למה ,אתה שואל? כי ביברס עדיין לא בשל להרכב , ואת זה ראינו רבות במשחקים שלו בעונה שעברה. לביברס עדיין חסרה הסיומת וכמובן עבודה הגנתית. עד שהוא לא ישפר את התכונות הללו, עדיף לראות מערך של 4-4-2 עם בן בסט בהרכב. וכבר נימקתי למה , אם כבר שאלת. תסתכל דף אחד אחורה.
דווקא שנה שעברה ראינו יכולות טובות מאוד של ביברס. ביברס לא צריך לבצע יותר מדי עבודות הגנתיות כי זה לא התפקיד שלו. לגבי הסיומת, הוא לא ניסה הרבה להבקיע וכמעט כל פעם שניסה הצליח. הבעיה היחידה שלו בהקשר של הגולים זה שהוא לא מנסה מספיק, אבל כשהוא מנסה, הוא מצליח לרוב.
קודם כל, נתחיל בכך שבמשחקים שראיתי אותו הוא לא הרשים אותי . דבר שני, זה כן התפקיד שלו לעשות הגנה. אני לא מדבר על לעשות עבודה של קשר אחורי. בסה"כ אני מבקש שהוא ירד להגנה בזמן התקפות של קבוצות יריבות,שיסייע קצת להרחיק כדורים ולהוציא את הקבוצה קדימה, ואת זה הוא לא עושה. בנוגע לסיומת, עדיין יש לו מה לשפר.
דואני הושעה מהקבוצה http://www.ynet.co.il/PicServer2/04062007/1296319/IMG_0307_wh.Xxx הבלם הצעיר עמד אתמול בפני וועדת משמעת פנימית עקב התנהגותו במשחק גביע הטוטו נגד בני-סכנין, ובקבוצה הוחלט להשעותו מהקבוצה עד להודעה חדשה. הפועל לא רצתה לפגוע בשכרו של דואני, המרוויח משוכרת של חייל בלבד, ולכן החליטה להענישו בדרך אחרת - השחקן התבקש להחזיר את המכונית שקיבל מהמועדון. דואני רצה לעזוב את הקבוצה כבר במהלך תחילת הקיץ, אך השתכנע להישאר. כרגע השחקן נחוש ללכת לקבוצה אחרת, והוא מחזיק בהצעות מליגת העל וגם מהליגה הלאומית. שתי הפתח-תיקוואיות היו מעוניינות בשחקן אך לא ברור אם עדיין רוצות בשירותיו. השחקן לוקח בחשבון אפשרות של ירידת ליגה כדי לחזור שחקן טוב יותר. גלעד קצב, סוכנו של השחקן, ייפגש היום עם הנהלת הקבוצה במטרה לדון בשחרורו, שיהיה השאלה בלבד. הפועל לא לגמריי לנתק את הקשר עימו. "רוב הסיכויים שהוא לא יישאר בהפועל", אמרו מקורבים לשחקן. אביחי ידין, הרכש החדש של הקבוצה, שחתם אמש על חוזהו במועדון לחמש עונות, יערוך היום את אימון הבכורה שלו בהפועל. ידין יחמיץ את המשחק הקרוב של הקבוצה בגביע אופ"א, משום שהקבוצה לא רשמה אותו(עבר מועד הרישום). לא ברור האם דגלאס דה סילבה יהיה כשיר. מחר הוא יחזור לאימוני ריצה. השחקנים התלוננו בפני ההנהלה על עיכוב בתשלומי המשכורות של חודש יולי. מהקבוצה נמסר שהעניין יטופל תוך 48 שעות, וביטלו את השאלות לגבי בעיות כלכליות.
נאתכו שחקן איכותי עם ראיית משחק מושבחת ואמנם עכשיו הוא לא בדיוק השחקן המלהיב ביותר שיש בליגה אבל אם יתנו לו את המפתחות בהפועל הוא ישתפר ככל שהעונה תתקדם, שחקן מאוד מוכשר עם אופי של ווינר.
ביברס נאתכו שחקן טוב מאוד. מהסוג החדש שמתפתח לנו בכדורגל הישראלי. פחות כח, אבל הרבה יותר ניידות והכוונה של המשחק. השנה אני לא חושב שהוא יהפוך להיות שחקן מוביל בקבוצה, אבל אם לא יצא לאירופה, הוא לבטח יהיה זה שינהיג את הפועל תל אביב עוד כמה שנים. יש בו משהו מיוחד.
גם לי אין שום שמץ של ספק שביברס עוד יגיע רחוק, אך כפי שאמרתי באחת ההודעות בעמוד הקודם, אם ישפר את הליקויים שלו. כבר ראיתי ממנו ניצוצות, בחוכמת משחק במיוחד, אך משהו מנע ממני להתרשם ממנו עד הסוף , והדבר הזה זה הסיומת שלו . כמובן שיש לו לשפר גם את העבודה ההגנתית שלו, אך זה עניין פעוט שגוטמן יסדר כבר העונה לדעתי.
תבין שבתפקיד שלו (מאחורי החלוץ) הוא לא צריך לעשות הגנה יותר מדי. לגבי הסיומת שלו, אני חושב שיש לו סיומת די טובה, הוא לא ניסה הרבה אבל הבקיע בכל זאת מספר מכובד של שערים ביחס לדקות שקיבל, הבעיה שלו בקטע הזה שהוא לא מנסה מספיק. לא לשכוח שהוא עבר טרגדיה (מות אביו) בשנה שעברה, מה שעצר לו את המומנטום וגרם לו להפגין יכול פחות טובה.
יכול להיות שאתה צודק ,אולי הוא לא מנסה. בכל מקרה, אצלי בלטה לפחות התכונה של הסיומת. אולי אני טועה, אך משהו חסר לי ביכולת אצלו. בקשר למות אביו, אכן מקרה מצער מאוד שיכול להשפיע מאוד על המשך הקריירה שלו, אולי זה מה שמנע ממנו להתקדם ולתת את הפוש האחרון. בכל מקרה, גבר, אני רואה שהדיון הזה לא הולך לשום מקום(אתה חושב שהוא צריך לפתוח ואני לא), אז בוא נסיים אותו .
בן-בסט:"הפועל היא הפייבוריטית שלי"; הנהלה חדשה?; מי יישחק נגד הסרבים, נאתכו או זהבי? "אני רוצה לשחק בקבוצה מליגת העל והפייבוריטית שלי בשלב זה היא הפועל ת"א, אמר היום עדן בן-בסט, החלוץ שסיכם אמש לחוזה של שלוש עונות במכבי חיפה, כדי להיות מושאל לקבוצה אחרת. בן-בסט הוסיף:"מכבי חיפה הבטיחו שלא יערימו קשיים עם הקבוצות שיירצו בשירותי". הירוקים צפויים לדרוש 80 אלף דולר עבור השאלתו, סכום נמוך בהרבה ממה שמדובר לפני כחודש. גם בני-סכנין וק"ש מעוניינות בחלוץ, אבל ישנו סיכוי סביר שבמידה והעניינים עם הפועל לא יסתדרו, יעדיף בן בסט לשחק עוד עונה כמושאל בהפועל חיפה. איש מטעם חברת 'יהלום', ד"ר אמנון בן-דרור, פנה לגורמים במועדון ובירר לגבי רכישתו. עו"ד שחר בן עמי השיב בשלילה. "המועדון אינו למכירה, חבל על הזמן שלכם", אמר בן-עמי לאותם אנשים בטלפון. למרות זאת, האנשים העומדים בראש החברה, שכרגע מעדיפים לא להיחשף, לא אומרים נואש וימשיכו לשאול ולהתעניין בכל הקשור למועדון. לא רק אלי טביב רוצה לרכוש את הקבוצה. בהפועל ת"א מעריכים ש-6000 אוהדים בלבד במשחק הגומלין של גביע אופ"א, נגד היריבה הסרבית, וויבודינה, מחר. בקבוצה טוענים שהסיבות לקהל הדל לא קשורות בשיפוצי האיצטדיון, אלא ביריבה הלא אטרקטיבית. ניצחון על הקבוצה הסרבית יעלה את הפועל לשלב האחרון לפני שלב הבתים, ובמידה והקבוצה תגיע לשם(בפעם השלישית ברציפות) צפויה הכנסה של 210 אלף יורו, לא רע. אלי גוטמן מתלבט בין ביבראס נאתכו לערן זהבי ולא ברור מי מהשניים יפתח. באימון אמש תורגל תחילה נאתכו בהרכב הראשון, אך אחר-כל עשה גוטמן ניסיון עם זהבי, ואפילו לאלא תורגל כחלוץ. הבלם דגלאס דה סילבה הפתיע את הקבוצה כאשר ערך אימון מלא והוא כשיר לקראת המשחק מחר. אביחי ידין לעומת זאת הגיע להפועל כשהוא סוחב פציעה ממדי הנבחרת הצעירה. הוא ייעדר כמובן מהמשחק מחר וגם מפתיחת הליגה. ------------------------------- המחיר שחיפה דורשת עבור השאלתו של בן-בסט הוא מגוחך, הפועל חייבת לפעול. לפני כחודש הסכומים היו גבוהים פי 5. אני לא מאמין לשטויות האלו בקשר לאנשים שרוצים לרכוש את הקבוצה, עדיף כבר להישאר עם מוני, שהשנה הביא לקבוצה רכש יפה מאוד(בן-בסט יהיה פיניש מצויין). בקשר למשחק מחר, קשה לי להכריע בין השניים. זהבי הוא גם חצי חלוץ והוא יותר התקפי, הוא יותר מתאים בקצת.
אם תיקח בחשבון שעדן בן בסט עוד לא הוכיח את עצמו בליגת העל והוא אמור לחזור למכבי חיפה מתישהו, לבטח שחקן טוב יותר, אז 80 אלף דולר לא נשמע כל כך מגוכח.