הפועל ת"א 08\2007: נגמרה עונה קשה, במקום ה-7

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by Raulito, Jul 6, 2007.

1. שגיא Guest

בטח שהוא רוצה להישאר, כי הוא יודע שאף מקום אחר לא יקח אותו ומעדיף לעלות מהספסל לעשרים דקות ולתת 3 שערים בעונה בדרבים, מאשר לשבת בבית ולשלוח קורות חיים לעיריית תל אביב שתקבל אותו בתור פועל נקיון.

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

2. Pele Member

תראו, היו לא מעט דברים מעצבנים איתו וגם אני תפסתי אינספור את הראש ביציע ורציתי לרוץ לדשא ולהרביץ לו.

אבל צריך לכבד את הבנאדם. בכל זאת, שחקן עם הופעות בנבחרת ברזיל (כן, גם אם זה במשחק ידידות נגד בית"ר ונצואלה) ועבר גם ברומא האיטלקית הוא לא אפס מאופס.

בישראל הגיל עשה את שלו. הוא כבד, הוא עייף, אין לו כח לספרינטים וכד'..
    יכול להיות שאם היה לידו חלוץ טוב (או אם אסולין לא היה תופס את העונה הגרועה בחיים שלו) היינו רואים ממנו הרבה יותר - כי לשים את הכדור ברשת הוא יודע.

הבעיה נוצרה כשהפועל נראתה רע והתחלנו לחפש אצלו דברים מעבר.. מהלכים אישייים, ריצות וכו'.

אני מאשים בזה אגב את גיא לוזון בלבד. מאמן שהביא חלוץ בלי לראות אותו בכלל, והסכים לקבל אותו רק בשיחת טלפון זה בעיה שלו בלבד. הוא היה צריך להתאים את השחקן למערכת, ולנצל יותר את הכישורים שכן יש לו, ויש לו.

Last edited: Apr 2, 2008
  3. שגיא Guest

מי חיפש אצלו מהלכים? להזכיר לך את ההחמצה הנוראית שלו ממטר וחצי מול שער ריק כשהוא נגח החוצה? אני אפילו לא זוכר מול מי זה היה. וגם את חצי מהשערים שהוא כן כבש היו מול שער ריק.

4. Pele Member

זה היה מול אשדוד.
    ואז מה, לכל חלוץ יש החמצות כאלה בהיסטוריה שלו..

הבעיה הייתה כשהוא היה מקבל את הכדור מחוץ לרחבה או אפילו יותר רחוק כי לא היה עוד חלוץ לידו שיעזור לו. ובגלל האיטיות שלו הוא לא הצליח לעשות כלום..

להזכירכם שאת הגולים שהוא כן כבש, זה גולים של חלוץ עם סיומת טובה. מספיק לראות את הגול נגד בני יהודה אתמול כדי להבין..

שוב אני לא מגן עליו באופן מלא וטוען שהוא מלך וכולם מטומטמים. אבל אני שם את הכל בפרופורציות קצת, ומתייחס אליו כאל שחקן נוסף בהפועל כקבוצה נוראית העונה. ובנוסף אני אומר שכן ראו עליו ניצוצות של שחקן טוב

5. שגיא Guest

עם ניצוצות אתה לא בונה קבוצה ראויה, ועובדה שבתחילת העונה הפועל תל אביב בכלל לא חשבה שתאבק על חייה בליגה. לבזבז את המיקום של זר על חשבונו זה פשוט פשע.

6. פרנקו בארזי Member

פאביו ג'וניור הוא שחקן מצוין בעל סיומת מאוד מאוד טובה.
    הבעיה היא שהוא משחק בתור חלוץ בודד, והוא איטי וכבד מדיי בשביל התפקיד הזה.
    עם משחק איתו עוד חלוץ הוא משחק הרבה הרבה יותר טוב.
    כמובן שאם אפשר להביא חלוץ זר טוב יותר צריך לשחרר את פאביו,
    אבל רק על שני הדרבים שהוא ניצח לנו צריך לעשות לו אנדרטה בחודורוב http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx

7. Pele Member

אני הייתי עושה אנדרטה + מנוי לו ולכל בני משפחתו לכל החיים לבלומפילד.

מזמן אמרתי שלא אכפת לי שיביאו להפועל זר שלא יתפקד כל העונה ויבקיע רק בדרבים.. מקובל עליי

8. Emil Member

אם על כל שחקן שניצח דרבי היו מקימים אנדרטאות, מהר מאד היו נגמרות לך הכיכרות. העונה לנצח את מכבי לא היה בדיוק איזשהו הישג מטורף שרק פאביו ג'וניור ניפק בליגה כולה...אם היינו קבוצה מפחידה ומאיימת סטייל בית"ר הייתי מבין אתכם, אבל אתם באמת מגזימים

אני מציע לכם להזהר מהסימפטיה החדשה שמצאתם לבחור. אני לא יודע איך החלטתם פתאום שיש לו ניצוצות, אני לא ראיתי יותר מדי כאלו. הוא אולי באמת קצת אוהב את האוהדים, אבל הבחור לא בדיוק גדל בשער 5 ונלחם על אוסישקין, הוא שכיר חרב והוא דואג כרגע לדבר אחד ודבר אחד בלבד: לחוזה הבא.
    חסרים שחקנים שהצהירו על אהבתם למועדון ולקהל וברגע שקיבלו הצעה טובה יותר עלו על המטוס הראשון? העניין עם ג'וניור, שהוא פשוט לא יקבל הצעה טובה יותר...

אתם מדברים ש"הגיל עושה את שלו", אבל אם אני זוכר נכון הבחור נחת בישראל כשהוא בן 29. לא 33, לא 34. זה אמנם לא שיא הקריירה, אבל הגיל עדיין לא פונקציה עליה אפשר לתלות יכולת גרועה כ"כ.

כמו ששגיא אמר, לבזבז על הבחור משבצת של זר לעונה נוספת זה פשע. לבזבז על הבחור משכורת עונה נוספת זה פשע, לתת לו מקום ברוטציה על חשבון שחקן נוער של הפועל זה פשע. ואם כבר דיברתם על הגיל שלו, בשנה הבאה הוא לא יהיה צעיר יותר ...

ג'וניור כבש השנה חמישה שערי ליגה, שזו כמות נחמדה ומעניינת. ונניח שיכבוש עוד שני שערים העונה בליגה. האם זה שווה את המשכורת ואת משבצת הזר? שחקנים הועזבו מהפועל עם ממוצעים טובים בהרבה.

9. פרנקו בארזי Member

א. הוא ניצח שני דרבים, לא אחד!
    חוץ מפאביו, רק משה סיני הגיע להישג הגדול ביותר ששחקן בהפועל תל אביב יכול להגיע
    ב. אני אמרתי שאם ימצאו חלוץ זר, לא משנה מיהו, צריך לשחרר את פאביו, עם כל האהבה אליו.
    ג. הוא כן יודע לשחק כדורגל, אבל לא הפונקציית גיל גורמת לכבדות שלו - פשוט ככה הוא.
    מה לעשות שיש שחקנים שהם לא מהירים וכבדים? אני משער שגם בגיל 24 הוא היה ככה.
    ד. אם סלים ברדה וורמוט היו נשארים פאביו היה הרבה יותר טוב. הקישור שבנה לוזון היה מאוד מאוד חלש, ולא היה מי שימסור לו כדורים טובים. פאביו, כאמור, הוא לא שחקן שעושה דריבל ויוצר מצב. הוא מקבל כדור ליד השער ובועט (ראה - בני יהודה גם בגביע וגם בליגה, שלושת הגולים בשני הדרבים, נגד הקבוצה ההיא שבאה לישראל במסגרת גביע אופ"א וניצחה שלוש אחת ששכחתי את שמה)

10. Emil Member

אין ספק שאם הם היו נשארים הייתה קבוצה הרבה יותר טובה בסה"כ.
    ולפונקציית הגיל התייחסתי כיוון שפלה אמר "בישראל הגיל עשה את שלו. הוא כבד, הוא עייף, אין לו כח לספרינטים וכד'.. ". אני לא חושב שזה טיעון נכון...ואני דווקא מסכים איתך, הוא בטח היה ככה כל הקריירה, וכנראה בגלל זה לא הצליח יותר מדי אחרי גיל 21.
    ואת ג'וניור לדעתי אתם צריכים לשחרר עם או בלי קשר למציאת חלוץ זר אחר. גם כל שחקן ישראלי אחר לדעתי יעשה עבודה טובה לפחות באותה מידה.

11. Pele Member

הקטע של הדרבים הוא כמובן בצחוק. זה נחמד לראות עונה כזאת שיש בה שחקן עם מחזל שמנצח את הדרבים.. אתה יודע, כל האהבה היא בגבול הצחוק והפאן.

בקשר לשחקן עצמו. הגיל הוא דבר יחסי בין שחקנים. הרבה שחקנים מחזיקים מעמד גם בגיל 37, והרבה אחרים בגיל 30 כבר בקושי סוחבים.. ופאביו הוא כזה, רואים עליו שהוא כבר כבד ובעל תנועה מוגבלת.

אבל יכולת סיומת מול השער יש לו ואת זה רואים. אם היה קליל יותר כנראה שהיינו רואים ממנו הרבה.

בגלל זה אני לא אומר שהוא נכנס להיכל התהילה שלנו, אבל אני גם לא ממהר להגיד שהוא כישלון ושחקן אבוד.. כי כפי שאמרו מעליי, לא היה יותר מדי שחקנים שיעזרו לו וישימו לו את הכדורברגל בשביל שיסיים בגול.

12. שער 7 Member

עכשיו, אחרי שהגביע הלך (ברגע שבית"ר מגיעה לרמת גן העסק נגמר), כל מה שנשאר הוא לשכנע את ההנהלה למלא את בלומפילד באוהדים שלנו (ולא רק המנויים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/mad.Xxx ), ולא לפחד מהמשטרה ומהבית"ריסטים.
    ואני לא מאמין שיהיו רק 1,500 בית"ריסטים. זה נראה כמו האבא של הספינים.
    אז אולי יהיו 1,500 בית"ריסטים ביציעים, אבל לא אתפלא אם בסמטאות בלומפילד נמצא עוד 7,000 שמחכים שקהל אוהדי הפועל יצאו בסוף המשחק.

נ.ב. : פאביו ג'וניור מדבר על רמה גבוהה? בישראל? שיחדש לי קצת, אשמח לשמוע עוד הגיגים.

13. Pele Member

בלומפילד יהיה מלא. אל תדאג
    הפועל תמלא את החלק העיקרי שלה, וגם בית"ר תמלא את שלה כרגיל..

וגם אני אהיה שם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

לעשות הכל.. רק שלא יחגגו לנו בבלומפילד

14. Don Joan Roman Member

נחגוג בלי שום קשר לאם נבטיח את האליפות באופן סופי כבר במשחק הזה או לא, מבחינתנו הבית"רים כל המשחקים מאחריי המשחק מול כפ"ס בחוץ שבו הגדלנו את הפער ל-16 זה עוד משחק של הנאה וכיף מהבחורים שלנו וצחקוק על הקבוצות שדרכנו עליהן בדרכנו למקום שאליו שאפנו, לא אכחיש שאנחנו מאוד רוצים לנצח אתכם פעם שלישית העונה ולחגוג שם אליפות באופן רשמי, אבל גם אם לא את החגיגות זה לא ימנע.

15. Proud Cockerel Member

אף אחד פה (וגם אף אחד ביציעי הפועל) לא מהלל את פאביו ג'וניור. בסה"כ דיברתי על אהבתו לקהל האוהדים (ואני באמת מאמין שזה לא רק לצרכי מקח וממכר לחוזה נוסף - רואים את זה גם על המגרש). אין הרבה שחקנים בהפועל העונה שחיברו עבורם שירי אהדה - פאביו ג'וניור הוא אחד הבודדים שבהם (עוד אחד הוא עמרי קנדה - אבל קנדה הוא כבר נושא בפני עצמו לדיון חדש).

שירי האהדה לפאביו-ג'וניור-פרייריה רק מראה שוב את יחודו וגדולתו של קהל האוהדים האדום. אני רוצה לראות שחקן שיאכיל את בית"ר, או את מכבי, בכל כך הרבה ח*א, ועדיין ישירו לו באהבה גדולה כשהוא יורד מכר הדשא (איזה ישירו לו, ישרפו את מכוניתו...).

ובעניין הח*א - עיקר האשמה היא כמובן על מי שבנה את הסגל הנוכחי של השנה (גיא לוזון כבר אמרנו...? כי חייבים להוריד את לוזון ליגה..). אשמתו היא לא רק שהביא חלוץ רק על סמך שיחת טלפון גוביינא, אשמתו העיקרית שהוא שיבץ חלוץ מטרה קלאסי (ולא כל כך רע כמו שאתם עושים ממנו) בהרכב שלא משחק עבור חלוץ מטרה קלאסי.

לא צריך לצפות מחלוץ כמו פאביו ג'וניור ליותר מדי. הוא חלוץ מטרה קלאסי. תפקידו לעמוד ברחבה, להזהר מלהתפס בנבדל, לקבל כדורים, ולהכניס אותם לשער. לשם כך הוא לא צריך מהירות, לא יכולת דריבל מי יודע מה - רק לדעת להמצא במקום הנכון ובזמן הנכון, ויכולת סיומת טובה. את שני אלה יש לפאביו ג'וניור ללא ספק.

הבעיה היא בשאר השחקנים, ובעיקר בקישור או בחלוץ השני (שלא קיים), ובעיקר בשיטת המשחק שלנו שמותאמת להרכב המוגבל מאוד שלנו. אין לנו קשרים עושי משחק שיתנו לחלוץ המטרה כדורים. אין לנו שחקני אגף (מלבד קנדה אולי) שיכניסו לו כדורים. הקישור שלנו חלש, ובנוסף אנחנו משחקים תמיד עם חלוץ אחד בלבד (חלוץ שני, לצד ומאחורי חלוץ המטרה, היה יכול להפעיל את פאביו ג'וניור).

לאור כל זה (וגם בגלל שהוא "ברזילאי"), מצפים ממנו לעשות את מה שהוא לא יכול לעשות, וגם לא אמור לעשות - הווה אומר, לעשות משחק, להתפרץ, לעשות דריבל. אין מי שיעשה את זה בהפועל, ומצפים משום מה שה"ברזילאי" יעשה את זה.

פאביו ג'וניור לא מתאים לשיטת המשחק הישראלית, ובטח לא לזו של הפועל. הוא אולי מתאים לשיטת המשחק הדרום אמריקאית, זו שמספקת כדורים לחלוץ המטרה - שמבקיע אותם פנימה.

שימו מאחוריו קשר התקפי טוב, או אפילו חלוץ שני טוב, ותראו איך הוא מתחיל לייצר שערים.