הפועל ת"א 08/09: סגנית האלופה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Raulito, ‏8/7/08.

1. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

אין ספק שהכדורגל הישראלי נפרד משוער גדול, ספק אם ינחת כאן שוער ברמתו.
    גליל בן שאנן נתן עונה טובה מאוד בהפועל חיפה ויש מקום להחזירו לקבוצה בתור שוער ראשון, יש לו את הפוטנציאל .. רק שיתנו לו את הצ'אנס.
    איינוגבה של בני יהודה אופציה מצוינת, עם כל הכבוד לבני יהודה (ויש המון!), מגיע לשוער הניגרי להתקדם הלאה.

2. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

עונת המלפפונים החמוצים - סליחה, המחמיצים
    הפועל ת"א כאמור נערכת לעזיבה של סמואל יבואה וכבר מחפש חיזוק בעמדת החלוץ.
    השם החם ביותר על הפרק הוא שחקן הנבחרת האולימפית, יובל אבידור, שירד העונה ליגה עם קריית שמונה.
    השחקן מחזיק בחוזה ל-3 עונות נוספות בצפון, אבל גורמים המקורבים להפועל כבר גיששו בנושא העברתו עם איזי שירצקי.

3. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

שמתם לב? כל חלוץ שיורד ליגה, מגיע להפועל : )

4. Raulito Madridista

קודם כל - אני מאוד מקווה שהפירסום הבא הוא לא מדוייק - אתר ONE מפרסם - 'טלקיסקי עוזב את הפועל תל-אביב'. אני מאוד רוצה שטלקיסקי יישאר, זה ללא ספק השחקן הזר שהכי התחברתי אליו בהפועל, אפילו יותר מאוגבונה. אני חושב שהפועל הייתה חייבת לא להתייחס אליו באדישות ואני מאוד אכעס ואתאכזב אם הוא יעזוב בסופו של דבר. אבל אם אכן זה לא ייסתדר וניאלץ מטלקיסקי להיפרד - אתייחס לעניין בהודעה נפרדת כמובן.

אם יש משהו טוב בכך שקריית-שמונה ירדה ליגה, זה הסיכויים שאבידור יגיע להפועל. רק שיש שתי בעיות - דבר ראשון, השחקן נראה לי קשור מאוד לקבוצה ואני לא אתפלא אם הוא יישאר שם בסופו של דבר. רן בן שמעון נשאר ויכול להיות שתיהיה לכך השפעה מכרעת. דבר שני, הפועל לא הקבוצה היחידה שמחזרת אחריו, ובדרך-כלל שהפועל נאבקת עם עוד קבוצות צמרת על שחקנים - אנחנו מפסידים. אני מקווה שלא כך יהיה. אבידור הוא שחקן זריז וטכני, אחד שעובד על המגרש, והכל בסדר חוץ מההחמצות. הוא אומנם מחמיצן גדול, אבל הוא מייצר את המצבים לבד. אם לא אבידור - הייתי רוצה לראות את עידן שריקי בהפועל.
    מעניין איזה בלם ישראלי גוטמן מתכנן להביא. אני לא חושב שיש כאן מציאות. וחבל להמר על בלם זר. אבל גזר הדין כבר נקבע וטופוזאקוב יעזוב וחבל.
    לגבי הקישור - אני מקווה לראות את טועמה באדום בעונה הבאה. אני לא סגור על דעתי בנוגע לג'וניור ויסה. שלו מנשה יכול להיות אופצייה טובה מהספסל, אבל השאלה אם הוא מסוגל לתת את השינוי גם כשהוא לא ב11 הפותחים, ומצד שני הוא גם מתנגש עם לוז. את דוד רביבו אני לא רוצה לראות בהפועל.
    מה שהכי חשוב לי זה שהקבוצה תשמור כמה שאפשר על השלד הקיים, זה יתרון. מספיק להחליף כל עונה חצי קבוצה(הקיץ שעבר היה הכרחי, לא הייתה ברירה כי אחרת לא היינו מתקדמים. אבל עכשיו חייבים לשמור על השחקנים, אין שום סיבה לשנות ומכאן הכעס שלי לגבי עזיבתם האפשרית של טופוזאקוב וטלקיסקי[חלילה!!!]).

עומר,
    מדובר במעשה חכם של הפועל. יבואה קילקל הכל עם החודשיים האחרונים, אבל לפניכן הוא הפגיז. לאסולין(בני-יהודה לא ירדה ליגה, אבל היא הייתה קבוצה מאוד בינונית שגם הייתה בתחתית) היו מספרים יפים מאוד בקריירה והוא תמיד הבקיע גם נגד הגדולות. אני חושב שמדובר במהלכים נבונים של הפועל, דרך לחסוך כסף.

נערך לאחרונה ב: ‏31/5/09
  5. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

דור, אסולין הגיע מבני יהודה שלא ירדה בעונה הזו ליגה.

6. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא זכור לי שאסולין "הצליח" בהפועל ת"א...אני לא יודע עד כמה המהלך הזה נבון, בסדר הגיוני שקבוצות שיורדות ירצו להיפטר מהכוכבים שלהם ולהציל כסף אבל אני לא חושב ששחקן שירד עם קבוצה ליגה יכול לסחוף קבוצה אחרת לאליפות.

7. Pele Member

8. Butragueño מנהלים

יותר מזה , אסולין הרס עונה שלמה של הפועל.
    כשבמחזור הראשון או השני , אני לא זוכר בדיוק , הוא נפגש עם בית"ר ירושלים,כאשר הפועל מובילה 1-0,
    הוא נמצא מול קאלה , וכמו ילד בנערים ג' , הוא בעט על קאלה, ומכאן נוצרת התקפה מתפרצת, שמובילה ל1-1-1, ואחלה 2-1 .
    בקיצור, אחרי ההפסד הזה, התפוקה של הפועל התגמגמה, לא הצליחה לנצח , נכנס המון לחץ לקבוצה ולא הצליחה לנצח קבוצות.

9. Emil Member

להפיל כישלון של עונה שלמה על החמצה בודדת זה קצת מגוחך...
    אסולין לא הצליח וגם לעולם לא יצליח במועדון גדול. כדי לרוץ עם קבוצה גדולה צריך מעבר לכישרון, שזה אין ספק שיש לאסולין, גם אופי. ונראה שלאסולין יש אופי מחורבן.

גם את יובל אבידור לא הייתי מביא להפועל. קצת מתחיל להמאס שכל שחקן שנותן חצי עונה טובה בקבוצה קטנה מקבל חוזה עתק ומקום בהרכב של קבוצה גדולה. אנחנו מדברים כאן על חלוץ בן 22-23 (לא איזה כשרון מטורף בן 19) שבעונת השיא שלו בשנה שעברה כבש 8 שערים והשנה הסתפק ב6 בלבד. וזה לא שהוא מפצה על הסטטיסטיקה הדי עלובה הזו עם מאזן בישולים מעניין...
    מאיפה הבחור הצליח לקבל את הסטטוס של "חלוץ טוב" או "צעיר מבטיח"? תהרגו אותי אם אני יודע. שחקן מהיר, טכניקה בינונית, יכולת כיבוש שערים בינונית מינוס והרבה החמצות גדולות. בקבוצה גדולה שורה סטטיסטית כזו תוביל להמון ביקורת ושחיטה פומבית בתקשורת כמו שזוכה לה מאור בוזגלו עם תשעה כיבושים, או אפילו פאביו ג'וניור ששוחרר למרות שכבש 7, ואוי כמה שצחקו עליו... ושלא תחשבו שאבידור יהיה זול ממנו, כן?

נערך לאחרונה ב: ‏2/6/09
  10. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

כל מילה בסלע! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx
    את מספר ההחמצות של השחקן העונה לא ניתן לספור בשתי כפות ידיים, זה פשוט די והותר.
    המהירות פחות או יותר מחפה, אך כל זה מתגמד כאשר הכדור בסוף המהלך לא חודר לרשת, מאחל לשחקן את כל ההצלחה שבעולם אך בואו נכנס לפרופורציות ... הוא לא כזה טוב כמו שעושים ממנו.

11. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

ההבדגל בינו ובין אובארוב הוא שאובארוב שמר על יכולת פנומנלית לאורך עשור כמעט שהיה פה בעוד שאניימה פרט לעונה האחרונה שבאמת הוא היה בה מצוין, הוא היה טוב בשאר העונות ולא מדהים כמו בעונה האחרונה כך שלבטח הוא לא השוער הכי טוב שהיה פה, גם אובארוב וגם צ'אנוב שהיו פה כזרים היו שוערים הרבה יותר טובים ויציבים ממנו.

12. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

בהפועל ת"א כבר החלו בהכנות לעונה הבאה, ואחד השחקנים שכנראה לא יילבשו בה אדום הוא עמרי קנדה.
    ביכולתו של המגן הימני, שהגיע מהפועל פ"ת באמצע עונת 2007/8 והרשים בה מאוד, חלה השנה נסיגה גדולה ומאמצע הסיבוב ה-2 הוא איבד את מקומו בהרכב לטובת דגלאס דה סילבה.
    האדומים כבר החלו לחפש מחליף לקנדה, כשהשמות החמים הם של עמרי אפק ממכבי חיפה ושל כריסטיאן אלבארס מבית"ר ירושלים.
    שני השחקנים אינם צפויים להמשיך בקבוצותיהם, כך שישנה אפשרות סבירה בהחלט שיגיעו למתחם וולפסון.

13. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

השותף המיועד של מוני הראל, אלי טביב, נפגש עם איזי שירצקי במטרה להביא את אבידור לפועל ת"א.
    אבידור מחזיק בחוזה לעוד שלוש שנים בקרית שמונה, אך למרות זאת הביע את רצונו לעבור להפועל ולשחק גם בעונה הבאה בליגת העל.
    יגאל אנטבי הוותיק שהתבקש לקצץ 15 אחוז משכרו, נענה לבקשת המועדון וסיכם לעונה נוספת.
    לפני המגן הגיע למתחם האימונים בוולפסון שי אבוטבול, שקיבל הצעה לארבע שנים.
    הקשר, ששבר את רגלו במהלך העונה, הגיש הצעה נגדית ולמרות שיש פערים הצדדים קרובים מאוד לסיכום.
    בימים הקרובים תשב הנהלת הקבוצה עם עוד שחקנים כשגם סוגיית המגן הימני עדיין על הפרק,
    ובמועדון בודקים כרגע את העלויות הכספיות של כריסטיאן אלברס מבית"ר ירושלים ועומרי אפק ממכבי חיפה.

14. Raulito Madridista

אני לא יודע איפה שורש הבעייה, האם זה אמיר לובין שכבר נמחתה עליו ביקורת לפי לפי מה שנכתב במעריב, או שזה מישהו אחר, אבל זו פשוט בושה שעדיין לא האריכו רשמית אף חוזה בקבוצה. למי לעזאזל מחכים בקבוצה הזאת? למשיח?; כבר היה קיץ אחד כזה לפני שש שנים ואז הקבוצה התפרקה, פשוט ככה. אני באמת מפחד שאבוטבול ייברח לנו, כי לפי מה שאומרים בתקשורת, בהפועל תיהיה מגמה של קיצוץ ואילו שי בכלל רוצה העלאה בשכר. כמוכן אי-אפשר להתעלם מהטיפשות הגדולה בשיחרורם של שני הבולגרים(אני מקווה שההנהלה תפתיע ודימיטאר יישאר איכשהו).

יש הרבה אוהדים של הפועל שכבר נמאס להם לראות את אנטבי באגף שמאל. הם אומרים שהוא לא נלחם, שהוא משחק בצורה פחדנית ושזמנו עבר ממזמן. אבי לא מסכים. יש עמדות שנחוצות הרבה יותר לחיזוק. מה גם שגל שיש מראה ניצוצות במעט הדקות שהוא מקבל. ובכלל, יגאל ראוי להערכה עצומה. השחקן היחיד שנשאר כאן מהקבוצה ההיא שזכתה בדאבל ואחר-כך חוותה עונת שיא באירופה. לא מוותרים על שחקן כזה כל-כך מהר, הוא הדבר הכי קרוב שיש לנו לסמל. הוא תמיד הראשון שמקצץ בשכר והוא וויתר לפני שנתיים על חוזה טוב יותר במכבי נתניה. צריך להצדיע לאנטבי.

אני רוצה לראות גם את באדיר מקבל חוזה לעוד עונה, לדעתי השחקן המצטיין שלנו השנה אחרי אניימה. את סיכום העונה שלי אני אביא בהמשך.

עמדת המגן הימני - אלבארז לא יגיע כי הוא לא יקבל בהפועל את החוזה השמן שהיה לו בבית"ר. אני לא רוצה לראות את אפק בקבוצה. היו לו כל-כך הרבה הזדמנויות לחזור ותמיד הוא העדיף לקבל עשר שקל במקום אחר. מגעיל כמה שהוא רודף רק אחרי הכסף. שיישאר עוד עונה על הספסל של מכבי חיפה.

לגבי יובל אבידור - אני מאוד מקווה שלא נפספס אותו. שווה להשקיע בו. ואם לא הוא אז עידן שריקי.

15. Raulito Madridista

הבוקר פורסם שהקבוצה שלחה מכתבים ליבואה ואניימה כדי שיודיע לקבוצה עד ה-15 ביוני האם הם מצעו קבוצה אירופית שתקלוט אותם(לינק). אני מאמין שאניימה באמת לא יישאר, הוא גם נתן הופעה מעולה במשחקה של נבחרת גרמניה של צרפת כאשר הציל מספר שערים בטוחים(חלק מההצלות שידרו אתמול בחדשות הספורט) ואני אאחל לו בהצלחה, בתקווה שהוא יעזוב לספרד. מה שמעניין זה בקשר ליבואה. בזמן האחרון פחות מדברים עליו ואין ספק שחצי העונה השני שלו בהפועל, אולי הוריד מערכו באיזושהי צורה. האם יש סיכוי שנראה אותו בקבוצה בעונה הבאה, חרף הדברים הקשרים שאמר על המועדון?; יהיה מאכזב לראות את יבואה לובש את הירוק של מכבי חיפה למשל. כך שאם המעבר שלו לחו"ל לא ייצא לפועל, מדובר בסוגייה מעניינת.

אבוטבול מתרחק מהקבוצה לפי הדיווחים ואני ממש כועס על המועדון. היה ברור ששי ידרוש שידרוג, ולפני הפציעה זה היה נראה שהוא ייקבל 'או.קיי' מהקבוצה. אני מקווה שלא הפציעה היא מה שמונעת את ההתייחסות לשי, שהעונה הציג משחקים מעולים וזו הייתה העונה הטובה ביותר שלו בקריירה. אני מקווה שנמצא פיתרון וששי ייפתח את העונה הבאה באדום וימשיך בידיוק מאותה נקודה בה נאלץ לעצור.

בגזרת אבידור יש שני פרסומים שונים לגמריי:
    בידיעות מדובר על כך שהשחקן קרוב מאוד לסיכום בהפועל, כאשר שרצקי דורש עבורו 300 אלף דולר;
    במעריב לעומת זאת רשום הבוקר שק"ש מערימה קשיים ודורשת עליו 700 אלף דולר ועוד שחקן בהשאלה.

נערך לאחרונה ב: ‏4/6/09