הפועל ת"א 08\2007: נגמרה עונה קשה, במקום ה-7

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Raulito, ‏6/7/07.

1. Pele Member

הלוואי והתסריט שכתבת פה באמת היה, זה ממש לא ככה.
    החמצות היו לו, אני לא אומר שלא.. אבל כמות ההזדמנויות שלו הייתה אפסית.

כשגיא לוזון הגיע להפועל הוא ניסה לבנות קבוצה אבל לא הצליח. היו לו תוכניות אל ארבייטמן, בוזגלו, ישראלביץ'.. שום דבר מזה לא יצא. בסופו של דבר הוא נתקע עם קבוצה שהוא בכלל לא רצה ולא התכונן אליה (אבדג'י לדוגמא הוא קשר אחורי, ובכל המשחק הוא הוצב כקשר ימני כי לא היה כזה).

רגע לפני שהעונה התחילה לוזון נתקע ללא חלוץ. רק אסולין בקבוצה. הוא קנה את פאביו ג'וניור בטלפון(!). בלי לדעת מי זה בכלל..

אף אחד לא התכונן אליו, אף אחד לא ידע מה מגיע. זרק אותו להרכב ומה שיהיה יהיה..

ג'וניור היה צריך להיבנות כך שאסולין הוא החלוץ ש"רץ יותר" ועוזר לו להגיע למצבים, אבל בעונה שאסולין היה גרוע גם ג'וניור היה כזה.

בנוסף גם הקשרים של הפועל בעונה ביזיונית. אנסומבו, דגו, עובד, אבדג'י בזמנו (למרות שלכעוס עליו זה לא הוגן כי הוא יחק בתפקיד לא שלו) והרשימה עוד ארוכבה..
    כשהקשרים היו ביזיוניים לא היו שחקנים בכלל שליכולים לעזור לג'וניור להגיע למצבים. והוא נאלץ להתחיל לרוץ קצת אחורה וקדימה.. וזה מה לעשות הוא לא מסוגל לעשות.

בכמה משחקים האחרונים כן ראינו את ג'וניור מגיע למצבים בעקבות חלוץ יותר טוב ששמו לידו, טלקיסקי שמשפר את ההתקפה ב150%, אנסומבו שגם כן השתפר והגיע לשיא מול בית"ר, ואז ג'יוניר כן הגיע למצבים ואפילו הבקיע קצת.

מעבר לזה שהוא הבקיע גם ראינו אותו תורם הרבה להתקפה. פתאום כולם ראו שיש לו כדורגל .. הוא יודע להשתחרר משמירות של שחקנים, יודע לתת מסירות טובות וגם יודע להבקיע.

2. שגיא Guest

בואו נעשה קצת סדר. פאביו ג'וניור אף פעם לא היה סקורר גדול. בכל הקבוצות שהוא שיחק (וגם באלה שהוא פחות שיחק), הוא לא זה שסחב את ההתקפה על הגב. תחילת הקריירה שלו (בקרוזירו) הייתה מצויינת (גם מבחינת כיבושים), מה שהביא אותו בזמנו לרומא האיטלקית. שם לא פרץ יותר מידי, ואז חזר לברזיל (לקרוזירו, פלמיראס, ואז שוב קרוזירו, ויטוריה ואתלטיקו מיניירו). הנסיון הבא שלו לצאת מברזיל היה ליפן, שם כבש שער אחד בלבד, ואז שוב חזר לקרוזירו (קדנציה שלישית שם). גם הנסיון שלו בדובאי היה כושל ונמשך רק ארבע חודשים ובעונה שעברה כבש 3 שערים בבוכום. מה שמפתיע, שדווקא סטטיסטיקת הכיבוש הכי טובה שלו, מגיע מהנבחרת, שם כבש 8 שערים ב15 הופעות, מה שככל הנראה מראה שהשחקן היה טוב כשהיו לידו כוכבים ברמה עולמית והוא לא היה צריך לעשות הרבה יותר מלשים את הכדור ברשת. בהפועל ציפו להרבה יותר, בטח בליגה העלובה שלנו (ולמען האמת גם אני חשבתי שזו רכישה מצויינת) ולכן האכזבה ממנו.

3. Raulito Madridista

מה שמפתיע בפאביו ג'וניור זו האיטיות שלו, אחד החלוצים האיטיים שהגיעו לליגת העל בשנים האחרונות. אי-אפשר לתת לו כדור עומק מאחורי ההגנה, כי כל בלם ישיג אותו, לדוגמא.
    הטענות שלנו אליו הן ההחמצות המרושלות שלו בתחילת העונה. נגד נתניה פעמיים(מח' 1 ו12), נגד כפר-סבא פעמיים(מח' 4 ומח' 15, שם שלושה מצבים של 100% הוא לא הבקיע), נגד אשדוד(מח' 18) ואני בטוח שהיו עוד.
    אין עוררין על כך שכל חלוץ היה מתקשה להבקיע גולים בקבוצה כמו הפועל, שלמרות שהתחזקנו משמעותית בחלון ההעברות, עדיין יש משחקים שאנחנו גומרים בלי איום על השער, אבל הוא כבר הגיע למצבים מצויינים בכמה משחקים ויכול להיות שאם הסיומת שלו הייתה טובה יותר, לא היינו עכשיו במאבקי התחתית והיינו הרבה יותר רגועים.

4. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

פאביו ג'וניור עשה שיפור ענק במשחקים האחרונים, על זה אין ויכוח. אם הוא היה מציג כזאת יכולת כל העונה שבה הוא משתחרר מצוין, מוסר טוב(בדרך כלל) ומשחק חכם אני באמת לא חושב שהיינו כל כך צמודים לתחתית, כרגע היה לנו כבר 37 נקודות בערך, מה שיכול להיות מבטיח לנו הישארות בליגה או לפחות מצב יותר טוב. במשחקים האחרונים הוא נלחם כמו שלא נלחם אף חלק בעונה. בינואר הוא ביקש להשתחרר, איך הוא ילחם וישחק טוב בקבוצה שהוא לא רוצה להיות בה. פתאום הוא חזר לכושר איכשהו, מתחיל לשחק טוב, אפילו רץ יותר מהר ולא בצורה כל כך מזעזעת ואם בפגרה הוא יעבוד קשה, ישאר בכושר טוב ואפילו יעלה קצת נוכל לראות שחקן של +12 שערים בעונה. אני רוצה את פאביו לעונה הבאה.

5. Fabio Junior Member

חברים בלי קשר להכול פאביו מרוויח העונה כמעט חצי מליון דולר.
    חלוץ ברמה שלו הוא חלוץ מחליף של 50 אלף דולר במקסימום.
    בין השחקנים האהובים עליי, אבל הוא לא יכול להמשיך בעונה הבאה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏8/4/08
  6. Alon_Yaari Member

אם הוא יקצץ משמעותית בשכר ויביאו קישור טוב, שישאר...

7. Pele Member

צריך לבדוק גם כמה יעלה לשחרר אותו.. זה גם סיפור

8. Voda_Coda Member

לא חייב לשחרר..אתם יכולים גם למצוא לו קבוצה שתשלם את אותו שכר שהוא מקבל בהפועל..

9. Alon_Yaari Member

אני חושב שנצליח למכור אותו ודווקא להכניס קצת כסף... הרבה קבוצות יתרשמו מהעבר שלו בנבחרת ברזיל לעומת המחיר הזול ובטח נצליח למכור אותו...

10. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

תשמע, לא לכל קבוצה יש מאמן מטומטם כמו גיא לוזון.
    99% מהמאמנים בעולם יבינו שיש בו איזה קאטץ' קטן.
    בכל מקרה שחקן טוב לא יעלה מחיר כל כך נמוך.

11. Alon_Yaari Member

צודק, אבל יש הרבה קבוצות עם מעט משאבים שפשוט ירצו להרגיע את האוהדים ולהביא חלוץ עם עבר מזהיר בנבחרת ברזיל... (מזהיר עאלק...)... אני באמת משוכנע שנצליח למכור אותו אם נרצה...

12. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם שחקן כמו פאביו ג'וניור שיחק בעונה שעברה בבוכום (אם אני לא טועה),
    לא תהיה להפועל בעיה למכור אותו כי בסה"כ הוא חלוץ טוב .
    אם אני אלי גוטמן אני משאיר אותו בעונה הבאה כי הוא חלוץ שיודע לעמוד במקום הנכון ולכבוש במשחקים החשובים.

13. Giallorossi Member

ג'וניור לא שווה 450 אלף דולר ומקום של זר באף קבוצה, זה שהוא 'דפק' את מכבי ובית"ר במשחקים בודדים לא מכפר לו על עונה שלמה גרועה.

נערך לאחרונה ב: ‏9/4/08
  14. שער 7 Member

חלוץ סביר, יוכל לתרגם את היכולת שלו ולהשתפר אם יהיו לצידו קשרים טובים שרואים נכון את המשחק. לא הגיוני שפאביו ג'וניור יצטרך לעשות במהלך המשחק דברים שקשר אחורי אמור לעשות, יחד עם העבודה הרגילה שלו במגרש. אם ג'וניור מגיע למצב שהוא מתאמץ בפעולות של שמירה על הכדור ואח"כ מתעייף ומאבד את הריכוז כשהוא מגיע לשער, תסלחו לי, הבעיה היא לא בג'וניור אלא בשאר השחקנים.
    בקשר לעובדה שג'וניור איטי : אז נכון, פאביו כבר עבר את שיאו (אם היה לו איזשהו שיא חוץ מלצחצח לטוטי ת'נעליים ברומא ולגקאס בבוכום), וגם הסטייקים בפאפאגאיו מורידים לו ת'מהירות, אבל שחקן כמוהו לא צריך מהירות, הוא צריך טיימינג. ועל זה עובדים עם פאביו. אפילו לאיבן יוליץ' היה טיימינג, אבל זה בעקבות כך שיוליץ' היה מהיר (או לפחות היתה לו את המהירות המספקת), הבעיה היא חוסר הדיוק ואובדן הריכוז.
    פאביו ג'וניור, בניגוד לאוגבונה, הוא לא שחקן מרתיע ומאיים על הגנת היריב. אין לו את האגרסיביות שמאפיינת כיום חלוצים באירופה (דרוגבה, יעקובו, סיסה ועוד עשרות דוגמאות). הוא חייב להשתפר גם בתחום הזה, אך אני לא רוצה לראות אותו בעונה הבאה (צריך חלוץ עם נוכחות שמריח שערים). הגולים המתוקים שהבקיע השנה הם רגעים דלים מדי בהשוואה להחמצות המטורפות שלו (נתניה בסיבוב השני, אשדוד בסיבוב השני, כפר סבא בסיבוב השני, הרצליה בסיבוב השלישי). בתור שחקן מחליף הוא יאבד הרבה מאוד מהיכולת הסבירה שלו היום, כי יבנו עליו פחות, ואם בימים שבונים עליו הוא מגיע רק ליכולת סבירה, אז מה יהיה בימים שהוא לא יהיה ציר מרכזי?
    אגב, רק לי נדמה שאם ניירה לא היה נפצע את הפציעה המיותרת ההיא והיינו משאירים את דה-ברונו וטועמה היתה לנו קבוצה חלומית? (טלקיסקי, נאתכו, דה-ברונו, טועמה :aaa025: )
    לגבי מה שאמרו מקודם על ורמוט - הוא לא יחזור לארץ, בטח לא להפועל.

15. הפועל_23 Member

לא תהיה בעיה להפועל ת"א למכור אותו,
    חלוץ עם עבר בנבחרת ברזיל, ועם נתונים לא רעים השנה יחסית לשחקן מבוגר (10 שערים בכל המסגרות, והוא עוד בטח יבקיע העונה), ושהיה ברומא ובליגה גרמנית.

נערך לאחרונה ב: ‏9/4/08