עם כל הכבוד לרצון של הנהלת הפועל להחתים שחקנים במהירות, חשוב לזכור שכל השחקנים שהגיעו/יגיעו הם שחקני היורדת לליגה הלאומית. אולי מלבד יבואה, שהוא סוג של פאביו ג'וניור משופר, וגם הוא לא שווה את כל הכסף ששפכו עליו, אבל שאר השחקנים הם שחקנים בינוניים ומטה. דאגלס דה סילבה שותף באופן גדול כחלק מההגנה הגרועה בליגה, בן לוז עבר את זמנו והיום הוא לא יותר משחקן של קבוצה בינונית ומטה, ואביחי ידין הוא עוד שחקן. עושה רושם שהנהלת הפועל מחתימה שחקנים רק כדי לעשות "וי" ולא חושבת על זה לעומק.
1. אתה בטוח שעדיף להשאיר את נאתכו לע הספסל לטובת עדן בן בסט? 2. בן לוז לא משחק כקיצוני ימני/שחקן מתחת לחלוצים? כי אם כן, הוא בא כמחליף ולא כשחקן פותח. קליפ פרידה מפאביו: http://www.youtube.com/watch?v=6HPXtACJeSE
סמואל יבואה רחוק מלהיות סוג של פאביו ג'וניור משופר, סמואל יבואה עד כה הוכיח את עצמו בצורה יוצאת מן הכלל, יש לו פוטנציאל להצליח בגדול בהפועל ת"א, ברור שחובת ההוכחה היא עליו, הוא צריך להוכיח שהוא יכול להצליח ולחורר רשתות גם בקבוצה גדולה (תשאלו את משה ביטון ויניב עזרן שזה לא קל). אבל כרגע, לקרוא לו סוג של פאביו ג'וניור משופר זה זלזול בו, זלזול שעדיין מוקדם להביע.
אולי באמת קצת הגזמתי שיבואה הוא "פאביו ג'וניור משופר", אך אי אפשר להגיד עליו שהוא הרבה יותר טוב מג'וניור. השוואתי ביניהם כי יבואה, כמו ג'וניור, קיבל המון כדורים מהקישור, אבל החטיא פעם אחר פעם. במקום לסיים עם לפחות צמד במשחק ולהביא לקבוצה שלך שלוש נקודות, כל אחד מהם מחטיא ללא הפסקה במשחק, ובהרבה מקרים זה עלה לקבוצה שלהם ביוקר, עם דגש על כפר סבא. ההבדל ביניהם הוא שיבואה הבקיע יותר שערים, אך חשוב לזכור שהוא שיחק הרבה יותר. אז נכון, קצת הלכתי רחוק עם ההשואה, אבל החלפתו של ג'וניור ביבואה לא מהווה שיפור משמעותי. אמנם שיפור, אך לא כזה שמשאיר אותה עם פה פתוח לכמה דקות. יבואה חלוץ יותר טוב, אך עדיין חסרה לו הקיליריות במשחק שלו, את היכולת להבקיע לפחות שני שערים במשחק, והוא מקבל את ההזדמנויות. היה אפשר למצוא חלוץ יותר טוב מיבואה, בפחות כסף ובלי כל מיני סעיפים המחויבים לאלי טביב.
עידן, ההבדלים בין ג'וניור ליבואה הם כמו שמיים וארץ: 1. יבואה יודע להשתחרר וליצור לעצמו לבד מצב הבקעה, בניגוד לג'וניור. 2. יבואה הרבה יותר מהיר. 3. יבואה מחמיץ פחות(אחוז ההחמצות שלו לא מעבר לכל החלוצים בליגת העל, אין אחד שלא מחמיץ, תסתכל על שני הסיבובים הראשונים או השנתיים לפניכן בכפר-סבא, אל תשפוט אותו רק על פי סיום עונה הגרוע שלו). 4. הסכום ששולם על יבואה הוא גבוה מאוד(אילו הסכומים, מה לעשות, הסכום שמכבי שילמה על בוזגלו לא מוגזם?), אבל אל תשכח שאותו אפשר למכור לחו"ל אם יצליח ולעשות עליו קופה, דבר שקשה לומר על פאביו שהגיע לכאן בן 30 ומהשנייה הראשונה ניתן היה לראות שהבטחה גדולה הוא לא. אריק, 1. אם נאתכו יהיה כזה טוב(אני לא חושב שהוא כזה, שחקן סביר, פוטנציאל, אבל בינתיים לא מעבר, אני לא מאלו שהתלהבו ממנו כל-כך), הוא יצליח למצוא את מקומו בהרכב גם אם נשחק במערך של שני חלוצים. אני אישית לא מת על מערך עם חלוץ אחד, בוודאי לא מערך הגנתי כמו שהרכיב גוטמן בעונה החולפת, אבל אני מאמין שהדברים ישתנו, בתקווה שהקבוצה תחתים עוד שחקנים כשרונייים. 2. אם בן-לוז יהיה השחקן שנוכל לשלוף מהספסל זה יהיה נהדר, מזכיר את הסגל של הקבוצה בשנים היפות יותר כמו 02\2001 למשל, המסע המדהים באירופה. אולי הוא ניהיה איטי יותר ובכפר-סבא לא התבלט, אבל לדעתי הוא בין הקשרים הטובים שהקבוצה יכולה להחתים. הרי אליפות זו לא שאיפה בכלל, אלא עונה יפה וידידותית בניגוד לאשתקד. מקווה שההנהלה חושבת על משהו למקרה שטועמה לא יגיע. בנוסף רצוי להתחזק בקשר מרכזי.
דור, כבר חזרתי בי מהאמירה "יבואה הוא פאביו ג'וניור משופר". סמואל יבואה חלוץ יותר טוב ממנו, אך כמו שאמרתי, אין הבדלים גדולים ביניהם. אני מרגיש שהנהלת הפועל הייתה פזיזה מדי בנוגע ליבואה, ונראה שהפועל נכנעה לכל תנאי שאלי טביב הציב לה. גם לשלם סכום גדול של כסף(עלות העסקה מיליון דולר - כפ"ס תקבל 750 אלף, והשחקן 250 אלף דולר ברוטו), גם תפריש 50% מכל מכירה עתידית ואף תעניק זכות ראשונים לקבוצה על כל שחקן שייפלט מהסגל של הקבוצה. אני בטוח שהיה אפשר למצוא חלוץ בחו"ל יותר טוב מיבואה, בפחות כסף, בלי כל התנאים של כפר סבא, ובטח שהרבה יותר טוב מפאביו ג'וניור. בקשר ל1 ו-2, אתה צודק, אבל לא בהבדלים כאלה גדולים. 3. יבואה קיבל מספיק הזדמנויות במשחק אחד והחמיץ את רובם, ובהרבה מקרים גם את כולם. 15 שערים זו כמות נכבדה ונחמדה מאוד, אבל בלהתחשב בכמות ההזדמנויות שהוא קיבל מדי כל משחק, הוא היה יכול לסיים עם כמות שערים יותר גדולה, ובטח שלהשאיר את כפר סבא בליגה. 4. קודם כל, מכבי שילמה הרבה כסף על בוזגלו כי הוא הישראלי הכי טוב בליגה כיום, לעומת יבואה, שבטח ובטח הוא לא החלוץ הזר הכי טוב בליגה, הוא לא שחקן שהוביל קבוצה לצמרת, אלא יותר בכיוון של הוריד אותה ליגה. דבר שני, היה אפשר למצוא חלוץ יותר טוב בפחות כסף. דבר שלישי, אמנם הפועל יכולה למכור אותו לחו"ל ולעשות עליו די קופה, אבל חשוב לזכור שהיא חייבת להעביר 50 אחוז לאלי טביב, כך שיש סיכוי לא קטן שגם תפסידו ממכירתו לחו"ל.
מרגש... פשוט מצמרר. נקווה שרגעים כאלו יגיעו גם עם יבואה. ביי ביי פאביו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wave.Xxx
כל כך עצוב ההתנהגות של הפועל ושל גוטמן, איזה אכזבה אני פשוט לא מאמין. שחקן שכל כך אהב את המועדון והסכים להתפשר על כל כך הרבה דברים מסולק ככה פתאום אחרי שכבר חתם על חוזה. אני אפילו לא נכנס לקטע אם יבואה טוב יותר או לא.. אצלנו בהפועל לא חשוב מי יותר טוב. חשוב למי יש לב יותר גדול.. ולפאביו יש לב עצום. כל כך עצוב לי שהוא הולך
התנהלות מצוינת מבחינת רכש של ההנהלה. לעומת זאת התנהלות מאוד מאוד מבישה איך שסילקו את ג'וניור. http://www.sport5.co.il/HTML/Articles/Article.64.40534.html
אני גם לא אהבתי את הדרך בה הדברים נעשו, אבל יש לזכור שהנהלת הפועל לאורך השנים(לא משנה מי עמד בראש) הראתה שהיא מומחית בפעילות מלוכלכת, הרי איך תסבירו את הזריקה המבישה של שביט אלימלך או היחס העלוב לשלום תקווה?; לכן אפשר לומר שאני כבר לא מצפה לשום דבר. מצד שני, לא רק הפועל עושים כאלו דברים, בכדורגל ישנם גם צדדים אכזריים. אני מבקש לא להפוך את ג'וניור לקדוש. הוא התחבר לקהל ולמועדון, נתן מאה אחוז בכל משחק, ניצח שני דרבים וגם הסכים לקצץ בשכר, אבל תזכרו רגע בצד שחלק גדול מאוד מהעונה התלוננתם עליו. אם היה לקבוצה חלוץ יותר טוב במקומו היינו יכולים להתמודד על מקום באופ"א לא דרך הגביע. ג'וניור היה בעל שכר גבוה מאוד יחסית לתרומה שלו. בנוסף לעובדה שהפועל ישתדלו להעניק לו פיצוי לא רע(כך נכתב באתר הרשמי), האוהדים מתכננים להעניק לו גביע מיוחד לפני האימון הערב ולדעתי זו מחווה מרגשת מאוד. אל תשכחו גם שהצעד מבחינה מקצועית מבריק. יבואה במקום ג'וניור זה שידרוג אדיר. הרי אף אחד לא היה מעדיף למכור את אניימה. בקשר לבן-לוז, מקווה מאוד שהיום הוא ייסגור סופית בקבוצה. זה יהיה רכש חכם בניגוד לדה סילבה שעליו שילמנו יותר מדיי, בגלל העובדה שלוז הוא שחקן חופשי - יגיע בחינם. לוז גם לא כמו עמרי אפק למשל, הדרישות שלו בנוגע לשכר לא מוגזמות. למרות שהוא לא מהיר כמו בעבר ולעתים נעלם, הוא שחקן חכם מאוד. הוא עדיף על דגו לפי דעתי. שניהם נותנים הכל על המגרש(אצל דגו זה נראה שהוא תורם יותר ולוז אדיש, אבל לא בפער ענק), אבל לוז יותר חד בחלק הקדמי. אני מניח שראובן עובד סיים את הסיפור בקבוצה. כנראה שאף מאמן לא יצליח להוציא ממנו משהו חיובי. גוטמן לא כל-כך סמך עליו, אבל לפניכן הוא לא הראה יותר מדיי שמגיע לו קרדיט.
לפי וואי-נט הפועל קרובים לסיכום עם ידין ולוז והמטרה הבאה שלהם זה טועמה. אז להשוות את לוז לדגו לא ממש נכון, כי לוז כנראה לא מיועד לשחק בעמדה הזאת וגוטמן בכלל ירצה לשים אותו באמצע.
בהפועל נבנית קבוצה טובה אשר אולי תצליח להתמודד על המקום באירופה. הזרים מאוד איכותיים למרות שלדעתי, החתמת דה סילבה היא החתמה תמוהה. מה שעצוב לי בסיפור זה העזיבה של פאביו ג'וניור, שחקן שכל כך התחברתי אליו, נתן 2 דרבים [בכך קנה אותי], חיבור מדהים עם האוהדים ואישיות טובה מאוד לפי איך שהכרתי אותו. חבל שהיום בגלל פאשלה קטנה לא יצא לי ללכת למתחם וולפסון\חודורב ולהיפרד ממנו. הנהלת הפועל תל אביב לא יודעת להיפרד מהסמלים, אך הקהל לא שפט את פאביו לפי צורת המשחק [למרות שעלתה כמה מדרגות מאז שהליצן גיא לוזון עזב] אלא לפי האישיות של פאביו, שהיה מיוחד במינו. נקווה לעוד שחקנים כאלו בהפועל. פאביו ג'וניור פריירה או או או או או או פאביו ג'וניור פריירה או או או או או או פאביו ג'וניור פריירה עולה עולה עולה עולה נה נה נה נה נה נה נה או או או או או או
דה סילבה הוא שחקן טוב שיכול רק לתרום להפועל בחלק ההגנתי וגם בחלק ההתקפי עם הגיחות שלו במהלך המשחק למעלה. פאביו ג'וניור לא היה סמל בהפועל, אבל בכל מקרה, להנהלה יש בעיה להיפרד משחקנים בקבוצה. גם אם הם סמלים וגם אם הם לא. חבל שהגרמנים לא קנו את הפועל, אולי היינו רואים התנהגות אחרת. למרות שיבואה באמת יותר טוב מפאביו ג'וניור.
וכעת, נפרדים קרוב למאה אוהדים הגיעו הערב למתחם חודרוב כדי להיפרד מפאביו ג'וניור. הברזילאי הנרגש קיבל מזכרת מתנה מארגון האוהדים. למרות אכזבתו, השחקן לא אמר דברים שליליים על ההנהלה, אלא רק שיבח את האוהדים והמועדון. "אני לא כועס, ככה זה בכדורגל. אני רץ רוצה להודות לקהל המדהים שתמך בי לאורך כל הדרך, הם נכנסו לי חזק ללב, לתמיד", אמר השחקן לאוהדים והתקשורת. אלי גוטמן שמערכת היחסים שלו עם ג'וניור סבלה מעליות וירידות, החמיא לחלוץ ואמר - " פאביו הוא דוגמא לאדם נפלא וספורטאי למופת. אני מאוד מצטער אם פגענו בו, מאחל לו את ברכת הדרך כמו כל המועדון ואנחנו בטוחים שיצליח בדרכו". http://www.hapoelta-fc.co.il/Pics/articles/2342.Xxx פאביו מקבל מזכרת מהאוהדים השחקן השני שנפרד היום מהקבוצה הוא השוער השני, גליל בן-שאנן, שחתם בהפועל חיפה מהלאומית. השחקנים נראו נרגשים, אבל הדומיננטי היה מאמן השוערים, ישראל עיני, שהדריך את גליל בשנים האחרונות. "גליל הוא בן-אדם מדהים ושוער מצויין. אין לי ספק שהוא יעלה ליגה עם הפועל חיפה. אני מקווה שהוא ישוב להפועל ת"א ויהיה השוער הראשון של הקבוצה בעתיד", אמר. השוער עצמו אמר לאתר הרשמי של הקבוצה - "אני רוצה להבהיר שהפועל זה הבית שלי, אני הולך רק במטרה להשתפר ולחזור בעתיד. אני לא שוכח את הקהל המדהים ואת החברים מהפועל. אני רוצה לעלות ליגה עם הפועל חיפה ואז נראה". http://www.hapoelta-fc.co.il/Pics/articles/2341.Xxx גליל נפרד מהשחקנים * האם בן לוז חומק לקבוצה מהידיים? ---------------------------------- מאוד מרגש ללא ספק. הקהל המדהים שלנו משכיח את ההנהלה שלא יודעת יותר מידי כבוד-מהו. אני לא איש של פרידות וכמו שאמרתי, לא כל-כך קל להיפרד מפאביו. השיר שלו היה מדהים ללא ספק. בנוסף, נהנתי לראות אדם תרבותי שמשקיע ונלחם, ולא אחד שחושב שהוא מלך העולם ומזלזל, כמו זרים אחרים למשל. בקטע המקצועי - יש הרבה מה לומר עליו. אני מאחל לו הצלחה רבה ומקווה שנשמע עליו. גליל שוער עם פוטנציאל גדול, הפועל לאורך השנים ידועה בשוערים המצויינים שהיא מגדלת. הלוואי ויישתלב בליגת העל ועוד יחזור לקבוצה. במשחקים ששיחק הוא היה בסדר גמור. הפועל התנהגו איתו לא כל-כך יפה והוא היה בחוסר וודאות הרבה זמן. טוב מאוד שהסיפור הזה נגמר. להתראות ובהצלחה לשניים!