הפועל ת"א 08/09: סגנית האלופה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Raulito, ‏8/7/08.

1. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

אם במחליפים לורמוט עסקינן, בהפועל תל אביב יעשו בשכל אם יחזירו את סלים טועמה.

2. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אניימה סיים את התקופה שלו בארץ וייזכר כשוער ענק שלא מתאים לכאן וגם כלוזר גדול.
    אניימה הפסיד פעמים בגמר הגביע כאשר פעם אחת בגול בדקות הסיום וההפסד בפנדלים בעונה שעברה וגם העונה במשחק העונה הוא תפס משחק ענק אבל בכל זאת הפסיד.
    אניימה היה פיספוס של בית"ר בקיץ 2007 כאשר שום ושפיגל החליטו להביא את קאלה מאשר את הפנתר הניגרי, למרות שבית"ר זכתה בדאבל באותה עונה אני חושב שזה פיספוס כי אניימה יכל להימכר תמורת הרבה כסף שהיה תורם לקופת המועדון.
    יהיה מעניין לראות אם הוא יגיע לאספניול או דווקא לקבוצה מהפרמייר-ליג שם לדעתי הוא יותר מתאים.

3. Raulito Madridista

אניימה ממש לא לוזר. הוא הפסיד אומנם בשני גמרי גביע, אבל פעמיים זה קרה עם קבוצה נחותה על הנייר ובשני המשחקים הוא הציג יכולת טובה יחסית(השער המדהים של יבוריאן היה בלתי-ניתן לעצירה - בעיטה לחיבור ובדו-קרב הפנדלים הוא אומנם היה קרוב להדוף את הבעיטה של גרשון, אבל בכל-זאת קשה להגיד שהוא איכזב).
    שום ושפיגל העדיפו להביא את קאלה לבית"ר משום שהם לקחו בחשבון רק את העונה האחרונה של כל אחד מהם(עונת 07\2006), אז קאלה היה השוער הטוב בארץ ואניימה הציג יכולת בינונית מאוד. אבל עונה לפניכן אניימה הראה כמה הוא שוער גדול ובהחלט מדובר בפיספוס של בית"ר.
    אני אאחל לאניימה בהצלחה ולא משנה באיזו ליגה ייבחר. אני מקווה לראות אותו באספניול במקומו של קרלוס קאמני, כי הם מאוד דומים. אספניול חוותה עונה איומה אבל היא תישאר בליגה ויש לה שחקנים כמו דלה-פנייה וראול טאמודו. כמובן שגם הקהל לא רע בכלל.

4. Raulito Madridista

חדשות ועידכונים

* מסתמן שיגאל אנטבי יהיה השחקן הראשון שייקבל חוזה חדש בהפועל.
    * על פי מה שפורסם בתקשורת בזמן האחרון - טופוזאקוב עוזב סופית את הפועל ת"א.
    * דגלאס דה סילבה הוא היחיד מבין הזרים שיישאר, כאשר טלקיסקי יתבקש לקצץ בשכרו(מוערך בסביבות ה170 אלף יורו) ובמידה ויסכים אז יכול להיות שימשיך בקבוצה.
    * בידיעות אחרונות כתוב שהפועל מנהלת משא ומתן חשאי עם אבידור.
    * לפי מעריב הבוקר, בהפועל מתכננים להציע לחיפה עיסקת חליפין - אפק בתמורה לקנדה.
    * זנדברג מתקרב לקבוצה ולא סלים טועמה, עליו ליאז' דורשת עדיין סכומים גבוהים(גם לפי מעריב)
    * הכרטיסים לקראת משחק הליגה האחרון נגד נתניה הוזלו מאוד ומחירם הוא 30 שקלים. בהפועל עושים הכל כדי למלא את האיצטדיון ולסגור את העונה בטעם טוב.

---------------------------------
    לאנטבי מגיע חוזה לעונה הבאה, אני גם בטוח שהוא יסכים לקצץ בשכר והוא לא יעשה בעיות. הסמל באמת חשוב לו. נכון שהוא לא הולך וניהיה צעיר יותר והוא לא מספיק מעז במשחק שלו, אבל הוא בכל-זאת בסדר גמור ויש עמדות אחרות שזועקות לחיזוק, לא עמדת המגן השמאלי. ועודף כסף לעולם לא היה להפועל.
    אני מאוד רוצה לראות אצלינו את יובל אבידור. הבעייה היחידה שלו היא הסיומת. אבל הוא עובד על המגרש, יוצר לעצמו את המצבים בזכות המהירות, לדעתי הוא חלוץ טוב. אני מקווה שאם לא אבידור, אז שריקי יהיה המחליף של הפועל.
    אם טועמה לא יסכים לקצץ בדרישות הכספיות שלו אז הוא לא פועל בשכל. הוא מעדיף לקבל עוד מאה אלף יורו אבל לא לראות דקה על המגרש שוב פעם? בשביל מה הוא צריך את זה. מה שכן, אני הפעם לא מאמין לפרסום במעריב.
    הטרייד עם חיפה מאוד לא מוצא חן בעיני. קנדה שחקן נשמה ואני לא רוצה שהוא יעזוב. אפק - רק הכסף מעניין אותו, לא רוצה לראות אותו לובד אדום.
    טלקיסקי - להשאיר!!!; לגבי טופוזאקוב - חבל, הודעת סיכום בהמשך.

5. Number 8 Member

"לתת כבוד לשוער הטוב ביותר שהיה בארץ"... חוסר אובייקטיביות מובהק. עם כל הכבוד לאניימה ואני באמת מעריך אותו, הוא לא השוער הטוב ביותר שהיה בארץ, לא ישראלי ולא זר, הוא בין הטובים(היו מספיק טובים ממנו) אבל לא הכי טוב כך שלא צריך להגזים.

נערך לאחרונה ב: ‏28/5/09
  6. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

מאוד יכול להיות שהוא השוער הטוב שהיה פה, כשיש עוד 2 מועמדים בדמות אובארוב וחודורוב.

7. Number 8 Member

היו מספיק שוערים ישראלים ברמה שלו ואולי אפילו טובים ממנו כמו ניר דוידוביץ, שביט אלימלך ואחרים שלא עולים לי כרגע בראש וכמובן שהזכרת את אובארוב. שוב, הוא בין השוערים היותר טובים שהיו כאן אבל לא הכי טוב... כל מי שראה כדורגל ישראלי יודע זאת.

8. Butragueño מנהלים

9. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

שחקן עם טכניקה גבוהה מאוד, כל קבוצה אשר תחתים אותו תרוויח.

10. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

בבית"ר הוא לא היה משהו והיו תקופות בפתח תקווה שהוא גם לא היה בשיאו,למרות זאת הוא עדיין שחקן ברמה גבוהה ואני חושב שקבוצה שתחתים אותו אמנם תיקח הימור קל,אבל עדיין שווה לכל קבוצה בליגה לנסות להחתים אותו.

11. Butragueño מנהלים

אתה לא יכול להגיד עליו משהו רע כשהיה במדים של בית"ר , כי בכל זאת, הוא שותף אולי ב4-5 משחקים.
    ובאחד המשחקים שלו, נגד מכבי פ"ת, הוא עשה מהם צחוק.
    בכל מקרה,אתה צודק בנוגע ל"לקחת הימור" .

בכל מקרה,אתם יכולים לראות את אחת התצוגת הטובות שלו בישראל כאן

12. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

בבית"ר שום הציב אותו באגף ושם הוא מתקשה כי מגבילים אותו, התפקיד שלו הוא כמו התפקיד שעכשיו משחק ברוכיאן בבית"ר, שחקן חופשי.
    מחפוד וזלצר הציבו את ויסה כשחקן חופשי מאחורי החלוץ וראינו איך הוא שיחק והיה משמעותי מאוד בהפועל פ"ת.
    לדעתי הוא לא מתאים להפועל ת"א, גוטמן מסרס שחקנים כמוהו.

13. Don Joan Roman Member

ויסה שחקן סופר מוכשר והמאמן שיידע לרסן אותו ולהשתמש בו בצורה הטובה ביותר ירוויח, את יכולת המסירה, הבעיטה והכדרור שלו אין להרבה שחקנים בליגה הבעיה שלו שהוא לא משתמש בזה יותר מדיי וחבל כי כשהוא כן הוא פשוט שחקן ששווה מאוד לקנות בשבילו כרטיס, הבישול שלו לתמוז בעונה שלו בבית"ר במשחק האחרון זה בישול תאווה לעיניים(השאיר אותו בין שלושה שחקנים לבד מול מאיר כהן כשהכדור עובר לאחד משחקני סכנין בין הרגליים) והוא הראה שזו לא הברקה חד פעמית, חבל שאנחנו לא יכולים להשאיר אותו צהוב שחור, ונקוווה גם שהוא לא יחתום בהפועל ת"א ואם כן אז שנקבל עליו הרבה כסף(הוא שייך לבית"ר).

נערך לאחרונה ב: ‏29/5/09
  14. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין ספק בכלל שג'וניור ויסה יהיה הקיץ השחקן המבוקש ביותר. מבחינתי, הוא בול פגיעה בכל מצב. זה שחקן שגם אם התרגילים לא הולכים לו, הוא עדיין נאבק על כל כדור ומניע את הקבוצה. הוא לא מסוג השחקנים שבנויים רק על היצירתיות ואז בימים פחות טובים הם נראים רע.

שימי ריגר אומר תמיד בכדורסל שאם אתה שחקן התקפה טוב, אז תלוי באיזה יום אתה נופל ושאם אתה שחקן הגנה טוב, אז יש לך סיכוי לנצח גם בימים רעים. ג'וניור ויסה טוב בשניהם ולכן לא מפליא שכבר מכבי נתניה והפועל תל אביב הצהירו שהן רוצות אותו.

15. Raulito Madridista

אניימה:"אני בטוח שאתגעגע להפועל, יש לי קשר מיוחד לקבוצה"

אניימה הגיע אתמול כנראה בפעם האחרונה לאימון הפועל ת"א. לאחר מכן הוא המריא למשחק נבחרתו נגד אירלנד בלונדון. השחקנים נפרדו ממנו והשוער קיבל מהאוהדים את פרס השחקן המצטיין.
    שני אנשים מרכזיים בהפועל ת"א התראיינו לתקשורת אחר-כך.

יגאל אנטבי:"אניימה היה שוער מצויין והוא מאוד יחסר לנו. בטח שמבחינה מקצועית גם מבחינת האישיות המדהימה שלו. אנחנו נאחל לו בהצלחה בכל מה שיעשה".
    יוסי אבוקסיס:"אני לא יודע אם היה שוער במדינת ישראל שמתקרב ליכולת שהציג אניימה. אני רואה הרבה משחקים גם בליגות האירופאיות ואני באמת חושב שהוא יכול להשתנות ברמות הגבוהות. אני חותם על שוער מחליף עם 60 אחוז מהיכולת שלו".

אניימה עצמו אמר:"חבל שלא זכיתי כאן בתואר במשך ארבע השנים שלי בישראל, תמיד הייתי במרחק נגיעה וזהו, אבל זה לא חשוב כי מאוד נהנתי כאן. אני רוצה להודות לאוהדים, במיוחד לאוהדים של הפועל, הם היו נפלאים ומדהימים איתי ולעולם לא אשכח אותם. אני רוצה להודות גם לתקשורת שתמיד הייתה איתי בסדר. כמובן גם לקבוצה ולחבריי כי בלעדיהם לא הייתי יכול להצליח, לאלי גוטמן ולאלוהים. אני בטוח שאתגעגע, יש לי קשר מיוחד לקבוצה. זו הייתה העונה הכי טובה שלי בקריירה ומאוד נהנתי כי גם רכשתי כאן המון חברים טובים. אבל למרות זאת אני רוצה להתקדם ולעבור הלאה. אני מחזיק לעצמי אצבעות ונראה מה יהיה בימים הקרובים".

קצת תמונות מהאירוע:

http://images.one.co.il/images/d/400_221/gg875093.Xxx

http://images.one.co.il/images/d/400_221/gg875097.Xxx

http://www.hapoelta-fc.co.il/Pics/articles/5971.Xxx

הפרידה שלי מאניימה

אני לא מאמין שבשנה הבאה כבר לא נשיר כל שער 5 ביחד את השיר הנהדר של אניימה והוא לא יחייך אליינו ויעשה שטויות. באמצע העונה דיברו על עזיבה אפשרית שלו ושל יבואה, ואז אני חשבתי שהעזיבה של החלוץ יותר נוראית. עכשיו אני מבין כמה לא קראתי נכון את המציאות. אניימה נתן תמיד מאה אחוז עבור הפועל, וגם אם הראש שלו בחו"ל כבר מהרגע הראשון שהוא הגיע להפועל, הוא בכל-זאת ידע להראות יכולת של מקצוען ולהמשיך לסחוב את הפועל קדימה עד למרחק נגיעה מהתואר פחות או יותר. באמת חבל שאין לו שום תואר בישראל, הוא גם היה קרוב מאוד להדוף את הפנדל של פאנטני העונה או גם את זה של גרשון בשנה שעברה בגמר הגביע.

על כך שאניימה אחד השוערים הגדולים שהיו פה אז אין וויכוח, הוא טוב מאוד באחד על אחד, הוא וירטואוז ויכול לכסות כל פינה של השער בעזרת קפיצה והוא בטו ובטח מנייה בטוחה. אני מאחל לו שיגיע לליגה הספרדית ווישחק בשורות אספניול, שיהיה במקומו של קרלוס קאמני(אני מוצא דימיון מסויים בין השניים). מה שמיוחד באניימה זה שהוא מגיע למשחקים הגדולים. במשחק הארור בחיפה, אני ראיתי מחזה מדהים – השוער רצה לעלות למעלה ולשים גול יותר מאשר כל שחקני השדה ששיחקו מלפניו. אניימה הוא אולי היחיד בייחד עם טלקיסקי שיש לו אופי של ווינר בקבוצה הזאת והוא לא מתבטל ומסתפק בבינוניות. השנה הראשונה שלו בהפועל הייתה לא מוצלחת, אבל הוא סיים אותה בטעם טוב כאשר התייצב וגם לו היו מניות בחזרה של הפועל קדימה. על השנה הנוכחית מיותר להרחיב - הוא היה ענק. שחקן העונה בלי שאלה בכלל. אניימה בשבילי זה שחקן שגם במשחק העונה יישחק עם ביטחון מלא(אני זוכר למשל שבעונה שעברה נגד בית"ר בטדי הוא יצא לכדור ארוך ונגח כמה פעמים על הראש ואז בעט למעלה והחוצה, מן מהלך וירטואוזי שכזה). לפחות הוא הבקיע שלושה שערים במדי הפועל בליגה, הוא פנדליסט טוב. זהו אניימה, להתראות!

נערך לאחרונה ב: ‏29/5/09