הגזמת, יש עוד שחקנים. עריכה: לפי האתר הרשמי יבואה אכן החלים ויהיה כשיר למחר אבל אניימה עדיין לא בטוח. באותה כתבה שמוזכר העניין גם כתוב שבונדר חזר לאימונים. אני מאוד שמח בשבילו, מגן מאוד מוכשר למרות תמיכה התקפית מועטה אבל מבחינה הגנתית הוא מצוין. הנה הלינק לכתבה: http://www.hapoelta-fc.co.il/News.asp?id=624
ובמקרים מסוימים גם ורמוט. ההגנה שלכם סבירה מינוס ואניימה מציל את השחקנים שלו כל פעם מחדש. יבואה הוא ההתקפה כי בלעדיו הפועל בקושי הייתה מבקיעה. בעצם למה לדבר כל כך הרבה - הפועל הבקיעה 15 שערים בליגה, מתוכם 9 של יבואה. הנתון הזה אומר הכל.
את האמת שורמוט לא ממש היה בראש שלי. אני דיברתי על שני הבולגרים, נאתכו, ידין, אבוטבול, דה סילבה וגם בן לוז עושה עבודה טובה העונה כמחליף.
טלקיסקי של העונה הנוכחית הוא לא אותה טלקיסקי של העונה שעברה, טופוזאקוב בלם מצוין אבל קשה להצליח כאשר חברך להגנה הוא וואליד באדיר, ושאר השמות שהזכרת הם בסך הכל "עוד שחקנים" בהפועל ת"א. בהפועל יש את שני השחקנים הטובים בליגה בעמדות הכי חשובות - אניימה ויבואה. בדיוק בגלל הסיבה הזו הפועל לא תזכה באליפות ואפילו לא תתמודד עליה. כמו שלנתניה יש רק הגנה טובה ועם זה אי אפשר לזכות באליפות, אותו דבר על הפועל.
אולי אתה לא יודע אבל הפועל ת"א היא הקבוצה שספגה הכי מעט שערים בליגה, בלי טופוזאקוב אין שום ספק שזה היה יותר, וגם בלי אניימה. נכון שלאחרון יש חלק יותר גדול אבל גם לטופצ'ו יש חלק לא קטן בכלל בזה. היה אפשר לראות במשחקים שהוא לא שיחק את האי סדר בהגנה לעומת משחקים שהוא כן שיחק בהם, הגנה שונה לגמרי. נכון שטלקיסקי של העונה הנוכחית זה לא משהו מדהים אבל מה שיפה בשחקן הזה זה שלמרות יכולת לא מדהימה שלו העונה ונטייה חזקה להיעלם (הנטייה הזאת הייתה קיימת גם שנה שעברה אבל היא בלטה הרבה פחות) הוא עדיין מביא הברקות שמביאות גולים (הבישול ללאלה בדרבי, המסירה ליבואה שהרים לגול של ורמוט נגד כוח הייתה גאונית, הדאבל פס עם קנדה בגול הראשון נגד בית"ר, ופה אני לא מחשיב את המצבים הנייחים שלו). מה שאני בא להגיד שטלקיסקי הוא שחקן מסוכן מאוד גם כשהוא לא מראה יכולת מי יודע איפה. לגבי ידין, הוא רחוק מלהיות עוד שחקן, כמי שראה את כל המשחקים של הפועל העונה (פרט לאחד) אני אומר לך משהו שלא הרבה אנשים שמו לב אליו, כשידין טוב אז הפועל טובה, זה לאו דווקא אומר שכשהפועל טובה אז ידין טוב (זה כמו המשפט שכל ריבוע הוא מרובע אבל לא כל מרובע הוא ריבוע). עריכה: גם נאתכו מעבר לעוד שחקן, מעבר לזה שהוא שחקן נשמה הוא גם אחד המוסרים היותר טובים בליגה והוא משחק די טוב העונה.
אני לא יודע אם קראת את כל ההודעה הקודמת שלי, אבל כתבתי שטופוזאקוב בלם מצוין אבל קשה להצליח שלצידך עומד וואליד באדיר. כל אוהד הפועל שאני מכיר, ולצערי הרבה מהחברים שלי אוהדים את הפועל, לא מאמין שהקבוצה שלו יכולה לקחת אליפות כי הסגל לא יותר מבינוני פלוס. אי אפשר לקחת אליפות בעזרת שני שחקנים בלבד.
דבר ראשון, רוב המשחקים שטופצ'ו שיחק היו עם דה-סילבה לידו ולא עם באדיר (דה-סילבה בלם טוב, אמנם לא ברמה של הבולגרי אבל טוב). להפועל יש את ההגנה הטובה בליגה, אם זה באדיר ליד טופצ'ו ועם זה דה-סילבה ליד טופצ'ו, זה לא כל כך משנה. דבר שני, שוער טוב יש לנו, יש לנו את ההגנה הכי טובה בליגה, בקישור האמצעי יש לנו את ביבראס, אבוטבול, בן לוז וידין, באגף ימין יש לנו את ורמוט וטלקיסקי, ויש לנו את יבואה כחלוץ אבל הוא די לבד. אם מביאים קשר שמאלי לאגף שלא קיים אצלינו מאז שטועמה עזב וחלוץ ליד יבואה אז יש לנו קבוצה לאליפות.
ואם לסבתא היו גלגלים... ואם, ואם, ואם. קודם שיביאו, אחר כך נדבר. כרגע הפועל היא לא קבוצה לאליפות ואני בספק גם אם היא תהיה. מלבד שחקנים, שגם את זה אין לה יותר מדי, הפועל חייבת יציבות.
אני דווקא חושב שהפועל תל אביב כן יכולה לרוץ השנה לאליפות. למעשה, אם אני צריך לבחור סגל לרוץ איתו מבין זה של האדומים, הירוקים או הצהובים-שחורים, אני בוחר באדומים. קבוצה מאוזנת, עם הגנה חזקה והרבה כשרון בחלק הקדמי.
על הנייר הכל יפה אבל מה שוקרה בתאכלס זה קבוצה לא יציבה בלי משחק אגפים מלבד הבלחות של טלקיסקי בימין או של ורמוט שהוא מגיע לשם ועם שלושה חלוצים וגם זה בקושי כי לאלה וזהבי מדי פעם עושים לרוב חלטורות באגף שמאל שזה המקום שהכי דרוש לנו חיזוק בינואר כי ככה לאלה וזהבי התפנו עבודה יותר של חלוצים ופחות של קיצונים.
אני רוצה אני רוצה מכונית, אך גם כובע אחר (?) להפועל ת"א הסכם לשנתיים עם סובארו, במסגרתו שחקני הפועל ת"א הגיעו היום לסוכנות סובארו בת"א כדי לקבל מהספונסר רכבים חדשים. בתוך כל החגיגה הייתה גם מבוכה קלה אצל האדומים, כשאנשי סובארו חילקו כובעים בצבע צהוב-כחול. שי אבוטבול סירב לחבוש את הכובע ואמר: "הצבע הזה לא בא לי טוב". http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
ההתחלה של הסוף ? http://up38.siz.co.il/up1/0zqmqnl3mhtj.Xxx ליטקס לובץ' הבולגרית הגישה הצעה רשמית לדמיטאר טלקיסקי, קשר הפועל ת"א. טלקיסקי, שהגיע להפועל ת"א במהלך העונה הקודמת והיה אחד הגורמים המרכזיים בהישארותה בליגה, לא פתח טוב את העונה ואיבד את מקומו בהרכב. לטלקיסקי מסתיים השנה חוזה ואם הפועל תחליט לשחררו כבר בינואר, הוא עשוי לחזור למולדתו כבר בחלון ההעברות הקרוב. מקורביו של השחקן עדכנו אותו כי על פי הפרסומים אלי גוטמן כבר צופה בקלטות של שחקנים זרים, שאחד מהם יבוא ככל הנראה על חשבונו, למרות שעד עכשיו מאמן הפועל ת"א לא הודיע לטלקיסקי אם הוא מעוניין לשחררו. קליפ של דימיטאר טלקייסקי בתקופתו בהפועל ויש שם קטע בשיר "אל הבית שוב חוזרים, שוב חוזרים", בהחלט מתקשר לסיטואציה הנוכחית. האם זו סיומה של תקופה יפה אך די קצרה בארץ הקודש?
הולך להיות לו היום או מחר פגישה עם אלי גוטמן, אם אלי גוטמן יבטיח לו הבטחות כמו שהוא יקבל יותר דקות או יישאר בעונה הבאה(שאלי לא יכול להבטיח לו), הוא יישאר.