטת לעין.

* לפי ידיעות אחרונות, שני שחקנים צפויים לחזק את הקבוצה בקרב, כדי לעבות את הסגל, לו צפוי עומס כביר עם ההעפלה הצפויה לשלב הבתים של הליגה האירופית. המטרה הם בלם ישראלי(תומר בן יוסף מבית"ר ירושלים הוזכר כמועמד) ושחקן זר בחלק ההתקפי. הבעייה היא שגבריאל דוס-סאנטוס עדיין רשום כשחקן הקבוצה, ואיתו למעשה יש להפועל חמישה זרים.

* ולסיום, חמי אוזן מסכם את המחזור הראשון בליגת העל עם ביקורת על הפועל ת"א.
    הנה החלק שקשור אליינו:

הביקורת של הכתב מוצדקת לחלוטין. הפועל הרימה ידיים אתמול מהר מידי וזה מאכזב שלא ניצלנו את כל החסרונות של בית"ר. אנחנו לא באמת חושבים עדיין כקבוצה גדולה. היה טור נפלא באתר ספורט5 שבידיוק דיבר על אותה נקודה, אבל באתר יש כרגע תקלה אז לא הבאתי את הלינק.
    אין ספק שצריך לחזק את הקבוצה בעוד שני שחקנים. הסגל הזה יקרוס עם הלו"ז הצפוף. ניבאו לנו אליפות מהר מידי. צריך להביא קשר התקפי גם אם זהבי יקבל פחות דקות. אני לא רוצה שהוא יהיה השחקן העיקרי שלנו על הספסל. לאלא אתמול ניסה לעשות דברים, אבל הוא לא קיבל עזרה והשחקנים לא עלו מספיק קדימה. אני מקווה שלא נראה עוד משחק נרפה ומעפן כזה מהפועל.
    יש בעייה גם במרכז השדה. נמאס לי מנאתכו שמפחד לבעוט לשער, הוא הורס את ההתקפות. כל התנועה החכמה שלו לעומק לא שווה כלום. השאלה אם מחכים לשי או שמביאים שחקן אחר. ומה עם הגרוזיני? בלאגן גדול. אבל הכי חשוב זה בלם.
    אני באמת מתחיל להיות מודאג בקשר לסמואל שלנו שהוא מאוד חלש וגם הוא לא מנסה לעבור שחקנים משום מה או לבעוט מרחוק.

Last edited: Aug 25, 2009
  14. שער 7 Member

התכוונת לשני בלמים שצריך להביא. גם עם דגלאס יש לנו חורים יותר גדולים מגבינה שווייצרית.
    חובה להביא 2 בלמים, ובלמים תותחים.

יצא לי אתמול בטדי להיתקל בכמה אוהדים שלנו שטענו שהחשיבה שלנו לוזרית.
    תשמע, אין לנו הרבה אוהדים ביחס לחיפה, בית"ר ומכבי, כך שהצהרות שלנו על אליפות הינן מצוצות מהאצבע. אז נכון שלאלקמאר אין הרבה אוהדים ביחס לאיינדהובן, אייאקס ופיינורד והם לקחו אליפות, אבל לאלקמאר אין הרבה שונאים בהולנד, בניגוד אלינו שאנחנו הקבוצה השנואה ביותר בישראל. התקשורת תחפש אותנו מכל כיוון אם נצהיר על אליפות, ולא חסרים אנשים שינסו לסכסך בין השחקנים שלנו גם אם לא קרה כלום. סה"כ הקבוצה מאוד מגובשת, כל אחד יודע איפה הוא אמור לשחק ומה תפקידו, ביחס לכושר הגופני, מצבנו ביחד עם מכבי חיפה הוא הטוב בליגה. להצהיר על אליפות, במיוחד שחיפה בשטח, יהיה צעד יומרני ביותר, על אחת כמה וכמה שחיפה הולכת להתחזק בעקבות העלייה לשלב הבתים.

Last edited: Aug 26, 2009
  15. Raulito Madridista

עידן,
    1. גם אני רוצה שיחליפו חצי הרכב, צריך להיות מציאותי. בקושי בלם אחד אנחנו מצליחים להביא, אם בכלל, אז אתה מדבר לי על שניים?; ואני באמת חושב שחייבים חיזוק גם לחלק ההתקפי, ככה לא נגיע רחוק. זנדברג גומר את האוויר מהר מאוד והוא חלוד, ורק ערן זהבי ולאלא על הספסל זה ממש לא מספיק. אגב, בקשר לבלם - באתר ספורט5 רשמו שנציג מטעם אייקס יעקוב אחרי דגלאס. אם מדובר בקבוצה פאר כזאתי, אולי היא תציע יותר כסף ולדעתי קו המחשבה של הפועל ישתנה. רק שלא יביאו בלם על חשבון דגלאס ונישאר עם אותו מספר שחקני הגנה, רק זה חסר לי. לא ידעתי שחלון ההעברות בארץ הוא עד אמצע ספטמבר, ואני חייב לומר שעם הנתון 'המחודש' הזה, אני באמת לא מבין את הפועל. בניית הקבוצה לא מספיק טובה.
    2. כשדיברתי על לוזריות, התכוונתי לסגנון המשחק. אין לי בעייה עם ההצהרות של גוטמן בפני התקשורת, ויכול להיות שהוא אומר לשחקנים בחדר ההלבשה דברים אחרים, אבל הפעם אין הדלפות כמו בשנים קודמות. אני לא צריך שיגידו רישמית - 'אנחנו רצים לאליפות', כדי לראות שזה קורה בשטח. מה שמפריע לי זו הצורה שבה שיחקנו בטדי - מתחילת המחצית השנייה כבר חתמנו על תיקו ולא הייתה סיבה. אפילו מראש רצינו נקודה. לא ניצלנו את מרכז השדה החלש של בית"ר על הנייר. היו דקות שהשחקנים פשוט לא עלו להתקפה וזה כל-כך מעצבן אותי, זו לוזריות. רציתי שבהפועל יתפסו את הראש אחרי המשחק( 'איך לא ניצלנו את המצב שבית"ר הגיעה למשחק', הלוואי והייתי שומע ציטוט כזה) וגם שגוטמן יגיד שהיינו גרועים, חבל שהוא לא עשה את זה. אולי המשחק הזה היה טוב רק כדי להראות לשחקנים שאנחנו ממש לא אלופים ולא להתייחס לתקשורת. אם נשחק בהליכה לא נגיע לשום מקום.

Last edited: Aug 26, 2009