הפועל ת"א 08\2007: נגמרה עונה קשה, במקום ה-7

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Raulito, ‏6/7/07.

1. שער 7 Member

בעידן שבו בית"ר מגיעה ל- 200 מיליון ש"ח, מכבי ל- 85 מיליון, חיפה ל- 50 מיליון ונתניה ל- 35 מיליון, אנחנו הולכים לספוג עונות קשות מאוד בקרוב. תבוסות בדרבים, איבוד אלפי אוהדים במידה ונרד ליגה ומעל הכל - בלבול וחוסר ודאות.
    אגב, תסכימו איתי שללכת ביום שלישי בלילה בסוף המשחק עם דגל אדום בתוך נחיל צהוב זו אחת החוויות המפחידות ביותר שהיו לי - לא כאוהד, אלא כבן-אדם. במיוחד שהם עוד אחרי ניצחון.
    בנס אני עוד כותב כאן.

2. Frank Serpico Member

אז בוא, חביבי, אספר לך על חווייה מפחידה עוד יותר:

להיות תקוע ברכבך, בין אלפי מכוניות צהובות כמו הדבר, משך קרוב לשעתיים, ביציאה מן החניון (אשכרה שעתיים, יצאתי מן החניון רק ב- 01:30 בלילה), כשאתה עדיין לבוש כולך באדום, ומסביב כולם דופקים על מכוניתך, מקללים אותך, צועקים לעברך, כמעט רוקדים על המכונית ("אנחנו ממונים בני ממונים, ואין לנו על מי להשען, אלא אלא על אבייינו שבשמייים"), צופרים וצועקים מכל כיוון, ואתה תקוע בין אלפי המכוניות, מבלי יכולת לזוז ימינה או שמאלה, קדימה או אחורה.

והילד שלך, בן 7, מנסה להרדם במושב האחורי, על גופו החולצה האדומה, מקומטת.

נערך לאחרונה ב: ‏15/5/08
  3. Raulito Madridista

אלי גוטמן עדיין לא חתם על הארכת חוזה בקבוצה ואני מבין אותו. אין לו מה לחפש בהפועל ת"א עם תקציב שלא מגיע ל-30 מליון שקלים לפחות, ככה אי-אפשר לשאוף לשום דבר ואני בטוח שגוטמן רוצה לשפר את הקבוצה בעונה הבאה ותיכנן לשנות הרבה מאוד דברים(יש הבדל בין מה שרוצים למה שיוצא בפועל, אבל תכנונים היום). סמי סגול לא מבין בכדורגל בכלל ובשנים האחרונות הוא הוציא סכומים נמוכים. תאומים, שסיפק את הסחורה דווקא עד לקיץ המצמרר שבו שוחררו למעלה מעשרה שחקנים(טועמה, בלילי, דומב, אונישנקו, לוז, אודי, אפק, הלמאי וגם אבוקסיס), נעלם בזמן האחרון. אומנם רואים אותו בהרבה מאוד משחקים של הקבוצה, אבל הוא לא מעורב.
    קבוצת הניהול הנוכחית רצתה לעשות רק טוב עבור הפועל. הם התחילו לא רע: החתמות כמו ברדה, באדיר, וורמוט ודגו והכי חשוב - החזרת דרור קשטן, האיש שהפך את הפועל לאימפרייה והחזיר את הפועל להיות קבוצה מובילה בכדורגל הישראלי, לקווים של הקבוצה. לאחר מכן היו דברים שאני נגד כמו הזילזול המסויים בשמעון גרשון, פיטורי שום והכי חשוב - הזריקה של שביט, שעליה אני לא אסלח מעולם. מה שברור זה שהאנשים אוהדים הפועל והמצב היה קשה להם, אני בטוח שאם העונה הזו הייתה קצת פחות עגומה הם היו נשארים.
    השחקנים שמסיימים את החוזה בקבוצה:
    יגאל אנטבי, ברוך דגו, טל חן ווואליד באדיר מסיימים את החוזה בקבוצה.
    פרט לאנטבי באמת שאין לי בעייה להעיף את השלושה, שמציגים יכולת לא טובה. זה לא שאנטבי מדהים, אבל הוא באמת השחקן האחרון שאפשר להזדהות איתו בקבוצה, השחקן היחיד שנשאר מעונת הדאבל או המסע הקסום באירופה והשחקן היחיד שבאמת אכפת לו. דגו לא תורם מספיק ואפילו אני מעדיף לתת את הבמה לנאתכו במקומו או לשחקנים צעירים אחרים(עושה רושם שכסף לרכש לא יהיה לנו, מה שאומר שבעונה הבאה הקבוצה תיבנה יותר על שחקנים צעירים). טל-חן חלש מאוד ובאדיר צריך ללכת גם הוא.
    מה קורה עם הזרים?
    אניימה, טופוזאקוב וטלקיסקי - חובה להשאיר. ג'וניור חייב לעזוב(מרוויח שכר גדול מאוד ולא שווה אותו), במקומו ללכת על צעירים. אנסומבו בגדול אכזבה, תלוי מאוד במחיר שנצטרך לשלם עליו(השחקן מושאל).
    הישראלים - את מי לבעוט?
    אני מאמין בשלומי ארבייטמן, אבל לשלם עליו חצי מליון דולר זה הרבה. עובד לא יעשה את הפריצה אצלינו, אין מה לעשות. בנוסף אליו, להעיף את רועי דיין הנגר ואת אומיט גונזאלס. הצעירים צריכים להישאר, בעונה הבאה אולי יהיה להם קל יותר, לא קל לתפקד בלחץ של תחתית. סרור צריך להישאר בקבוצה, למרות שהשנה הכל הלך לו הפוך. עמרי קנדה צריך לקבל חוזה עד סוף החיים. הבסיס לקראת העונה הבאה צריך להיראות ככה: אניימה, קנדה, דואני, טופוזאקוב, אנטבי, אבוטבול, נאתכו, טלקיסקי, ארבייטמן....

המצב לא מעודד!

4. Frank Serpico Member

יש סתירה בדבריך, ראוליטו, אבל סתירה קיומית, כזו שנצטרך באמת להתמודד איתה - מצד אחד, אין ספק שאין לנו כסף לרכש לשנה הבאה, ורוב התקציב ילך על משכורות ועל השארת מספר שחקנים יקרים שהם בבחינת must, ולפיכך סגל הקבוצה יצטרך באמת להבנות על שחקנים צעירים מאוד ומאוד לא מנוסים. מצד שני, כפי שאמרת, ובצדק, לאותם צעירים לא יהיה קל לתפקד בלחץ של התחתית, שם נמשיך, כנראה, לדשדש גם בשנה הבאה.

איך נתמודד עם המצב הלא פשוט הזה ? לגוטמן הפתרונים (אם באמת ישאר). ואני מאמין שגוטמן באמת יכול להתמודד עם מצבים כאלה ולהוציא מים מהסלע (כפי שהוא עצמו הזכיר את שנותיו בהפועל חיפה, עם תקציב של 12 מיליון ש"ח של אז).

אני לא מבין על סמך מה אתה מבסס את דבריך ש "הצעירים צריכים להישאר, בעונה הבאה אולי יהיה להם קל יותר, לא קל לתפקד בלחץ של תחתית". לדעתי גם בשנה הבאה נמשיך לדשדש למטה.

לגבי השחקנים - אני מסכים עם כל ניתוחיך : הבולגרים חייבים להשאר (גם במחיר של קניית אחוזה להם ולמשפחותיהם בשד' ירושלים, וקריאת רחובות על שמם ועל שמות ילדיהם ביפו). כנ"ל עמרי קנדה (ששכרו, כך אני מאמין, יעלה). כנ"ל ביבראס נאתכו. הם, וגם שי אבוטבול הם השלד שלנו לשנה הבאה (באם ישארו).

את קנדה ואת נאתכו הייתי מחתים לכל החיים.

לגבי אניימה - לדעתי הוא נכס לקבוצה. אלא אם כן יפול לידינו שוער כמו אוהד כהן, יש להשאירו (לא בכל מחיר, כמובן). מוקדם מדי, לדעתי, יהיה להסתמך רק על גליל בן שנן בלי מחליף מספק.

לגבי שלומי ארבייטמן - דעתי עליו חלוקה. אין ספק שהבחור לא סיפק רבע מהסחורה שציפו שהוא יספק. אולם, אין גם ספק שהוא עוד יכול לתת לנו עונות יפות. שווה מיליון (או שני מיליון) ש"ח ? לא בטוח שההימור עליו שווה את הריזיקה.

פאביו ג'וניור ? לצערי, עלינו לשחחרו ולמכור אותו לכל המרבה במחיר. אני אוהב את הבחור, וגם אותו כשחקן, אבל הוא לא שווה את הכסף שאנחנו מוציאים עליו. לשחרר לשחרר.

ראובן עובד ? אני עדיין בונה על הפוטנציאל האדיר הגלום בו, אם רק יקח את עצמו בידים, פיזית ומנטלית. הוא יכול להשתפר ולהפוך לנכס אמיתי. רק גוטמן יכול לעזור לו. לדעתי, מכירתו לא תכניס הרבה מזומנים, ולכן יש להשאירו ולתת לו עוד צ'אנס. צריך להשקיע כסף בדיאטנית צמודה, פסיכולוג וקאוצ'ר צמוד לבחור.

וואליד באדיר, ברוך דגו, יגאל אנטבי - להפרד מהם לשלום, באהבה, ולאחל להם הצלחה בהמשך דרכם מחוץ להפועל.

5. Raulito Madridista

ברור שיש סיכויים גדולים שגם בעונה הבאה ניהיה במאבקים על ההישארות, אבל הכל תלוי בהתחלה. העונה הציפיות היו גבוהות יחסית והקבוצה התחילה רע מאוד ולשחקנים הצעירים היה קשה להשתלב. יכול להיות שהקבוצה תתחיל את העונה טוב יחסית ואז יהיה יותר נוכח להכניס את הצעירים להרכב. הרי כבר קרו מקרים שקבוצות עם תקציב נמוך פתחו את העונה לא רע והצליחו להתגבר על הכסף. בנוסף, השנה היו בקבוצה יותר מדיי דברים שליליים, זה בטח לא הועיל לצעירים. דואני הסתבך בפרשה ההיא למשל. בחדרי חדרים שאלו את אסולין אם הוא מכר משחק, הייתה הפרשה הכללית של הקזינו. אני לא מאמין שהשחקנים יתנהגו בבושה כזו בעונה הבאה. אבל, עברו הזמנים שקבוצות מביאות זרים טובים בגרושים. היום המצב הפוך - באים זרים בהרבה כסף והתמורה שלהם אפסית. גוטמן יהיה חייב להביא זרים טובים במעט כסף וזה קשה. עדיף להביא זר אחד שבאמת שווה משהו מאשר להביא ארבעה.
    שלומי ארבייטמן יקר מאוד וציפו ממנו ליותר, זה נכון, אבל אני חושב שאם יש כבר שחקן בסגל הנוכחי שהוא שווה משהו, אז עדיף להשאיר אותו, זאת כדי לא למזער את השינוי בעונה הבאה. להחליף סגל שלם זה לא טוב. יש לבצע את השינויים שהם חובה, ולהחליף את שלומי זה ממש לא ככה.
    ראובן עובד וניצן שירזי היו סיפור אהבה גדולה. כבר חשבו שהשחקן פורח אצל שירזי, שאימן אותו גם בנוער של מכבי ת"א, אבל עובד חזר לסורו. אם נוהגים בעובד ביד קשה, הוא נעלב, הולך לתקשורת ומסתובב עם פרצוף עצוב. אם נותנים לו חופש, הוא לא יודע גבולות. אני לא מאמין בו. אם שירזי לא הוציא ממנו יותר מחמישה שערים ובישול בעונה, אז אף-אחד לא יצליח. לנוכח המצב של הקבוצה כרגע, לא ברור האם הוא יימכר או לא, כי בכל-זאת יהיה קשה להביא שחקנים.

6. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

7. Frank Serpico Member

אהבתי.

אני לוקח משם בעיקר את הציטוט הבא וחוקק אותו על לוח ליבי :

"הסברתי לו שאתמול נוסף עוד נדבך לאתוס המופלא של הפועל תל אביב.

הסבל, הקושי, חוסר המזל בשפיץ ברגע הלא נכון הם חלק מההוויה שלנו ...

הסברתי לו שזה מה שהופך אותנו ללא מושלמים, לצנועים, לאנושיים, לאנשים טובים יותר.
    זה מה שמבדיל אותנו ממכבי ובית"ר, ובעיקר, זה מה שיהפוך את הניצחון הבא (יבוא מתי שיבוא) למתוק יותר."

מילים כדורבנות.

8. Don Joan Roman Member

"חוסר המזל בשפיץ"

זה נראה לי קצת תלוש מהמציאות, המשפט הזה.

9. Frank Serpico Member

מה יהיה מה יהיה ? - פרק 2

אחרי מוני הראל ושחר בן עמי, גם סמי סגול בדרך החוצה מהפועל.

"גלובס" מדווח כי מקבוצת "כתר" נמסר ש "סמי סגול וקבוצת כתר לא יהיו בעונה הבאה בהפועל תל אביב".

בדרך לפירוק הקבוצה ...?

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx

כמו כן מדווח כי ראובן עובד לא ממשיך בהפועל בשנה הבאה, למרות שהוא חתום על חוזה לעוד שלוש שנים.

10. שגיא Guest

הבעיה מעבר לתקציב שיפתחת משמעותיות הוא העובדה שהפועל תל אביב מחזיקה חוזים לא הגיוניים עם שחקנים שהם ממש לא רוצים. הדוגמא הנוכחית הוא כמובן ראובן עובד שכמעט ולא תרם מאום העונה להפועל תל אביב והנה רוצים להיפטר ממנו, למרות שהוא עדיין תחת חוזה. דוגמא נוספת היא ליאור אסולין שלדעתי אפילו חתמו איתו על יותר מ3 שנים, חוזה עתק לשחקן בסדר גודל כלכך נמוך כמו שלו ועכשיו צריכים למצוא דרך להיפטר ממנו. וזה עוד בלי לציין את הפיצויים הרבים שמקבל גיא לוזון מאז שעזב את הקבוצה, ועוד ימשיך לקבל.

11. Macaclister Member

מה אתם בוכים,הרי בסוף יקנה אותכם איזה מילארדר רוסי/שוויצרי/קנדי/קמבודי/צ'רקסי/שקר כלשהו,וגם אתם תהיו עם תקציב של 21309324978 מיליארד יורו.

12. idos87 Member

פירוק נראה לי פיתרון הזוי מדי. כנראה שמישהו שבאמת אכפת לו מהפועל יקנה אותה ויתן לה בסיס כלכלי שיחזיק אותה גם בעונה הבאה. רק חבל שהשם של הפועל ישתנה ולא יהיה יותר הפועל "כתר" תל-אביב.

13. Frank Serpico Member

???

מה חבל בזה, מה ? להיפך - אולי סוף כל סוף נחזור למקורותינו, ונחזור להקרא בפשטות "הפועל תל אביב" בלי כל ה"כתר"ים למיניהם.

ואולי גם סוף כל סוף נפטר מהסמל הנוכחי המעצבן שלנו :

http://img81.imageshack.us/img81/616/84700866of7.Xxx

ונחזור לסמל הפטיש והמגל הישן והטוב :

http://img81.imageshack.us/img81/7776/hapoel11za7.Xxx

(מה שבטוח, יוזמתו ההזויה עד תמהון של מוני הראל לשנות את צבע המועדון מאדום לשחור, כבר לא תרקום עור וגידים, תודה לאל http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx )

14. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

איפה את לבייב, איפה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/crybaby2.Xxx

15. Giallorossi Member

too good to be real.

הרי בסוף ברור שיבוא איזה מישהו ויציל אתכם.