הפועל ת"א 08/09: סגנית האלופה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Raulito, ‏8/7/08.

1. King Kenny Member

בתקציר לא ראו את כל הפעמים שבאדיר היה שם לחפות על הטעויות של דה-סילבה, לא ראו את כל האיבודים של דה-סילבה, לא ראו את הפעמים שאניימה הציל אותנו מגול אחרי טעויות של דה-סילבה (או שראו ובחרת להתעלם) ולא ראו את כל הסגירות הגרועות שלו.

2. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

שלא תחשוב שלא ראו את הטעויות של דה סילבה, לא אמרתי שהוא היה מצוין או משהו, אבל מהתקציר, ועוד פעם אני אומר, רק מהתקציר היה נראה שבאדיר היה החוליה החלשה בהגנה.

3. King Kenny Member

אז שוב אני אומר לך, התקציר לא אומר כלום ודה-סילבה היה יותר חלש אפילו מאנטבי.
    אתה גם יכול ללכת לשדים לחפש תגובות על המשחק של דה-סילבה ואם תמצא גם על המשחק של באדיר אז יהיו רק מילים טובות.

4. Raulito Madridista

הפועל ת"א - אלופה בהשאלות

כתבה מעניינת שפורסמה כמובן ב'מעריב ספורט' הבוקר. אני מקווה שניפטר מלא מעט שחקנים שהשאלנו ונעשה עליהם כמה גרושים. המרכזיים הם ליאור אסולין וראובן עובד, אבל גם משחקנים כמו חליס ועאמר מנצור חובה להיפטר, הם לא ברמה המתאימה אפילו לא בתור מחליפים. דני בונדר למשל חייב לחזור להפועל בסיום העונה, לגבי סרור אני קצת מתלבט, נראה כיצד הוא יישחק וייתנהג בק"ש, עושה רושם שאלי כהן בונה עליו שם, למרות שצורף עוד קשר מרכזי זר. סרור צריך לשחק אך ורק במרכז, והשיטה של ק"ש טובה עבורו - הקבוצה גם ככה לא משחק כל-כך על משחק אגפים אז לפחות נראה אותו רק במרכז.

בקשר לוויכוח על הבלמים -
    פרט למשחק האחרון שבו דה-סילבה עשה מספר טעויות, השיתוף פעולה שלו עם באדיר יוצא מן הכלל ואין שום סיבה להוציא אחד מהשניים מההרכב, ואני אומר זאת למרות כל האהבה וההערכה שלי לטופוזאקוב. הוא פשוט כרגע מחוץ למשוואה. הוא פתח את העונה הזאת לא מספיק טוב ואולי גם בלי הפציעה גוטמן היה מספסל אותו. נראה שכרגע הוא יישתלב רק אם נשחק במערך של שלושה בלמים או שדה סילבה יתופקד בקישור האחורי. דה סילבה ובאדיר גם מנסים לפעמים לדחוף את הקבוצה קצת קדימה ואני מאוד אוהב את הניסיונות האלה. לא ייקרה כלום אם בלם יידע לשלוט בכדור, למרות שזו תכונה פחות משמעותית אצל בלם.
    מתקציר כן אפשר להסיק מסקנות לגבי בלם, כי בשביל שבלם ייתן משחק שעונה להגדרה 'מצויין' או 'טוב מאוד', אסור לו לטעות יותר מפעם אחת או פעמיים. אני הייתי בבלומפילד ביום שבת ולא ראיתי שום טעות של באדיר.

5. King Kenny Member

אני חושב שבכל פעם שטופצ'ו משחק אז יש הרבה יותר סדר בהגנה בניגוד למה שקורה עכשיו שלפעמים יש חורים שבדר"כ לא קורים כשטופצ'ו על המגרש. בנוסף טופצ'ו הוא בלם יותר טוב מהשניים וחבל לי לראות אותו מתבזבז על הספסל.

6. Raulito Madridista

http://images.one.co.il/images/d/dmain/nz/gg852085.Xxx

הגרלת חצי גמר גביע הטוטו זימנה דרבי תל-אביבי ביום רביעי, באיצטדיון רמת-גן. זהות היריבה תכריח את הפועל לקחת את המשחק יותר ברצינות מהמתוכנן, על אף השבוע העמוס שכולל לא פחות משלושה משחקים. הפועל לא תשחק בהרכב מלא, אבל גם לא תעלה עם הנוער. "לא הגענו עד לכאן כדי להרים ידיים בגלל לוח הזמנים הצפוף", אמר המאמן אלי גוטמן. "מעבר לרצון להתקדם לשלב הבא במפעל, מדובר בסכום כסף שחשוב לקבוצה ולכן נעשה את כל המאמצים להמשיך לגמר".
    עומרי קנדה עשוי לאבד את מקומו בהרכב לקראת משחק הליגה החשוב נגד מכבי נתניה ביום שני. אלי גוטמן גער בשחקן על מעשיו לקראת סיום המשחק נגד אשדוד:"אתה מתנהג כמו ילד קטן, לא צריך להשפיל את היריבים שלך, אני אלמד אותך מה זה". דגלאס דה סילבה יוסט ככל הנראה לעמדת המגן הימני, וטופוזאקוב יחזור להרכב כבלם. ביבראס נאתכו לא התאמן היום בגלל פציעה בקרסול, אך יהיה כשיר למשחק נגד מכבי נתניה. עדן בן בסט הסתפק באימון חלקי והוא צפוי להגביר את קצב האימונים כדי להיות בסגל למשחק נגד מכבי נתניה.

יוסי אבוקסיס בטור לONE:"הפועל ת"א לא צריכה לפחד מהמילה אליפות"

גוטמן, תעזוב כבר את קנדה, תרד ממנו!
    אני קונה הפסד בגביע הטוטו אם ננצח את שני משחקי הליגה הקרובים. העומס שלנו פשוט אדיר. חבל שלא קיבלנו את סכנין או משהו כזה. בכל-אופן, גם בהרכב חסר מאוד אפשר לנצח את מכבי, הם נראים על הפנים.

7. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

מאוד מוזר, אבל דווקא בתקופה הכי שפלה של שניהם בהפועל, טופוזאקוב וטלקיסקי זומנו למשחק נבחורתיהם נגד שוויץ בחודש פברואר.

8. King Kenny Member

התקופה השפלה של טפצ'ו כבר מאחוריו עם איך שהוא שיחק בדרבי אתמול, הוא צריך להיות בהרכב כי פשוט אין סדר בהגנה כשהוא לא שם. אצל טלקיסקי זה באמת שפל, אחרי פתיחת עונה נוראית (הוא היה יותר גרוע מעכשיו) כבר היה נראה שהוא חוזר במשחקים האחרונים ואז באו המשחקים נגד נתניה ואשדוד (את הדרבי אתמול אני לא מחשיב לו כי זה יומיים אחרי המשחק מול נתניה) בהם הוא היה לא מדויק ואנמי (אשדוד היו רגעים של אנמיות אבל בעיקר חוסר דיוק ונגד נתניה הוא היה אנמי).

9. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

התקופה השפלה שלו לא מאחוריו, משום שהוא היה הרבה על הספסל וגם משחק בגביע השוקו לא ישנה את זה, וגם הזימון ממה שהבנתי היה אתמול בבוקר\לפני יומיים בערב.

10. idos87 Member

אלי גוטמן מראה השבת שההחלטה שלו לא להעלות את שחקני ההרכב במשחק גביע הטוטו מול מכבי ת"א הייתה לא טובה. אלי גוטמן הגיע לבלומפילד עם הרכב מלא ובכל זאת לא ניצח את בני יהודה. התירוץ לשמור את השחקנים לליגה ולהביא הרכב טלאים למשחק גביע הטוטו התברר כשגוי כי גם כאשר לגוטמן היה את כל ההרכב הוא לא הצליח לנצח בליגה וכן לשמור על המקום ה-3 שנמצא כעת בסיכון מפני שבית"ר ניצחה השבת. יכול להיות שאם גוטמן כן היה מעלה הרכב ראוי לגביע הטוטו להפועל ת"א עוד היה סיכוי לזכות בגביע הטוטו, כרגע נראה שגם האליפות מתרחקת.

11. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

זה בולשיט לייחס את ההפסד של הפועל ת"א להרכב הטלאים שגוטמן העלה בגביע הטוטו,
    אם אנשים ימשיכו להאמין לאדון דני נוימן, הפרשן בחסד (לא פלא שהוא קשור לערוץ 1, שם הכל נדוש) אז לא נגיע רחוק.

אין שום קשר בין גביע הטוטו למשחק היום, אפילו לא אחוז אחד של קשר, בני יהודה ניצחה בצדק מוחלט, קורה שמפסידים,
    זה לא שבעקבות ההפסד הפועל ת"א יצאה לגמרי ממירוץ האליפות, אם וכאשר היא תנצח את בית"ר בשבוע הבא כבר ישכחו מההפסד הזה.

12. מכבי.קריית גת Member

מגיע להפועל ת"א ההפסד וזה רק בגלל מה שהם עשו במהלך השבוע שהם שיחקו בהרכב טלאים במשחק גביע הטוטו.
    הם גם פגעו בעצמם בכך שהם גרמו למומנטום שלילי אם ההפסד בגביע.
    ול-Oshri 18 Gita אני אומר הרי בשביל מה אלי גוטמן פתח בהרכב שלישי בגביע?
    רק בשביל לשמור את השחקנים לליגה ואני שואל האם זה באמת עזר במשחק היום?

13. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

בישראל תמיד ינסו לחפש סיבות לכל דבר. אלי גוטמן לא רצה לסכן את השחקנים שלו (הדיון הוא לא על סיבולת לב-ריאה של השחקן הישראלי) והחליט לעלות למשחק בגביע הטוטו עם הרכב משני. מכאן ועד להפסד לבני יהודה יש דרך ארוכה, שאין צומת מקשרת ביניהן. הפועל תל אביב פשוט הפסידה לקבוצה מצויינת. לא צריך להיות מנתח פלסטי כדי להבין את זה. שבוע הבא יש להם משחק מול ביתר ירושלים והם צריכים להרים את הראש.

14. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש 3 סיבות:
    1)כן, אלי גוטמן רצה לשמור שחקנים לליגה. תחשוב, אם היינו עולים במקום עם יבואה עם ערן זהבי או במקום באדיר עם יהודה חוטה, הסיכויים שלנו למשחק הזה היו נראים יותר טובים? כל מאמן בעולם היה עושה את זה, די כבר להתפל להפועל ולאלי גוטמן.
    2)אף שחקן בעולם לא יכול לשחק 3 משחקים ב5 ימים, תשאל גם שחקנים בליגה האיטלקית, האנגלית והספרדית. זה פשוט לא הגיוני, ועובדה שבאנגליה דוחים משחקים כאלה כשיש מקרים כאלה עם כל הגביעים.
    3)העלייה עם ההרכב הזה מבחינתי לפחות היא גם צעד מחאה. מה זה השטות הזאת שההתאחדות לא יכלה לדחות את המשחק? פשוט צעד רע ומגעיל של ההתאחדות, כאילו היה הורג אותם אם המשחק היה בשבוע הבא וגמר גביע הטוטו עוד שבועיים. אני בטוח ב120% שאם זו הייתה מכבי פ"ת המשחק היה ביום רביעי הקרוב ולא ביום רביעי האחרון.

15. Number 8 Member

אני לא רואה שום קשר בין ההפסד בדרבי בגביע הטוטו להפסד לבני יהודה.
    אין ספק שהליגה חשובה יותר. שחקנים מבוגרים כמו באדיר ואנטבי לא יכולים לשחק 3 משחקים ב5 ימים, ואני משוכנע שהם היו נשפכים כבר ביום רביעי. גוטמן שמר על השחקנים שלו כדי שישחקו היום ובצדק. אולי השחקנים קפצו מעל הפופיק בעקבות התקופה האחרונה בליגה... מה שבטוח זה שאין קשר להפסד בטוטו לבין העובדה שהפועל כמעט ולא הייתה קיימת היום ובני יהודה פירקה אותה.