אליפות? תשכח מזה, לא בליגה של שניידר וגאידמק. חוץ מזה, בהפועל אף פעם לא מדברים על אליפות לפני תחילת העונה. אנחנו לא מתנשאים ובחיים לא נהיה כאלה.
המועדון האדום מהמרכז תמיד היה מועדון שמסתפק ב-1:0, הגנתי, אפור, יעיל, ממש כמו צ'לסי של מוריניו. אלי גוטמן עושה את העבודה שמצפים ממנו, הוא משחק את הבונקר שלו, סוחט את הניצחון הדחוק שלו וממשיך, כמו שנאמר, מין מצא את מינו.
סטיגמה ישנה ופאטית. בתחילת העונה שעברה, לאחר התיקו מול בני יהודה, רצו לפטר את שום מהפועל. האוהדים (ביניהם אני), ששמעו ששומי מעדיף 4:3 על 1:0, החליטו לפרוץ לאימון, לעודד את המאמן ההתקפי ולצעוק "שומי לא יזוז מהפועל". מה שכן, אנחנו לא נתבכיין מ1:0 קטן. אבל להגיד שאנחנו מעדיפים גול אחד זה פאטתי. שניים בחמש שניים בחמש, שניים בחמש דקות!! איך זה לקבל, איך זה לקבל, איך זה לקבל שלושש!! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx
הפועל מאז שגוטמן הגיע הבקיעה 13 שערים ככה שהוא לא כזה מאמן הגנתי כמו שמנסים לצייר אותו. למרות שאני קצת מתגעגע לימים שהיינו מנצחים 1-0 קטן ("נפרק אותם 1-0". עלי מוהר ז"ל).
אפשר לחשוב מה רע בלהסתפק ב1-0 קטן. בפעם האחרונה שבדקתי, 1-0 שווה בדיוק כמו 5-0. אני מעדיף קהל שמסתפק ב1-0 מאשר קהל כמו בית"ר, שמפטר מאמן שהביא אליפות (מזרחי) ומאמן שמוליך את הטבלה (גוטמן) כי הכדורגל לא לטעמם.
מי שזוכה ליחס חם מהתקשורת בימים האחרונים הוא עמרי קנדה. במגזין 'ידיעות תל-אביב' שמתפרסם בימי שישי ובפינת הספורט מדברים על מצבן של התל-אביביות, נעשתה כתבה עליו, על ידי שלמה חסיד. קנדה הצטיין מאז שהגיע להפועל ואפילו היה רשום בעיתון ביום ראשון שקנדה אולי יוזמן למשחק הידידות של הנבחרת נגד צ'ילה. אני חושב שעמרי מגן מצויין, הוא שיפר את אגף ימין שלנו בצורה ניכרת. סוף סוף יש מגן שלא פוחד לצאת קדימה. הוא בישל שער בדרבי, הוא יודע לעבור שחקנים ולהרים, היה לו איום מעניין על השער במשחק נגד חיפה והוא פשוט משפר את הקשר שמשחק איתו באגף. על היכולת ההגנתית שלו אפשר להתווכח, היא לא מדהימה, אבל הוא נלחם מאוד ואני מאמין שהוא יישתפר, בכל זאת הוא מגן צעיר מאוד(21) ועדיין לא מנוסה. בכל מקרה, אני מקווה שהוא 'ישמור על עצמו'. התקשורת אוהבת להלל שחקנים ובאותה מידה להרוס שחקנים. אני מקווה שהוא לא יוזמן לנבחרת, זה בסה"כ חודש טוב שלו, הוא לא הצטיין לתקופה ארוכה עדיין. אני מצפה להמשכיות.
מאמני הכדורגל בארץ צריכים ללמוד מאייל לחמן, הביטחון האדיר שהוא נתן לו, עונה שלמה בהרכב לשחקן נוער ותיראו איזה כשרון מתגלה(אפילו שזה יכול לבוא על חשבון תוצאות).
אייל לחמן, היתרון שלו ואפילו היתרון היחיד , ואני לא מגזים , זה שיתוף צעירים במשחקים ... הוא מרבה לשתף צעירים ולקדם אותם אך עם זאת יש לו את החיסרון שנמשך מספר שנים ובעיניי הוא זכה לתואר - מאמן שמומחה בהורדת קבוצות ליגה. עכשיו נחזור לעניין ... עומרי קנדה זכה ליחס חם בתקשורת ובצדק, זה שחקן שנלחם על הכדורים ושנמצא בכל מקום על המגרש, מגיע לו שאפו גדול אבל לדעתי עם כל המחמאות, לא צריך להיסחף, הוא עדיין צעיר ויש לו הרבה מה להוכיח בכדורגל הישראלי ואני לא שולל שום מצב שהוא יצא לאירופה, לא צריך לנפח לו את הראש עכשיו בראיונות בתקשורת ושבחים פה ושם, עשה את העבודה שלו בצורה טובה ... אבל הדרך שלו עוד ארוכה, כן יירבו שחקנים כמוהו.
מבזק חדשות הפועל ת"א שמובילה בפער של 4 נקודות על מועדון ספורט אשדוד ותמשיך במאבקים להישארות בליגה, קיבלה שיבוץ לא רע של משחקי הסיבוב השלישי. בשני המחזורים הראשונים יתקיימו שני דרבים, נגד מכבי כבר בשבוע הבא ונגד בני-יהודה שבוע לאחר מכן. בתוספת לחמשת משחקי הבית של הקבוצה(שניים נגד קבוצות מושכות קהל כמו בית"ר ירושלים[מחזור 27 - 5.4.08] ומכבי חיפה[מחזור 31, 10.5.08]), אנו מקבלים שבעה משחקים בבלומפילד. כבר בארבעת המחזורים הקרובים הפועל פוגשת את כל קבוצות התחתית, כאשר רק את הרצליה הפועל מארחת. במחזור ה-23 מכבי מארחת את הפועל, במחזור ה-24 בני-יהודה מארחת את הפועל, במחזור ה-25 הפועל מארחת את הרצליה ובמחזור ה-26 אשדוד מארחת את הפועל. "יופי של הגרלה", אמר שחקן בהפועל. "שבעה משחקי בבית מתוך סיבוב של 11 משחקים זה יותר ממה שיש לכל קבוצה אחרת בליגה, וזה בהחלט דבר משמח", המשיך. בהפועל ת"א הבהירו הבוקר כי פציעתו של קנדה לא חמורה כמו שנראתה בהתחלה, השחקן לא פרק את הכתף. בימים הקרובים ייבדק השחקן ואז תתברר חומרת הפציעה. נראה שסיכוייו לשחק בדרבי לא גבוהים במיוחד. אם קנדה יצליח להשלים אפילו אימון אחד מלא השבוע, הוא ייפתח בדרבי. במידה ולא, תקופת ההחלמה המשוערת היא עד שלוש שבועות לכל היותר. "אני חייב להיות כשיר לדרבי", אמר השחקן וציין שיעלה לשחק בכל מחיר. http://www.hapoelta-fc.co.il/Pics/articles/kiryatcanadain.Xxx "אם אנחנו סופגים שני שערים תוך שלוש דקות, אחרי שעלינו להיתרון אז בוודאי שיש בעייה", אמר שחקן במועדון. המאמן אלי גוטמן היה מאוד מאוכזב מספיגת השערים ואמר:"ספגנו שערים שהם בושה וחרפה ואני מאוד לא מרוצה". "חבל לי על הקהל", אמר ברוך דגו בתום ההפסד. "אני לא מבין איך זה קרה לנו", הוסיף דגו. השחקנים שאיכזבו את האוהדים שעשו את הדרך הארוכה לק"ש, אמרו:"הם באו מרחוק לעודד אותנו ואנחנו איכזבנו אותם. הלוואי ונפצה אותם בדרבי". לקבוצה היו טענות קשות לשופט משה בוחבוט על פסילת השער החוקי של דגו ואי הרחקתו של עבאס סואן. את הסיבוב הקודם סיימה הקבוצה עם 16 נקודות. מאזנה: חמישה נצחונות(בני-יהודה, הרצליה, מכבי פ"ת, מכבי ת"א ומכבי חיפה), תיקו בודד(אשדוד) וחמישה הפסדים(נתניה, בית"ר, כפר-סבא, סכנין וק"ש). בעיתון ידיעות אחרונות רשום כי רק 9 מתוך 30 קבוצות שהיו מתחת לקו האדום לאחר שני סיבובים, הצליחו להינצל מירידה. ------------------------------------ אני חושב שלוח המשחקים שלנו לא כזה מדהים. רק קבוצת תחתית אחת אנחנו מארחים בבית, לדוגמא. אנחנו פוגשים ברצף את כל קבוצות התחתית וחייבים להראות את העליונות שלנו, החודש הקרוב הוא חודש קריטי. חבל לי על הפציעה של קנדה שהגיעה דווקא שהוא בכושר מצויין וסוף סוף היה לנו מגן ימני. מקווה שיישחק בדרבי. הקבוצה השתפרה בעידן גוטמן אבל זה עדיין לא מספיק.
טוב אז ככה, גוטמן הוא בהחלט אופציה טובה ואני מעריך אותו מאוד (בייחוד אחרי הנבלה ממשפחת לוזון).. אבל אתמול לדעתי הוא קצת שגה. בלי קשר לשער של דגו, הוא היה צריך להתחיל לשנות קצת את מה שהולך על הדשא. ארבייטמן היה חושך אתמול, וגם טלקיסיקי ואנסומבו שאיבד אתמול כל כך הרבה כדורים שהפסקתי לספור. היה צריך להיעשות שינוי, להכניס שחקנים חדשים וטריים - בייחוד אחרי הגול. שבוע הבא דרבי.. אני לא בטוח שהעולם מוכן לעוד דרבי בזמן כל כך קצר יאללה הפועל מלחמה
ד"ר לוינקופף לקנדה: אכשיר אותך לדרבי מאמצים גדולים בהפועל ת"א להכשיר את עמרי קנדה לקראת הדרבי בעוד כחמישה ימים. אמש התברר שהמגן עמרי קנדה סובל מתת-נקיעה של עצם הבריח. מנגד, רופא הקבוצה, ד"ר לוינקופף, אמר לשחקן כי הוא בטוח שיצליח להכשיר אותו למשחק, ובהפועל שאבו אופטימיות רבה. המגן הצעין לא ייתאמן היום עם הקבוצה ויערוך אימון בחדר הכושר. טופוזאקוב ואנטבי שנפצעו קלות נגד ק"ש, ייבדקו היום, אבל בלי קשר את הדרבי הם לא יחמיצו. מי שייעדר מהדרבי הוא שי אבוטבול שספג את הצהוב החמישי שלו העונה במשחק נגד מכבי חיפה. היו"ר מוני הראל מעוניין לרכוש את הקבוצה בייחד עם קבוצת משקיעים תמורת חמישה מליון דולר. הראל יתחיל בהכנות לרכישה רק לאחר שהקבוצה תבטיח את הישארותה בליגה. המטרה של היו"ר היא להעמיד בעונה הבאה תקציב גבוה מאוד - 50 מליון שקלים.