הפועל ת"א 08/09: סגנית האלופה

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by Raulito, Jul 8, 2008.

1. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

להפועל תל אביב הגיע לעלות, כי היא ניצחה בפנדלים. בכל משחק, הייתה קבוצה אחת על המגרש, ככה שהפנדלים היו המדד הטוב ביותר.
    אם אתה שואל אותי, אז אלי גוטמן רצה לא לנצח את המשחק. הוא לא תכנן שהעלייה תהיה בסכנה פתאום, אבל גם לא בדיוק ניסה לנצח אותו. לדעתי, הוא הרגיש שהתקשורת מתחילה לגרום לקבוצה לרחף לגבהים שהיא לא שייכת אליהן (אף קבוצה בליגה לא שייכת אליהן) וחיפש את הדרך להוריד אותם לקרקע.

2. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

לגבי הפיסקה האחרונה שכתבת, אני לא אפרט יותר מדי, רק אגיד שזה הזוי.
    אם היינו גרים באנגליה למשל, הייתי מבין, שם זו שעה לגיטימית למשחקים, אך אנחנו גרים בישראל,
    אני ציפיתי שזה יהיה המשחק המרכזי, אני לא מגזים, בהתאם ליכולת של שתי הקבוצות זה צפוי להיות המשחק הכי מרתק במחזור,
    אך זה כבר נקבע ואין טעם להתווכח על זה, אם כבר לא משחק מרכזי אז שיהיה לפחות, לפחות בשעה 5.

3. Number 8 Member

בגדול אני מסכים... אבל אני לא חושב שזה צריך להיות המשחק המרכזי, אלא משחק מרכזי משני, זאת אומרת בשבע וחצי. עם כל הכבוד, מדובר כאן על הפועל שמועמדת כביכול על האליפות ועל אשדוד המוגדרת כאחת הקבוצות היותר טובות ומרתקות בכדורגל הישראלי כיום. לא רק ששעה שלוש זו שעה מגעילה, היא גם לא מתאימה למפגש בין הפועל לאשדוד.

4. Raulito Madridista

הפועל תיאלץ לשחק שלושה משחקים תוך חמישה ימים

בהפועל ת"א רותחים על ההתאחדות לכדורגל ומועצת ההימורים, שלא מוכנים לשנות את לוח המשחקים של הקבוצה, מה שיוביל לכך שהפועל תיאלץ לשחק שלושה משחקים בתוך שבוע: ביום שני היא תארח את מכבי נתניה למשחק המרכזי של המחזור ה-17, יומיים אחר-כך תשחק בחצי גמר גביע הטוטו, וביום שבת תארח את בני-יהודה. הפועל ביקשה לדחות את משחק גביע הטוטו, אך ההתאחדות שללה את הרעיון בטענה שאין מועד אחר פנוי, והיא זקוקה גם לאישור של הטוטו. למעשה, גם ההתאחדות וגם מוצעת ההימורים מתחמקים מכל ניסיון לגישור על הבעייה."ציפינו ליותר התחשבות מההתאחדות לכדורגל", אמרו היום בקבוצה. "לא יכול להיות שנשחק שלושה משחקים בחמישה ימים. "ההתאחדות אומרים שהעניין תלוי במועצת ההימורים, בטוטו מפנים אותו להתאחדות וזה הפך ללא רציני". "נצטרך פשוט להחליט מה חשוב יותר", הוסיפו בקבוצה. המאמן אלי גוטמן אמר:"מבחינה פיזיולוגית זה בלתי-אפשרי, תשאלו כל פיזיולוג מוסמך. לספורטאים לוקח זמן להתאושש, לקיים שני משחקים בתוך 48 שעות זו מעמסה גדולה מידי".

אני חושב שזו פשוט שערוריירה מה שעושים להפועל, גוטמן סיכם את העניין בצורה הטובה ביותר. אין ספק שחייבים ללכת על המשחק נגד מכבי נתניה בכל הכוח, במצב שנוצר גביע הטוטו לא מעניין בכלל, מה גם שיש גומלין ואפשר לתקן.

5. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אני לא חושב שזה כזה אסון, בסך הכל שלושה משחקים ב-6 ימים, הכדורגלן של שנת 2009 אמור לעמוד במעמסה יוצאת דופן זאת, הישראלים מפונקים כי הם רגילים למשחק אחד, גג 2 בשבוע, אז כרגיל בוכים.
    לא קרה כלום, זה לא לוח המשחקים שנוצר, ואין מה לעשות.

6. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה שמשגע אותי פה, שכל כך ברור לי מה היה קורה אם מכבי פ"ת הייתה פונה בבקשה הזו...

7. King Kenny Member

תגיד לי מה הבעיה להעביר את המשחק מול נתניה לשבת?
    זה פשוט מוגזם לשחק כל כך הרבה בשבוע, הבעיה היא פחות עם גביע הטוטו ואז בשבת ליגה, אלא יותר עם הליגה נגד נתניה ויומיים לאחר מכן גביע הטוטו.

נכון לעכשיו שלא מזיזים כלום אז צריך לדעתי לתת לשחקנים החשובים לנוח בגביע הטוטו.

8. לירן מנהל כללי מנהל כללי

כי זה המשחק המרכזי והוא צריך להיות בשעה הראשית, זה משחק חשוב מאוד עם השלכות גדולות על הצמרת ועל המירוץ לאליפות, למה שערוץ 10 יוותר על הזכות לשדר את המשחק הזה?

9. King Kenny Member

למה שהפועל תוותר על גביע הטוטו?

10. לירן מנהל כללי מנהל כללי

שלא תוותר, בסך הכל פעם אחת בעונה יוצא לה משחק יומיים אחרי משחק. בכדורגל המודרני זה קורה הרבה מאוד פעמים, רק פה הופכים פעם אחת מסכנה לאסון גדול.

הפועל ת"א בעלת סגל מספיק טוב כדי לעמוד כמו שצריך ב-2 משחקים בהפרש של יומיים, שחקנים מקבלים המון כסף, מתאמנים כל החיים, לא צריך להתנהג כמו כוסיות.

11. Raulito Madridista

לירן,

1. גם בליגות הגדולות באירופה, אין מצב של שני משחקים תוך 48 שעות, מינימום יומיים מנוחה(שלושה ימים הפרש). אין מצב למשל שריאל מדריד תשחק בליגה הספרדית ביום ראשון, ובליגת האלופות היא תשחק ביום שלישי. ודברים כאלו לא קורים בגלל שאלו שמשבצים את המשחקים מפעילים את השכל.
    2. אני לא מצפה שיידחו או יישנו אתה מועד של משחק ליגה, בטח לא של המשחק המרכזי, אני בא בטענות לשיבוץ של משחק חצי גמר גביע הטוטו. כמו שהמשחק בין ק"ש לסכנין נדחה, אני בטוח שאפשר למצוא מועד מתאים לקיום המשחק של הפועל, צריך קצת להתאמץ. ההתאחדות עושה דווקא להפועל, או שיכול להיות שהיא חוששת שנושא של דחיית משחק יהפוך לדבר שיגרתי, אבל צריך להתחשב בנסיבות ולא לעשות שרירים.
    3. צריך להתחשב גם בעובדה שהקבוצה חזרה רק עכשיו מפגרה ולוקח זמן לחזור לקצב, וראו את זה במשחק נגד אשדוד. גם בשאר משחקי המחזור המגמה של הגימגום הייתה ברורה. בנוסף, להפועל אין סגל יותר מידי רחב, משהו כמו חצי הרכב אפשר להחליף. בהנחה שגוטמן משחק במערך של שני חלוצים, המחליפים הם - בן-בסט, לוז, ידין, טופוזאקוב, בקשי ויניב מזרחי. וגם אם כן היה לנו סגל עמוק זה ממש לא משנה. ההתאחדות צריכה ללכת לטובת הקבוצות, במידת האפשר כמובן.

בנושא אחר - אני מקווה שבן-בסט יכלל בסגל למשחק נגד נתניה. רצוי שהוא ייכנס לעניינים כמה שיותר מהר. כך, כשלאלא יהיה חלש אז תיהיה לגוטמן אופצייה להכניס חלוץ אחר במקומו, ולא רק את לוז כדי שיוסיף יצירתיות.
    מעניין גם אם טופוזאקוב ימשיך לשבת על הספסל. בינתיים באדיר ודה סילבה נראים מצויין בייחד. אני שמעתי ליחשושים על כך שטופוזאקוב לא יהיה מעוניין להמשיך כשחקן ספסל. האופי שלו על המגרש ומחוצה לו משדר לי בידיוק ההיפך ואני מקווה שכך המצב.

12. King Kenny Member

דווקא דה-סילבה היה נורא ואיום במשחק נגד אשדוד, עשה כל כך הרבה שטויות שבמזל לא חטפנו גולים (ושלא נדבר על הההתקפות שהוא הצליח להרוס). אני חושב שצריך לעלות עם טופצ'ו בנתניה במקום דה-סילבה, אני מרגיש הרבה יותר בטוח כשטופצ'ו משחק, יש הרבה יותר סדר בהגנה, פחות חורים וגם האו שומר מצוין.

13. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

להפך, דווקא באדיר היה חלש ממה שאני רגיל ממנו. אמנם לא ראיתי את המשחק(משחק שני שאני מפסיד העונה, אמנם ראיתי את 20 הדקות האחרונות אבל שם אשדוד לא היו בחצי שלנו), אבל מהתקציר ראיתי ששקט הוא בטח לא הקרין וכל הטעויות היו איכשהו קשורות אליו. הכי זכורה לי ההשמטה שלו שעם אניימה לא היה עומד איפה שהוא עומד לא היינו היום 4 נקודות מחיפה וכרגע 3 מנתניה.

14. King Kenny Member

איך אתה יכול להביע דיעה אם לא ראית את המשחק? אתה כבר עברת את גיל 10 ואתה כבר אמור לדעת שתקציר לא משקף.

15. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

נכון, אבל מהתקציר ראו לפחות 5 טעויות שלו, שזה מספיק לי להגיד שהוא נתן משחק חלש, וכמובן שאני לא יכול להגיד איך הוא שיחק כמו מי שראה את המשחק, אבל בכל זאת אפשר לראות משהו מהתקציר.