לא מתאים לכם? שחררו אותו להפועל, תיפגשו במחזור ה- 21 ותעשו אצלי סוג של היסטוריה ותגרמו לי פעם ראשונה לרצות ניצחון של הדבר הזה.
שחר בן-עמי מפציץ חבר הנהלת הפועל ת"א, שחר בן-עמי, התראיין היום לספורט 99 בשיתוף עם אתר ONE ואמר את דעתו בקשר לנושאים מסויימים בקבוצה. http://images.one.co.il/images/d/dmain/361_185/gg790223.Xxx על הביקורת שסופגת הקבוצה: "אם כבר מבקרים, רצוי שזה יהיה בצורה עניינית. לא כל אחד שיש לו עט יכול לבוא ולבקר את הקבוצה". על גיא לוזון:" לא פיטרנו אותו, לאחר ההפסד למכבי חיפה החלטנו בייחד על פרידה. הוא הגיע להפועל בגלל רקע מקצועי נטו. ראינו שהקבוצה לא מתחברת וזה לא הולך כמו שצריך". על יצחק שום:" הוא יורק מן הבאר שממנה הוא שתה. לא ציפיתי שלאחר שנפרדנו ממנו בעין יפה לפני חצי שנה, שהוא ייבקר אותנו. לזרוק את יבוריאן ולהביא חלוץ כמו יוליץ זו נפילה גדולה מאוד. הפועל שיחקה רע מאוד בתקופה ששום אימן ולא היינו מרוצים ממנו". על יוסי אבוקסיס:"אין לי בעייה שיחזור לשחק ואין לי בעייה שיישאר בצוות המקצועי, ההחלטה היא שלו ושל גוטמן והם יחליטו בייחד" על הזרים: "אנסומבו בחירה טובה. אניימה מצויין. דוס-סאנטוס מספיק טוב. אבדי לא הצליח אצלינו, אך שטסנו לראות אותו בברזיל הוא היה הכוכב של ואסקו דה גמא. החלטנו לא לזמן שחקנים למבחנים והצוות המקצועי טס וראה את אבדי במשך כמה משחקים והתרשם" על ליאור אסולין:" קשה להסביר את מה שקורה לו, לא האמנתי שהוא יגיע למצב כזה. נתנו לאסולין חוזה ארוך, עשינו הכל שייתעסק בכדורגל ויהיה טוב וזו התוצאה. לא בוער לי להיפטר ממנו". בקשר להמשך מוערבותו בקבוצה:"הקבוצה היא לא שלנו. החוזה נגמר בסוף העונה וכרגע אנו מנהלים אותה, יש זמן לחשוב". על השאלה האם הפועל תרד ליגה חלילה:"אנחנו נעשה את כל מה שאנחנו יכולים, כדי שהשאלה באיזו ליגה תיהיה הפועל ת"א, לא תיהיה רלוונטית". הראיון המלא מאת אתר ONE אכן ראיון מאוד מעניין, הוא איש שמבין בכדורגל. שום עשה טעות אדירה שזרק את יבואה. הוא הביא לנו חלוץ עלוב. אגואיסט, מחטיאן, שחקן שבקושי פס יודע לתת, הוא קיבל משכורת אדירה ונתן בסה"כ שני גולים וקיבל המון צ'אנסים. הקבוצה בעידן שום שיחקה כדורגל סביר מאוד. הוא לא מספיק מעורב בתור מאמן, הוא לא נותן צ'אנסים לצעירים, הוא אדיש מידיי. השחקנים האיכותיים שהיו לו בסגל ניצחו עבורינו את המשחקים. כל פעם שיכלנו באמת להתקדם לעבר בית"ר, הקבוצה עשתה במכנסיים. אף-אחד לא צפה את העונה החלשה הזו של ליאור אסולין(מעניין מה ייקרה איתו, לא ישחררו אותו בחינם...)וגם המינוי של לוזון כמאמן היה נכון לדעתי. אף-אחד לא ציפה שהוא ייכשל. זה לא שהוא השאיר קבוצה בליגה וזהו. הוא עשה היסטוריה עם מכבי פ"ת והגיע לגביע אופ"א, הוא היה בכל הקבוצות הבינוניות ששואפות לצמרת והגיע הזמן לקפיצת מדרגה.
פחחחחח....מה זה מבין, זה לא מילה: מי החתים את לוזון? בית"רי מלידה? מי השאיר את לוזון חודשיים מיותרים? בית"רי מלידה? ממש מבין גדול בכדורגל האדון עו"ד שחר בן עמי.מה גדול? ענק! אבל בוא קח משהו טוב: בשבת אתם מנצחים את כפר סבא, ועולים מעל הקו האדום.לצערי.
סדריק בורדון להפועל? אני זוכר את השחקן הזה מימיו בראן(לפני 4 שנים). היה גם בליון. לא יודע מה מצבו כרגע בלבסקי אבל מה שכן כישרון יש. זה בדיוק מה שהפועל צריכה, שחקן חרוץ שמשקיע את כל כולו בכדורגל ובמועדון בו הוא משחק. הבעיה בשחקן הזה שלפעמים הוא עושה עבירות גם שהם לא נחוצות, סתם מעצבים על שחקן וזה בהחלט יכול להיות מטרד בקשר לכרטיסים אדומים.
בדיוק ,שחר הכניס את הפועל לבוץ הזה, הוא ושאר חברי ההנהלה , לא סתם האוהדים של הפועל עד לא מזמן קיללו את ההנהלה. ועכשיו אני עורך את ההודעה כדי להגיב לכתבה שהביא Shacham2, תיראה גבר, כישרון אולי יש או לפחות היה לבחור , אך אין לדעת באיזה כושר השחקן נמצא, כפי שראית גם ג'וניור הגיע ככישרון ענק לאחר שיש לו רזומה אפילו יותר מרשים מבורדון, אך ראית איך הבלון שניפחו הפועל לגבי ג'וניור , התפוצץ להם בפנים.
בן 31, יותר קשר מחלוץ, תופס כמובן מקום של זר, הבקיע 18 שערים בשלוש עונות, ועל אף שאני לא יודע כמה משחקים הוא שיחק זה לא רזומה מרשים. עדיף כבר את ג'וניור. היתרון היחידי שאני רואה בו זה שהוא מלבסקי ככה שהוא יקל את ההתאקלמות של הבלם והקשר שהגיעו אלינו משם, וככה אפשר להביא את אנגלוב..
חיים, אל תיהיה לי חכם בדיעבד. אף-אחד לא חשב שלוזון ייכשל בהפועל עד-כדי כך. הסיכויים לאליפות מתחילת העונה היו נמוכים, אפסיים. גיא לוזון עבד כבר בקבוצה כמו מכבי פ"ת - קבוצה של צמרת. הפועל היא קבוצה של צמרת גבוהה. לא לקחו אותו מהר מידי ולא בטיח. לנוכח ההצלחות בפ"ת החליטו לבנות עליו. טוב שלא הגזמת. לא היה מקום לפטר אותו אחרי 4-5 מחזורים, זו תקופה קצרה מידיי. גם הפועל של שום לא התחברה כל-כך מהר, יותר נכון לא הייתה עקבית. אמנם בעידן שום היו תוצאות הרבה יותר טובות משל לוזון וזו לא חוכמה, אך לשום היה את השחקנים שהביאו את הנקודות בהברקות אישיות(נגד בני-יהודה והכח בפתיחת העונה נראינו קטסטרופה). בן-עמי רצה להעיף את לוזון מוקדם יותר ממה שקרה, אגב. ראשית, הוא לא הבן-אדם היחיד בהנהלה, מי שהיה הכי חזק בפיטורי שום לפי מה שזכור לי זה מוני הראל. הוא גם זה שהעדיף לתת ללוזון גיבוי ארוך מאוד, ארוך מידיי. בנוסף, אי-אפשר שלא לומר שלהפועל בהחלט העונה אין מזל. הגיע לה יותר מ-9 נקודות. אבל, לא בוכים על חלב שנשפך והלוואי ונצא לדרך-חדשה. קראתי שהבלם דווקא הרשים באימון וכבש מספר שערים. ההגנה שלנו צריכה חיזוק, אני לא התלהבתי מבאדיר בעמדת הבלם בניגוד לכל העיתונים ששיבחו אותו. אני מקווה שהקשר גם שווה משהו. האמת, לא חוכמה לבחון אותם על פי אימונים, המשחקים זו ליגת אחרת, גם יוליץ כבש חמישיות באימונים. במשחקים השחקנים הללו ישחקו נגד יריבים רציניים יותר ולא נגד העגלות שיש בהפועל כיום. אני מאוד מקווה שזה לא סוף הרכש שלנו. לטעמי מיותר להביא עוד זר עכשיו, עד שג'וניור כבר 'השתלב' זה יהיה מטופש להעיף אותו. חבל שעם אסולין אין פשרה. רק אני מרגיש שאם הוא חוזר לשכונה או עובר לכל מקום אחר, הוא מפציץ בצרורות? אסור להעביר אותו לאף קבוצה תחתית, זו תיהיה טעות.
דני בונדר גמר את העונה http://www.nrg.co.il/images/archive/408x153/829/485.Xxx פעמיים נגד כפר-סבא נפצע בונדר ונגרם לו נזק רב. העונה הזו מאוד מבוזבזת עבורו. שיהיה בריא, חבל לי עליו. בימים האחרונים עלו הרבה שמות לעמדת המגן הימני. אופצייה אחת זו עמאר מנצור ששוחרר מהקבוצה, אך בעקבות הפציעה של הצעיר ליאור בקשי והעובדה שאין לנו מגן ימני טבעי, הוא יחזור לסגל כנראה. אופצייה שנייה היא רכישת עמרי קאנדה מהפועל פ"ת. אופצייה נוספת מדברת על עסקת העברה. משה ביטון ואיציק עזוז שהוא מגן ימני טבעי שבדר"כ מסופסל בבני-יהודה, יעברו להפועל, כאשר אסולין יעשה את הדרך ההופעה. אופצייה אחרונה קובעת שהבולגרי שהגיע לשחק כבלם, יתופקד כמגן ימני כמו בהפסד לכפר-סבא. אני אישית לא רוצה לראות את עמרי קאנדה בקבוצה, הוא מגן רע מאוד לפי התרשמות שלי משנה שעברה. מנצור אפס מאופס לא פחות. לא יודע איך לסגור בהגנה ובהתקפה לא יודע להרים. העסקה עם אסולין זו אופצייה שיכלה להיות לא רעה, אך יש לי תחושה שאם הוא יעזוב לשם הוא דווקא יצליח. בני-יהודה יריבה שלנו לתחתית ומשה-ביטון הוא לא החלוץ המדהים שיציל אותנו ועזוז עדיין צעיר מידיי. מצד שני, כרגע אסולין לא משחק ואנחנו נתקעים עם חלוצים גרועים מאוד. אני חושב שהבולגרי יישחק מגן בסופו של דבר, אם כי אז במרכז ההגנה יהיו לנו בעיות וחבל. הפועל תופיע למשחק התחתית החשוב נגד הרצליה בשבוע הבא, בסגל חסר. דני בונדר גמר את העונה , מזואה אנסומבו מורחק עקב כרטיסים צהובים וטל-חן ספג אדום ישיר במשחק נגד הפועל כפר-סבא. אני בעד לנסות הרכב שונה במשחק הבא. ראובן עובד שלא עושה כלום יסופסל וכך גם דגו, שאולי נלחם, אבל נמאס מהאיטיות ומהמגושמות שלו. הוא לא מספיק תורם. עידן סרור הנמרץ יישחק באגף אחד, הבולגרי שהותיר רושם טוב בצד השני. לצד אבוטבול יישחק בירבראס נאתכו. בהתקפה הייתי מנסה את אומיט גונזאלס וג'וניור, דיין הוא נזק. ואיך אפשר בלי... ליאור אסולין בראיון לאתר ONE - "הפועל נכשלה והכל נפל עליי" http://images.one.co.il/images/d/dmain/nz/gg790631.Xxx החלוץ מדבר על הכל ואומר:"אני לא נכשלתי, פשוט לא הצלחתי". "הפועל לא הרסו לי את הקריירה ואני לא מתחרט שבאתי לשם". "קשה לי להאמין שאחזור". "להפועל וללוזון היו כוונות טובות בהתחלה וזה לא יצא". "אני מתעסק רק בכדורגל". "אני חלוץ טוב, בטח שאני שחקן טוב, אני חושב שאני החלוץ הכי טוב ולא מתבייש להגיד". "הפועל תצא מהמצב הזה, כנראה בלעדיי, אני בטוח".
דור תסלח לי על הקטנוניות אבל זה ביבראס נאתכו ולא בירבראס נאתכו. השאלה הגדולה היא איך נעלה בהגנה, בצד שמאל אנטבי (כי אין ברירה), באמצע דואני והשאלה הגדולה היא מי יהיה לידו, באדיר ואז טופוזאקוב יהיה בימין או שטופוזאקוב יפתח ליד דואני ומנצור יפתח בימין. התלבטות קשה מאוד.
גם אני חושב שבאדיר כבלם זה גרוע לא קשור למי שנמצא לידו אבל הבעיה תהיה באגף ימין כי מנצור הוא לא משהו. אבל כשחושבים על זה אז אתה צודק, עדיף את מנצור כמגן ימני מאשר את באדיר כבלם.
את האמת? אני לא יכול שלא לשמוח על הידיעה לפיה דני בונדר גמר את העונה. עד כה, מהמשחקים של הפועל תל אביב נגד מכבי נתניה, הוא נתפס בעיניי כמלוכלך וחוצפן. אני מקווה מאוד בשבילו שהוא יחזור מאופס יותר לאחר הפציעה. אם הייתי אוהד הפועל תל אביב, הייתי מייחל לאפשרות שעומרי קנדה יגיע לקבוצה. בתחילת העונה רציתי מאוד שהוא יגיע למכבי נתניה, אבל בסוף קלימי סבן חזר. כדאי מאוד לאדומים ללכת עליו.