הפועל ת"א 08\2007: נגמרה עונה קשה, במקום ה-7

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Raulito, ‏6/7/07.

1. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

2. Raulito Madridista

העובדה שהוא לא רשום בבקרה בתור שחקן, היא זו שתמנע מאבוקסיס לערוך פרידה מהקהל. הקבוצה תיכננה לבקש בקשה מיוחדת, אבל אין יותר מדיי זמן לחכות וסביר להניח שתשובה חיובית לא תתקבל. אבוקסיס מתאמן עם הקבוצה מאז בואו של גוטמן. כמובן שלא באופן שוטף, אבל הוא משחק במשחקונים הפנימיים כבלם בקבוצה השנייה, כך שיש לו כושר לכמה דקות. גם אם הוא היה רשום בבקרה והיה עולה לשחק נגד הפועל כפר-סבא, זה לא היה שווה כלום. הפועל הייתה צריכה לחשוב על הדבר הזה בקיץ ולנסות להביא קבוצה בעלת שם(כמה שאפשר, הרי קבוצה כמו ריאל מדריד לא הייתה מגיעה), אבל אף אחד לא הזכיר את האופצייה הזו אפילו. בהפועל לא יודעים להיפרד מסמלים, זה לא יעזור שום-דבר. אלימלך לדוגמא זכה ליחס כל-כך משפיל, זה לא אנושי מה שההנלה עשתה לו.

כאשר גוטמן יחתום סופית על החוזה שלו אני אהיה הרבה יותר רגוע. למרות שאנטבי בירידה גדולה מאוד ביכולתו והוא אשם בהרבה שערים שספגנו, אני שמח שהוא נשאר. ראשית, הוא השחקן היחיד מהסגל הנוכחי שהיה שותף לעונה המדהימה באירופה ואף לדאבל. אם הוא יילך כבר לא יהיה עם מי להזדהות. גל שיש לא יכול להפוך תוך עונה אחת משחקן ששיחק שני משחקים, לשחקן הרכב קבוע. בנוסף, היצע המגנים השמאליים בארץ לא מדהים. בן-דיין לא יגיע למשל, גם מסיללה לא. נאור פסר היה אחד שמאוד הרשים אותי, השנה הוא זוועתי בפ"ת.

3. idos87 Member

בהפועל בכלל לא חשבו על הפרישה של אבוקסיס. אבוקסיס פרש בלי שום משחק שיסמל את הפרישה שלו. הפועל צריכים להביא לפה קבוצה עם שם גדול, כמו שאמרת, ולשחק את משחק הפרידה נגדם, בדיוק כמו שמכבי יעשו לנימני.
    בתחילת העונה גיא לוזון לא חשב על אבוקסיס כשחקן ומינה אותו לסקאוט. לפני שאבוקסיס התמנה לסקאוט ובעצם פרש מהכדורגל היו צריכים בהפועל לארגן משחק. עכשיו אם יארגנו משחק זה יאבד מהערך שלו, מכיוון שאבוקסיס כבר פרש בתחילת העונה ולא עכשיו.
    לגביי אלימלך, ההנהלה התנהגה בצורה מגעילה אליו והיה נראה שהם רק רוצים שאלימלך יעוף מהקבוצה ולא יחזור אליה אף-פעם. הם קיבלו את מבוקשם. חבל שלא החזירו לאלימלך משהו קטן על הדברים הגדולים שהוא עשה למען הקבוצה. הכל מתחיל ונגמר בהנהלה.

4. Pele Member

לאבוקסיס לא היה אפשר לארגן כלום בהתחלה כי זה נפל על פתיחת העונה ולא היה זמן לכל זה.
    מה גם שבראש הקבוצה עמד המנוול מספר 1 שקיבל גנים של משפחת לוזון, לא באמת ציפיתי ממנו להביע קצת רגישות בנושא אחרי שנפנף את אבוקסיס מחיי הכדורגל.

לאלימלך אין מה לארגן כרגע כי הוא לא פרש מכדורגל, הוא עבר לקבוצה אחרת בגיל מבוגר - זה הכל. אין תאקלים, הוא מת על הפועל והפועל והאוהדים מתים עליו. אין לי ספק שכשיפרוש יקבל את המגיע לו ואני מניח גם שיכנס לצוות של הפועל (אם ירצה).

5. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

מזל טוב לרמי דואני שחוגג היום 21, מקווה בשבילו שישחק במשחק נגד פ"ת.

6. Pele Member

מקווה בשבילו שזאת העונה האחרונה שהוא רואה מהספסל בבלומפילד.
    שחקן גדול, צריך לתת בו קצת אמון

7. idos87 Member

לפי כמות המשחקים שלו העונה גוטמן לא בונה עליו בעונה הבאה.

8. Pele Member

גוטמן בכלליות מאמן שלא אוהב לקחת יותר מדי הימורים, זאת הבעיה.
    אם הוא היה רואה את דואני של עונה שעברה היום הבלם הזה כבר היה השמעון גרשון (ימח שמו) הבא של הפועל..

9. שער 7 Member

אחרי שהוצאתי אוויר כל כך גדול אתמול, אפשר סוף סוף כבר לדבר על העונה הבאה.

בחזרה לעניין השוער. עם כל מבול השטויות ששמעתי פה על אניימה, אני רוצה לראות אתכם פותחים למשל בדרבי עם גליל בשער. התקף לב בכל הגבהה. בלי אניימה היינו מפסידים גם בדרבי של פאביו וגם מול בית"ר/שמשון. אני לא בטוח שגליל היה עוצר פנדל אחד בחצי הגמר (שלא לדבר על 2). עם כל הכבוד לגליל, איתו היינו מזמן כבר בליגה השנייה.
    אני חוזר לאניימה. אז נכון, הוא עושה לפעמים שטויות, אבל ההגנה שלנו היא לא בדיוק מאלדיני ונסטה (אלא אם כן טופוזאקוב הוא היורש), ולכן אנו זקוקים לשוער שישרה ביטחון. הגולים שאניימה קיבל בדרבי ובקופסא אלו שערים שכל שוער היה מקבל, כמו שאת הגולים המרהיבים של טלקיסקי בדרבי ונגד בית"ר גם פטר צ'ך היה מקבל. אז נכון, אניימה נאלץ להיעדר מספר לא קטן של משחקים, אבל זה המחיר שאתה משלם כאשר אתה מביא שוער נבחרת מנוסה כל כך, שכבר עבר לא מעט בקריירה שלו ומבוקש בקבוצות מרכז טבלה בפרמייר ליג (וויגן, רדינג). בתור שוער שני, אוהד כהן הוא פוטנציאל מצויין. הגיע הזמן שהוא באמת יפרוץ.

ואם כבר מדברים על אוהד כהן, הוא יצא בעבר עם בת-דודה שלי, כך שיהיה לי על מה לדבר איתו... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

10. שער 7 Member

לפחות הוא פרש כמו מלך, עם שער בדרבי. נמני נכנס ל- 2 דקות במשחק הפרישה שלו ואפילו לא נגע בכדור. אז תחשוב קצת לפני שאתה משחיל עקיצה על אבוקסיס.

11. idos87 Member

הוא לא רצה לפרוש, הפרישה שלו הייתה בעל כורחו. אבוקסיס לא ידע שהשער שלו בדרבי יהיה השער האחרון שלו בקריירה.

12. King Kenny Member

מה עם ניל בעונה שעברה? הוא עצר פנדל בגמר והיה שוער בדרבי של ה3-0.
    לגבי מה שאמרת על גליל, שגליל בשער אני מרגיש הרבה יותר בטוח מאשר שאניימה בשער כי לגליל אין את הנטייה לעשות שטויות שעולות ביוקר או כמעט עולות ביוקר (אניימה עשה את זה כ"כ הרבה פעמים העונה, חלקם הביאו לגולים ורובם לא אבל למה לקחת סיכון).
    אניימה סתם תופס מקום של זר שעדיף להשקיע במקום אחר כגון מגן שמאלי שאין בשוק הישראלי , אבל דבר שכן יש הרבה בשוק הישראלי זה שוערים צעירים ומוכשרים, אפילו לנו יש כמה (ניל, גליל וטליאס ששמעתי שהוא מאוד מוכשר).

13. Raulito Madridista

מכבי נתניה פנתה רשמית לברוך דגו

http://www.hapoelta-fc.co.il/Pics/articles/2058.Xxx

הקבוצה של יאמר מאוד מעוניינת להחתים את ברוך דגו אשר מסיים את חוזהו בתום העונה הנוכחית ויהיה שחקן חופשי. הקשר הצהיר בעבר מספר פעמים שהוא עדיין לא יודע היכן יישחק בעונה הבאה. הוא מעדיף לצאת לאירופה וסוכנו מנסה לשדך לו קבוצה בליגה הבלגית. אמש פנו גורמים בהנהלת מכבי נתניה אל השחקן והציעו לו חוזה לשלוש עונות עם שכר של 180 אלף דולר. לעומת זאת, נראה שאם יישאר בהפועל ת"א ייצטרך לקצץ במקצת במשכורתו.

--------------------------------
    עם כל האהבה שלי לברוך, הוא צריך לעזוב אותנו. השנה הוא קיבל את המפתחות והיה השחקן המרכזי בקישור של הפועל עד לבואם של טלקיסקי והוא איכזב. שני משחקים טובים נגד נתניה ובית"ר וזהו. רוב השערים שלו הם מפנדלים. הוא איטי, מסורבל ולא תורם מספיק מבחינה סטטיסטית. דגו נראה כרגע רחוק מאוד משיאו, בשלוש השנים שלו בהפועל הוא לא הבריק יותר מדיי, אבל אני נהנתי לראות אותו נלחם ומשקיע מעל ומעבר. אני בעד לתת לשחקן צעיר את הבמה במקומו. קשה לי להאמין שהוא יוכל להשיג חוזה בחו"ל. אני האמת לא כל-כך מבין למה נתניה מתלהבת ממנו. בכל מקרה, לא יהיה כל-כך נעים להיפרד, השיר שלו הכי יפה מבין כל השחקנים, אולי פרט לטופוזאקוב..."בא לוולפסון מהאוייב, תילחם ותתן ת'לב. חשובה המלחמה, מתוקה הנקמה. תן כדור בצד ימין, אל תפסיק להאמין. הכי חשוב שמהיום, תיהיה גאה ללבוש אדום... וברוך דגו עולה... הו הו הו..."

14. idos87 Member

ברוך דגו מיצה את עצמו בהפועל. העונה הוא בכלל לא הורגש במשחקים של הפועל ובאמת רוב הגולים שלו היו בפנדלים. דגו הוא לא מסוג השחקנים שיסחבו את הפועל לעוד כמה שנים. הוא היה בהפועל באמת השקיע מעל ומעבר אבל הוא צריך לעזוב.
    במידה ודגו ילך לנתניה הוא ישחק באופ"א. את הניסיון יש לו כבר עם מכבי ת"א. מקווה שהוא יצליח לסחוב את נתניה לשלבים הגבוהים וגם בליגה להגיע לצמרת. רק שהמעבר מהפועל לנתניה לא יפגע בו מבחינה מקצועית והוא לא יצליח להראות את היכולות שלו מהעונות בהפועל ומכבי.

15. King Kenny Member

גם אם הוא היה נשאר בהפועל אז הוא היה משחק באופ"א. והוא שיחק באופ"א גם עם הפועל, לא רק עם מכבי.
    דגו צריך ללכת, הוא התחיל את העונה טוב אבל אז נפצע ומאז חושך, מאבד כדורים על ימין ועל שמאל נעלם לפרקים גדולים במשחק. הוא אולי אחד השחקנים שיותר נלחמים, אבל לחימה לבד זה לא מספיק. הביתה.

נערך לאחרונה ב: ‏28/5/08