הפועל ת"א 08\2007: נגמרה עונה קשה, במקום ה-7

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by Raulito, Jul 6, 2007.

1. Proud Cockerel Member

שלום רב לכולם,

חזרתי מהשעייה בת שבועיים (שעד עתה אינני מבין על מה ולמה. כנראה מין עניין שרירותי כזה באייסוקר. מעין חופשה ללא תשלום ... אולי זאת הדרך של מנהלי הפורום לווסת קצת את העומס על השרתים).

מקווה שלא השתעממתם יותר מדי בהעדרי ...

שבועיים של חופשה בכפייה, שהיו שבועיים לא מזהירים (כך בלשון המעטה) גם למועדון האדום.

אז מה קרה בינתיים ...?

1. הבטחנו (כך נראה) את השארותינו בליגת העל.

2. הפסד על חודו של פנדל (ועוד ממי ...) בספארי של ר"ג.

3. עזיבה של מוני הראל ושחר בן עמי. תום עידן.

4. חזרה (זמנית, כך יש לקוות) של סמי סגול את מושיק תאומים.

5. עתיד לא ברור צבוע בגווני אפור עד שחור למועדון.

6. צפי לתקציב בשנה הבאה שיספיק בקושי לגרעינים לסגל המקצועי.

ובשולי הדברים, עוד כמה פרפראות קטנות, לא משהו ברומו של עולם :

7. גורם בכתר מודיע שהמועדון ימכר אוטוטו.

8. טלקיסקי בדרך לאנדרלכט בגלל שהפועל לא יכולה לשלם את שכרו.

9. עובד עוזב את הקבוצה.

10. אניימה חושב על עזיבה.

11. דגו בדרך להיבחן בחו"ל , אנטבי וחן יצטרכו לקצץ בשכרם בשביל להישאר בקבוצה.

12. יוסי אבוקסיס ישאר בקבוצה רק אם אלי גוטמן ישאר. גוטמן, מצידו, לא ישאר אם לא יהיה תקציב ראוי להעמיד קבוצה.

13. ולא, לא יהיה תקציב ראוי להעמיד קבוצה.

2. idos87 Member

בקיצור, עונה הבאה מקום 12.

3. Frank Serpico Member

בעניין 7 - טלספורט מדווח כי "תוך שבועיים-שלושה תוקם קבוצת דירקטוריון זמנית, עד להשלמת המו"מ של סמי סגול למכירת הפועל ת"א מול שני גורמים - צרפתי ורוסי."

"השלמת המו"מ למכירת הפועל מול גורם צרפתי-רוסי" ?

במי מדובר ? באלכסנדר גאידמק ?!

כמו כן, וואלה מדווח כי "גורם בהפועל ת"א מעריך שלבעלים יש רוכש פוטנציאלי על הכוונת", וכי תאומים מצא כבר רוכש.

לי, בכל אופן, נראה כי זה רק גל של שמועות שמקורן בקבוצת כתר שנועדו רק כדי להרגיע ולהרדים את האוהדים שמתכננים, החל מהערב, מסע של מחאה כנגד סמי סגול.

ובעניין 8 (טלקייסקי) - הבולגרי שלנו אכן כנראה בדרך החוצה, לאנדרלכט הבלגית, שמאוד-מאוד מעוניינת בו.

"הארץ" מדווח כי אנדרלכט שלכה סקאוט למשחק הגמר בר"ג כדי לבחון את טלקייסקי, וזה התרשם מאוד מהבולגרי.

טלקייסקי, כך נראה, בדרך החוצה - ולא, לא בגלל שהפועל לא יכולה לשלם את שכרו - פשוט מפני שכשמועדון כמו אנדרלכט מעוניין בשירותיך, מה אתה מחפש בליגה הישראלית ? וחוץ מזה אין סיכוי שבהפועל יכולים להשוות את הצעת אנדרלכט.

חבל.

אגב, איפה זה מעמיד את טופוזאקוב ?

ובעניין עובד, דגו, אנטבי וטל חן (ואולי גם שלומי ארבייטמן) - הם כבר כנראה עם רגל וחצי מחוץ למועדון.

לא אבידה גדולה.

גם פאביו ג'וניור בדרכו החוצה.

ו- idos87 - אל תמהר להספיד את הפועל ת"א. כי אנחנו הפועל !

4. Raulito Madridista

אלי גוטמן צפוי לחתום בהפועל בימים הקרובים

המאמן הודיע להנהלה הנוכחית של הקבוצה שהוא רוצה להישאר במועדון למרות הערפל הגדול לגבי התקציב של הקבוצה בעונה הבאה. בימים הקרובים צפוי גוטמן להיפגש עם ההנהלה הנוכחית ולחתום איתו על חוזה חדש. גורם בהפועל הודיע שגם אם יחול קיצוץ בתקציב הקבוצה, כל החוזים של השחקנים של החתומים בהפועל יכובדו. טלקיסקי וטופוזאקוב יעזבו רק במידה וייקבלו הצעה אטרקטיבית מחו"ל(בשבוע האחרון פורסם שאנדרלכט מעוניינת בקשר). הפועל צפויה לממש את האופצייה על ארבייטמן ולרכוש את כרטיסו בחצי מליון דולר. ליאור אסולין שחוזר לקבוצה בתום העונה לאחר שהושאל ללימאסול, לא רצוי בקבוצה והפועל תנסה למכור אותו או להשאילו. עובד לא ימשיך כנראה למרות שחתום עד 2011.

-------------------------------------

מעודד מאוד לשמוע שגוטמן ימשיך. אם יצליחו להשאיר גם את צמד הבולגרים(נראה משום מה שאף אחד לא מעריך את העבודה של טופוזאקוב, תמוהה העניין שרק טלקיסקי זוכה למעקבים, אבל מה אכפת לי, הלוואי ויישאר), זה יהיה מצויין. אסולין זו פאשלה גדולה שלנו, הוא מכה מבחינת המשכורת. לטעמי חובה לסיים את הקשר עימו בכמה שפחות נזקים. רק אני רואה אותו סוגר בקבוצה כמו סכנין ובעונה באה מבקיע מספר דו-ספרתי?
    בקשר למשחק אתמול - פעם ההתמודדויות בין שתי הקבוצות האלו היו השיא של הכדורגל. איפה הימים ההם ...האווירה הייתה רדודה, למרות שיחסית הגיעה כמות יפה של קהל, למשחק לא משמעותי כל-כך. בושה וחרפה שגם את מכבי חיפה האנמית שבאה ועשה טובה ששיחקה, לא ניצחנו. למרות שהם נמנמו, חיפה הגיעה למספר הזדמנויות שיכלו להיגמר בשערים. כרגיל, קבלת ההחלטות של שחקני החלק הקדמי מזעזעת, בנוסף, טלקיסקי וקנדה נקודות האור הבודדות. ראובן עובד היה בדיחה מאז שנכנס, שום מהלך מועיל לא ראינו ממנו. לא רק זה, הוא גם לא נלחם ובקושי זז. ניצחון היה יכול להבטיח סופית את ההישארות, אבל גם עם הנקודה הזו אנו קרובים למטרה הסופית. שתיגמר העונה הזו כבר.

Last edited: May 20, 2008
  5. Pele Member

גם אני חזרתי מהשעיה (שעדיין לא ברורה לי למה, אבל לא שאכפת לי)

כמה דברים לעתיד:
    גוטמן צריך להישאר, אין בכך ספק. הוא עושה דברים יפים בהפועל. לפעמים החילופים שלו קצת מעצבנים, אבל בסך הכל הוא ואבוקסיס צמד לא רע על הקווים.

טופוזאקוב מוכיח בשבועות האחרונים שהוא הבלם אולי הטוב בארץ כיום. שחקן מדהים עם יכולות שלא נראו בבלומפילד אולי מאז ימי גאבור הלמאי.. ממש זר מדהים.
    הלוואי והוא ישאר, וכמובן איתו גם טלקייסקי. יש לי חלום ורוד לראות את טלקייסקי וטועמה משחקים ביחד.. יכול להיות קטלני.

אניימה מוכיח במחזורים האחרונים ובגמר הגביע (הארור) שהוא שוער נהדר. אני חושב שצריך להמשיך איתו לעוד עונה, בסך הכל האופציות בארץ לא משהו ולהביא שוער מחו"ל זה הימור.

ומילה אחת על עובד - להעיף קיבינמאט. אני מחכה שהעונה הזא תסתיים רק כדי שהוא ילך.
    שחקן כל כך מגעיל לא ראיתי מעולם. מזלזל בכל דבר,לא רץ, לא עושה הגנה, לא אכפת לו לאבד כדורים.. פשוט אפס מאופס. ולא משנה כמה כישרון יש לו ברגליים.

---

איך האווירה הכללית? וואלה נשארנו בליגה וזה הכי חשוב. הפועל נראתה טוב לאחרונה והשיגה נצחונות יפים על קרית שמונה, בסכנין וכו'.

הגמר יצא מר ביותר, או יותר נכון יצא ברוח הפועל לחלוטין - התסכול, הייאוש, האכזבה, השפיץ של הנעל במקום הלא נכון. זוהי הפועל לאורך כל השנים והיום חטפנו את זה שוב לפנים.
    בכל זאת אני יצאתי מהגמר ועבר עליי שבוע איום - נהייתי חולה, לא ישנתי, התמונות של דגו רצות בראש שוב ושוב.. ורק בימים אלו אני מתחיל להתאושש מעט.

בכל זאת, אני יכול ואני עושה את זה - להיות גאה בהיותי אוהד הפועל, ולא אוהד ערימה של מיליונים שלא מסמלים שום דבר.

"גם כשהלך לכדורגל
    הוא לא חיפש לו רק ניצחון
    ובהתלהבות של עגל
    ויתר על שקט וביטחון
    ועד היום הוא עם הדגל
    ועם הצבע הלא נכון

אמרו לו שהחולצה האדומה
    זאת לא מציאה
    אמרו לו שהוא נכנס פה לצרה
    ואין יציאה
    אמרו לו שיהיה כבר מעשי
    רמזו לו שיתגבר
    אז הוא לא למד שום לקח
    ואין לו שכל גם להצטער"

(אריק איינשטין, אמרו לו)

בניצחון בכישלון, הפועל זה השיגעון. http://www.shedim.com/bb/images/smiles/red_tpump.Xxx

6. King Kenny Member

נקווה שגוטמן באמת יישאר בהפועל לא משנה מה יהיה התקציב כי הוא מאמן טוב מאוד, רק לראות את הפועל לפני גוטמן ואת הפועל איתו זה פשוט הבדלים של שמיים וארץ.
    נקווה שאיתו יישארו גם הבולגרים. טופוזאקוב בלם מצוין, אחד הטובים בארץ ללא ספק, הלוואי שהוא יישאר. טלקיסקי הוא שחקן עם טכניקה מצוינת רק הבעיה איתו שיש לו נטייה לפעמים להיעלם במשחקים, אבל בכל זאת זה יהיה מצוין אם הוא יישאר.

אני לא מבין למה אתם רוצים שאניימה יישאר, שוער עם יכולות שאי אפשר לפקפק בהן אבל לעומת זאת גם טעויות טיפשיות (לראייה הגול של מסיקה בדרבי של ה3-1) של שוער בליגה א', לדעתי הוא סתם תופס מקום של זר. ויש לנואחלה תחליף בשבילו, גליל בן-שאנן וגם ניל אברבאנל שחוזר מהשאלה.

אנסומבו טוב רק הבעיה איתו שהוא מעורב יותרמ די בהתקפה והוא הורס לנו התקפות, אתמול זה היה בולט במיוחד. אם הוא יהיה פחות מעורב בהתקפה אז שיישאר.

ג'וניור צריך ללכת למרות כל האהבה אליו, הוא לא מספיק טוב וגם יש לו משכורת גדולה.

לדעתי צריך להביא מגן שמאלי זר כי אנטבי של השלוש שנים האחרונות פשוט בזיון. צריך להביא חלוץ זר במקום ג'וניור, קראתי אתמול בידיעות שיכול להיות שאוגבונה יחזור, אני אשמח מאוד אם זה יקרה, הוא יכול להתאים בול להפועל.

7. Frank Serpico Member

עפ"י ערוץ הספורט, הפועל רוצה להשאיר את כל חמשת הזרים שלנו גם בשנה הבאה.

כמובן שהנסיונות להשאיר את צמד הבולגרים הם מבורכים. בזמן הקצר שלהם בקבוצה הם הפכו לשלד הבסיס של הרכב הקבוצה. (וצודק ראוליטו שמשום מה טופוזאקוב לא זוכה להערכה כפי שמגיע לו. לטעמי הוא השחקן הטוב והיציב ביותר כיום בהפועל, אולם כנראה שמשהו באישיות השקטה שלו, ואולי גם בעמדתו כבלם, מונעת ממנו את אור הזרקורים ואת אבק הכוכבים שזוכה חברו היצירתי והנוצץ יותר).

אניימה - צריך גם לדעתי להשאר. שוער מצויין (השחקן המצטיין שלנו בגמר בר"ג). צריך רק לרסן קצת את הפוזה שלו ואת קבלת ההחלטות הפזיזה שלו. בשלב זה לא הייתי עדיין סומך על בן-שנן (שהראה יכולת מצויינת בינואר) ועל אברבאנל.

אנסומבו - עושה עבודה טובה בקישור האחורי ובמחלקת ריסוק העצמות. כל קבוצה צריכה מישהו כזה מאחורה, חזק, מרסק עצמות, שיפחיד את שחקני היריב. שרק לא יתפתה לנסות ולתקוף, כי את זה הוא פשוט לא יודע.

פאביו ג'וניור - הייתי מעדיף חלוץ אחר במקומו. אבל מאיפה נקריץ עכשיו, תוך כמה שבועות, חלוץ ברמה גבוהה באמת ?

כי אתם צריכים להבין - הסגל צריך להיות סגור עד ה- 14 ביולי (פחות מחודשיים). אין זמן למצוא ולהביא שחקנים זרים ובאיכות גבוהה בזמן כ"כ קצר, ובתקציב כ"כ נמוך. עדיף כבר לשמור על הקיים (והמוכר) ולעשות איתו את המיטב.

King Kenny, (וגם כל אלה, כמוני, שהיו מעדיפים לוותר על פאביו ג'וניור) - אתה אומר שאניימה ופאביו ג'וניור צריכים ללכת, ושהם תופסים מקומות של זרים. איפה תמצא עכשיו, תוך חודש ושלושה שבועות, עד ה- 14 ביולי כמדומני (המשחק הראשון בגביע אופ"א), 2 זרים ברמה גבוהה ובכסף טוב ?

דברים כאלה לא נעשים צ'יק צ'ק, תוך כמה שבועות, בפרט כשאינך יודע אפילו מי יהיו בעלי הקבוצה בשנה הבאה, מה תהיה ההנהלה ומה יהיה התקציב.

ניסיון להביא שני זרים חדשים בלחץ כזה של זמן עלול להסתיים בפלופ יותר גדול אפילו מהחתמת "חלוץ נבחרת ברזיל".

תשחרר את הברזילאי ואת הניגרי, ותמצא את עצמך בסופו של דבר משחק רק עם שלושה זרים.

במקרה כזה, של חוסר זמן קיצוני ושל חוסר וודאות לגבי עתיד המועדון, עדיף לפחות לשמור על יציבות כמה שרק אפשר - וזה קו המחשבה המנחה.

כמו כן, עפ"י ערוץ הספורט, על הכוונת שלנו נמצאים הקשרים של מכבי הרצליה, עומר בוקסנבאום ומהרן ראדי.

ראובן עובד ועידן סרור כבר בחוץ. מחפשים מועדון אחר. ברוך דגו ויגאל אנטבי ישארו רק אם יסכימו לקצץ בשכרם.

8. Pele Member

אנסומבו ממש לא צריך להישאר. אני לא יכול לחשוב על יותר מ3 משחקים שהוא התעלה על עצמו. כל פס שלו זה איבוד כדור. אפשר למצוא כמוהו אלפים, וגם לא זרים.

טופוזאקוב לא צריך אור זרקורים. מספיק שאנחנו יודעים שהוא טוב. תשאל כל אוהד הפועל עליו והוא מיד יצעק לך כמה שהוא אוהב אותו והוא תותח.. יותר טוב, ככה הוא ישאר שלנו.

אנטבי שחקן שנתן המון בהפועל אבל הוא כבר מעבר לשיאו. להשאיר אותו נראה לי קצת מטומטם, כי לא יבנו עליו והוא לא יראה יותר מקצת ספסל.
    דגו גם כן כבר צריך ללכת החוצה, אבל בתור אחד שיש לו עוד קצת מה לתת אפשר להשאיר כשחקן ספסל עם שכר נמוך.

בקשר להרצליה - בוקסה הייתי מביא, שחקן נמרץ שעושה פעולות יפות. ראדי ממש לא, סתם עוד חלוץ שכבש כמה שערים בקבוצה קטנה ומתלהבים ממנו.

9. Raulito Madridista

עדיף לא להשאיר זרים אם הם לא מספיק טובים ולכן אני חושב שיש לשחרר את פאביו ג'וניור. מה שמאוד משונה בעיני, זו העובדה שאף חלוץ מקבוצת הנוער לא קיבל צ'אנס העונה, למרות יכולת חלשה מאוד של ג'וניור, עונה בינונית של ארבייטמן, התעלמות מאומיט גונזאלס והימצאותו של רועי דיין החדש. קבוצת הנוער של המועדון נמצא בצמרת והיא כבשה הכי הרבה שערים(64), יותר מהאלופה בית"ר ירושלים. אפשר לפתוח את העונה הבאה עם חלוץ צעיר אחר ובהמשך לצרף מישהו חדש. גם חלוץ מקבוצת הנוער היה מצליח להבקיע שבעה שערי ליגה והוא לא היה מרוויח שכר כה גבוה.
    בקשר למזואה אנסומבו, כל פעם שהוא חילץ כדור(והיו לא מעט משחקים שהוא כשל במשימה הזו[עונה בינונית מאוד שלו]), הוא מסר אותו ליריב, ולכן זה לא שווה. קשה להצליח עם קשר אחורי שלא יודע להעביר כדור חמש מטר. השחקן הושאל להפועל בסכום של פחות ממאה אלף דולר. אם אפשר להשאיל לעוד עונה אז זה בסדר, אבל אם לא, חבל על הכסף שיבוזבז כדי לרכוש אותו.
    סרור שחקן עם פוטנציאל, אבל אחרי העונה החלשה שלו והסיפור שהיה איתו לפניכן, אף אחד באמת לא יהיה עצוב אם הוא יעזוב.
    מהראדן ראדי יכול להיות תחליף טוב מאוד לשי אבוטבול. ראדי קשר 50\50 מצויין. בעיטה מדוייקת, יכול תיקול טובה, הוא כמו הגל אלברמן של מכבי הרצליה. ראדי שחקן שבהחלט הייתי מביא לקבוצה, בניגוד לבוקסנבוים, שאותו אני פחות מעריך. בוקסנבוים קשר התקפי שמבסס את משחקו בעיקר על שריפת שטחים. הוא לא כישרוני מספיק כדי להוליך את הפועל קדימה.

10. King Kenny Member

Frank Serpico, אתה יודע שאתה לא חייב שיהיו לך 5 זרים, לא צריך לכפות סתם זרים בשביל להגיד שיש זר. את מי תביא כמגן שמאלי על חשבון אנטבי? אין אף מגן שמאלי ישראלי טוב שנמצא בשוק (ותהיו מציאותיים, דדי בן דיין בחיים לא יבוא אלינו).

אני לא רוצה את אניימה בגלל השטויות שהוא עושה, אתה לא יכול לשנות אותו בעונה אחת. למה לא להביא את גליל שכשהוא שיחק העונה הוא שיחק טוב, או את ניל שכשהוא שיחק בעונה שעברה אחרי שאלימלך עזב הוא היה טוב.

למה להשאיר את ג'וניור למרות שיש לו יכולות לא מספיק טובות? בגלל שהוא זר? למה לא להביא חלוץ ישראלי? לא חסר חלוצים ישראליים שנוכל להביא (או כמו שדור אמר, אפשר להעלות אחד מהנוער).

לא ברור לי למה רוצים להביא את בוקסנבאום וראדי, אלו שחקנים שכבר יש לנו אחרים בעמדות שלהם. יש לנו עמדות שיותר דחוף לחזק (מגן שמאלי, חלוץ, קשר שמאלי).

אבל בעצם, למה אנחנו מדברים על העונה הבאה ועל שחקנים שצריכים לבוא או ללכת או להישאר בעוד שלא בטוח מה יהיה התקציב שלנו ומי תהיה ההנהלה שלנו.

לגבי טופצ'ו, אני מאוד אוהב אותו ובניגוד לטלקיסקי (כמו שכבר כתבתי) שיש לו נטייה להיעלם הוא יציב והוא גם יוצר אשליה שבאדיר משחק טוב.

נ.ב-בתחילת העונה כשביקרתי את אנטבי ואת זה שהוא כבר שנתיים לא משחק טוב כולם פה קפצו עלי ואמרו שסתם יש לי אנטי כלפיו, מה קרה מאז?

11. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

לפי האתר הרשמי:
    וינסנט אניימה זומן ע"י ההתאחדות הניגרית לקחת חלק במוקדמות המונדיאל עם נבחרתו, המשחק הראשון ייערך ב-1.6, אניימה הבהיר שכל עוד הקבוצה לא תבטיח את השארותה בליגה הוא יישאר למשחק האחרון נגד כפר סבא בבלומפילד שייערך ב-31.5 ולא יעזוב למשחקי נבחרתו.

לפחות אכפת לו, משהו שחלק גדול מהשחקנים(עובד, סרור...) לא מראים.

Last edited: May 21, 2008
  12. Giallorossi Member

Last edited: May 21, 2008
  13. Pele Member

14. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

15. King Kenny Member

עוד שני שחקנים שאני רוצה שילכו, ואם רק אחד מהם יילך אז אני מקווה שזה יהיה סרור.