דור, שי כבר לא יעזוב. באירוח בפורום פועלים באדום שנמשך כ3 או 4 ימים אמר פעם אחת שהוא מעדיף לא לדבר על העתיד למרות שרצונו להישאר, וכמעט לפני שהנושא נסגר הוא אמר ש95% שהוא נשאר בהפועל.
איוון בוסניאק, קשרה הקרואטי של גנק הבלגית, מועמד להפועל ת"א http://www.nrg.co.il/online/3/ART1/899/699...&loc=2&tmp=5083
עו"ד משה אביבי מתריע מפני מעורבות של אלי טביב כיוון שאסור לו להתערב בקורה בקבוצה עד קיץ 2010. אז איפה הייתם לפני שנה שיבואה, דה סילבה, ידין ובן לוז חתמו בהפועל בצורה מסריחה במיוחד, כרגע זאת רק התרעה אבל כולם כאן יודעים שטביב מעורב בהפועל והקיץ הוא יעזור לקבוצה לרכוש שחקנים חדשים. עונש לא יהיה וגם אם יהיה אז רק כמה אלפים וזהו. רק בישראל.
קצת קשה יהיה להוכיח שטביב אשם,כי טביב כבר אמר שהוא ישב עם אבידור לקפה,אי אפשר להוכיח שהם דיברו על הצעה אלא אם כן אבידור יגיד משהו.
אני יכול להשוות את המקרה לפרשת 'משחק השרוכים' שבו לא הייתה מכירה אבל היה משהו מסריח כמו שבמקרה טביב אי אפשר להוכיח בדיוק שטביב "אשם" אבל כולם יודעים שהוא מעורב והוא זה שקובע את זהות המאמן יחד עם הראל.
בבקשה ממך, אל תביך את עצמך ותשווה בין המקרה הכי מסריח שמדינת ישראל לבין זה שטביב עובר על חוק קטן ומטומטם(והפועל העבירה את כל הכסף שהיא הייתה אמורה להעביר לקופת המועדון של הפועל כפ"ס, ולא כמו שה"תקשורת האדומה" מנסה לצייר את זה.
היום באתרי האינטרנט הוזכרו לא מעט שחקנים כמועמדים לקבוצה. השם שהכי אהבתי שעלה כאפשרות הוא דימיטאר מקרייב. לדעתי מדובר באחד מהחלוצים הטובים בארץ והוא ללא ספק תחליף הולם ליבואה. מקרייב השאיר בשנה שעברה את אשדוד בליגה כמעט בכוחות עצמו, כל כדור שהגיע אליו הוא הפך לשער. אבל הפועל בדרך-כלל מרימה ידיים מהר כשיש מאבק עם עוד מספר קבוצות גדולות על שירותיו של שחקן, ואני בטוח שחיפה תעשה יותר מאמצים כדי להביא את מקרייב, על אף הקיצוץ שלה בתקציב. אבי סטרול עלה כאופצייה לפי אתר ONE, אבל אני קראתי ראיון שלו באחד ממוספי סוף-השבוע, ובכלל נראה שחזרה ארצה נראית רחוקה כרגע, בשל היכולת הטובה שהוא הפגין בליגה הבלגית. זאב חיימוביץ הוא בלם עם פוטנציאל אבל הייתי רוצה לראות בלם טוב יותר. * דימיטאר טלקיסקי כבש אתמול את שער השיוויון במשחק של נבחרת בולגריה מול אירלנד. בעיטה אלכסונית מימין, כך לפי התיאורים השונים. ובאמת שצורם לי לחשוב שבעונה הבאה הוא לא יהיה. במוסף סוף השבוע של 'העיר' יש תמיד את הצד האדום - ניר צדוק. הוא תיאר את זה בצורה הכי טובה. העיקרון היה - לחשוב שהם יצליחו להביא מישהו טוב יותר מטלקיסקי או טופוזאקוב...מה היה כל-כך בוער לשחרר אותם. אוף איתם. ובנושא אחר - http://www.red-fans.com/art/players/abutbul/01.Xxx שי אבוטבול לאתר 'אדום עולה':"רוצה להישאר אך יש לי הצעות עדיפות"
מי? אחרי ואליד באדיר, הוא נתן את העונה הגדולה מבין כל הבלמים הישראליים. אמנם בחלקה היה פצוע, אבל כאשר הוא שיחק הוא הראה שיש על מי לסמוך שם מאחור. העונה עם לואיס מארין עשתה לו טוב. או למכבי נתניה הוא הגיע כפוטנציאל, הרי שהיום הוא יכול לשחק בכל קבוצה בארץ.
לא תמצאו בלם ישראלי יותר טוב מחיימוביץ',אני בדעה שאנחנו צריכים להביא אותו לצד דקל קינן ולחסוך לעצמנו את ההסתבכות של זרים בשקל(כמובן שסטרול עדיף עליו אבל זה או זה או זה). במקרה של מקרייב,אני לא מאמין שבסופו של דבר הוא יהיה בליגת העל,או שהוא יחזור לבולגריה או שהוא יעבור לליגה אחרת באירופה,הוא יקר מידי וטוב מידי לליגה הזאת. במקרה של אבוטבול,השנה הוא שדרג את עצמו והפועל צריכים להבין את זה,נכון שכל הליגה במדיניות קיצוצים,אבל צריך גם לדעת איפה ומתי לקצץ,אין לי ספק שאם ההצעה של הפועל תהיה אפילו קצת פחות טובה משל קבוצות אחרות הוא יעדיף להישאר בהפועל.
לגבי עמדת הבלם, אני עונה לשניכם - אז קודם כל, לפי דעתי וואליד באדיר היה שחקן ההגנה המצטיין של העונה החולפת, או לפחות מספר שתיים. באדיר ממשיך להפתיע ואני חושב שמגיע לו להיות שחקן הרכב גם בעונה הבאה, לצידו של דגלאס דה סילבה, משום שאני מעדיף את עומרי קנדה כמגן ימני(מאמין שהוא יישתפר הגנתית ולא מוכן לוותר על התרומה ההתקפית). אם תשאלו אותי כרגע את מי אני מעדיף - באדיר או חיימוביץ, אז הראשון הוא ההעדפה שלי. עוד אופצייה שהעלתי לגבי עונה אחת - אריק בנאדו. השנה חלה ירידה ביכולתו ולדעתי הוא ממש לא הציג עונה פנומנלית, אבל עדיין הוא בלם טוב שמשתמש בניסיון שלו, בכבוד הגדול של השופטים כלפיו(בנאדו נהנה מיחס טוב למדיי מהשופטים) וגם את יראת החלוצים ממנו. דבר נוסף, השחרור התמוה של טופוזאקוב פינה לנו מקום של זר אחד, כך שאפשר לחשוב על זה. אם מדברים על הבאת שחקן לשנים הקרובות - אפשר בהחלט לחשוב על חיימוביץ. השאלה אם בוחנים את הטווח הקצר או הארוך. לפי דעתי מקרייב לא צריך לעשות הכל כדי לברוח מהליגה הזאת. אם תיהיה לו הצעה ריאלית וקוסמת אז בוודאי שכן, אבל לא בכל מחיר. לא בטוח שמקרייב יודע את זה - אבל הפועל הוציאה לאירופה בשנים האחרונות מספר עצום של שחקנים, אפילו יותר ממכבי חיפה שיש לה תדמית אירופית כזאת בליגת העל(חלק בזכות, אין ספק). הפועל היא הקבוצה שהוציאה לאירופה הכי הרבה שחקנים, גם זרים וגם ישראלים. אז מקרייב יוכל, אולי, להשיג הצעה טובה יותר דרך הפועל ת"א, לה יש שם ומוניטין באירופה(ברמה מסויימת ובייחס לקבוצות אחרות מישראל). הנה הרשימה המכובדת: אוסטרץ ובכר(02\2001), אפק ובלילי(04\2003), פנסטיל(06\2005), טועמה, ורמוט, ברדה ואוגבונה(07\2006) ועוד לא הזכרתי את אניימה. גם ליבואה יש סיכויים להצטרף לרשימה. חלקם הצליחו, חלקם קצת פחות - אבל זה לא משנה. * בשביל לרצות לאיים על אליפות אז חייבים להשקיע בעמדה אחת לפחות, אי-אפשר להתקמצן. אני מקווה שאו מקרייב או טועמה, אחד מהם יגיע. לשניהם עלויות גבוהות. יש לקחת בחשבון את החוזים הכבדים יחסית שהפועל חסכה עם הוויתור על טופוזאקוב וטלקיסקי שקיבלו שכר ביורו, וגם את מכירתם הצפויה של אניימה ויבואה. כמוכן, אם אשדוד הצליחה לעמוד בחוזהו של מקרייב, אז גם אנחנו יכולים.
גוטמן רמז אתמול על אפשרות שיבואה ישאר בהפועל בעונה הבאה האם אתם מוכנים לסלוח לו על איך שהוא דיבר על הקבוצה, ועל חוסר הכבוד גם במגרש עצמו?; אני אמרתי כבר שאני לא אתלהב לראות את יבואה בקבוצה אחרת בארץ, ואני אשמח לקבל אותו כ'ברירת מחדל', מה גם שיבואה היה כל-כך נהדר בחצי הראשון של העונה, כך שבכל-זאת קשה לי לכעוס עליו. אם גוטמן סולח לו אז גם אני מוכן. אני חושב שאם הוא יראה שאין לו אפשרות אחרת, אז יבואה יתנצל וישקיע בעונה הבאה, כי הרי הוא ירצה לממש בכל-זאת את החלום האירופי שלו. זה לא שיבואה יבזבז את הזמן בארץ, הוא ישחק למען חוזה טוב יותר. מה שכן, אני רוצה לראות ריענון בעמדת החלוץ. אני כבר מחכה לשמוע מה יש לגוטמן להגיד בתוכנית 'אנשי השנה', אמש התחילו בערוץ 5+ LIVE עם רן בן שמעון. בנוגע לשחקנים אחרים שהוזכרו כמועמדים - אלבארז מגן מצויין אבל אני חושב שהוא יצליח למצוא קבוצה מחו"ל וגם אם לא - בית"ר לא תשחרר שחקנים להפועל. פרנסמן הוא אופצייה חביבה והוא גם לא אמור לעלות יותר מידי. ובנושא הקליפ - אכן רוב השערים המרכזיים של הפועל היו שם, יוזמה יפה מאוד(לא יודע מי הכין אותו). מצד שני, קצת תמוה בעיני שלא התייחסו לניצחון המוחץ על בית"ר בבלומפילד, המשחק הכי טוב שלנו העונה ללא ספק. היו חייבים לשים את ארבעת השערים.
אניימה שלנו כבר לא יישחק באספניול, ולפי הדיווחים בתקשורת - זו הייתה הקבוצה המרכזית שחיזרה אחריו. זה יהיה סוג של נס במידה ואניימה ייפתח את העונה במדי הפועל. התסריט הכי גרוע זה שהוא יישאר אבל יעזוב בפגרת החורף ואז ניתקע בלי שוער, כך שעדיף מבחינת הקבוצה שהוא יימכר כבר עכשיו. מצד אחד אני רוצה בהצלחה האישית של אניימה - באמת מגיע לו אחרי עונה מדהימה כזאת להתקדם. מצד שני, אני קודם כל אוהד הפועל ורק אחר-כך אוהב את אניימה. בנוגע לדימיטאר טלקיסקי - אני קראתי גם בידיעות על כך לפני כמה ימים - הנושא לא סגור במאה אחוז וזה נתן לי פתח של תקווה. צריך לשבת ולדבר איתו בצורה מכובדת, לא לזרוק אותו. אם הוא לא יראה נכונות לקצץ בשכר ואפילו לא בקצת - אז לפחות הנהלת הפועל תוכל להגיד שהיא עשתה את שלה וטלקיסקי פשוט תקוע. בינתיים זה נראה שהקבוצה לא עשתה אף צעד כדי לשמור עליו וזה מגעיל. אני גם רוצה לראות שהקבוצה מתחילה לחדש חוזים לשחקנים כמו לוז, דגלאס ובאדיר, וגם להאריך את החוזים של נאתכו, זהבי, לאלא וגם הכי חשוב לשמור על אבוטבול. ומה פורסם היום? הפועל הציעה לנתניה מיליון וחצי דולר עבור שכטר, אלמוג כהן ופרנסמן איתי שכטר זה שחקן שאני מאוד אוהב וכבר אמרתי את זה. אצל גוטמן הוא פרח, היא התחיל את עונת 07\2006 בצורה מדהימה. אלמוג כהן הוא שחקן עם פוטנציאל גדול והוא כבר עכשיו קשר אחורי מעולה שאולי עושה הרבה עבירות, אבל הוא יצר כוח הרתעה של 'אל תתעסקו איתי'. פרנסמן בלם שהתרשמתי ממנו לחיוב. אבל אני חושב שנתניה תסרב להצעה. אם זה יקרה אני לא אתאכזב יותר מידי בכל-זאת. אני יותר מחכה לטועמה או זנדברג.
פרנסמן זה שחקן שכל קבוצה בליגה הייתה רוצה, הוא סוג של דגלאס דה סילבה, כזה שיכול לשחק בכל תפקידי ההגנה והקישור האחורי ולדעתי מי שתיקח אותו או לחלופין תשאיר אותו אצלה תרוויח, כנ"ל לגביי אלמוג כהן, בנוגע לשכטר, חלוץ מרכזי שעל כל שער שהוא כובש מחטיא 7 מצבים לא עושה לי את זה ממש, בטח כשזוכרים שהפועל בד"כ אוהבת שחקנים שמבקיעים מכל רבע מצב.