היום, בסביבות השעה 16:30 מאוד שיעמם לי, אז לחצתי בשלט על ערוץ 1 - hot VOD. הגעתי לענף הספורט וחיפשתי משהו מעניין. בסופו של דבר לחצתי על : "הפועל תל-אביב באירופה - 2002". הייתה תוכנית מאוד נחמדה בת 30 דקות שסיקרה את המסע הנהדר שלנו באותה עונה עד לרבע גמר גביע אופ"א. איך הכל התחיל בקטן עם ניצחון על יירבאן, המשיך בגאזיינטספור, ניצחנו גם את צ'לסי שזילזלה בנו בבבלומפילד, עשינו את העבודה גם בברידג'(משחק מדהים של שביט אלימלך שקיבל ציון 10 בעיתון; שמעון גרשון לאחר המשחק:"אני לא זוכר תצוגת שוערות כזאת משוער כבר הרבה זמן"; לאחר המשחק הזה ובכלל היכולת של אלימלך בעונה ההיא ובמסע הזה, מאוד התרגשתי לראות את שביט בשיאו, אחד השחקנים האהובים עליי). הצלחנו לנצח את מוסקבה גם בבלומפילד למרות שגרשון החטיא פנדל וגם ברוסיה, בקור הלא נורמאלי פשוט. נגד פארמה בבלומפילד שלטנו אבל לא השכלנו לכבוש ועשינו את העבודה באיטליה עם ניצחון. ניר רחמין במשחקו הגדול בקריירה הצליח למלא את מקומו של שביט. השלב הבא היה מילאן. ניצחנו בניקוסיה עם שער אדיר של קלשנקו(הגול הזה שלו מהאוויר והשער נגד צ'לסי היו מדהימים!!. היה לו שער דומה נגד קריית גת בליגה והשדר ארבל אמר:"וזה לא נגד קריית גת". מילאן אוסטרץ לא פגע בליגה באותה עונה וכבש רק שער אחד במלמעלה מ-20 הופעות. אבל באירופה הוא היה פשוט מלך. איזה גול הוא נתן לבוסניץ, איך הוא נגח נגד לוקומוטיב בבלומפילד וגם הצליח לרוץ נגד ההגנה של מוסקבה בקור שם, איך הוא הביך את קנבארו הגדול במשחק נגד פארמה. בכלל, הייתה קבוצה מדהימה(במשחק בסאן סירו היינו שווים תיקו, לא היה לנו מזל ובכלל, בסאן סירו, נגד מילאן, הפועל ת"א לא נפלה מקבוצת צמרת בליגה האיטלקית). אישטוון פישונט היה בכושר שיא. איזה מסירה הוא קיבל מבלילי נגד פארמה. גם אבוקסיס היה שחקן מצויין והיה נהדר גם בחלק הקדמי. הוא בישל לקלשנקו באומנות וגם עוד שני בישולים. אנטבי ובכר היו בשיאם, נהדרים, לכן רצו את בכר בספרד, אבל העניין לא הצליח והוא נכשל. אנטבי היה בכושר שיא והיה מצויין בחלק הקדמי. שמעון גרשון בתצוגת בלמות מושלמת, על אלימלך אין מה לומר ודומב היה בכושר הטוב בקריירה שלו. שאני ראיתי את האוהדים זה חימם את הלב, איך הם ליוו אותם לכל מקום, לכל מגרש ונהנו מכדורגל טוב ובכלל, קשטן על הקווים היה מעולה והייתה קבוצה נהדרת שאהבתי אותה. http://img67.imageshack.us/img67/6666/14901512151314931503149oq3.Xxx הפועל ת"א - רבע גמר גביע אופ"א בעונת 02\2001, לא היה ולא יהיה הישג כזה!
באמת אחד הדברים הכי מדהימים שאוהד קבוצת כדורגל יכול לחוות. אני הייתי במשחק בסן סירו, שם היו מלא אוהדי הפועל. הדבר שהכי כאב לי באותו משחק היה שלא שרקו לנו שני פנדלים ברורים לגמרי ואני חושב שאני לא אשכח את זה אף פעם.
אז מי אמר שהפועל תל אביב לא קונה חלוצים? אחרי שמשה ביטון חתם בבני יהודה, ויניב עזרן העדיף להגיע ליריבה העירונית מכבי תל אביב, החליט המאמן גיא לוזון לשים את היד על שחקן רכש צעיר ואנונימי: קובי סוויסה. סוויסה חלוץ עירוני ראשל"צ בעונה החולפת כבש 14 שערים ב-12 משחקים. המאמן גיא לוזון מחפש חלוץ לצידו של ליאור אסולין, בנוסף לזר שאמור להגיע, הוא התרשם מסוויסה וביקש מההנהלה להחתימו. בראשל"צ סיפרו שהשחקן מכונה 'חיים רביבו הקטן' על סמך כישוריו.
על העונה הזאת אפשר לפתוח פורום שלם, לא רק דיון. זה היה פשוט מדהים, חוויה שכמה שאני אנסה לנסח עכשיו במילים אני לא אצליח להגיד מה הרגשתי. כל המשחקים בבלומפילד, הייתי בטארדיני גם שהיה מדהים.. כל הכסף שנשפך היה ההשקעה הכי טובה שעשיתי בחיים שלי. אני יכול לכתוב עכשיו עמודים שלמים אבל אין טעם.. פשוט הייתי חייב להתייחס לזה. ההישג הכי גדול שהיה אי פעם פה, הקהל הכי מדהים שהיה אי פעם פה, הקבוצה הכי מרגשת שהייתה אי פעם פה.. הפועל ת"א הלב איתך
מאוד התאכזבתי לשמוע שסוייסה האלמוני, הוא החלוץ השני בסגל של הפועל ת"א. פתאום להנהלה נגמר הכסף? זה מה שקורה שמוציאים סכומים מטורפים על שחקני רכש שלא שווים את מה שהם שווים ומביאים לכל אחד שכר גבוה מאוד - 200 אלף דולר, בהפועל כבר הרבה זמן לא היו סכומים כאלו לכל-כך הרבה שחקנים(עובד בבני יהודה קיבל פחות מחצי מהסכום ולא הייתה סיבה לשדרג לו את השכר בצורה ניכרת כזאת). שום אליפות ושום בטיח, עם שני חלוצים בלבד ורק אחד מהשורה הראשונה, גם המאבק על מקומות 1-5 יהיה מאוד קשה. בלי לזלזל בסוייסה שאותו לא ראיתי אפילו לא פעם אחת, הנתונים שלו לא עובדים עליי, גם קרלוס צ'קאנה חורר רשתות בארצית ולא התקדם לשום מקום. הליגה הארצית זו ליגה אחרת מליגת העל, בשני המובנים. אני מאוכזב שאין התקדמות עם דוד רביבו או אפילו עם עומרי אפק, גם בקישור הסגל שלנו לא מספיק טוב. גיא לוזון התראיין היום לעיתון ידיעות בעניין של שיחות עם מאמנים, כתבה כל פעם עם מאמן אחר מליגת העל. "אני נואש לחלוצים, כך שכל דבר שיגיע ייתקבל בברכה". הוא אמר ציטוט מאוד דומה לזה, ואני ציפיתי שלוזון יימצא חלוץ טוב ויידחוף את ההנהלה לבצע רכש שדחוף לנו.
אם הפועל תביא חלוץ טוב שיכול לספק את הסחורה, אז גיא לוזון יצטרך לשנות את העדפותיו לגבי המערך כי להפועל יש הרכב 4:4:2 מצוין, יכול לרוץ חזק קדימה. אנסומבו ובאדיר באמצע, אבדי בימין, עובד בשמאל, אסולין וחלוץ זר/ישראלי/כלשהו בהתקפה.
נקווה שהסטטיסטיקה של סוויסה תדבר פה. אבל כמו שדור אמר, זה לא רציני לחורר רשתות בליגה הארצית, גם צ'קאנה עשה ואיפה הוא היום. רק שתדעו, גיא לוזון אוהב לשחק 4-4-2. חסר עכשיו קשר לאחד האגפים ועוד חלוץ זר ואפשר גם עוד אחד ישראלי והסגל שלנו גמור. אבל זה מה שקורה, היו לנו כמה ימים שבהם החתמנו 4 שחקנים (אבדי, אניימה, עובד ואסולין), אחר כך הייתה קצת מנוחה, ואז אנסומבו, ושוב פעם מנוחה, ועכשיו החתימו את סוויסה וסופית את גבריאל דוס סנטוס. לי נמאס כבר מה"נופל וקם" הזה, שיגמרו כבר את הסגל.
לגיא לוזון יש שיטה דיי מזורה בנוף הכדורגל שלנו, תמיד הוא משחק בשיטה מסויימת שמסווה שיטת משחק אחרת, לדוגמא השנה במכבי פ"ת על הנייר זה היה 4:3:3 עם 4 בהגנה, 3 קשרים מרכזיים ו-3 חלוצים מרכזיים אבל איכשהוא תמיד כשהסתכלת על זה במנה הרחב ראית 3 באמצע בלי פליימיקר, 2 שחקנים על קו הקישור וחלוץ מרכזי משהו כמו ה4:3:2:1 של מרצ'לו ליפי במונדיאל, בהפועל אני דיי מתקשה לראות את השיטה הזאת יוצאת לפועל אבל, לכו תדעו.
תראה אם אתה באמת מתייחס ברצינות לכל ידיעה בידיעות אחרונות וראיתי על סמך ההודעות שלך שהתייחסת אליהם, פורסם שהנהלת הפועל תציע לפ"ת סכומים של מעל מיליון דולר תמורת עומר גולן. אם יש מיליון דולר עבור גולן יש כסף לחלוץ טוב. לא לעשות את הטעות של חלוץ זר להרכב הראשון כי לחלוצים זרים קשה יותר להתאקלם בארץ ואין לנו עוד סבלנות לסיכון לעוד פלופ דוגמאת יוליץ'. 700 אלף דולר ואולי אפילו פחות יכולים לשכנע את שחר לתת לנו את ארבייטמן, חיפה גם ככה מחפשת חלוץ. מה, הוא לא שווה את הסכום הזה? תיזכרו שהחלוץ המצוין הזה רק בן 22. הוא ליד אסולין יכול להיות הצלחה. אם מחתימים אותו, ביחד עם סוויסה על הספסל, הייתי שמח במידה ויקנו את פליקס אבוקה [שגם הוא בן 22] על הספסל, או חלוץ ניגרי\גנאי יחסית זול סטייל אוגבונה [חלוץ עם לא יותר מדי טכניקה ויותר שערים, כי אם אני לא טועה חלוצים יותר טכנית עולים יותר כסף], וזה המפתח להצלחה. אי אפשר להצליח בלי סגל רחב של חלוצים. בעונת 05\06, שזכינו גם בגביע וגם בסגנות [עונה שאני מחשיב אותה להצלחה] היו בסגל ברדה, יבוריאן, אבוקה, ועומר פרץ שאם אני לא טועה[ואני לא בטוח אל תתפסו אותי במילה] שיחק ברוב המשחקים כחלוץ לצד ברדה כל עוד ורמוט כקיצוני ימין, עד שיבוריאן הגיע וורמוט ופרץ התמודדו על משבצת הקיצוני ימני. [שוב בקשר לפרץ אל תתפסו אותי במילה, אבל זה שחייבים חלוצים בכדי להצליח אני בטוח שאני צודק ואני כמעט בטוח שאתם מסכימים איתי, בטח בהפועל שיחד עם החתמת אנסומבו שישחק כקשר אחורי ודוס סנטוס שצפוי לחתום אמור להיות לנו הגנה די חזקה]
T.m הנהלת הפועל ת"א לא אמרה שיש להם מיליון דולר, הם אמרו שהם ינסו -לגייס- כסף כדי לרכוש את עומר גולן, זאת אומרת שהרבה כסף לא נשאר... אני מסכים עם ראוליטו, הפועל ת"א פיזרה כסף יותר מדיי בפזיזות וחבל, אף אחד מאיתנו לא יודע אם באמת אבדג'י (או איך שאומרים) הוא שחקן טוב, ולהוציא עליו סכום כזה הוא ממש סיכון, לפי מה שהבנתי גם הוא לא היה בואסקו שחקן הרכב, אלא שחקן ספסל, בקיצור הפועל ת"א לקחה סיכון גדול, אם הוא יתברר כשחקן קקה היא אכלה אותה.
בטח שזה הימור, הרי כל שחקן לפני שמביאים אותו רואים קלטות שלו ואפילו במקרה של הברזילאי הבנתי שגיא לוזון ואבוקסיס ראו אותו משחק, אבל כמו שאמרו לפני יש לו עכשיו את הבן שלו על הראש ולא בטוח שהוא יתאקלם פה כמו שצריך, למה שוונקי של בית"ר לא כבש 14שערים בברזיל? וכבר ראינו איך הוא שיחק... ובטח כשקבוצה ישראלית מוציאה סכום כזה - זה הימור!