הפועל ת"א 08/09: סגנית האלופה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Raulito, ‏8/7/08.

1. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

הוא פשוט יורק לאלי גוטמן בפנים. המאמן שהביא אותו משום מקום והפך אותו לשחקן דומיננטי וחשוב מאוד בקבוצה ... כפי שציין אבירם, לאן כבר יש לו ללכת? במקרה הטוב אולי לקבוצת תחתית בבלגיה, בארץ שלנו? אולי מכבי פ"ת תרצה את שירותיו, חבל מבחינתו ... יש לא מעט שחקנים בליגה הלאומית ומטה שהיו שמחים להחליף איתו קבוצות, לא כל יום זוכים להזדמנות הזו.

2. Raulito Madridista

ציטוטים נוספים בכל הקשור לבעיות עם לאלא

שני הצדדים לא נקיים בסיפור הזה. הפועל הייתה יכולה לתת לשחקן הרגשה יותר טובה, ולו רק לא - יש להנהלה שלנו נטייה לשחק יותר מידי משחקים עם השחקנים. אבל גם לאלא היה יכול להישאר מעט יותר צנוע וגם לחכות עם הביקורות. אסור לשכוח שהוא קיבל דירה ומכונית ממוני הראל, על אף שדברים כאלו לא היו כתובים בחוזה, זה היה מבחינת רצון טוב של הבעלים. אני לא חושב שזה נכון מבחינתו של לאלא להיכנס למאבקים עם ההנהלה שלנו - הוא יפסיד. אם הוא מתכנן להיות ביציע עד דצמבר - שיבושם לו(זה מה שאני הבנתי מבחינת העובדה שהוא כבר מתכנן לנהל משא ומתן בדצמבר הרי הוא יוכל לחפש קבוצה אם החוזה שלו ייגמר חצי שנה אחר-כך. ובמקרה והוא לא יאריך את החוזה - לדעתי זה מה שיקרה לו). הביקוש שלו יירד מן הסתם. ולמרות מוסר העבודה המדהים והמהירות המסחררת - לשחקן יש עוד הרבה אלמנטים לשפר ואני בכלל לא בטוח שהוא יצליח באירופה.

נערך לאחרונה ב: ‏21/6/09
  3. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

יבואה בתמונת מכבי חיפה?

אני לא אהבתי את הידיעה שארבייטמן מבוקש אצלכם לכן אני לא אהיה צבוע. סמואל יבואה אחלה שחקן, אבל הפועל ת"א לא צריכה לדבר איתנו. אנחנו יריבות ובעונה הבאה ייתכן בינינו סיבוב שני. אם יהיה חילוף בין ארבייטמן ליבואה אז אולי זה יהיה בסדר, אבל סביר להניח שאין הרבה אוהדי הפועל ת"א שרוצים לראות את יבואה בחולצה ירוקה. מבחינתי הם צודקים!

4. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אל תרגיש צבוע שי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
    יבואה הוא חלוץ מצוין, סקורר מוכח, החלוץ זר שחיפה מחפשת והוא מחפש 'קידום מקצועי' והעובדה שחיפה תשחק במוק' ליגת האלופות תעזור לכך שהוא ילבש ירוק.
    יבואה למכבי חיפה יעשה טוב ל-2 הצדדים.

5. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

רעיון מצויין של הפועל תל אביב להביא לנו את יבואה,עכשיו הם רק צריכים להביא לנו את דה סילבה ולרדת מבן דיין והם בכלל יגרמו לנו להיות עצובים :)

6. Raulito Madridista

אתמול, קצת לפני השינה, יצא לי סוף סוף לראות כמעט את כל התוכנית 'אנשי השנה', שם אירחו את אלי גוטמן. אני חייב להגיד שגוטמן הפתיע אותי עם כמות המידע שהוא נתן לגבי העונה הבאה ובכלל הדברים שאמר, הייתי בטוח שהוא יהיה הרבה יותר סגור ומופנם. דני ענבר לא היה צריך להתאמץ יותר מידי כדי להוציא ממנו פרטים.
    הנה הדברים המעניינים שאמר גוטמן:

* המערך שונה ל4-4-2 בעיקר בגלל מהארן לאלא שעושה תנועה לעומק בצורה מדהימה והוא חייב לשחק באמצע. 'זה אספקט נדיר בליגת העל', קבע גוטמן.
    * קנדה יהיה המגן הימני בעונה הבאה. גוטמן אמר שהוא לא ייתן לו לאכזב אותו שנה שנייה ברציפות, וקנדה היה זה שנשאר מאחור ולא פרץ, בניגוד לזהבי, לאלא ונאתכו.
    * הקבוצה מחפשת קשר 50\50 כמו אוליאנוב ששיחק אצל גוטמן בהפועל חיפה. ביבראס יזוז לעמדה קדמית יותר. גוטמן סיפר שאחרי המשחק הנוראי נגד חיפה("אני מקווה שנגיע למעמד כזה גם בעונה הבאה ואני בטוח שזה יהיה אחרת"), הוא לא דיבר עם נאתכו שבוע, כי לפני האימון הוא שאל את ביבראס - "מי יותר טוב, אתה או כיאל?"; נאתכו ענה שהוא כמובן יותר טוב, אבל לטענתו של גוטמן, ביבראס לא לקח אחריות והוא איכזב אותו מאוד.
    * הסיבה לשידרוג של אניימה - שינוי מחשבתי. כעת הוא יודע מה לעשות ואיך להתנהג. גוטמן סיפר שאניימה דיבר בטלפון וצחק אחרי ההפסד בדרבי מהשער של יוסי שיבחון בדקות האחרונות, וגוטמן הסביר לו איך להתנהג. 'אניימה הפסיק להיות ילד'.
    * הפועל הולכת על שוער זר.
    * גוטמן אמר שהוא שוחח עם מוני הראל ועדיין לא התקבלה שום הצעה ממשית על יבואה והוא ימשיך בקבוצה. גוטמן אמר שעד עכשיו כל הנושא של יבואה מאוד מוזר לדעתו.
    * הקבוצה רוצה בלם ישראלי כגיבוי על הספסל. חיימוביץ הוא אופצייה.
    * גוטמן הבטיח ששי יסגור בקבוצה 'עד שהתוכנית שלכם תשודר', וזה בסוף לא קרה.

-------------------------
    לפי איך שאני רואה את הדברים - מערך של 4-5-1 בעונה הבאה. שי, במידה ויישאר+קשר 50\50 ונאתכו יותר מקדימה, בתקווה ששם הוא יוכל לפרוץ סוף סוף. נאתכו חייב לבעוט יותר לשער ולשחק יותר לעומק. קנדה כמגן ימני קבוע זה מעולה מבחינתי. אני בטוח שהוא כן ישתפר. הוא אולי לא פנומנלי מבחינה הגנתית, אבל הוא מהיר ולעתים לליגה שלנו זה מספיק. השידרוג המרכזי שאני מצפה לו - יכולת ההרמה. חבל שעל טלקיסקי גוטמן לא דיבר אבל לא חשוב.

7. Sergio_Ramos Member

אבוטבול חתם על חוזה ל5 שנים, באדיר לעונה אחת.
    http://www.sport5.co.il/HTML/articles/Article.64.61012.html

לדעתי אבוטבול הוא אחד הקשרים האחוריים הישראלים הטובים בארץ ואם הוא ימשיך במגמת שיפור שנקטעה בפציעה שלו, יש לו מקום בנבחרת.

לגבי באדיר, הוא הפך מקשר אחורי מצוין לבלם מצוין, שחקן עם המון ניסיון שימשיך לייצב את ההגנה של הפועל גם בעונה הבאה.

8. King Kenny Member

כשראיתי את הידיעה שאבוטבול נשפתי לרווחה, אני אשכרה פחדתי שהוא יעזוב אותנו. שחקן מצוין, שבעונה האחרונה סוף סוף הגיעה הפריצה לה ייחלנו כל השנים, הוא הוביל את הפועל בצמרת אבל אז הגיע אוקוצ'ה הזבל והרס הכל.

9. Raulito Madridista

ניסיון להשאיר את טלקיסקי

http://img19.imageshack.us/img19/6387/74112354.Xxx

עיתון 'מעריב' מפרסם הבוקר שהקבוצה תנסה להחזיר את דימיטאר טלקיסקי לשורותיה, אך הסיכויים שזה יקרה לא גבוהים בכלל. הקבוצה תציע לשחקן, שבסופו של דבר לא חתם בליקטס קובאץ' הבולגרית וכרגע לא מחזיק בהצעות אחרות, לחתום בקבוצה תמורה קיצוץ של 40%. בבולגריה פורסם אתמול שהשחקן מוכל לנהל משא ומתן עם הפועל ברגע שייקבל הצעה(כנראה שהקבוצה כלל לא הגישה לו הצעה עד עכשיו), בתנאי ש'תנאי הפתיחה' לא יהיו שונים מהשכר שהרוויח בקבוצה בשנה וחצי האחרונות. אגב, גם טופוזאקוב עדיין שחקן חופשי לאחר שבסופו של דבר לא חתם בהיראלקיס בשל פער של 30 אלף יורו ובנוסף הוא לא היה מרוצה מאורך החוזה שהציעו לו.

* בעיתון ידיעות אחרונות רשום שהפועל תנסה להאיץ השבוע את הסיכום עם זנדברג והיא רוצה לרשום התקדמות גם בגיזרתם של דדי בן-דיין ויובל אבידור.

* באתר ONE כתוב כי במידה ופרנסמן לא יגיע - אופציות החזרתו של אלין טופוזאקוב תישקל. השחקן הגיב לידיעה ואמר שהוא בהחלט ישקול לחזור להפועל גם אם ידרש לקצץ בשכר.

נערך לאחרונה ב: ‏22/6/09
  10. Raulito Madridista

אימון כושר ראשון

http://images.one.co.il/images/d/400_221/gg878918.Xxx

הפועל ת"א ערכה היום את אימון הכושר הראשון שלה לקראת העונה שבפתח, במגרש האתלטיקה בהדר יוסף. כעשרים אוהדים אדומים ליוו אותה. הקבוצה מן הסתם לא הייתה בסגל מלא - אף אחד מהזרים לא הגיע וגם לא בן לוז מאחר שעדיין לא סיכם בקבוצה. יגאל אנטבי הגיע אף הוא, למרות שלטענתו, הקבוצה לא עידכנה אותו על כך(בשל המחלוקות שהיו לו עם ההנהלה - הוא עדיין לא חתם על חוזה חדש אלא רק סיכם) והוא נאלץ לשמוע על האימון מפי אחד מחבריו. הפנים החדשות היו דני בונדר שחזר מהשאלה מק"ש, ואיך-אפשר לשכוח את אבוטבול הפצוע.

-------------------------------

המקרה עם אנטבי פשוט מרתיח אותי. ההנהלה עושה ממנו צחוק וזה לא מגיע ליגאל - סמל של הקבוצה והראשון לקצץ בשכר בכל שנה ושנה. אז היו איתו קצת מחלוקות על החוזה, אז מה.אני מרגיש שבן-דיין קרוב לקבוצה ובגלל זה ההנהלה 'זורקת את אנטבי לכלבים' ולא מתיחחסת אליו וזה גועל נפש.
    אני מקווה שלוז יסכם כמה שיותר מהר והבנתי שגם עם לאלא הגיעו להבנות. השלב הבא - הצירוף של זנדברג(סיכם סופית בקבוצה?), ואם לא - הלוואי וייפנו לטלקיסקי. והגיע הזמן שתתבהר התמונה לגבי אניימה ובעיקר יבואה - לו הסיכויים לעזוב לאירופה הם פחות גבוהים, למרות שבמעריב רשום כל בוקר שהוא מנהל ומשא ומתן בחשאי עם קבוצה תורכית.

נערך לאחרונה ב: ‏24/6/09
  11. Raulito Madridista

http://images.one.co.il/images/d/400_221/gg879572.Xxx

הפועל ת"א ערכה היום את אימון פתיחת העונה שלה. כחמש מאות אוהדים אדומים הטריחו את עצמם להגיע למתחם חודרוב ולצפות בקבוצה שלהם מתחילה בהכנות לקראת העונה הבאה. הם פרצו למגרש כמיטב המסורת ועשו שמח. שי אבוטבול שעדיין לא יכול להתאמן, זכה מהם לעידוד רב. האוהדים בטח התאכזבו לראות שזנדברג לא הגיע לאימון משום שעוד לא חתם בקבוצה(זה צפוי לקרות בזמן הקרוב)וגם בן-לוז שנמצא בנתק מההנהלה, לא היה היום בחודרוב. מי שהיה ברור שלא יגיע זהו השוער אניימה שהצהיר כבר כמה פעמים שהוא לא חוזר לישראל. הפנים החדשות היו של עידן סרור ודני בונדר ששבו מק"ש(הראשון כנראה לא נמצא בתוכניות לקראת העונה הבאה)ושל בוריס קליימן, השוער הצעיר של הפועל כפר-סבא, שעשוי להיות השוער המחליף של הקבוצה בעונה הבאה במקום יניב מזרחי.

אלי גוטמן אמר לתקשורת:"מיותר לציין שאני נהנה להיות פה וגאה להיות מאמן הפועל ת"א. לא אתפשר על חיזוק, אני ומוני עובדים קשה על עניין הזה, חובתינו להיות בצמרת. בשביל הקהל המדהים הזה ובשביל המועדון הגדול הזה".
    לגבי טלקיסקי וטופוזאקוב אמר המאמן - "אני הבאתי אותם ואני האחרון שיגיד שהם לא היו מספיק טובים, הם היו מצויינים. זה היה עניין פיננסי ונראה בעתיד אם זה ישתלם".
    על יבואה - "אין לי איתו שום בעיות או משקעים, אין דברים כאלה בכדורגל. יש לו חוזה בהפועל ת"א. הוא רוצה לצאת לאירופה, אבל אם זה לא יסתדר והוא ישאר פה - הוא יהיה חייב ליישר קו עם המועדון. אני לא שוכח לו את הדברים הטובים שהוא עשה".

יוסי אבוקסיס:"עברתי כל-כך הרבה פתיחות עונה בקריירה שלי, אבל כל פעם אני מתרגש מחדש מהקהל ומהאהבה שאנחנו מקבלים. זה לא רציני לדבר כרגע אם מטרות, אבל אם נצליח להחתים את השחקנים בהם אנחנו מעוניינים - נכוון הכי גבוה שיש".

ביבראס נאתכו:"התגעגנו לקהל הזה. קודם נראה איך הקבוצה נבנית ואז נדבר על שאיפות. הפועל תמיד רוצה להיות למעלה. מבחינה אישית, אני רוצה להבקיע ולבשל יותר, לקחת יותר אחריות ולעמוד בציפיות שיש ממני".

תמונות נוספות:

http://images.one.co.il/images/d/400_221/gg879548.Xxx

http://images.one.co.il/images/d/400_221/gg879543.Xxx

http://images.one.co.il/images/d/400_221/gg879570.Xxx

http://images.one.co.il/images/d/400_221/gg879520.Xxx

http://www.sport5.co.il/SIP_STORAGE/FILES/2/132382.Xxx

http://www.sport5.co.il/SIP_STORAGE/FILES/5/132385.Xxx

* סיקור אימון הפתיחה של הפועל מאתר ספורט5
    * סיקור אימון הפתיחה של הפועל מאתר ONE

נערך לאחרונה ב: ‏29/6/09
  12. Raulito Madridista

זנדברג חתם בהפועל ת"א לעונה

http://www.ynet.co.il/PicServer2/20122005/891717/jerusalem-057-(Large)_wa.Xxx

לאחר משא ומתן ארוך ומייגע - זהו זה. הבוקר נפתרו המחלוקות בין זנדברג להפועל ת"א והשחקן בן ה-29 חתם על חוזה לעונה אחת בשורות הקבוצה, כאשר במהלכה יישתכר כ-150 אלף דולר. זנדברג יוכל לפתוח בשיחות עם קבוצות אחרות בינואר כמקובל ואפשר להגיד שהשיג בכך את מבוקשו. בחוזה של השחקן אין אופצייה לעונה נוספת, כך שבשביל להמשיך מעבר לעונה במדים האדומים, הוא ייצטרך להאריך את חוזהו בקבוצה. את אימון הבכורה שלו בשורות הקבוצה יערוך זנדברג ביום ראשון. השחקן עצמו אמר לאתר הרשמי של הפועל:"אני שמח שהכל נסגר ואפשר להתחיל לעבוד. הפועל ת"א זה מועדון גדול עם הקהל נפלא ואני רוצה להוכיח את עצמי".

-----------------------------
    ברוך שפטרנו, כבר כמעט ולא רציתי לראות אותו לובש אדום. זה היה משא ומתן כל-כך מפגר כי התנאים הכספיים נסגרו ממזמן. זנדברג עשה לנו שרירים ולא היה מוכן להתפשר על שום דבר. הפועל עשו טעות בכך שהחוזה הוא לעונה אחת בלבד ולא אתפלא אם הוא יעזוב. אני מקווה שהוא יצדיק את המאמצים שהפועל עשו כדי להביא אותו(אומנם לא שילמו עליו גרושים, אבל הוא קיבל חוזה יפה יחסית למשכורות המזדמנות, וגם היו איתו כל-כך הרבה שיחות). רק שזנדברג יהיה באמת רעב ויעבור עונה עם מעט פציעות, השאר עשוי לבוא מעצמו. כי זנדברג עדיין אחד השחקנים הכי מסוכנים בליגה ובחיפה הוא גם היה סקורר. זנדברג שחקן מוביל בכדורגל הישראלי. תמיד הוא יודע מה לומר ועיתונאים רודפים אחריו.

נערך לאחרונה ב: ‏1/7/09
  13. King Kenny Member

רכש מצוין והכרחי, אחרי עונה שלמה בה לא היה לנו קשר שמאלי (גילי ורמוט לא היה באמת בשמאל אלא יותר במרכז וגם עשה עבודה בינונית ומטה) היינו חייבים להביא שחקן לעמדה הזאת (אני לא קורא לזה חיזוק כי לא היה לנו אף שחקן לעמדה הזאת).

14. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

אותי מסקרן לראות מה הגעתו של מיכאל זנדברג תעשה לגילי ורמוט. אני מקווה מאוד שזה לא יקשה על האחרון להפוך בעונה הקרובה לאחד המובילים בתפקידו ולממש את הכשרון הגדול שיש לו.
    בגדול, הפועל תל אביב מצהירה על כוונות.

15. King Kenny Member

זה לא מפריע במהומה לגילי כי כנראה שדימיטאר עוזב (וחבל, אחד השחקנים הכי חכמים בארץ והוא גם התחיל לחזור לכושר לקראת סוף העונה) גילי יוכל לחזור לתפקידו המקורי כקשר ימני.

נותר רק לקוות שדימיטאר יישאר ונראה את גילי רק כשחקן מחליף ולא יותר.

נערך לאחרונה ב: ‏2/7/09