בכתבה אין כמעט שום פרט. שורה אחת וזהו. בכל מקרה, חבל מאוד שפרנסמן לא יוכל לעזור לנו באירופה, אבל אין אופצייה אחרת, אז אני מקווה שהעיסקה תיסגר, על אף שמאוד לא אהבתי את הזילזול של פרנסמן בקבוצה, ולא היה אכפת לי לראות אותו יוצא קירח מכאן ומכאן(לא אירופה ולא הפועל, אלא נתניה, שבלי לזלזל בה - השנה היא קבוצה פחות טובה והיא רמה אחת מתחת להפועל). אני חייב לציין שיהודה חוטא הרשים מאוד במשחק גביע הטוטו נגד בני-יהודה, היא תיקן את כל הטעויות של הבלם הגנאי שנבחן ונראה לא טוב, אבל כמובן שזו לא אינדיקצייה. לשכטר לא מגיע לפתוח במשחק נגד גטבורג, הוא צריך לקבל עונש מינימלי. אבל לא הייתי שם את ערן זהבי, אלא את מהארן לאלא. ככל ששמעתי יותר פרטים מהפרשה, עוד יותר נוכחתי לדעת שדגלאס, כפי שחשבתי, היה קורבן. הוא באמת לא עשה כלום ולא היה לו שום קשר לבחורה. ובנושא אחר: http://www.hapoelta-fc.co.il/Pics/articles/6292.Xxx הנה המנוי החדש של הקבוצה לעונה הקרובה. אגב, אוהדים יצטרכו לקחת את מנוי מבלומפילד עם תעודה מזהה, וכך יוכלו להיכנס למשחק נגד גטבורג. המנויים של שערי 4-5 יישבו בייחד עם שער 7, משום שאין כיסאות בשערים 4-5 ואופ"א לא מרשה להכניס קהל בצורה כזאת. * למעוניינים - גלריית תמונות של האתר הרישמי מהניצחון בגטבורג
בנוגע לעמדת הבלם- חייבים עוד בלם, גם אם זה לא יוכל לשחק באירופה. פרנסמן לא כל כך זילזל בהפועל, הוא פשט רצה ללכת לשחק בליגה יותר טובה, עם שכר יותר גבוה, וזו החלטה שגם אנחנו היינו מקבלים במידה והיינו במקומו. יהודה חוטה בלם מוכשר מאוד, וחבל שהפועל לא רואים את זה ומשאילים אותו בזמן הנכון. הרבה קבוצות מהלאומית היו נותנות לו את חולצת ההרכב, והוא אף יכול להיאבק ולהפתיע בהרכבתן של עכו ורעננה. ולסיום, בנוגע לפרשת המין..ההנהלה תעניש את השחקנים, אך אין טעם לפגוע בקבוצה מבחינה מקצועית. אם גוטמן ירצה לשתף את שכטר במשחק הגומלין, רצוי שהוא ישתף אותו. יחד עם זאת, ועם יתרון כזה מהמשחק בשבדיה, הייתי נותן לזהבי עוד הזדמנות.
אז הוא לא ישחק באירופה... ביג דיל. כאילו מי כבר ישמע הפועל הולכת חזק על תואר באירופה. הפועל צריכה להתעסק בעיקר בליגה, יש לה סגל מצויין על הנייר ופרנסמן יהווה חיזוק מצויין נוסף לסגל שחזק גם ככה. השיקול אם הוא יגיע או לא יגיע לא צריך להיות קשור לזה שהוא לא יוכל לשחק באירופה אלא רק בעניין הכסף.
אני מסכים,אמנם זה באמת יהיה חסרון גדול של הפועל באירופה,אבל מצד שני עם כל הכבוד קבוצות ישראליות צריכות קודם כל לחשוב על הליגה ופרנסמן יהיה תוספת ענקית לליגה.
אין מקום לניסיונות בליגה האירופית. אם אקטובה, שפחות טובה מגטבורג, הבקיעה שלישייה בתוך 15 דקות, אז המשוואה ברורה. אני מאוד מקווה שאלי גוטמן ראה את המשחק של חיפה והפנים. מה שמדהים, איך הפועל תמיד מגיעה לקריית אליעזר ועושה במכנסיים, ואיך אקטובה, שהפועל עולה עליה בלפחות מידה אחת (הפועל לעולם לא הייתה סופגת שלישייה ב- 15 דקות, יש להפועל הגנה בניגוד לחיפה), עושה לחיפה בית ספר במגרשה הביתי.
מה שאתה עושה עכשיו זה לעשות משוואות לא רציניות. המשפטים שאתה אומר הם משהו כמו זה "אם חיפה ניצחה את מנצסטר ומנצסטר אלופת העולם לפני שנתיים אז חיפה לפני שנתיים יכלה להיות אלופת העולם" זה לא הגיוני ולא רציני. כל משחק מקבל את ההתייחסות שלו. להבדיל מאקטובה לחיפה יש המון מידע על הפועל תל אביב,הקהל בא בהמוניו לאיצטדיון וזה היה סיפור אחר לגמרי. בקשר למה שאמרת על הפועל וגטבורג זה ברור שהפועל צריכה לחשוב על אפשרות שהיא חוטפת שערים מהירים,לא בגלל אקטובה אלא בגלל גטבורג,מדובר פה בקבוצה רצינית עם מסורת גדולה ובכלל אלה לא קבוצת דייגים. עריכה: פרייבורג הגרמנית מעוניינת בדאגלס דה סילבה,בהפועל מאשרים את הידיעה אבל אומרים שלדה סילבה יש חוזה בהפועל. בנוסף לפי וואן בשחקן מעוניינות עוד מס' קבוצות מאירופה.
מסתבר שגם אלי גוטמן חושב כמוני ובצדק... ידיעות אחרונות מפרסם שגוטמן החליט ללכת בכל הכוח על פרנסמן למרות שלא יוכל לשחק באירופה.
http://www.hapoelta-fc.co.il/Pics/articles/20005.Xxx אז כאמור העפלנו לשלב הבא והיום תיערך ההגרלה. בהתחלה אלו האפשרויות: גנואה, גנק, ראפיד וינה, הכוכב האדום בלגראד, דינמו מוסקבה, סיבאספור, הלסינגבורג סיבאספור גנגאן, סלובן ליברץ, סנט פטריק ואוקטובה, אך הפועל הוצבה בבית 2 של המודרגות בפלייאוף, ובוודאות נקבל את אחת הקבוצות הבאות - פוזנאן מפולין, ברדה ההולנדית(הקבוצה הבכירה מבין האופציות), טפליצה מצ'כיה, טאלין האסטונית ופרם הרוסית. הפעם, העיתון של יום שישי הקדיש יותר עמודי ספורט מבדרך-כלל. קראתי כרגיל את הטורים והפעם אני מסכים לחלוטין עם מה שנאמר שם: אמיר אפרת(ידיעות אחרונות) ציין שלהפועל יש בעייה - הקבוצה לא מצליחה לנצל את הדקות הטובות הרבות שלה. וזה בידיוק ככה. תמיד אנחנו כובשים שער אחד-גג שניים, ואז הסיפור לא נגמר. בעייה נוספת שקיימת היא החלק ההגנתי. לא יכול להיות שהשבדים בקושי יחזיקו בכדור ובכל-זאת יגיעו להרבה מצבים. אמיר אפרת חושב שהבעייה היא דגלאס, שאין לו משחק ראש לטענתו, ואני לא מסכים. הפועל צריכה חיזוק בהגנה, השאלה את מי להוציא. דגלאס יותר מהיר ויותר חזק מבאדיר, אבל וואליד יותר חכם והוא מארגן את כל ההגנה. שניהם משלימים אחד את השני. אם יהיה עוד בלם, אולי דגלאס יעבור לצד ימין כדי ליצור הגנה גבוהה עם משחק ראש טוב. אבל לא בטוח שזה הפיתרון. אגב, יחד עם זאת, אמיר אפרת אמר 'הטוב עולה על הרע', ויש בזה משהו, אנחנו רק בהתחלה. אביעד פוהורילס(מעריב) לא דיבר דווקא על המשחק עצמו, אלא על השנים האחרונות של הפועל: 'יכול להיות שבחלומו גוטמן יצליח להגשים את מה שעשה ונגר בארסנל - לקחת קבוצה של נגרים ולהשביח אותה משנה לשנה. הפועל היא לא קבוצה שיכולה, כמו חיפה, לקחת עשר אליפיות בעשרים שנה, אבל שתי אליפיות בעשרים שנה זה מעד מידי עבורה. אם יידעו שם למקסם את היתרונות היחסיים שלהם בשער, בהגנה ובהתקפה המתחדשת, אליפות היא אפשרות סבירה ביותר. כמה נקודות נוספות לגבי המשחק: * זנדברג עם כושר גופני חלש מאוד. * הגרוזיני בינתיים נראה לא קשור לענף. הוא צריך להוריד במשקל, אבל זה לא אומר שזה אמור להפריע לו לתת פס על שני מטר. * ידין היה פנטסטי והוא פתח את העונה טוב מאוד. * בן-דיין הוכיח בחצי השני שהוא יכול להיות גם מגן אחראי. הוא בקושי עבר את החצי.
מוני הראל בצירוף דה סילבה ואמיר לובין נפגשו עם נציגי פרייבורג לגבי ההצעה, מעניין מה יצא מכך, ולמרות שהוא לא בלם גדול, לאבד אותו עכשיו כשבאדיר הראה אתמול כמה פעמים שלסמוך עליו למשך עונה שלמה זה קשה, בטח בגילו העכשווי...אם מדובר בהצעה של כמה מאות אלפי יורו הייתי לוקח, וישר מביא בלם במחיר טוב, ושומר אופציה להביא עוד אחד כזה בקרוב.
היום היו הרבה עידכונים יחסית בנוגע לשחקנים שמבוקשים בחו"ל, שחקנים שעל הכוונת מבחינת המועדון ודברים כאלו. אני מאוד מרוצה מכך שהפועל לא מוכנה לשמוע בכלל על הצעות לגבי דגלאס דה סילבה. בשלב כזה קשה לי להאמין שהקבוצה תצליח למצוא מחליף ברמה גבוהה, מה גם שגם ככה אנחנו צריכים בלם(תיכף אכתוב על זה כמה מילים). טובת המועדון חשובה לי הרבה יותר מטובתו של דגלאס דה סילבה. שייתן עונה גדולה בזירה האירופית וגם בליגה, ובקיץ ניפרד ממנו בתמורה לסכום יפה. אם באמת פרייבורג הייתה מציעה עליו מיליון וחצי יורו - מוני הראל כלל לא היה חושב פעמיים. יבואה ואניימה חייבים להישאר גם הם. הלאה - הבלם שהייתי רוצה לראות בהפועל זהו פרנסמן. אבל לשלם על השאלתו כ-250 מיליון דולר? - יאמר חיי בסרט. אני לא מבין מה זה ייתן לקבוצה רק להשאיל אותו. בעונה הבאה גם לא יהיה לנו את באדיר, אז שוב נצטרך לרדוף אחרי בלם חדש?; מבחינתי טרייד של קנדה בתמורה לפרנסמן יהיה לא טוב עבורינו. כי ראשית, אי-אפשר לסמוך על בונדר שיעביר עונה ללא פציעות. כל פעם שדני על הדשא אני חרד לשלומו. שנית, קנדה שחקן עם פוטנציאל עצום ואני רואה אותו לפני בונדר בהיררכייה. ודבר אחרון - אני אוהב אותו ורוצה שהוא יישאר. * אגב, בסוף השבוע הייתה כתבה במוסף 'העיר' של יום שישי, לגבי הסיקור התקשורתי על פרשת שכטר ודה-סילבה. נכתב שם שבאתר ספורט5 רשמו דברים לא נכונים לפני שבדקו, העלילו סתם על דגלאס שהוא 'מכור לאלכוהול' ועוד. יש שם האשמות חמורות כלפי מוטי פשכצקי, שמבחינתו אומר שהכל מוקלט אצלו לגבי המסרים שקיבל. בכל מקרה, בהפועל מתכוונים לשכור לדגלאס עורכי דין כדי לתבוע את האתר.
בגדול אפשר לומר שכן... אתמול קראתי בידיעות אחרונות שיש קבוצות מאירופה שרוצות את שניהם, בדומה לדה סילבה, אבל בהפועל לא מתכוונים לשחרר אותם.
עם כל הדיבורים על העזיבה ועם הפרידה שעשו בכל העיתונים לאניימה,בסוף שניהם נשארים.. הישג די גדול להפועל לדעתי.
ובמקום שהשחקנים הללו יתקדמו, בעיקר אניימה שאני עדיין לא מעכל שהוא נשאר עונה נוספת בליגת העל, הם נשארים במקום וזה לא זוקף לזכותם. הסכום שהפועל דרשה עליהם די מוגזם, אני מבין שהם שחקנים מאוד דומיננטיים וחשובים בסגל האדומים, אך היה מקום להפעיל שיקול דעת. ואין לי ספק, עם הסגל הנוכחי של הפועל, שהיא המועמדת הבכירה ביותר לזכות באליפות.