הפועל ת"א 08\2007: נגמרה עונה קשה, במקום ה-7

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Raulito, ‏6/7/07.

1. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

לוסיאנו דה ברונו הוא מסוג השחקנים שיכול לעשות את ההבדל. אני אתרגש לראות אותו שוב בכדורגל הישראלי. בשיא הרצינות. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

2. Dimitar Berbatov Member

לא יודע כמה דה ברונו הוא השחקן שחסר להפועל ת"א. לדעתי חלוץ הרבה יותר דחוף, וגם קיצוני במקום אבדג'י.
    להפועל יש מספיק שחקנים שיתנו את הפס (ותכל'ס, זה הדבר היחיד שדה ברונו יכול לתת. ושלא תבינו לא נכון, אני מחזיק ממנו) כמו ביבראס נאתכו הנהדר, שי אבוטבול, אפילו עידן סרור שלא נמצא בכושר טוב. זה לא השחקן שחסר להפועל ת"א.
    קראתי בעיתון שהפועל פנתה לגילי ורמוט, וזה צעד נכון, אבל מאוחר מידי. בכלל עצם המחשבה לשחרר את ורמוט היתה טיפשית. ההנהלה של הפועל והמאמן לא נאבקו בכלל כדי להשאיר אותו וזאת היתה טעות. לדעתי ורמוט יכל ויכול לתרום הרבה להפועל. הוא יכול להביא את היצירתיות בקישור, לעשות את הדריבל החכם, לתת קרוס טוב.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏12/12/07
  3. King Kenny Member

ההנהלה והמאמן לא נאבקו להשאיר אותו? על מה לעזעאל אתה מדבר? הם עשו לורמוט ולגנט את המוות.
    בנסף שלדה ברונו יש מסירות מדהימות יש לו גם אחלה דריבל ולדעתי הוא יוסיף הרבה מאוד לקישור שלנו.
    כמובן שצריכים חלוץ ואני כמעט בטוח שמחפשים במקום ג'וניור. אבל בעצם לא צריך עוד חלוץ, יש לנו את רועי דיין. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx

4. Raulito Madridista

גילי וורמוט לא יחזור, הפועל ניסו להשאילו עד סוף העונה והקבוצה הבלגית שלו - הגנט, סירבה,
    הפועל ביררה על אפשרות לרכוש אותו שנית, אבל הבלגים רוצים סכום מטורף - כמיליון יורו,
    קחו בחשבון שהוא לא שיחק כדורגל המון זמן ושהוא יצא לחו"ל בשליש מהמחיר הנ"ל,
    להנהלה אין כל-כך הרבה כסף וגם וורמוט לא שווה מיליון יורו,
    למרות שאני מתגעגע מאוד לשחקן שלבש את מספר 14. אין לו רגל שמאל(טוב חוץ מלעליית מדרגות), הוא חלש במשחק הראש, לא אגרסיבי, אין הגנה, קצת אדיש, אבל היחיד שיעשה את הדריבל באגף ויעלה על פני חיוך.
    בן לוז הוא זה שהוזכר כמועמד להפועל וקראתי בעיתון ובעוד אתר אינטרנט ש'לוז אמר למקורביו שהוא רוצה לחזור להפועל'. כפר-סבא תעשה לנו את המוות ולא תשחרר את אחד משלישיית ההתקפה הנהדרת שלה.
    דה ברונו היה מצויין בתחילת העונה, כבש באופ"א, גול אדיר נגד בית"ר בטוטו, נתן מסירות טובות(ברדה נגד חיפה), והיה חד. במשחק נגד מכבי נתניה בסיבוב הראשון, הוא נפצע ונעדר כחודשיים ולאחר-מכן הוא כבר חזר דה-ברונו שמן, אבל עדיין היה מועיל.
    הלוואי ויגיע, מת על השחקן הזה.
    אבדי אמור להיחתך מהקבוצה בינואר, אבל היום בעיתון ידיעות רשום שג'וניור ייקבל עוד צ'אנס וחבל מאוד שהאפס הזה לא עף גם הוא בינואר. הזר היחיד שבו פגע לוזון זה גבריאל דוס-סאנטוס.
    יניב, נתאכו לא יכול לתת את הפס, גם לא סרור, הם לא שחקנים מספיק טובים להפועל ת"א.
    אבוטבול השנה חלש, הוא חזר מפציעה ארוכה ואני האמת לא בונה עליו והוא אף פעם לא היה בשלן גדול, כשיחק.

5. King Kenny Member

לדעתי גם לוזון פגע עם אניימה ואנסומבו.
    את אבדי צריך להעיף ועל חשבונו להביא את דה ברונו וצריך להעיף גם את ג'וניור ועל חשובונו לנסות להחזיר את זיטו שלפי מה שאני זוכר רוצה לחזור להפועל וחושב שבזה שהוא עזב את הפועל הוא עשה את טעות חייו.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏12/12/07
  6. Raulito Madridista

אניימה ואנסומבו אלו שחקנים ששיחקו בליגת העל כבר כמה שנים טובות, לא צריך להיות גאון כדי לבחור את אניימה לעמוד בין הקורות שלך, אותו דבר לגבי אנסומבו שכבר כמה שנים מגלה יכולת נהדרת בפן ההגנתי והוא ממש גרזן אמיתי.
    אני התכוונתי לשחקנים שלא שיחקו בליגת העל קודם ולוזון הביא אותם, שאת הבכורה שלהם בארץ הם עשו איתנו, בהפועל.
    אבדי גם אם תשים אותו במרכז המגרש אפס מאופס, הוא מאוד רוצה אבל אין לו כדורגל.
    פאביו ג'וניור שחקן איטי, אין לו טכניקה, הוא מחטיאן, שום דבר הוא לא עושה ולא תורם.
    להחזיר את אוגבונה יהיה סיכון גדול, הוא לא שיחק המון זמן, הוא פצוע, הוא דיי נרקב שם ברומניה.
    למרות זאת, אפשר לחשוב עליו כחלוץ לעונה הבאה אולי, אין זר שהקהל אוהב יותר מאוגבונה,
    שמשנה לשנה דיי השתפר פה בארץ למרות שמבחינת גולים, העונה הראשונה שלו הייתה השיא - 11 גולים ב-31 הופעות.

7. King Kenny Member

רואים שלאבדי יש קצת כדורגל, אבל קצת זה לא עוזר במיוחד שאתה לא מצליח להביא את זה לידי ביטוי.

אל תשכח שבכל עונה של זיטו בהפועל הוא היה מלך השערים של הפועל (בעונה האחרונה יחד עם ברדה).

8. beitar4ever Member

אני זוכר במשחק הראשון של אבדי אם אני לא טועה באירופה, אני ממש התלהבתי ממנו השחקן היה ממש בולט, ראיתי ממנו המון טכניקה, מהירות וכו'..
    אבל לא יודע איך פתאום הוא התדרדר למצב הזה שאפילו הוא לא מורגש במשחקים שהוא משחק, בכל מקרה שיחרור מתבקש בעניינו.
    אך מצד שני אני חושב כמו יניב שבעמדה של אבדי יותר חשוב להביא שחקן , ובעמדה שיותר חשובה מכולן זה עמדת החלוץ , בחיפושים אחר החלוץ להפועל אני לא הייתי הולך לברזיל או כל מדינה אחרת, הייתי קודם כל מנסה להביא איזה חלוץ טוב בליגה מישהו כמו יבואה אח"כ בודק עוד אפשרות אולי אחד כמו שריקי, ואז הייתי הולך לאירופה, כי כפי שראינו שחקנים שמשחקים באירופה טוב (ג'וניור) לא בהכרח יהיו טובים בארץ.

9. King Kenny Member

ג'וניור לא שיחק באירופה טוב.
    הוא שיחק ברומא אבל לא טוב, הוא נחשב לאחת האכזבות הכי גדולות ברומא בכל הזמנים.

10. beitar4ever Member

אז לא באירופה הכוונה שלי מחו"ל אתה מבין, חלוצים עדיף קודם לחפש בביצה שלך ואז ללכת לאירופה , קבוצות בארץ צריכות להיות העדיפות הראשונה של הפועל, במיוחד בגלל כישלון הזרים שלהם השנה.

נערך לאחרונה ב: ‏12/12/07
  11. Dimitar Berbatov Member

בהפועל ממש לא התעקשו ו'עשו את המוות' לגנט.
    אחת הסיבות שורמוט עזב היתה שבהפועל הוא היה שחקן שמתנדנד בין הרכב לספסל, ובגנט הוא חשב שהוא יהיה שחקן הרכב, מה שלא קרה בכלל.

נאתכו אחד המוסרים הטובים שיש בארץ, רק תנו לו את הצ'אנס והוא יגמול. כהוא פתח בהרכב הוא היה אחד מנקודות האור.
    לסרור יש את הכשרון, הבעיה שלו נותנים לו את הבטחון ומכריחים אותו לשחק בהפועל ת"א.
    אני עדיין חושב שנאתכו יכול לעשות דברים לא פחות טובים להפועל מדה ברונו.

לגבי אבדג'י, הבעיה מאוד פשוטה. אדון לוזון שאני מעריך אותו מאוד כמאמן למרות הכשלון בהפועל, החליט להזיז את אבדג'י על דעת עצמו לעמדת הקשר הימני. הבחור כל חייו שיחק קשר מרכזי בברזיל ועשה חיל. אם לוזון היה משתמש בו נכון, הפועל היתה מרוויחה שחקן עם מהירות גדולה, טכניקה כיאה לכל ברזילאי וחכמת משחק. לוזון ברוב טמטומו, כנראה שם לב שיש לו בלי אבדג'י 5 קשרים מרכזים (באדיר, נאתכו, סרור, אנסומבו ואבוטבול שחוזר מפציעה), והרי אי אפשר להוריד את באדיר לספסל - אז נזיז את הברזילאי ימינה, מה יקרה?

12. King Kenny Member

אתה לא זוכר שהפועל עשו לגנט ולורמוט את המוות לגבי המעבר? אני זוכר את זה טוב מאוד.

יניב, גם במשחקים שאבדי שיחק כקשר מרכזי הוא לא היה מי יודע מה פרט למשחק או שניים בהם הוא נחמד ותו לא, לא הבאנו אותו בשביל זה, ואני לגמרי מעדיף את דה ברונו עליו.

דווקא כשנאתכו שיחק הוא די אכזב פרט למשחק או שניים (שוב), הוא יכול לעשות הרבה יותר ממה שהוא עשה.

13. Dimitar Berbatov Member

יכול להיות, אני לא התווכח איתך על כך.

אני דווקא זוכר כמה משחקים טובים של אבדג'י באירופה ובגביע הטוטו כאשר הוא שיחק באמצע. כמובן שלא בשביל היכולת הזאת הפועל שילמה סכום כסף כל-כך גדול (1.5 מיליון? האם אני זוכר נכון?!), אבל אני חושב שאם אבדג'י היה מתפקד בכל המשחקים באמצע הוא היה מביא הרבה יותר תועלת מבאגף. ושלא תבינו לא נכון, דה ברונו עדיף על אבדג'י, אבל אני חושב שיש להפועל מספיק צעירים לא פחות טובים מדה ברונו, רק תנו להם הזדמנות.

14. beitar4ever Member

לא יניב אתה טועה כאן, הפועל אכן נלחמו עליו אומנם היו צריכים להילחם עליו יותר , אך עדיין הם עשו משהו בשביל להשאירו, תיראה ורמוט רצה לעבור לבלגיה ועכשיו הוא משלם על כך וביוקר הוא בקושי משותף במשחקיה של קבוצתו, וחבל עליו אני חושב שהוא צריך לדרוש לשיחרורו , מה הוא עושה שמה אם יש משחקים שאפילו בסגל הוא לא נכלל.

נאתכו אכן כישרון גדול אך כשהוא מקבל את ההזדמנויות שלו ,הוא מפשל ובגדול, אני חושב שצריך לחכות איתו מה לעשות הוא עוד צעיר יש תקופות כאלה והפועל צריכה לתמוך בו כדי שיעבור אותם.

תיראה עם כל האהבה שלך לדה ברונו, אתה לא יודע באיזה כושר הוא נמצא אם הוא השמין או לא, אתה לא יודע אם הוא עדיין טוב כמו שהוא היה בהפועל ת"א בעונה שעברה, אז איך זה שאתה קובע ששחקן שלא ראית אותו העונה יותר טוב מאבדי.?

נערך לאחרונה ב: ‏12/12/07
  15. King Kenny Member

שחקן שאני יודע מה יש לו ברגליים, שחקן שגוטמן אמר שהוא אחד השחקנים המרכזיים בקבוצה שלו בקפריסין, זה אומר שהוא בכושר משחק טוב.
    ונגיד שהוא לא בכושר משחק טוב, אז יקח לו חודש (מקסימום, אני חושב אפילו פחות) להיכנס לעניינים ולחזור לכושר משחק טוב.

ברוב המשחקים העונה שאבדי על הנייר משחק בימין תמיד הוא עורק למרכז ומשחק לא משהו ומשאיר את האגף הימני שומם וככה גם מקשה על בונדר שצריך להיות גם קשר וגם מגן.