גיא לוזון:"אנחנו ניתן פייט לבית"ר ירושלים" גיא לוזון, מאמן הפועל ת"א, התראיין היום בתכנית הרדיו של אופירה אסייג ואייל ברקוביץ, יממה לאחר התיקו המאופס של קבוצתו נגד מכבי נתניה בקבוצה. התוצאה המאכזבת לא מנעה מהמאמן שלא העז להצהיר על אליפות במסיבת העיתונאים של הפועל ת"א לפתיחת העונה, להצהיר שקבוצתו תילחם על האליפות ותתן פייט לבית"ר ירושלים. בנוסף מקווה המאמן שקבוצתו לא תיגמור את העונה האירופית בעקבות התפרעות האוהדים במשחק נגד שירוקי בגביע אופ"א. http://images.one.co.il/images/d/dmain/361_185/gg767464.Xxx "אנחנו ניתן פייט לבית"ר ירושלים. אנחנו רק במחזור הראשון של העונה ולא צריך להסיק מסקנות. נגיע מוכנים למשחק ביום ראשון נגד בית"ר. אני מאמין בקבוצה שלי ואנחנו לא נצא בהצהרות כרגע, זו רק ההתחלה". על המשחק של קבוצתו אתמול אמר גיא לוזון:"במחצית הראשונה היינו חלשים והיו פערים גדולים בין ההגנה להתקפה. היו לנו במחצית השנייה מספר מצבים מצויינים. אנחנו עדיין לא שוטפים את המגרש 90 דקות, זה נכון. השערים יגיעו בפעם הבאה שנגיע למצבים", ציין לוזון. לגבי מצבת הזרים ועליהם אמר לוזון:"קשה להביא לארץ שחקנים שיעשו את ההבדל, הם יקרים מדיי. בכל אופן, יש לנו את הזרים הכי טובים שיכלנו להביא. ג'וניור חלוץ טוב, תנו לו זמן והוא יעשה את ההבדל. הבלם - דוס סאנטוס מצויין ואניימה עושה את המוטל עליו". "ליאור אסולין עוד ייתן את התפוקה שלו. שיתוף הפעולה שלו עם שאר השחקנים הוא טוב מאוד. ליאור בא בכל משחק נחוש לעבוד", אמר לוזון על החלוץ שלא הפסיק להחמיץ וכבש רק שער אחד בארבעה משחקים בהפועל. הדבר המעניין הוא מה חושב לוזון לגבי האוהדים. "האוהדים של הפועל ת"א מצויינים. הם אוהדים תומכים. נעשה הכל כדי לא לאכזב אותם. אם נגרום לה אושר - יהיה טוב. חבל שכל האירוע הזה קרה במשחק נגד שירוקי. שלטנו במשחק, הבקענו שלישייה ושיחקנו טוב. אני מקווה מאוד שלא גמרנו את העונה האירופית. השחקנים שלי לא מוטרדים מזה ולא חושבים על האופצייה הזו בכלל. אי אפשר להילחץ מדברים שלא תלויים בך. נקווה לטוב". ראובן עובד נכנס אתמול במחצית השנייה והוסיף קצת התעוררות במשחק של הקבוצה. "אני מאוד מאמין בראובן עובד. בניגוד לסטיגמה שיש לו, שהיא לא הכי לבבית, הוא בחור טוב שרוצה ללמוד ולהשתפר. לדעתי הוא יהיה שחקן הרכב בהפועל, אבל אמרתי לשחקנים שמי שקובע את ההרכב זה המאמן. עובד שחקן שיכול לשנות את המשחק ואני אוהב שחקנים מסוגו. שהוא יהיה בכושר טוב יותר הוא ייפתח בהרכב הראשון. המטרה שלנו הוא שהוא יהיה שחקן מוביל ומשפיע.
אומיט גונזאלס חוזר לקבוצה: אומיט גונזאלס, החלוץ בן ה-20 שעזב את הפועל ת"א לטובת פנרבחצ'ה הטורקית, חוזר למדי הפועל וישחק בשורותיה בעונה הבאה. גונזאלס, שעלה ארצה בגיל 3, שוחרר באוגוסט 2005 מהפועל ת"א לאחר שאביו טיפס על עמוד במתקן האימונים בוולפסון, ואיים לקפוץ ממנו ולשים קץ לחייו. השחקן שוחרר אז כדי שהוא ישחק בטורקיה ובמידה והוא יימכר הפועל ת"א תרוויח 50 אחוז ממכירת כרטיסו, במידה והוא יחזור לארץ הוא ישחק רק בשורות האדומים - כעת גונזאלס חוזר לארץ, ולפי החוזה הוא שב להפועל. סיבאספור, קבוצתו של פיני בלילי אמנם רצתה את החלוץ הצעיר אך זה החליט ללכת על קבוצה שלדעתו תעניק לו יותר דקות משחק. גונזאלס מצטרף לרשימה ארוכה ומכובדת של שחקנים שהגיעו להפועל ת"א בפגרה הנוכחית.
זה טוב מאוד שגונזאלס חוזר אלנו, זה מוסיף לנו עוד טופציה על הספסל לחלוץ. בינתיים הקבוצה מתחילה להתחבר הרבה יותר מהר מהצפוי.
יש להפועל כרגע את אניימה, דוס סנטוס, אבדג'י, אנסומבו, ג'וניור וכעת הרכש החדש ישן אומיט גונזלס. אחד מהזרים קיבל אזרחות ישראלית ונחשב כישראלי? כי כרגע יש כאן 6 זרים.
רק צריך לציין שגונזאלס יכול לשחק כחלוץ, קיצוני שמאלי וקיצוני ימני, העמדה בא משחקים גם בן שושן וגם אפק, שהפועל התעניינה בהם... אני מניח שהוא זול משניהם, כי הראל הדגיש שעם קנס כבד יבוא מאופ"א שחקן רכש נוסף כנראה לא יגיע, והבאתו של גונזאלס כנראה היא עסק זול ושווה לקבוצה.
קחו פסקה קצרצרה על אוהדי הפועל. ( נכתב על ידי אוהד בית"ר, אבל עדיין ... ) קשה להתעלם ממה שקורה בהפועל ת"א בימים האחרונים. הנהלת הפועל יצאה לה לפתע בהודעות לעיתונות שבהם היא תוקפת את האוהדים שגרמו לבאלאגן בבוסניה, והביעה זעזוע עמוק מהתנהגות אוהדיה. כשאני קורא את התגובה של הנהלת הפועל אני לא יודע אם לצחוק, לבכות או לראות בזה עוד ספין תקשורתי. אוהדי הקבוצה הזו אחראים לכמה מהזוועות הגדולות של הכדורגל הישראלי, ולמרות זאת, מעולם לא שמענו את הנהלת הפועל מתנערת מהם. איך הם יכולים כעת להאשים את האוהדים בהתנהגות לא הולמת אחרי שבמשך שנים האוהדים האלו קיבלו מהם גב מלא ? כשהם הוציאו את דיסק שירי הנאצה "חברים שרים טייב" זה היה בסה"כ אקט בידורי, כשהם שרים "שואה למכבי" זה מוגדר בסך הכול כשיר טריבונה, כשהם זרקו רימון לכיוון יציע אוהדי מכבי ת"א זה היה בסה"כ אדם מטורף אחד "שכלל אינו אוהד" את הקבוצה, וכשהם זרקו נפץ לעבר שחקני בית"ר, שפגע בטעות ביוסי אבוקסיס, אלו היו בכלל "מסתננים אוהדי בית"ר", וגם אם זה היה אוהד הפועל, צריך לסלוח לו כי זה "נבע מאהבה". הנהלת הפועל ת"א בשיתוף משתפי הפעולה שלה בתקשורת הישראלית הם אלו שטיפחו את אותם חוליגנים. הם אלו שעודדו אותם להמשיך, הם אלו שלא היו מסוגלים להתנער מהם ולפגוע בהם כשעוד היה ניתן לעצור את ההתדרדרות, הם אלו שסלחו להם על הזוועות שהם ביצעו והעלו בכך בכל פעם מחדש את הרף של האלימות שאליו ניתן להגיע. היום, הם לא יכולים לבוא בטענות לאף אחד מלבד לעצמם. את חשבון הנפש הם אלו שצריכים לעשות ולא אף אחד אחר. הגיע הזמן שהם יביטו במראה ויבינו איזה כיעור מזוויע הם יצרו. ומה איתנו ? אנחנו צריכים ללמוד מהמקרה הזה ולזכור שאנחנו שונים מהם וטובים מהם. כל העיסוק באמל"ח ובאלימות הוא מיותר ומבזבז לנו יותר מדי אנרגיות. בטדי זה זמן רב נשמר השקט וכפי שאתם יכולים לראות, עובדה זו מקלה עלינו את החיים. אוהלי הבידוק נעלמו, הגדרות הונמכו, התורים הארוכים התקצרו ויותר כיף לקהל להגיע היום לאצטדיון.
לא אוהב את ההחתמה הזו של אומיט גונזאלס. נדמה לי שבשנה שגילי לנדאו אימן כאן וכמעט ירדנו ליגה, הוא סומן ככישרון אדיר, הוא היה בן 16. היה סיפור עם אבא שלו שאיים בהתאבדות שזה בכלל לדעתי מטופש לגמריי, אבל אני לא פוסל את השחקן בגלל זה. הוא פשוט לא חלוץ, אין מה לעשות. הוא הגיע לפנרבחצ'ה בתור קשר 50\50. אני לא אוהב את השחקנים האלו שבאים בתור אילוצים. הפועל צריכה חלוץ נורמאלי. עדי סבג אפס מאופס, למרות המהירות שיש לו, הוא רץ מצד לצד ומשקיע אבל לא נוגע בכדור, עוד לא רייתי דבר כזה. סוויסה אולי הפציץ בליגות הנמוכות יותר, אבל בלמים כמו מארין, כמו גרשון, כמו קינן, אמורים לנצח אותו בכל הקרבות כך שגם ממנו לא תבוא הישועה. אני חושב שלמרות היכולת הטובה של ראובן עובד, זה לא מספיק, לוזון צריך להושיב אותו על הספסל, הקבוצה תסתדר גם בלעדיו. לא יכול להיות שהוא עולה למגרש כזה דובי ואחרי עשר דקות נגמר לו הכוח. לוזון צריך לתת לו אולטימטום: "אם אתה לא מוריד חמש קילו בהקדם, אתה תראה את המשחקים הקרובים מהספסל". אולי עובד זה לא שחקן שצריך להיכנס איתו למאבקים האלו ובאיומים זה לא יעבוד, אבל שחקן כדורגל צריך להיראות כמו ספורטאי. אם לעובד היה כושר ל-90 דקות והוא לא היה עצלן, היינו מרוויחים ממנו המון, אבל אם הוא היה כזה, הוא בעצם לא היה ראובן עובד.
גונזאלס לא הובא כחלוץ, הוא בא להיות קיצוני ימני, (לדעתי) הרי לוזון הרבה זמן מחפש שחקן בעמדה הזו, וגונזאלס יכול לשחק בעמדה הזו.
הפועל ת"א התלוננה נגד מכבי ת"א ומכבי חיפה פרסום ראשון: לידי הנהלת הפועל הגיעה קלטת ובה נשמע ג'קי דהן, סוכנו של עידן סרור החתום, אומר: "נתתי לנמני מילה, נוציא להפועל את העיניים" הפועל, שכבר ידעו על הפנייה של נמני לדהן, הופתעו שגם מכבי חיפה פנו, איתם יש להפועל קשרים טובים. http://images.one.co.il/images/d/dmain/361_185/gg767758.Xxx http://one.co.il/cat/articles/article.aspx?id=97618&bz=9
כן גם לי. כמו שאמרתי בדיון הישראליות באירופה, יצאנו ממש בזול לאור האופציות השונות שעלו במשך הזמן שעבר מהמשחק.