הפועל ת"א 08/09: סגנית האלופה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Raulito, ‏8/7/08.

1. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

אלין טופוזאקוב הורחק משני משחקים בפועל

שחקנה של הפועל תל אביב אלין טופוזאקוב הורחק אמש משני משחקים בפועל,
    ועוד שניים על תנאי, לאחר הדיון שהתקיים בבית הדין העליון של ההתאחדות לכדורגל.

החלטה זו התקבלה בעקבות דו"ח השופט של מאיר לוי ממשחק הליגה נגד עירוני קרית שמונה,
    בו כתב השופט: "עוזר השופט, דביר שמעון, אמר לי שטופוזאקוב ניגש אליו ואמר לו 'זבל'".

טופוזאקוב עצמו אמר בדיון: "אני בסך הכל שנה בישראל, ולא מדבר עברית.
    אני אמנם מבין כמה מילים שקשורות לכדורגל, שהמאמן אומר באימון, אבל קשה לי לדבר עברית.
    לא אמרתי את הדברים המיוחסים לי, אמנם כעסתי על הפנדל, הייתי עצבני על ההחלטה,
    ומתוך עצבים ניגשתי אל הקוון ואמרתי לו בבולגרית: 'MLOGO CSI ZELEN'.
    המשמעות של זה היא שהוא בחור צעיר ואין לו ניסיון לקבל החלטה כזאת".

2. לירן מנהל כללי מנהל כללי

טוב, עקב שבוע מאוד עמוס יצא לי רק עכשיו לראות את המקרה של יום שבת.... החלטה גדולה של שמעון דביר, גדולה ונכונה. יש תפיסת חולצה, יש פנדל לכל דבר. לא סתם המבקר הביא לו ציון גבוה, כי לסמן דבר כזה זה לא רק לראות מה שאתה רואה זה הרבה אומץ ויושרה עצמית, החלטה גדולה.

הפועל ת"א יכולים לבכות על השיפוט שפועל לא לטובתם בהרבה מקרים העונה, אבל בטח לא ביום שבת האחרון.

סתם הייתי צריך להוציא את זה למרות האיחור..

3. Igi Member

אמרתי את זה על ההתחלה, פנדל היה בשני המקרים. הפועל סתם יצאו פתטיים השבוע. נכון שבנתניה היה חצי ספק בגלל שהשחקן עצמו קפץ מעל חרמון, אבל גלישה הייתה וגם שם אפשר לקבל את השריקה.

4. Raulito Madridista

יבואה:"כעברתי להפועל אמרו לי ברחוב שאני מגיע לקבוצה לא משהו"

http://www.nrg.co.il/images//archive/300x225/999/521.Xxx

מלך השערים של הליגה עד עתה עם עשרה כיבושים ב-15 משחקים, התראיין לאתר 'מעריב ספורט' ודיבר על הכל: ההתאקלמות הנהדרת בהפועל - הכימיה הטובה עם הקהל, החברות עם שאר השחקנים ובעיקר עם אניימה("אניימה הוא כמו אח שלי מחוץ לדשא וכמו מאמן שני על המגרש" והודף את הביקורת כלפי הסגנון של גוטמן("אלי גוטמן לא משחק הגנתי"); הוא מאמין שאפשר לקחת אליפות למרות הפער ממכבי חיפה. הוא מספר על חגיגת השערים שלו בצורת נשר("כשאני כובש אני מרגיש שאני עף, מרחף באוויר כמו נשר"). הוא מספר על הרצון לזכות שנה שנייה ברציפות בתואר מלך השערים. וגם על החלום - לשחק במדי ארסנל אותה הוא התחיל להעריץ בגלל תיירי הנרי, אך מבהיר שהמעבר אם וכאשר, יתבצע רק בקיץ("אני כרגע בהפועל וטוב לי פה, נראה מה יהיה בסוף העונה). סמואל יבואה מדבר, ולא רק על המגרש...

הראיון המלא...

עוד כתבות מעניינות:

* יגאל אנטבי מתראיין למוסף שישי של מעריב - 'זמן תל אביב'

* טור על טלקיסקי מאתר אוהדי הפועל - 'אדום עולה'

הפגרה הגיעה - העונה של הפועל עד עכשיו ומה צריך לעשות בינואר

היה היום דיי מוזר עבורי, היה חסר לי מאוד המשחק של הפועל, אם זה ללכת לבלומפילד או אם זה לחכות בקוצר רוח כדי לראות את המשחק בטלוויזיה. הפגרה הגיעה לה וזה הזמן לנתח קצת את הקבוצה שלנו.
    במשחק האחרון הפועל שיחקה בערך מאוד התקפי, בניגוד לבדרך-כלל, והייתה קרובה לניצחון דיי מוחץ, לולא המון החמצות. אני הייתי רוצה לראות את גוטמן ממשיך באותו קו - טלקיסקי ווורמוט על המגרש ולא מערך מעצבן של 4-3-3, אותו הייתי שומר אולי למשחק חוץ קשים. חבל לי שהפועל שיחקה דיי הגנתי ונסוג נגד קבוצות כמו מכבי פ"ת וקריית-שמונה ועוד במשחקי בית, הרי היינו חייבים את הנקודות האלו מולם, לא עשינו כלום בכך שניצחנו בטדי אם את מכבי פ"ת בבלומפילד לא ניצחנו.
    הקבוצה משתפרת לאט לאט והמעבר מהגנה להתקפה נראה טוב יותר, החלק האחורי שלנו דיי יציב כאשר באדיר מפתיע בקטע הזה, וכמובן אניימה נמצא בעונה טובה. מגיעות תשבוחות ליגאל אנטבי שמציג העונה יכולת טובה מאוד, וגם בהתקפה הוא לא רע בכלל, במחזור האחרון הוא כבש שער יפה. לדעתי טלקיסקי מוסיף המון למשחק שלנו למרות שהוא לא באותה יכולת מהשנה שעברה, ואותו דבר אני אגיד על קנדה שעדיין לא חזר לעצמו סופית. וורמוט עדיין לא יעיל מספיק אבל יש אצלו התקדמות. האמצע לא מספיק חזק, אבוטבול וידין מרכיבים מרכז מגרש לא מספיק טוב, כאשר גם נאתכו לא שחקן הגנתי מהשורה הראשונה, ואני לא רוצה לראות את שלושתם בייחד למרות זאת, כי המטרה היא לשחק התקפי יותר, השנה יש לנו את הסגל. כמובן שמגיעות ליבואה מחמאות גדולות, הוא עושה הכל נכון ולא מספיק להבקיע. הוא יכול להגיע למספר מדהים של שערי ליגה. הלוואי שיישאר אצלינו גם בעונה הבאה. אני בטוח שהוא יגיע לאירופה, השאלה מתי. משחק ראש כמו שלו לא ראיתי כבר הרבה זמן(אולי סרג'י קלשנקו), הוא גם יודע מתי לנוע לשטחים המתים והוא שומר יפה על הכדור. את הבעיטות לשער הוא צריך לשפר ללא ספק, אבל זה גם יגיע. אני מודה כל יום על כך שהפועל החתימו אותו בכל-אופן, רכש אדיר.
    הפער מהמוליכה מכבי חיפה הוא גדול, אבל המטרה של הפועל זה המקום השני, אליפות יהיה קשה להשיג. המבחן האמיתי שלנו יהיה בצמד המשחקים נגד מכבי נתניה ובית"ר ירושלים בבלומפילד. הסיבוב הזה יש יותר משחקי בית וגם יש משחקים שנחשבים למשחקי חוץ, אבל הם בכל זאת בבלומפילד - שני הדרבים הקטנים. הפועל מסוגלת להבטיח את המקום השני ואולי עם מזל להיכנס למירוץ האליפות, הכל תלוי בגמישות של אלי גוטמן וביכולת של טלקיסקי ויבואה.
    בחלון ההעברות הנוכחי הייתי מחזק את הקבוצה בחלוץ, מהראן לאלא הוא ממש לא התשובה למרות שהוא מאוד משקיע ונלחם והיו לו הברקות. יש לנו יותר מידי זרים וגם ככה להביא חלוץ זר זה הימור, ומצד שני קשה לחשוב על אופציות טובות באמת מהליגה שלנו כאן שניתן להביא, אני הייתי מנסה לגשש אצל יובל אבידור או עידן שריקי. אני שמח שלאחרונה ירדו השמועות על עזיבה של טלקיסקי, חייבים להשאיר אותו בהפועל ולהחתים אותו על חוזה לעוד שנתיים-שלוש. הוא לא משחק העונה בעמדה שלו - הוא יותר מידי נע לאמצע בגלל גוטמן וחבל. כמובן שאסור לחסוך ממנו ביקורת על חוסר החדות שלו, אבל אני מאמין שהוא ישתפר והוא גם רוצה להישאר. בגזרת השחרורים - עובד וסרור צריכים להימכר. שניהם לא מקבלים כמעט דקות והם שחקנים שוליים בסגל. אני מאמין שסרור יצליח בק"ש, הוא ייקבל את המפתחות במרכז השדה ויחזור לפחות לחלק מהיכולת שאיפיינה אותו במדי הפועל פ"ת(גם היא רוצה לקלוט אותו), הרי הוא לא שחקן חלש, אבל בהפועל זה לא התאפשר. היו פרסומים על עיסקת חליפין בין ק"ש להפועל ת"א : עומר פרץ להפועל וסרור לק"ש, לדעתי זו אופצייה לא רע, למרות שאני זוכר איך שפרץ ליכלך על הפועל וגם העונה הוא דיי חלוד.

נערך לאחרונה ב: ‏28/12/08
  5. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

הפועל ת"א בהחלט חייבת חלוץ נוסף לצידו של יבואה המצוין , כרגע החוד של האדומים דל מאוד כי זהבי הוא יותר קיצוני וללה לא מספיק , לא נראה לי שיבואה יצליח לשמור על הכושר הנפלא שהוא נמצא בו לאורך כל העונה ואם הפועל רוצה להתמודד על האליפות היא צריכה חלוץ אחד או שניים בשביל לאיים על חיפה.
    עומר פרץ יותר קיצוני והוא גם לא סקורר , חלוצים שלדעתי יתאימו להפועל הם אחמד קאסום ויובל אבידור אבל קשה לראות אותם מגיעים להפועל.

6. Raulito Madridista

http://www.sport5.co.il/SIP_STORAGE/FILES/7/Black354X281/110717.Xxx

עידן סרור יושאל מחר להפועל פ"ת לאחר שכל הפרטים בעניין ההעברה סוכמו

* אחרי האימון ביקרו השחקנים אוהדת של הקבוצה שנמצאת במצב קשה
    * ערן זהבי ודני בונדר חזרו להתאמן היום לאחר תקופה ארוכה שנעדרו מאימונים, כל אחד בגלל סיבותיו הוא(זהבי היה פצוע ובונדר חלה ושהה בבית חולים לתקופה ממושכת).

--------------------------------
    לפני הדיבורים על כדורגל, ברצוני לשבח את השחקנים על מה שעשו היום, על כך שביקרו אוהדת שנמצאת במצב קשה. לשחקנים של הפועל יש לב גדול, ולא סתם אומרים על הפועל שהיא כמו משפחה אחת גדולה. הפועל תמיד תורמת לקהילה ועושה זאת במינון גבוה יותר משאר הקבוצות. אני זוכר שבשנה שעברה הפועל אירחה כמה ימים ילדים משדרות וגוטמן הרצה בפניהם בייחד עם יוסי אבוקסיס וגם היו איזה שני משחקים שהפועל אירחה ילדים משדרות. שימשיכו ככה, ושוב - כל הכבוד. כמובן שאני מאחל לאוהדת שתיהיה בריאה.

משמח לשמוע שבונדר חוזר לאימונים, לא מזמן הוא התראיין לעיתון ובאמת שהיה ראיון מרגש, הוא פשוט סובל מחוסר מזל. אני קורא בעיתונים לפעמים(בעיקר בעיתון מעריב), על כך שבהפועל בונים על בונדר כאלטרנטיבה רצינית לקנדה, ממנו משום מה לא מרוצים. נדמה שלבונדר יש סיבה גדולה לחזור בכל הכוח ואני מאחל לו בהצלחה, הוא שחקן בית שהציג יכולת טובה מאוד לפני שנתיים והיה תגלית העונה בייחד עם רמי דואני. רק שהוא לא יידרדר כמו דואני.
    ערן זהבי שחקן שיכול להוסיף לנו קצת עניין בקישור, אבל לפחות בזמן הקרוב הוא לא ייראה הרבה מגרש, הקשרים משחקים טוב.

אני מאחל לעידן סרור בהצלחה בהפועל פ"ת, אני מקווה בשבילו שהוא יציג את אותה יכולת מלפני שנתיים, אז הוא היה זוכה בהמון כדורים באמצע ובעיקר בזכותו הפועל פ"ת לא ירדה רשמית אחרי סיבוב אחד. סרור היה ונשאר פייטר, רק שבאותה עונה הוא שיחק עם שכל והצליח בפעולות שלו. אני מאמין שהעמדה שבה שיחק בהפועל - כנף שמאל, דיי הפריעה לו, כי הוא קשר מרכזי והוא לא ניחן בדריבל משובח, אבל הוא איכזב וגם לו יש חלק בכך. מה שכן, קשה לי להבין את הבחירה שלו - נכון שעם זאביק זלצר הוא יכול להתפתח, הוא מאוד מעריך את היכולת של סרור, אבל הפועל פ"ת קבוצה עם מרכז שדה לא רע בכלל: רוזן הוא לא סתם שחקן בהפועל פ"ת והוא בסדר גמור העונה, ג'אקאריג'ה מוסיף הרבה אגרסיביות ואייל שן עושה את העבודה שלו. בהפועל פ"ת סרור ייצטרך להתנהג ולהתנהל אחרת, אולי שם הוא ייקבל יותר תמיכה והקריירה שלו לא תתקע.

7. Don Joan Roman Member

סרור לדעתי אמור לחלק את הדקות שלו עם סזאר ויסה כי קבוצות התחילו לשים על הפרואני שמירה מכופלת וזה מוריד את האפקטיביות של התקפת פ"ת, לא סתם אבו חצירא עם אפס על רשימת הכיבושים שלו מאז פתיחת הסיבוב השני.

8. Raulito Madridista

יש הבדל משמעותי בין התפקודים של השניים על המגרש, וכמובן גם ביכולת. ויסה הוא שחקן שמשחק מתחת לחלוצים(למרות שהוא מגיע הרבה לקבל את הכדור באיזורים הלא מסוכנים) ועידן סרור לעומתו קשר מרכזי. סרור יודע למסור לא רע וגם לבעוט(אם כי צריך להתחשב בכך שבהפועל הוא לא הראה את התכונות האלו, כלומר אני מתייחס ליכולת שלו מהפועל פ"ת), אבל הדריבל שלו לא מספיק טוב וגם תזמון המסירה לוקה בחסר. אני לא בטוח שאלי מחפוד ייתן לילד הזה לנהל לו את המשחק.
    אבוחצירא לא מצא את הרשת בסיבוב השני גם בגלל התקרית של הפנדל והמריבה עם הקהל(למרות הסולחה, לפי דעתי זה כן משפיע), על אף הירידה ביכולת של ג'וניור ויסה ושל כל שאר השחקנים, הפועל פ"ת עדיין הגיעה למצבים אבל היא לא מצליחה לכבוש. חן עזריאל למשל נכנס כמחליף במשחק נגד הפועל, אחרי שהיה מושבת לשלושה חודשים עקב פציעה מרגיזה. זלצר ומחפוד בנו עליו לא מעט בתחילת העונה, ואולי הוא יוכל לעשות חלק מההבדל עבורם ולהכניס ריענון לקישור.

9. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

מעבר של עידן סרור לקבוצה אחרת בכלל ולהפועל פ"ת בפרט, רק יכול להועיל לו.
    מה שכן, אני בספק אם הקהל של הפועל פ"ת יקבל אותו כמו שצריך ...
    יצא לי לבקר בפורום שלהם של החזית הכחולה, הם לא ממש מתים עליו, בלשון המעטה.

אך אלה הדברים שמסביב, חשוב בשבילו שהוא יקבל דקות משחק ויתחיל לחזור לעניינים.

ואני מסכים עם דבריו של Don Joan Roman, ויסה היה בשליש הראשון של העונה המוציא
    לפועל של הפועל פ"ת, רוב הכדורים עברו דרכו וללא ספק היה השחקן הדומיננטי אצל המלאבסים.
    מאז שנעשתה עליו שמירה הוא די נעלם, לא מאשים אותו כמובן, אך זו המציאות
    ומאז הפועל פ"ת לא מרבה לכבוש, עידן סרור יכול להועיל המון לקבוצה של מחפוד את זלצר.

10. Don Joan Roman Member

הם לא באותו תפקיד על המגרש אבל לסרור יש יכולות של פליימיקר והוא גם יכול לשחרר את יוסי רוזן לעמדה הזאת, זה גם ההסבר ההגיוני היחיד לצורך של פ"ת בעידן סרור.

ומאז ששומרים את ויסה שמירה כפולה אין עוד לאבו חצירא את המצבים שהיו לו כמו נגד הפועל פעמיים מול שוער, כמו נגד בית"ר לבד מול הרוש ועוד מסירות גאוניות של ויסה שהשאירו את הבחור במצבי הבקעה נהדרים או גרמו לבלאגן בתוך רחבות היריב אותן ניצל אבו חצירא כדי לכבוש, כמובן שזו לא הסיבה היחידה לבצורת שמסתמנת אבל זו בהחלט אחת הסיבות העיקריות.

11. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

עידן סרור הופך למלפפון הכי חם בחלון ההעברות הנוכחי, כאשר הפועל פ"ת, מכבי פ"ת ועירוני ק"ש מעוניינות בו.
    רוב הסיכויים שהוא יעבור לקבוצה של מחפוד אך נחכה להתפתחויות.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏29/12/08
  12. Raulito Madridista

הפועל החליטה: כניסה חופשית למנויים במשחק נגד מכבי חיפה

http://www.ynet.co.il/PicServer2/02012008/1659810/_MG_0002_wh.Xxx

הנהלת הפועל ת"א החליטה היום לצ'פר את קהל המנויים שלה, כאשר הודיעה על כניסה חופשית של בעלי המנויים במשחק רבע גמר גביע הטוטו בבלומפילד נגד מכבי חיפה בעוד כשבוע, כמחווה על משחק הרדיוס ללא קהל שספגה הקבוצה בפתיחת העונה(בגין זריקת אבוקות וחזיזים באיצטדיון וינטר), ולכן הקהל פיספס למעשה את המשחק הביתי נגד מכבי חיפה במחזור השני. כרטיסים ניתן לרכוש במשרדי "לאן": שער 7-8 - 60 ש"ח למבוגר ו-30 ש"ח לנוער;שער 2 - 80 ש"ח למבוגר.
    צמד הבולגרים, אלין טופוזאקוב ודימיטאר טלקיסקי, נחתו בישראל בשעות הצהריים וערכו אימון ערב עם הקבוצה. אורח מעניין באימון היה סלים טועמה ששוהה בימים אלו בישראל. הוא לא הספיק להתאמן עם הקבוצה משום שהוזמן לאירוע חשוב, אבל מחר הוא מתכוון לעשות זאת. "אני בחופשה, באתי לכאן כדי להתאמן ושלמור על כושר", אמר טועמה.

* שייע מפרגן ליבואה; וגם על החלוצים של הקבוצה בעשור האחרון

קודם כל ברצוני לשבח את ההנהלה על היוזמה. היא מנסה לעשות הכל כדי לפצות אותנו ושנרגיש בנוח. באמת היה מאוד מאכזב שהמשחק נגד חיפה היה רדיוס, לא יאומן שבגלל כמה אידיוטים, קהל גדול כל-כך הפסיד חוויה אדירה שכזו. כהייתה הגרלת לוח המשחקים, הייתי מבסוט שהמשחק הראשון בבלומפילד יצא נגד קבוצה גדולה שכזו, וגם כמובן שקניתי את המנוי כבר חיכיתי למשחק. אולי אם באותו משחק היה קהל, העונה הייתה הולכת לנו קצת יותר טוב...
    אם סלים לא יחזור, וכנראה שהוא לא, אז אני מקווה לפחות שיעזור את ליאז' וייקבל דקות משחק בקבוצה אחרת, שלא יתייבש על הספסל. הוא הוכיח בפתיחת העונה בליגה הבלגית שהוא מסוגל לתרום בצורה משמעותית, הוא בישל המון וגם כבש. לא ברור מה הסיפור שם. טועמה גם שחקן שעובד על המגרש ורץ המון, הוא עושה הרבה הגנה, לא איזה אחד עצלן שרק מכדרר.
    בעניין החלוצים - הלוואי שיבואה יהיה מלך השערים בליגה. אני לא זוכר מתי בפעם האחרונה שחקן של הפועל היה מלך השערים, זה לא קרה כבר עשור לפחות. יבואה החלוץ הטוב ביותר שהיה לנו מאז רונן חרזי, שהיה פשוט חלוץ אדיר, היה לו הכל - תזמון מצויין בשבירת הנבדל, מיקום ברחבה, משחק ראש, סיומת וגם סיבוב מהיר וחד על המגן. תמיד התעניינתי בסיום הטראגי של הקריירה שלו ומדוע לא המשיך בהפועל, אבל הבנתי שהוא נפצע. בכל-אופן, בעונת הדאבל הוא היה ענק, 17 שערי ליגה והוא עוד הפסיד לפחות עשרה משחקים. הבטתי ברשימת החלוצים שהיו לנו, ובאמת מפתיעה ההצלחה של בלילי. הוא היה חלוץ ליגה בינוני, עם כל האהבה שלי אליו(איזה גול ענק בדרבי, וגם תמיד הוא היה מספק את הסחורה נגד בית"ר - זכור לי גול שהוא עובר את קורנפיין בעונת הדאבל והשדר אומר - 'בלילי עובר ו...כובש', וגם שער בנגיחה בטדי בשנת 2002. הוא גם הבקיע שער יפה במספרת בעונת הדאבל), והוא גם לא היה כזה חכם גדול. אודי למשל היה פוטנציאל(נגיחה מעולה), אבל הפציעות חיסלו אותו. בשנת הדאבל הוא היה טוב מאוד, אז מאז הוא בעיקר נפצע(אני זוכר שלטועמה הייתה חולצה 'אודי, אנחנו אוהבים אותך' ושגרשון הביא לו פרחים לפני אחד המשחקים, אודי היה על כיסא גלגלים). בבני-יהודה הוא נתן חצי עונה נהדרת אבל מאז זהו. ב2006 הוא חזר להפועל אבל כמעט ולא שיחק, ואני זוכר שקראתי בעיתון לפני איזה שנתיים שהוא התייאש והחליט לפרוש. ברדה היה אחד שעובד על המגרש המון, זריז וטכני וגם יודע לאן לנוע, אבל הסיומת הייתה חלשה. בבלגייה הוא ענק. ואיך לא הזכירו ברשימה את אדון סימרוטיץ?

נערך לאחרונה ב: ‏30/12/08
  13. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

כפיר אודי משחק כרגע בהפועל ראשון לציון מהליגה הארצית , בעונת 2006/7 הוא התחיל בהפועל ת"א אבל שיחק רק משחק אחד עבר להכח עמידר ר"ד ואחרי יום פרש.
    בעונה שעברה באמצע העונה הוא חזר לכדורגל להפועל ר"ג והעונה הוא בראשון.

14. Number 8 Member

זה די מצחיק והזוי, כי אנחנו מדברים על שחקן שבקושי ראה דקות העונה, ובנוסף הוא לא כזה להיט.

15. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

אמו של יבואה מתה באופן פתאומי

הפועל ת"א תיאלץ להסתדר ללא מלך השערים שלה סמואל יבואה בתקופה הקרובה.
    אמו של השחקן מתה הבוקר באופן מפתיע בגיל 51, והחלוץ נאלץ לצאת ללוייה בגאנה.

בעקבות זאת, הוא צפוי להיעדר לפחות עד סוף השבוע אם לא מעבר לכך, ויחמיץ מחר את רבע גמר
    גביע הטוטו מול מכבי חיפה, וכן את המפגש בליגה בשבת מול אשדוד, במידה וייערך עקב המצב הביטחוני.
    - - - - -
    אוהדי הפועל ת"א צריכים לקוות שהמקרה הנ"ל לא ישפיע על השחקן לטווח הארוך, ראינו מה קרה עם נאתכו והמקרה של מות אביו ...