משה תאומים למקורביו: "תוך 10 ימים יהיה רוכש להפועל תל אביב". http://www.sport5.co.il/HTML/Articles/Article.64.39503.html האמנם ? (ואגב, למה למקורביו, אבל לנו כלום ? שתיקה ?)
הפגישה עסקה בעניינים של בית הספר לכדורגל של הפועל. יכול להיות שדובר גם על סיוע של גוף מסחרי מברזיל לקבוצה הבוגרת. הייתה פגישה מאוד חשאית בין המשלחת הישראלית לרונאלדיניו, לפי העיתנואים הברזיליים. כנראה שהייתה שם פגישה למצוא רוכש להפועל מכיוון שתאומים וסגול כבר טסו לפני מספר שבועות לברזיל כדי למצוא רוכש. אולי בימים הקרובים יתבהר משהו על הפגישה החשאית הזו, ואולי רוכש יגיע להפועל מכיוון דרום אמריקה. נ.ב. אין שום סיכוי שרונאלדיניו ישחק בהפועל. סתם כדרך-אגב.
עיתוני ברזיל כבר פירסמו שהפגישה הייתה בנידון אחד מבתי הספר של הפועל (מפעלות החינוך נדמה לי..). הרכישה בסופו של דבר תגיע, ולמרות שאני בדר"כ פסימי לספינים האלו הפעם אני חושב שזה אמיתי.
לפי הכתבה זה לא כ"כ פשוט, כי לוקח זמן עד שיעבירו את הפועל לרוכש הפוטנציאלי. בינתיים יש בעיות בהפועל מכיוון שאי אפשר להחתים שחקנים חדשים מכיון שאין תקציב וספונסרים שיכולים להיות ערבים להתחייביות הקבוצה. בנוסף לכך ליאור אסולין חוזר לאימוני הפועל לאחר השנה מרובת הטלטלות בקפריסין. חבל שרוצים לשחרר אותו. במצב כזה שאין לך כסף להחתים שחקנים חדשים בכלל וחלוצים בפרט עדיף להשאיר את אסולין ולא למצוא לו קבוצה אחרת.
אני מאמין שבסופו של דבר הפועל ת"א תפתור את בעיית התקציב, בניגוד לבני יהודה למשל(עם כל הכבוד) הסבירות למציאת רוכש הרבה יותר גבוהה. מה גם שגם במישור המקצועי יש להפועל עמוד שדרה טוב. באדיר, קנדה, ג'וניור(כן, גם הוא), אבוטבול, נאתכו, סרור וכמובן הבולגרים, עם פגיעה בול של גוטמן בחלוץ זר טוב ואולי גם קשר שמאלי, יכולים לבנות קבוצה טובה שתרוץ בצמרת, בניגוד לתקציב הענק העטור כוכבים שבנה גיא לוזון וראינו לאן הגיע... אגב לדעתי להחזיר את שביט לעונה פרישה יכולה להיות אופציה, סה"כ נתן עונה טובה בק"ש.
גם אני קראתי בעיתון ידיעות אחרונות שהקבוצה תימכר תוך פרק זמן קצר, אבל עד שאני לא קורא שהכל נסגר במאה אחוז, אני מתייחס לכך בביטות מוחלט. משה תאומים הוא אחד מהקשקשנים היותר גדולים ובשנים האחרונות נראה שהקבוצה לא מעניינת אותו בכלל. אני לא אשכח לו לעולם את הביזיון שקרה בסוף עונת 03\2002, ששוחררה יותר מחצי קבוצה. על שחקנים כמו בלילי, טועמה, אפק, אודי, לוז, דומב ואבוקסיס קיבלנו גרושים! אני רק מתאר לעצמי מה היה קורה אם הקבוצה לא הייתה מנוהלת בצורה מרושלמת כזו, אז שתי העונות לאחר מכן(04\2003 ו05\2004) היו נראות הרבה יותר טוב. דבר שמאוד מעודד אותי זה הסירוב של עדן בן בסט לעבור לבני-סכנין. הוא אמר בצורה מפורשת שהוא רוצה לשחק אך ורק בהפועל ולכן אני אופטימי לגבי הגעתו. הוא הופך להיות השחקן החם שלנו בהתקפה, כאשר ג'וניור ימשיך להבקיע רק במשחקי הדרבים ושלומי ארבייטמן לא יישאר לפי איך שאני רואה את הדברים. גם בראשי עברו מחשבות על להחזיר את שביט אלימלך שעזב את ק"ש, אבל העניין לא ייצא לפועל. אם אניימה יימכר אז גליל בן שאנן יהיה השוער הראשון של הקבוצה. במידה ובאמת מישהו יירכוש את הקבוצה ויעמוד תקציב של 30 מליון שקל, אז לא תיהיה סיבה למכור את אניימה. גוטמן חייב לחזק את הקבוצה בקשר אחורי, חלוץ וקשר התקפי. השלד שיש לקבוצה לא מספיק טוב. idos87, אחרי מה שקרה עם ליאור אסולין בעונה הנוכחית, אין מצב שהוא יישאר. זה לא קשור ליכולת הגרועה שלו, הוא היה מקבל צ'אנס נוסף. זה קשור לזלזול שהוא הפגין כמו לדוגמא בפרשת הקזינו וגם בעובדה שהוא נשאל על ידי ההנהלה 'האם מכרת את המשחק נגד בית"ר ירושלים' ואפילו הלך לפוליגרף. אחרי שלשחקן קרה דבר כזה, הוא לא יחזור ובצדק. הבעייה שהמניות שלו ירדו מאוד בקרב הקבוצות ובינתיים אף קבוצה לא מוכנה לשלם עליו מחיר סימלי אפילו. הקבוצה נתקעה איתו, מעניין איך הסבך הזה ייפתר.
קשר התקפי?! על חשבון ביבראס? לא עדיף להתחזק בעמדת הקשר השמאלי, בה כרגע נראה שישחק ראובן עובד, שאין לו כושר משחק למחצית אחת? לא עדיף להתחזק בעמדת המגן שמאלי, שכרגע נראה שייאש אותה אנטבי, שלא הציג יכולת טובה העונה?
היום לפני 81 שנה נולד אחד מהשחקנים הגדולים, אולי הגדול בתולדות הפועל ת"א וישראל. מזל טוב ליעקב חודורוב, שנולד ביום הזה ונפטר לפני שנתיים.
צודק, צריך להתחזק בעמדת החלוץ(כרגע הכי דחוף) אם יבוא משקיע אופציית החלוץ\קשר התקפי דמיטרוב נשמע ממש טוב וכמובן בן בסט שכנראה יחליף את שלומי החלש. בעמדת הקשר כמובן, רק שכרגע לא הציעו אף אחד, נקווה שאלי יבוא עם עוד איזו הברקה, סומך עליו בעניין הזה. הקשר השמאלי, אם יבוא משקיע ככל הנראה שנקנה את סלים טועמה שנשמע לי אופציית רכישה ממש טובה (חולה עליך סלים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx ) תארו לכם לראות את טלקיסקי מצד אחד וטועמה מצד שני, פשוט חלום. ומגן שמאלי, הכי פחות דחוף.. בכל מקרה משומר נשמע לי ממש טוב, הרבה יותר טוב מאנטבי (של היום כמובן).
לדבר על חיזוקים זה נחמד, אבל בגדר פנטזיה. מספיק לי לשמוע שאנחנו נעבור ת'עונה הבאה בשלום וזהו.. רק שנשמע כבר משהו קיבינמאט. לא מאמין לכל השטויות על הרוכשים עד שיהיה משהו מוכח.
סיבוב פרסה, או עוד ספין בעלילה ? http://sport5.co.il/HTML/Articles/Article.64.39656.html http://one.co.il/Article/07-08/1,1,5,0/118069.html אם זה נכון, ואני בספק, אז על מה ולמה היה כל הרעש והבלגן בחודש וחצי האחרונים ? לדעתי מוני הראל, כרגע, זה בבחינת הרע במיעוטו, זה יכול להבטיח לנו תקציב של 30-35 מיליון ש"ח לשנה הבאה, תקציב מכובד לכל הדעות. מוני הראל הוכיח את עצמו לפחות בדבר אחד - בהבאת ספונסרים גדולים לקבוצה ובהשגת תקציבים גדולים. דרך הניהול שלו את המועדון, פרשיות גיא לוזון או לב לבייב - זה כבר נתון לויכוח. ואם וכאשר יגיע רוכש רציני יותר, אני רק מקווה שהראל ושות' ידעו לפנות לו את הכיסא, ולא יעשו שוב מעשה לבייב. אגב, מנבירה קטנה באינטרנט, נודע לי כי מוני הראל מושקע באופן רציני מאוד (ובכסף רב מאוד, כ- 80 מיליון ש"ח) בחברת יפנאוטו יבואנית סובארו ובחברת יורופקאר יחד עם מכרנו משכבר הימים, אמנון ברזילאי. ברזילאי זה, שרק לפני ימים אחדים יצא בהכרזות על נכונותו לעזור לקבוצה, לחזור להיות הספונסר הראשי שלה ולסייע במציאת רוכש מעבר לים (זוכרים את האזרבייג'אני ?), הפך להיות, לפני כחודש, שותפו לעסקים של מוני הראל. השניים מושקעים 50-50 בחברת מטיס קפיטל שמחזיקה בחברת יפנאוטו (יבואנית סובארו) ובחברת יורופקאר. חברים טובים ? צ'ילבות ? נכון לעכשיו הם שותפים לעסקי הסובארו והיורופקאר (בנוסף על יבוא נעליי ניו-באלאנס, הבייבי של הראל). אני עושה אחד ועוד אחד (ועוד אחד), ומקבל את התמונה הבאה : מוני הראל ואמנון ברזילאי (גם שחר בן עמי ? מסופקני) חזרה לניהול הקבוצה/רכישה/מסירת הקבוצה לידיהם, תגדירו את זה איך שתגדירו, והלוגואים של סובארו/יורופקאר/NB מתנוססים על חולצותיהם האדומות, הקדושות של בחורינו המצויינים בשנה הבאה.
NRG : אם הפועל ת"א תעבור למוני הראל, התקציב יעמוד על 32 מיליון ש"ח. מדהים, מה ? אנסה להסביר את הספקולציות שלי פה : א. אין ספק שמוני הראל לא נכנס להרפתקה כזאת לבד. הוא מצהיר שהוא עומד בראש קבוצת משקיעים. לדעתי, (וזה די ברור), יחד איתו ייכנס אמנון ברזילי. השניים, צ'ילבות בעבר, הם שותפים מזה חודשיים בעסקים. שותפים ברמות שהפועל לעומת זה זה פינאטס (השניים מושקעים 50-50 בחברת מטיס קפיטל שמחזיקה בחברת יפנאוטו, יבואנית סובארו, ובחברת יורופקאר, מזה חודש מאי. ההשקעה המשותפת שלהם נאמדת בסך של 80 מיליון ש"ח !). כזכור, ברזילאי יצא רק לפני ימים אחדים בהכרזות על נכונותו לעזור לקבוצה, לחזור להיות הספונסר הראשי שלה ולסייע במציאת רוכש מעבר לים (האזרבייג'אני המסתורי. לדעתי מדובר בהראל ...). ברזילאי הוא כעת שותפו לעסקים (ברמות הגבוהות ביותר) של מוני הראל (מלבד עסקי יבוא נעלי ניו-באלאנס של הראל). לפיכך, כשאני עושה אחד ועוד אחד, אני מקבל שניים - הראל וברזילי בראש קבוצת משקיעים (שכוללת, אולי, גורמים נוספים). ב. בעניין מהיכן התקציב - ראשית, הבה נסכים שכל עניין ה- 43 מיליון ש"ח בעונה הקודמת מצוץ מהאצבע ומנופח מעבר לכל פרופורציות (לדעתי ספין של הבהמה מוואן, שנועדה לרומם את מוני הראל). מי שיכנס לאתר וואן כעת (לא מומלץ לבעלי לב חלש. בעצם, לא מומלץ בכלל) יגלה שתקציבנו בשנה שעברה כבר התנפח לכ- 50 מיליון ! עשיתי לעצמי חישוב גס של מה היה יכול להיות התקציב שלנו בעונה שחלפה. הגעתי ל- 35 מיליון מקסימום. זה נראה כך: זכויות שידור, התאחדות, טוטו, מענקים ועוד : 8-10 מיליון ש"ח. מנויים : 6 מיליון ש"ח. כרטיסים : 4 מיליון ש"ח. ספונסרים : 5 מיליון ש"ח. מכירת ורמוט וטועמה : 6-7 מיליון ש"ח. סה"כ : 30-33 מיליון ש"ח. יתכן והראל הוסיף עוד אי-אילו מרשרשים מכיסו הפרטי (סגול ותאומים לא השקיעו אגורה שחוקה עד כמה שידוע לי). לזה יש להוסיף הכנסות מגביע אופ"א (שלב הבתים). לפיכך זה מגיע למקסימום של 35 מיליון ש"ח. לא יותר. מוני הראל עצמו טוען כי הוא הוסיך בעונה שעברה עוד 8 מיליון ש"ח מכיסו הפרטי. אולי. מסופקני. אם זה נכון, אזי אכן : 30-33 מיליון ש"ח (תקציב הבסיס + מכירת ורמוט וטועמה) + 8 מיליון ש"ח של הראל = כ- 40 מיליון ש"ח. מה לגבי השנה הבאה אם הראל (את ברזילי) ירכשו או יקבלו את המועדון ? נקזז את מכירת השחקנים, ונקבל 25 מיליון ש"ח בקלות. 25 מיליון ש"ח שהם הבסיס הפיננסי לתקציב של מועדון גדול כמו הפועל בכל שנה נתונה (גם בעונה פיננסית). 25 מיליון, ולא 17 מיליון כפי שניסו בעלי עניין ואינטרסנטים שונים ומשונים להציג. בל נשכח שהפועל היא מוכרת המנויים והכרטיסים השניה בליגה (אחרי בית"ר). אם נמכור את אניימה, נוסיף עוד קצת כסף שאולי יכנס מהמשקיעים החדשים, נוכל, במאמץ לא גדול, לגרד תקציב של 30 מיליון ש"ח. שוב, לדעתי מוני הראל, כרגע, זה בבחינת הרע במיעוטו, זה יכול להבטיח לנו תקציב של 30מיליון ש"ח לשנה הבאה, תקציב מכובד לכל הדעות. מוני הראל הוכיח את עצמו לפחות בדבר אחד - בהבאת ספונסרים גדולים לקבוצה ובהשגת תקציבים גדולים. דרך הניהול שלו את המועדון, פרשיות גיא לוזון או לב לבייב - זה כבר נתון לויכוח. ואם וכאשר יגיע רוכש רציני יותר, אני רק מקווה שהראל ושות' ידעו לפנות לו את הכיסא, ולא יעשו שוב מעשה לבייב.
כפיר דר סיכם בהפועל, לא ממש מכיר אותו (חוץ מבמנג'ר). היה בנוער של טוברוק והיום נבחן באימונה הראשון השנה של הפועל, שנערך ללא זרים. http://www.one.co.il/Article/118114.html נ.ב מכבי חיפה נתנה אור ירוק לקבוצות לנהל מו"מ עם קבוצות.