השאלה הגדולה היא מה היה קורה אם לזוכה בגביע הטוטו היה מובטח מקום בגביע אופ"א? אילו החלטות היו נוקטים בהתאחדות ואילו בהפועל ת"א? יכול להיות שבגלל שאין פרס "שווה" על זכייה בגביע הטוטו הקבוצות מרשות לעצמם לחפף והתאחדות לא מראה ניסיון לעזור להן.
מה שאני אומר כבר שבועיים הוכח עוד פעם נגד בני יהודה, טופצ'ו צריך לחזור להרכב, יש המון חורים שכשהוא שיחק אני לא זוכר. הוא צריך לחזור, לא משנה על חשבון מי, העיקר שיחזור הסדר להגנה שלנו.
אלי גוטמן בכלל לא השפיל או ביזה את המעמד, הוא העלה הרכב בסדר גמור. שחקנים כמו טלקיסקי, לוז, טופוזאקוב ומהראן לאלא שהוא שחקן הרכב - פתחו בדרבי. בנוסף שיחקו צעירים מבטיחים מאוד כמו חוטה שמדברים עליו בנוער כבר הרבה זמן, ובקשי ושיש שאומנם בבוגרים עדיין לא הראו יכולת מספקת, אבל בכל הקשור לנוער ולנבחרות הצעירות - הם בסדר גמור. גורדנה שפתח בהרכב גם הוא הראה יכולת מנהיגות וחוצפה חיובית, אם הוא ימשיך ככה אז בעונה הבאה לדעתי נראה אותו בסגל הבוגרים, ממש התרשמתי ממנו. גם בהרכב חסר הפועל הייתה קרובה מאוד לשיוויון והייתה לדעתי הרבה יותר טובה ממכבי. אין שום קשר למומנטום שלילי - הפועל לא יודעת לחזור מפיגור(מבחינתי זה לא רק להשוות את התוצאה אלא לנצח) ולא יודעת לעשות את העבודה שהלחץ עלייה. גם לנתניה היינו צריכים להפסיד. היה לי ברור שהקבוצה הראשונה שתבקיע לנו שער, תוכל לקחת מאיתנו נקודות. אבל המשחק יכל להתפתח גם אחרת, כי בדקות הראשונות של המחצית השנייה, הפועל מאוד התקרבה ליתרון. ככל הנראה טופוזאקוב ייכנס להרכב, ועל-פי מה שרואים בשבועות האחרונים מדובר במהלך חכם של גוטמן, אבל אני מתעקש שהחילוף לא צריך להיות על חשבונו של עומרי קנדה. הילד עושה הכל לבד בצד ימין ואסור לוותר על התרומה ההתקפית שלו. גוטמן צריך לעבוד איתו על משחק הראש והסגירה האלכסונית - לעזור לו לשפר את התכונות החלשות שלו. וואליד באדיר למשל היה לא פחות רע מקנדה במשחק בשבת. דה סילבה אותו דבר. רק אנטבי תיפקד לפי דעתי. דגלאס דה סילבה הפתיע במשחק הקודם בטדי - הוא היה לא רע בכלל בתור מגן, נקווה שגם הפעם. בדיעבד חבל על התוצאה נגד בני-יהודה - הרי חיפה עשתה רק תיקו ואם היינו עולים כמו שצריך, אז הפער היה רק שתי נקודות. אבל אולי ההפסד הזה הוא דבר טוב - השחקנים יפסיקו להאמין שהם כמו ברצלונה - הגול לא יבוא לבד וצריך לעבוד. אהה וכמובן שחייבים לנצח את מכבי בגביע - איזו הגרלה רצחנית. כשחבר שלי הודיע לי בSMS שיש דרבי בגביע, חשבתי שהוא צוחק עליי בהתחלה. אני בטוח שנגד בית"ר תעמוד קבוצה ראויה, גוטמן לא ייתן לנו להתפרק ולעשות בושות. אבל, תוצאה טובה אני לא מבטיח.
0-4 0-4 0-4 אני חסר מילים כרגע, אני לא יכול להוסיף עוד מילים ! כשאני ארגיע את השמחה אני אערוך את התגובה ! נהנהנה ויסלה קרקוב נשמהhttp://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
http://www.hapoelta-fc.co.il/Pics/articles/4901.Xxx הפועל ת"א השוותה אתמול את הניצחון הגדול ביותר שלה בכל הזמנים על בית"ר ירושלים - 4-0 בעונת 96\1995. בעקבות הניצחון העפילה הקבוצה למקום השני כמובן, והיא במרחק 5 נקודות ממכבי חיפה. ביבראס נאתכו שכבש אתמול את השער הרביעי ושער הבכורה שלו העונה, הקדיש את השער לאביו המנוח. "חיכיתי הרבה זמן לשער הזה, מאז מות אבי. אני מקדיש אצ השער לאבא שלי שנפטר השנה", אמר השחקן לאחר המשחק. אלי גוטמן אמר לאחר המשחק:"הייתה לנו מחצית ראשונה גדולה, קשה להסביר את כל המצבים שהחמצנו. נרגעתי רק אחרי שהבקענו את שני השערים. ידעתי שבמחצית השנייה בית"ר תעשה רולטה ותפקיר את העורף. אמרתי לשחקנים שלי שאנחנו חייבים לנצל את זה ואני שמח שעשינו את זה". משחק הליגה הבא של הפועל יהיה בעוד שבועיים באורווה - נגד מכבי פ"ת העיקשת של רוני לוי. * אני אעלה לכאן גלריית תמונות מהמשחק - כאשר היא תפורסם באתר הרשמי * ------------------------------------------------ האם המשחק אתמול מעיד על היכולת שלנו לזכות באליפות? - רק העתיד יגיד. אני לפחות מרגיש, כמו שכבר אמרתי, שאם השנה לא נזכה באליפות - זה לא ייקרה אף פעם. בכל מקרה, אני לא יודע כמה זה טוב שאנחנו במקום השני. זכור לי בעונת 07\2006 שהפועל ניצחה באורווה במחזור ה-22 משער של אוגבונה(אחרי הרמה של אנטבי), עלתה למקום השני, אבל קיבלה לוח משחקים סופר-קשה בסיבוב השלישי. שיחקנו גם בטדי, גם בקופסא וגם נגד מכבי נתניה. אסור, פשוט אסור לשחק נגד מכבי חיפה בקריית-אליעזר, אנחנו לא יכולים לנצח שם, זה פשוט לא קורה.
הפועל ת"א ללא ספק היא המועמדת מספר 1 לאליפות. ההצגה שלהם בבלומפילד אתמול הוכיחה כי להפועל יש את הקבוצה הכי מאומנת והכי מתואמת בליגה , אולי העובדה שלהפועל אין אף שחקן בנבחרת היא מכיוון שהם טובים יותר כקבוצה מאשר יכולת אישית של שחקן כזה או אחר.
כאוהד בית"ר ששונא שנאת מוות את האדומים מת"א (ומקווה בכל ליבו לאליפות ירוקה או צהובה-שחורה מהכיוון של נתניה) אני חושב שאם יש קבוצה שראויה לקחת אליפות זו הפועל ת"א, אני לא רואה בחיים שוב סרט שמכבי חיפה מסוגלת לפרק את בית"ר לא משנה איפה כמו שהפועל פירקה אותה, תצוגה נהדרת של האדומים, תצוגה מבישה של חלק משחקני המנורה ובעיקר המאמן שלה וניצחון ענק לקבוצה הכי ראויה לזכות באליפות השנה ולמרות שקשה לי להוציא את זה מהפה/מקלדת אני חייב: כל הכבוד הפועל ת"א
בהפועל מתחילים לדבר על הארכת חוזיהם של השחקנים המשמעותיים הפועל ת"א לומדת מטעויות העבר, ובקבוצה מדברים על כך שבשבוע הקרוב יתחילו השיחות על הארכת חוזיהם של השחקנים המשמעותיים בסגל שמסיימים חוזה. לאחר-מכן ישוחחו גם עם הנותרים. השחקנים המוגדרים כ'בסיס של הסגל', ייקבלו ראשונים פנייה, ומדובר בין השאר בוותיקים יגאל אנטבי וואליד באדיר שמסיימים חוזה, וגם אבוטבול נמצא באותה נקודה. זו השנה השלישית של נאתכו במועדון וחוזהו עדיין לא הסתיים, אך בהפועל רוצים להמשיך עם נאתכו את התקשורת כמה שיותר. במועדון דיברו גם על בן-לוז. מהארן לאלא מנסה בימים האחרונים לשדרג את שכרו הנמוך יחסית ועדיין לא ברור כיצד הפועל תנהג איתו מבחינה כספית, אך נראה שהשחקן ייזכה למכונית ודירה שכורה על חשבון הפועל. בכל הקשור למאמן אלי גוטמן, לאחר הניצחון על בית"ר היו קולות במועדון שדיברו על הארכה לעונה נוספת, אך יכול להיות שבהפועל רוצים לחכות עוד. צעד מבורך של הפועל, טוב מאוד להתחיל כמה שיותר מהר. אני זוכר את הקיץ העצוב של עונת 03\2002, איך התותחים נעלמו אחד-אחד: בלילי, טועמה, אבוקסיס, לוז, קלשנקו, דומב, אודי, אפק והיו עוד כמה.
לאלה ראוי להעלאה בשכרו, עזבו את זה שהוא מחמיצן כרוני, ההשקעה שלו היא בלתי פוסקת על המגרש והוא גם יודע לכבוש שערים חשובים, למשל השער הראשון ביום שני, אם הוא לא שם אותו והפועל יורדת ב0:0 למחצית כל המשחק משתנה.
אני מניח שזה יהיה כמו תמיד: רשמית שער 13 שייך לנו אבל מה שבאמת קורה זה שמעטים מאוהדי מכבי קונים לשם (חוץ מהדרבי ליגה האחרון שקנו לשם קצת יותר ממעטים).
החלטה נבונה של הפועל תל אביב להאריך את החוזים של השחקנים הישראלים. מה גם שרובם יכולים לשרת את המועדון עוד כמה שנים והם מצטיינים בתפקידים שלהם. אני חושב שהמשמעותיים ביותר הם גילי ורמוט ובן לוז. הראשון, כי הוא שחקן עם פוטנציאל אדיר. השני, כי כבר אין עוד שחקנים מהסוג שלו בכדורגל שלנו. ולמה עוד לא חידשו לאלי גוטמן את החוזה? עם כל הסבל שהיה לי איתו במכבי נתניה, כל האוהדים מוקירים אותו על הגנת הברזל שהוא השאיר לנו.
שער 13 יהיה שוב מעורב. בניגוד לשערי 4-5 וכנראה גם שער 2 שם יכנסו רק מנויים, שער 13 אחד מהשערים הקבועים במשחקים של מכבי, אבל בגלל שזה משחק בית של הפועל, כל הכרטיסים למכירה וכבר חלק גדול של אוהדי מכבי רכשו לשם כרטיסים. 13 יהיה חצי צהוב וחצי אדום ויעניק תמיכה גדולה לשער 11. לאן חארות, הם מוכרים באינטרנט רק לשער 13 ולשערים של הפועל. 11 ו-8 רק בקריית שלום.