הפועל ת"א 08/09: סגנית האלופה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Raulito, ‏8/7/08.

1. Fabio Junior Member

בצער אני מצטרף לפסימיות של המשתמש 'קרקווין'.
    בכלי התקשורת השונים מפרסמים שהסיכוי שטועמה יוחתם קלוש, ככה שכרגע האופצייה שלנו לאייש את העמדה הזו היא ברוך דגו.
    עוד פורסם היום שחיפה דחתה את ההצעה של הפועל על עדן בן בסט (פער של 200 אלף דולר!) ולפי 'הארץ' שירן ייני מועמד לקבוצה. שי הוא אכן קשר אחורי ברמה, ואחד השחקנים שאני יותר מרגיש מזוהה איתם במועדון, אבל הוא צריך לידו עוד קשר, לא?

נערך לאחרונה ב: ‏10/7/08
  2. Raulito Madridista

חבל שרק עכשיו נפל לך האסימון שטועמה מאוד רחוק מהקבוצה. מה שהכי מצחיק אותי זו העובדה שגם כאשר היה נראה שהקבוצה תיהיה עם תקציב נמוך מאוד, בסביבות ה-15 מליון שקל, בקבוצה היו מאוד אופטימים לגבי צירופו. מה חשבו, שהוא ירוויח את אותו שכר כמו באותן שנים בהן נחשב לאחד מ'התינוקות של קשטן'?;
    אני לא קראתי שום מילה על עדן בן בסט, אבל אם הקבוצה כבר עברה לשלב שבו אנחנו מציעים עליו סכום מסויים זו כבר התחלה מעניינת. דווקא בקשר אליו אני דיי אופטימי, אם הפועל תמשיך להציק לחיפה בנושא הזה אז רוב הסיכויים שהוא יגיע אליינו. חיפה תתגמש היא לא תילחם איתנו על חודו של שקל. רק שההצעה הנוכחית לא מספיק טובה, בן-בסט שווה יותר כסף וגם המחירים היום קפצו לשמיים.
    אני אחד מאותם אנשים שלא ייתנגדו לראות את ללה וזהבי חלק מהקבוצה הבוגרת וסותמי חורים, אבל רק במידה ויש בהם משהו, לי עדיין לא יצא להתרשם. מקווה שהם לא דומים לסבג, סוויסה או רועי דיין. על זהבי שמעתי וקראתי רק דברים טובים, ולפני מה שהבנתי הוא הצליח מאוד בשנה שעברה.
    שי אבוטבול ממש לא קשר אחורי, הוא קשר 50\50. החלק ההגנתי שלו טעון שיפור(ושיפור לא קטן). זו הסיבה שכאשר אנסומבו היה לא טוב אז הקבוצה כמעט ולא נגעה בכדור. כאשר נאתכו שיחק אז היה עוד שחקן שהפעיל לחץ. אם שי לא יעשה את השדרוג בתחילת העונה הנוכחית, כאשר אפילו דגו שתמיד היה נע לאמצע(שם היה לו יותר קל), כבר לא בשטח, אז לדעתי ביבראס חייב לקבל את הצ'אנס. לדעתי 50\50 תפור עליו ולא פליימקר מתחת לחלוצים כי הוא לא מספיק מוכשר. אבוטבול לא עושה את קפיצת המדרגה, מה לעשות. אם כבר הזכרתי אותו, אז שיהיה במזל טוב לכבוד הולדת הבת הבכורה.
    קשר אחורי שכן הייתי מביא לקבוצה זהו דירסאו, בתקווה שיישחזר לפחות 70% מיכולתו בחיפה.

3. King Kenny Member

אבוטבול לא עשה את קפיצת המדרגה? השנה הוא שיחק בשתי רמות יותר מאשר בכל השנים, סוף סוף הגיעה הפריצה שלה ייחלנו מספר שנים.
    אולי גוטמן בונה השנה על באדיר שישחק כקשר אחורי (אני ממש מקווה שלא).
    לפני קשר אחורי יש לנו עמדות הרבה יותר דחופות (קשר שמאלי וחלוץ), וקשר אחורי היא גם לא בעדיפות ראשונה אחרי העמדות האלו לדעתי, מגן שמאלי יותר דחוף מקשר אחורי מפני שבשתי עונות האחרונות חגגו עלינו שם.

4. Raulito Madridista

זו הפריצה לה חיכית מאבוטבול? פה בישול ושם בישול? מבחינתי זה לא נחשב לפרוץ. עדיין בלא מעט משחקים הוא ברח מהכדור ומי שניסה לקחת יוזמה יותר ממנו היה ביבראס נאתכו. אבוטבול עדיין לא מספיק דומיננטי ולא מסוגל להכריע משחקים. כנראה שלא ראית את אבוטבול בעבר אם אתה חושב שהוא שהשיפור שהוא עשה הוא ברמה כל-כך גבוהה. אבוטבול בעצמו מזכיר בכל ראיון וראיון שהפריצה עדיין לא הגיעה והוא מקווה שזה ייקרה בעונה הבאה. הנה - אבוטבול אמר בפומבי לאתר הרשמי שחובת ההוכחה עליו. גם למוספים המיוחדים שמגיעים בימי שישי הוא התראיין פעמיים וחזר על אותם דברים.
    עדיף שוואליד באדיר יהיה הקשר האחורי שלך מאשר שי אבוטבול או דגלאס דה סילבה שהוא מגן. אני לא יכול לסבול את זה שמאמנים מציבים שחקן לא בתפקיד המקורי שלו. מילא בתור אילוץ, אבל למה לעזאזל גוטמן ממשיך עם זה?; יש הבדל גדול בין לדעת להוציא קדימה התקפה מעמדת הבלם, לבין להיות קשר אחורי, וההבדל הוא דיי גדול. אני מקווה שאני טועה ודה סילבה יסתום פיות במידה ויישחק שם.
    נו חאלאס כבר לדרוש להחליף את אנטבי, לא יכול לקרוא את זה שוב ושוב. אתה לא מבין דבר אחד - המעמד של אנטבי הרבה יותר גבוה כאשר כל השחקנים שהביאו את הקבוצה להישגים כבר לא נמצאים כאן. הוא השריד האחרון מעונת הדאבל ומהמסע הגדול באירופה. הוא אחד מהשחקנים בעלי הניסיון. הוא מוכן לשחק בשכר נמוך, פשוט דיי. אני מבטיח לך שאם טועמה יהיה הקשר השמאלי שלנו, אז אנטבי יהיה הרבה יותר פעיל מבחינה התקפית, מה לעשות שאנטבי לא יכול לעשות את העבודה לבד בצד כאשר דגו בורח לאמצע או פשוט משחק חרא.

5. King Kenny Member

לא אמרתי להעיף את אנטבי, שיושיבו אותו על הספסל כי הוא לא מספיק טוב. הוא עושה מלא חורים, כשהוא עולה להתקפה הוא חוזר בריצה קלה, כל פעם ששחקן מגיע לאגף שלו ומרים ההרמה עוברת את אנטבי ובנוסף לא היו לו משחקים טובים העונה. אגב, אני לא לבד, גם פאביו ג'וניור (המשתמש) אמר שאנחנו צריכםי חיזוק בעמדת המגן השמאלי.
    אתה אומר שאם טועמה יהיה הקשר השמאלי שלנו אז אנטבי יהיה הרבה יותר פעיל מבחינה התקפית, ולי יש שני דברים להגיד על זה. דבר ראשון, גם כשטועמה שיחק בהפועל אנטבי היה גרוע (לפני שתי עונות). דבר שני, למי אכפת מהפעילות ההתקפית שלו, הוא מגן, הוא צריך להגן ואת זה הוא לא עושה. מצדי שלא יעשה התקפה בכלל אבל שיגן, כי הוא מגן ומגן צריך להגן (הסקת מסקנות מרשימה נכון? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx ).

לגבי שי, אני רואה אותו מספיק שנים כדי לדעת שהשנה (יותר נכון בחצי השנה של העונה) הוא שיחק בשתי רמות יותר מאשר בדר"כ. זה לא בישול פה ובישול שם, את זה תמיד קיבלנו ממנו, זה שההתקפות לרוב עוברות דרכו, הוא מעורב במשחק ולא נעלם כמו בעונות קודמות. אולי הוא עוד לא הגיע לשיאו אבל הוא בהחלט עשה התקדמות משמעותית בעונה שעברה.

6. Raulito Madridista

החלק החזק אצל יגאל זו ההצטרפות שלו מאחורה. גם בשנות השיא שלו אף אחד לא ייזכור אותו כמגן בלתי-עביר, להיפך, כל פעם שהוא פגש את רוסו או זנדברג הוא קיבל כאבי-ראש. אבל אנטבי תמיד היה חלק חשוב בהתקפה של הפועל והוא היה מבשל שערים. ההרמות שלו פעם היו כל-כך נקיות ורק היו מזמינות את החלוץ לנגוח את הכדור פנימה. אני בטוח שפעם לא היו לך טענות לחורים של אנטבי. מגן שלא עולה למעלה תוקע את משחק ההתקפה. מגן שלא יודע בכלל לתקוף לא שווה היום יותר מדיי.
    אם אתה אומר שאנטבי היה כה נורא גם בעונת 07\2006 אז הציפיות שלך ממנו גבוהות מידי. הלו, הוא לא שחקן בן 27, הוא הזדקן מן הסתם. החדות והמהירות נעלמו, אבל דווקא בעונה שציינת הוא תיפקד מצויין.
    זה טוב לבוא ולאמר ש'הקבוצה צריכה מגן, קשר, שוער, חלוץ ובלה בלה בלה...', צריך להיות ריאלים. תן לי מגן שמאלי אחד שיכול לבוא ולשדרג אותנו במקום אנטבי. זר אי-אפשר להביא, שיש לא מספיק טוב, בן-דיין או מסיללה לא יגיעו ואני לא רואה מצב שבית"ר תמכור או תשאיל להפועל את דנין.
    בקשר לאבוטבול, קפיצת מדרגה מבחינתי זה אומר להתחיל להזכיר אפילו במקצת את היכולות של יוסי אבוקסיס. שתי רמות מעל זה לא מספיק. כאשר יוסי עזב לאשדוד בעונת 04\2003 דיברו על שי כמחליף שלו. גם עונה לאחר-מכן כאשר אבוקסיס היה מסוכסך עם לנדאו במועדון בנו עליו. תחשוב ששחקן מסומן כבר כמעט חמש שנים כפוטנציאל פנטסטי ועדיין לא ראינו ממנו כלום. בעיטה חופשית מדהימה בדרבי(06\2005), שער נגד נתניה(07\2006), בישול גדול לטלקיסקי נגד מכבי פ"ת בשנה שעברה, בישול גדול לארבייטמן, מסירה טובה לטלקיסקי בדרבי ופרט לזה כמעט לא ראינו דבר.
    אחת הסיבות שהפועל בשנה שעברה הייתה קבוצה 'תקועה' מבחינה התקפית, הייתה גם קשורה לשי. אבוטבול היה אמור להיות המנוע והוא פשוט חרק.

7. King Kenny Member

אם אתה מצפה שהוא יהיה כמו אבוקסיס אז הציפיות שלך גבוהות מדי. חמש שנים מחכים לפריצה שלו וסוף סוף הוא מתחיל לשחק טוב. אתה מסתמך יותר מדי על סטט', סטט' לא מספרת את כל מה שקורה במגרש, והיא לא מספרת ששי היה מעורב כמעט בכל התקפה של הפועל בעונה שעברה.

ד"א, פעם לא היו לי טענות ליגאל כי פעם לא הבנתי כדורגל (אתה רוצה להגיד לי שבגיל 8-9 הבנת כדורגל?), אבל מאז שאני מבין כדורגל אז יש לי טענות אליו. ראיתי משחקים שלנו מהעונה באירופה (השנה) וראיתי יגאל אחר לגמרי.

אף ממגן שעושה חורים לא מגן טוב מבחינתי, אם הוא תומך טוב בהתקפה, שילך ויהיה קשר, אם הוא מגן הוא צריך קודם כל להגן.

ד"א, זוכר שהיו לך טענות על בונדר בתחילת העונה (אני חושב שאתה היית זה עם הטענות אליו), זה מפני שאף אחד לא שיחק קשר ימני, אבדג'י כל הזמן ברח לאמצע (ממש כמו דגו, רק שדגו לא עושה את זה כ"כ הרבה כפי שאתה אומר) והוא היה צריך לעשות עבודה של מגן וקשר ביחד, אותו תריוץ יש לך עכשיו לטובת אנטבי, רק שאנטבי עושה את העבודה שלו יותר גרוע מבונדר אבל לא היו לך טענות אל אנטבי כי הוא שריד מהעונה הגדולה באירופה ומעונת הדאבל (למי אכפת? תראה איך הוא משחק עכשיו).

8. Raulito Madridista

אתה אומר שהציפיות שלי מאבוטבול גבוהות מידיי(זה גם לא נכון, אני אמרתי בפירוש: שיתחיל להזכיר משהו מהיכולת של אבקוסיס, הרי יוסי יש רק אחד ואני מודע לעובדה ששי לעולם לא יהיה שחקן ברמתו[גם 70% מאבוקסיס זה מצויין]), אבל מצד שני אתה משווה בין אנטבי של עונת 02\2001 לבין יגאל של השנה הנוכחית. ברור לכולם שאנטבי של אז שחקן הרבה יותר טוב, גם מהבחינה ההגנתית ובעיקר מבחינת החלק הקדמי. אתה לא יכול לצפות משחקן בן 34 לשחק כמו לפני 5-6 שנים. כל הקבוצה אז גם הייתה הרבה יותר טובה.
    לא בטוח שבונדר יילמד מה שאנטבי שכח. להשוות בין היכולת ההתקפית של שניהם זה שמיים וארץ. גם כאשר בונדר שיחק עם ברדה בצד ימין(במקרים שבהם הוא לא שיחק כחלוץ) או עם וורמוט, לא ראיתי ממנו שום דבר בחלק הקדמי פרט לבישול אחד לזיטו במשחק בקופסא(משחק הבכורה של ניר לווין על הקווים).
    אגב, גם עמרי קנדה הגדול עושה חורים רבים מאוד בחלק ההגנתי כתוצאה מהעליות הרבות שלו להתקפה. האם גם עליו יש לך ביקורת כזאת? אני בטוח שלא. קנדה עושה גם שטויות רבות מאחורה, הוא לא מספיק טוב בחלק ההגנתי ועוברים אותו יותר מדיי באחד על אחד וגם לפעמים יש לו טעויות של מיקום שגוי, בנוסף גם משחק הראש שלו טעון שיפור. אני לא מוכן לוותר בשום פנים ואופן על התרומה של קנדה לחלק הקדמי, הדריבל שלו ברמה של קשר. אני בטוח שגם אתה לא. כאשר מגן עולה להתקפה לתמוך בקישור הוא לוקח הימור מסויים, הרי יכול להיות שפתאום היריב ייחלץ כדור ושחקן ייקבל אותו בשטח הריק והקבוצה תספוג. אין מה לעשות, ככה זה בכדורגל.

9. D Raul Member

בעיקרון, לקנדה יש עוד עמדה מאוד שימושית, שזאתי עמדת הקשר הימני, אבל טלקסיקי שמה.. קנדה יורד לעמדת המגן (שלשמה הוא בא לקבוצה) אבל עדיין יש לו את הדריבל של הקשר שציינת.
    אותו דבר אנטבי, אין לו דריבל של של קשר אומנם אבל על היכולות שלא לא צריך לפרט.
    חייבים מגנים שעולים אם לא היו עולים ההתקפה הייתה נתקעת, כך שגם אם בחלק ההגנתי אנטבי פחות טוב זה לא אומר שהעמדה יותר דחופה מהאחרות, לא נראה לי שנוכל להוציא בכסף סביר מגן יותר טוב, עדיף להתמקד בעמדות האחרות (קשר שמאלי וחלוץ) וזה מה שמוני עושה כרגע (מקווה), מגן שמאלי לא אמורה להיות הבעיה כרגע, וגם לא ההצטרפות של אנטבי\קנדה וההפקרות בהגנה שלהם.
    לגבי החלוץ, מאמין שבן בסט יחתום בסוף.
    לגבי הקשר, לא צריך קשר, ראוליטו העלת את האופצייה לקניית דירסאו, הוא זר אבל, אין לנו כרגע זרים לשחרר, כל זר ברמה גבוהה, חוץ מזה שדירסאו בעונה האחרונה היה במכבי פ"ת והייתה לו עונה נוראית, אני לא מאמין שהוא ישתפר פתאום, אם כבר זר (ואם זר חייבים להשיג לדה סילבה\אניימה אזרחות שניהם היו מספיק שנים) אם באמת אחד מהם יקבל אזרחות באמת כדאי לשקול את אופציית הקשר הזר (ואפשר להשיג יותר טוב מדירסאו) אבל העמדה שזקוקה לזר יותר היא הקשר השמאלי, כך שאם באמת אחד מהם מקבל אזרחות אפשר ללכת על קשר שמאלי זר, למה זה יותר דחוף מקשר? פשוט מאוד, אני חושב שנאתכו בדרך לשנת פריצה, הוא ליד שי יכול להיות ניסוי מעניין.
    למרות שעד שהנושא אם טועמה לא סגור עדיף לעקב מו"מים על קשר שמאלי (כן אני אופטימי כל כך, חייבים מישהו אחד אופטימי בפורום לא?).
    קשר שמאלי, התרחיש הפסימי: אף אחד לא מקבל אזרחות טועמה לא בא והולכים לחפש איזה שהוא קשר שמאלי בארץ (עם עדיפות לדגו, כמה עצוב).
    התרחיש האופטימי: טועמה בא\זר מקבל אזרחות, שולחים את גוטמן לבולגריה.
    בכל מקרה, הקבוצה (כמו שמי שהוא אמר) היא לא במצב רע, אתם בעצמכם רואים כמה אופציות יש לנו (ועוד הרבה) קצת אופטימיות (?).

10. King Kenny Member

אני לא מצפה ממנו לשחק כמו ששיחק לפני 5-6 שנים, ובגלל זה הוא כבר שחקן גרוע, הוא כבר לא מספיק טוב. הבאתי את זה כדי להגיד לך שבניגוד למה שאמרת פעם כן היו לו יכולות הגנתיות טובות.
    לגבי בונדר, כשלפניו שיחק קשר טוב אז זה לא פגם בביצועים ההגנתיים שלו שהיו מצויינים, בניגוד לאנטבי שלא משנה מה הביצועים ההגנתיים שלו גרועים.
    לגבי קנדה, נכון שיש לו יכולות התקפיות טובות ודריבל של קשר אבל הוא לא נותן לזה לפגוע ביצועים ההגנתיים שלו שהם לא כאלה גרועים כמו שאתה מתאר אותם. היכולת ההגנתית שלו טובה, אבל לא מצוינת (כמובן שהכל בקנה מידה ארצי).

11. Fabio Junior Member

בוא נעשה סדר בדברים.
    1. אנטבי מבחינתי סמל. שריד מעונת הדאבל, שחקן נשמה. עם זאת, הוא זקן. אסור לזרוק אותו מהקבוצה, אבל מלבד העובדה שהיכולות ההגנתית שלו ירודה כבר מזמן, גם היכולות ההתקפיות שלו בנסיגה וכל קבוצה שתרצה להבקיע נגדנו תלך לצד שמאל. אם טועמה לא יגיע, האגף השמאלי יהיה איום. אנטבי יוכל להיאבק על מקום בהרכב עם שחקן צעיר שיבוא. למה לא להביא את אריאל זלצר לדגומא, מגן יהודי סימפטי מארגנטינה, שכבר היה קרוב לסיכום בבית"ר לק"ש?
    2. אם דה סילבה לדוגמא יקבל אזרחות, אז לא דירסאו יבוא, אלא קשר אחורי זר שגוטמן יביא. גוטמן הביא לארץ את רוסו, חלילוביץ',טופצ'ה, טלקיסקי, מרין ועוד רבים (בלי עין הרע), למה שהוא ילך על זר מבוגר בנסיגה מאשר להביא אחד מחו"ל?

12. D Raul Member

1. הזכרת לי עכשיו את זלצר, לא יודע אם הוא טוב, אבל אם הוא במחיר סביר בהחלט אפשר להחתים אותי (אבל לא לפני שמחתימים קשר שמאלי וחלוץ).
    2.בדיוק מה שאמרתי, אני לא צריך לחזור על זה...

אגב מישהו פירסם את זה כבר בשדים:
    זר יכול לקבל אזרחות אם הוא יודע עברית (דה סילבה יודע) והיה בארץ 3 שנים מתוך ה-5 האחרונות.
    היו עוד כמה סעיפים, אבל לא חשובים, בכל מקרה דה סילבה אניימה ונראה לי גם יבואה עונים על הדרישות.

13. Fabio Junior Member

מממ תן לי לנחש... הנושא הזה; http://www.shedim.com/bb/viewtopic.php?t=203973 ?
    המשתמש הוא arik89?
    חחח זהו, שזה אני http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue3.Xxx
    הבעיה היא שדה סילבה לא ירצה לוותר על האזרחות הברזילאית שלו לטובת הפועל ת"א..

14. D Raul Member

חח.. איזה צירוף מקרים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
    בכל מקרה, למה שדה סילבה לא יוותר? מילא אניימה (שבנבחרת ניגריה) ויבואה (שגם הוא בנחברתו).

15. Fabio Junior Member

כי אם אחרי סיום קריירתו הוא ירצה לחזור למולדתו, הוא יחזור כזר לכל דבר.
    הפועל צריכים לבדוק אם מגיע לו מעמד של תושב ארעי...

נערך לאחרונה ב: ‏11/7/08