הפועל ת"א 08\2007: נגמרה עונה קשה, במקום ה-7

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Raulito, ‏6/7/07.

1. Don Joan Roman Member

פונציאל כן.
    אבל כרגע לא.

2. Raulito Madridista

חזרו מהמחנה

הפועל ת"א שבה הלילה ארצה ממחנה האימונים של הקבוצה באוסטריה. 50 אוהדים אדומים המתינו לקבוצתו של לוזון בשדה התעופה. וינסנט אניימה, שוערה של הקבוצה שהתרגש מקבלת הפנים, אמר:"אנחנו רצים לאליפות. אני מאמין בלב שלם שאפשר לזכות בתואר. זו מטרה אישית שלי. היה מחנה אימונים נפלא. גיא מאמן טוב והוא כמו חבר והפועל קבוצה מצויינת. הצלחה מבחינתי תיהיה זכייה בדאבל ולהצליח באירופה".
    המאמן גיא לוזון סיכם את המחנה של קבוצתו:"השגנו את כל היעדים שהצבנו לעצמינו. אני שמח מאוד שאני מאמן שחקנים אינטיליגנטים שרוצים להצליח ולהתאמץ. הגיבוש החברתי הצליח והיה תענוג גדול ויהיה לי כיף להדריך אותם".
    על הרכש החדש אמר המאמן:"אם שחקן רשם 11 הופעות בבונדסליגה, אז ברור שיש בו משהו, הרי הוא לא שיחק בגלל העיניים היפות שלו. פאביו יעזור להפועל ת"א להצליח והוא מתאים לנו"

http://images.one.co.il/images/d/dmain/361_185/gg762944.Xxx

סיכום המחנה

הפועל ת"א ערכה ארבעה משחקי אמון במסגרת המחנה. היא השיגה ניצחון, שתי תוצאות תיקו והפסד. הקבוצה סיימה בתיקו מאופס נגד סיגמה הצ'כית, הפסידה לאלופת סרביה - הכוכב האדום בלגראד למרות שהוליכה משער של ליאור אסולין(2-1). אסולין המשיך לכבוש וכבש גם במשחק לאחר מכן, בו ניצחה הפועל ת"א 2-0 את אולימפיאקוס ניקוסיה, כאשר עדי סבג הבקיע את השער השני. ביום שישי סיימה הקבוצה בתיקו 1-1 נגד פליימות מהליגה השנייה באנגליה, כאשר את השער כבש וואליד באדיר.
    "אנחנו יוצאים למחנה כדי להתגבש חברתית, להתחיל את בניית המערכים ושיטת המשחק ולחזור קבוצה טובה יותר", אמר לוזון לפני שטס לאוסטריה למחנה האימונים.
    ליאור אסולין היה המצטיין של הקבוצה במחנה האימונים עם שני שערים. עוד שחקנים שהיו מרוצים בהפועל מיכולתם הם בירבראס נתאכו הצעיר שנראה שלוזון בונה עליו, מזואה אנסומבו וראובן עובד למרות שלא שיחק יותר מדיי עקב מיני פציעה.
    "אני מקווה שהעובדה שאני אשחק לעיני קהל חם בבלומפילד ובקבוצה גדולה יותר, תתן לי את האפשרות לכבוש יותר שערים מהעונה החולפת. אני מקווה שאנחנו מוכנים לגביע אופ"א, כי בכל זאת אנחנו קבוצה חדשה לגמרי", אמר החלוץ אסולין.

http://images.one.co.il/images/d/400_221/gg762240.Xxx

ביום שבת הקבוצה תשחק במשחק רשמי ראשון העונה, כנגד בני יהודה במסגרת גביע הטוטו, במשחק רדיוס. גם המשחק השני של הקבוצה בטוטו, שבוע לאחר מכן, הוא משחק רדיוס אך הפעם היריבה היא אלופת המדינה, בית"ר ירושלים.

3. King Kenny Member

לדעתי היו כמה משחקים שבהם השניים הציגו יכולת מצוינת שעלתה על היכולת של קינן (שאותו אני מעריך, דרך אגב) ומשומר.
    לדעתי, השנה לפחות אחד מהם יעשה את הפריצה.
    אני רואה את ההגנה של הפועל כיותר טובה מזו של חיפה.

4. Don Joan Roman Member

בכמה משחקים זה טוב, אבל צריך יציבות גדולה יותר וכרגע הם טובים יותר למרות שגם לדעתי כשאני רואה את משומר בעוד 3 שנים ואת בונדר בעוד 3 שנים אל מול קינן בעוד 3 שנים לדואני בעוד 3 שנים, אני רואה את דואני ובונדר כבעלי פוטנציאל טוב יותר ושחקנים טובים יותר, אבל כרגע לא ולכן ההגנות הם שוות ברמתן כי חיפה טובים יותר בעמדות הבלמים, אתם בעמדות המגנים, שוער על הנייר אתם טובים יותר אבל שוער זה לא רק מי טוב יותר על הנייר אלא גם על יותר מי משפיע על הקבוצה שלו ואת זה שדוידוביץ' משפיע מאוד לחיוב על הגנת מכבי חיפה זה דבר מוכח ובטוח במאת האחוזים.

5. King Kenny Member

אתה לא יכול להגיד על הבלמים כי עדיין לא ראית את דוס סנטוס משחק (או שראית?).
    אני רואה את דואני עוקף את קינן בעונה הקרובה.

6. Don Joan Roman Member

את דוס סאנטוס לא ראיתי אבל כן ראיתי את קרוסה והוא בלם טוב.

7. Fabio Junior Member

אם אתם עורכים השוואת תוכלו גם להשוות את הכסף ששחר שפך בעונות האחרונות על הקבוצה לעומת הסכום שהנהלת הפועל שפכה באותם שנים (שצריך לציין שקבוצת הניהול של מוני הראל נכנסה ב05/06)
    ההשוואות הללו טיפשיות. לדעתי רוני לוי לא מאמן שמתאים לקבוצה שרצה לאליפות כשהיא לא הפייבוריטית ועמדת המאמן היא הנקודת החולשה שלה, שכן סגל השחקנים שלה כמעט ומגיע לרמתו של בית"ר לדעתי. אבל בוא לא ניכנס לזה, בשביל זה יש את הדיון על חיפה. לא הייתי פה הרבה זמן, ורק לפני כמה זמן ראיתי את הידיעה על ג'וניור ואת התגובות שלכם. ג'וניור לדעתי הוא הסימן שאלה הגדול של העונה. הרי זר עם כזה נסיון עשיר בקבוצות שניתן לכנות אותם מפוארות יחסית למועדונים בארץ לא מגיע כל יום. חייבים לציין גם ששכרו יהיה בערך מיליון דולר לשנתיים, שזה סכום גדול בקנה מידה ישראלי.
    כל-כך הרבה חלוצים מוכשרים ברזילאים הגיעו לכאן ונכשלו עד שחלק קטן מהציפיות הגבוהות יורד.
    צריך לציין שגם תקופתו בנבחרת ברזיל וגם בקבוצת הפאר רומא היו בין השנים 1999-2001. על אף זאת הוא רק בן 29, כך שהוא לא "גמר את הסוס". אך כולם צריכים לזכור שעד כה החלוץ המרכזי של הפועל היה אמור להיות אסולין (שהוא אכן חלוץ מצוין) וגם אם ג'וניור יהיה אכזבה, הנפילה ברמה המיקצועית לא תיהיה כואבת כ"כ. גם הציפיות מג'וניר כ"כ גבוהות כך שהעיינים לפחות בחלק הראשון של העונה יהיו מופנות אליו, וזה יאפשר לעובד, אנסומבו, קובי סווסיה, דוס סנטוס ובעיקר לאבדי לתפקד עם הרבה פחות לחץ. על אף שפצע יוליץ' עוד כואב (!!) אני חושב שאם ההנהלה הרשתה לעצמה לרכוש שני ברזילאים עם ציפיות גבוהות ומחירים בשמיים, שווה לקחת את הסיכון, כי אם הוא לא יהיה נפילה, יכול להיות להפועל חוד קטלני, יחד עם אסולין המצויין. עכשיו אני רוצה גם לפנות בנימה האישית לאחד המשתמשים שאותם אני יותר מעריך בפורום, Raulito, שאוהד (אם אני לא טועה) את שתי הקבוצות האהודות גם עליי, הפועל ת"א וריאל מדריד. לפני כמה ימים (או אפילו שבועות, לא זוכר) כשרשמתי כאן שצריך להשקיע כסף בלהביא את ארבייטמן, הגבת לי שכנראה עקב הרכישות האחרונות אין להנהלה כסף, וכהוכחה ציינת את הצעתה של הנהלת הפועל לדוד רביבו (ואז הגבתי שאם הפועל ניסו לצרף את גולן ולשלם מיליון דולר לפ"ת יש להם כסף, וכן הלאה...) אז הנה תראה שיש כסף, וכהוכחה אפשר להעיף מבט בחוזהו של ג'וניור בוולפסון. כמובן שאין לי כוונה להעליב, פשוט כשהגבת לתגובתי הגבת בשפה גבוה ובצורה חכמה שגרמה לי להיות נבוך ולתהות אם טעיתי ולהנהלה אין באמת עוד סכומים גבוהים לרכש, ויכול להיות שבכלל זה לא אתה שכתב את התגובות אלא משהו אחר ואם ככה אני מאוד מצטער.
    שתיהיה עונה מוצלחת!

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏30/7/07
  8. King Kenny Member

אסולין הוא חלוץ מטרה, ונראה לי שג'וניור לא כזה, ככה שאין בעיה.

למישהו יש לינקים לראות את המשחק של הפועל ביום שבת נגד בני יהודה בביע הטוטו?

9. Fabio Junior Member

אם היית קורא יותר בריכוז את מה שכתבתי ולא בריפרוף היית רואה שלא התכוונתי לבעיה מבחינת העמדה, אלא מבחינת הרמה. לדוגמא, הפועל רצו להביא את ביטון להפועל על אף שרמתו לא גבוה מאוד, משום שאפשר לסמוך על אסולין וביטון לא יצטרך להיות בורג מרכזי בהתקפה. הציפיות מג'וניור שהוא יהיה הבורג המרכזי של הפועל בעמדת החלוצים, אך גם אם הוא יאכזב יהיה את אסולין, שסביר להניח שיתן תפוקה טובה של בין 12-15 שערים.

10. King Kenny Member

קראתי יותר מפעם אחת, אבל עכשיו אני שם לב, חוסר ההבנה נבע מעייפות.

לדעתי ג'וניור לא יהיה פלופ, את היכולת יש לו, וכמו שלוזון אמר, לא לקחו אותו לבוכום ולרומא בגלל שיש לו עיניים יפות. להזכירך, רומא שילמה עליו 15 מיליון דולר, סכום שלא הולך ברגל.

11. Fabio Junior Member

כנראה שהעייפות שלך מנעה ממך גם לקרוא שגם את עברו בקבוצות הגדולות ציינתי http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏30/7/07
  12. King Kenny Member

לא, לזה שמתי לב, רק ציינתי למה לדעתי הוא לא יהיה פלופ, ואני לא רואה מצב בו ג'וניור הוא פלופ.

13. Fabio Junior Member

יכול להיות שלא הבנתי אותך נכון...

14. King Kenny Member

תה ראית מצב בו ג'וניור מתגלה כפלופ, אני אמרתי לך למה אני לא רואה מצב כזה.
    קאפיש?

15. Fabio Junior Member

קאפיש http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx