בזמן שאני קורא שיש פערים בין ידין להפועל, בעוד שהפועל מוכנה לשלם בתמורת השחקן הזה 600 אלף דולר(!!), עלה לראשי שמו של שחקן מצוין ששיחק בהפועל. חיפשתי קצת מידע עליו, ואני מוצא את הראיון הזה, אחרי עוד משחק בהרכב דינמו קייב, נגד ארסנל, בהייבורי לפני חמש שנים: http://tam.co.il/14_11_2003/sport1.htm מה שאפשר לקחת מהראיון הזה הוא הזכרון כמה דניס אונישנקו היה שחקן טוב, כמה שהוא אוהב את הישראל, שהיום הוא רק בן 30, שיש לו אזרחות ישראלית, ובראיון ההוא לפני חמש שנים, הוא אמר שהוא אשמח לחזור להפועל עוד חמש שנים. אני לא יודע מה כושרו כעת, אבל אם הייתי גוטמן, הייתי בודק את האפשרות להחזיר אותו לאדום.
הסכום שהפועל מציעה על ידין הוא מוגזם, חבל שהקבוצה מתאמצת יותר מדיי ולא עוסקת בדבר העיקרי - הבאתו של עדן בן בסט(כבר וויתרתי על החלום לראות את סלים שוב לובש אדום ועושה רושם שהסאגה הזו לא מתקדמת). בנוסף, רכישה של ידין תגמור את הסיכוי של רמי דואני לזכות לדקות משחק בעונה הבאה ואני לא מת על הרעיון הזה. הפועל פועלת קצת באופן מוזר בכל הקשור לרכש, אבל זה לא חדש, הפועל אלופה בלייצר סימני שאלה וזו לא הפעם הראשונה. למשל על דה סילבה הקבוצה שילמה 800 אלף דולר, ועל חלוץ שהוא הדבר הכי נחוץ לקבוצה כרגע, היא מציעה קצת יותר מרבע מהסכום. דניס אונישנקו לא הרשים אותי בכלל בתקופה בה שיחק בהפועל. הוא לא הראה שום דבר מיוחד. הוא היה שחקן אנרגטי ומשקיען, אבל מאוד מאוד אפור. הוא היה אחת מהרכישות המוזרות של קשטן. אני לא חושב שזה השחקן שאנחנו צריכים, מה גם שלא ברור מה קורה איתו מבחינת כושר משחק, האם זו אופצייה ריאלית מבחינת השחקן(האם הוא מוכן לחזור לארץ?) ומבחינת הקבוצה. אם כבר עוסקים ב'דברים מוזרים': http://www.haaretz.co.il/hasite/images/sport/S060107/s07.Xxx אם אוגבונה היה כשיר הייתי חושב על אופצייה להחזיר אותו. למרות ההחמצות הרבות שלו, תמיד אהבתי אותו והתחברתי אליו כמו כל הקהל האדום. הוא היה פיזי מאוד, הנגיחה שלו הייתה בחוזק של בעיטה, הייתה לו מהירות מסחררת והוא לאט לאט שיפר את כל האלמנטים של שליטה בכדור. כמה חבל שהפציעה ברומניה קטעה לו את הקריירה.
אוגבונה, רק מי שמכיר אותי יודע כמה אני שונא את ה***** הזה, כל פעם היה מחכה רק למשחקים נגדנו, שמח שפביאני ייבש אותו על הספסל.
אוגבונה אחד החלוצים המחליפים היותר יעילים שאני מכיר. ישב הרבה משחקים על הספסל, לא עשה עניינים מזה, וכאשר נכנס כמחליף, הבקיע. זכורים לי מספר גדול של משחקים שעלה מהספסל והצליח להבקיע. הפועל הייתה יכולה לסמוך עליו בעיינים עצומות שבאמת יעלה ויעשה את השינוי. מלבד זה שהיה לו מבנה גוף מצוין בשביל חלוץ.
מה הקשר בין דקות המשחק של רמי דואני (בלם) לבין הרכישה האפשרית של ידין (קשר אחורי)? אולי התכוונת שאם ידין יגיע דה סילבה ישחק בלם, ואז דואני לא יקבל דקות משחק. בכל מקרה, גוטמן לא בונה על דואני, בלי שום קשר לידין. כמו שזה נראה גוטמן מעדיף גם את דה סילבה וגם את באדיר לצד טופוזאקוב בהגנה. בכל מקרה, אני זוכר שדיברו על דואני כיורש של גרשון ובלם העתיד של הפועל. במשחק נגד ריינג'רס באופ"א הוא הרשים מאוד, אבל מאז הוא לא קיבל מספיק דקות משחק לטעמי ואיכזב. חבל בשביל הפועל, שחקן מוכשר. יש לו מבנה גוף מצוין, משחק ראש טוב ושקט נפשי. ולגבי ידין, הוא לא שווה גם 200 אלף שקל. שחקן אפור ובינוני מאוד שאין לי מושג למה הפועל וחיפה רודפות אחריו. אם בהפועל בונים עליו כאיש שיחזיק להם את הקישור האחורי הם עושים טעות מרה. אמרתי את זה כבר הרבה פעמים, הם חייבים קשר אחורי זר.
בקשר למה שאמרת על דואני , תרשה לי לתקן אותך - חבל לדואני ולא חבל להפועל. אני זוכר שהשחקן הזה קיבל לא מעט הזדמנויות להוכיח שהוא טוב להרכב ,אך מה לעשות הוא לא הוכיח וכרגע יש שחקנים טובים ממנו בסגל של הפועל ולכן הם מקבלים את חולצת ההרכב. בקשר לידין, אני די מצדיק אותך . ידין הוא שחקן בינוני ולא יותר מזה. אם הפועל הולכים להסתמך עליו כמנהיג הם בהחלט עושים טעות חמורה .
1. דניס הגיע אלינו בגיל 21, חסר נסיון, עם קישור שכלל במרוצות השנים בהם שיחק בהפועל את הולמאי, פישונט, יוסי אבוקסיס ועוד.. מה ציפית? לאחר התקופה שלו בהפועל, הוא הוכיח את עצמו כשחקן הרכב בדינמו קייב (קבוצה טובה בהרבה מהפועל) והביע רצון לחזור בעוד חמש שנים (כלומר, הקיץ הזה) להפועל. הוא גם לא תופס מקום של זר. אם הוא בכושר משחק טוב, ואפשרי להביא אותו, מי צריך את ידין?! 2. אוגבונה תופס משבצת של זר והמכסה מלאה. מה גם שהוא לא שיחק שנה, אונחנו לא יודעים מה כושרו. וסתם להוסיף לעניין ההוא של הסמלים, זכרון ישן העולה לראש מכיל את העובדה שיגאל גדל במכבי ת"א (איזה משפט מסובך http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx), זה נכון?
כתבתי שהוא שהוא לא יכול לקבל את ההגדרה 'סמל' בגלל שהוא גדל במכבי? סתם ציינתי עובדה. גם שטראובר גדל בהפועל http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
שטראובר לא היה סמל במכבי... דרך אגב, אני מסכים איתך בעניין אנטבי - אני לא רואה בו כסמל של הפועל. המילים "סמל" ו"אנטבי" מתחברות רק בגלל הותק שלו בקבוצה. לא יותר מזה. הסמל היחיד שלכם בעשור האחרון הוא שביט אלימלך וכיום הוא לא נמצא בקבוצה בגלל הנהלה מטומטמת. עושה רושם שנאתכו הולך לגדול כסוג של סמל... האוהדים מתחברים אליו והוא מתחבר אליהם. מצפה לילד עתיד ורוד.
אם אונישנקו אכן שחקן הרכב בדינמו קייב, אתה לא חושב שרכישה שלו תיהיה יקרה מידי עבור המועדון?; הרי האוקראינים לא יוותרו על שחקן חשוב במערך שלהם סתם ככה, הם לא יעשו לנו הנחות. בנוסף, אתה קראת איזשהו רעיון עם אונישנקו מהעבר הרחוק יותק או משהו כזה. לא בטוח שהדברים נכונים לגביו היום. אז הוא אמר, אז מה?; למה שהוא יירצה לבוא לשחק בליגת העל בקבוצה עם הרבה סימני שאלה, כאשר הוא נמצא בטופ של הליגה האוקראינית?; אונישנקו מעולם לא התחבר לקהל ולקבוצה ברמות כאלו שהוא יהיה מוכן לוותר על כסף ודברים אחרים כדי לשוב לכאן. בקשר לאוגבונה, אני ציינתי מראש שסתם זרקתי את השם שלו. בקשר לאנטבי - הוא הכי קרוב לסמל שיש היום להפועל. הוא פותח את העונה העשירית, היה שותף לרגעים הכי יפים וגם לרגעים הכי פחות נעימים. הקהל אוהב אותו מאוד, הוא וויתר על הצעה מאיטליה כדי להישאר בהפועל(אחרי המסע המופלא באירופה הייתה קבוצה איטלקית מהליגה הראשונה שרצתה להביא אותו) וגם על הצעה מנתניה המתחדשת של יאמר שהייתה יכולה להעניק לו משכורת יותר גבוהה. גם השנה הוא הסכים לקצץ בחוזה ומעולם לא עשה בעיות. תבינו, יש הבדל בין סמל לבין מנהיג. וקצת חדשות: * חיפה דחתה את הצעתה של הפועל לרכוש את כרטיסו של בן בסט תמורת 250 אלף דולר. הקבוצה מוכנה למכור את מחצית מכרטיסו בסכום המדובר. בחיפה הדגישו שלא יעשו יותר הנחות להפועל, והמחיר הסופי עבור הכרטיס של השחקן הוא 400 אלף דולר(עיתון 'ידיעות אחרונות) * הפועל פנתה רשמית לגנט בעניין גילי וורמוט * וורמוט לאתר 'וואלה ספורט':"הסיכויים שאשחק בהפועל נראים לי טובים"
חחח דור אתה מרגיש בסדר? תקרא את ההודעות הקודמות- הוא היה שחקן הרכב בדינמו קייב לפני חמש שנים!! (קבוצה שאז נתנה פייט גדול לקבוצות כמו ארסנל של הנרי) כרגע אני לא יודע איפה הוא משחק (אם בכלל, אני מניח שכן כי הוא בסה"כ בן 30) ומה כושרו, אך משום שהוא היה קשר איכותי באופן מוכח, הייתי שמח אם גוטמן היה בודק את האופצייה להחזיר אותו, כי אם הוא בכושר, הרווחנו שחקן גדול (ככה גם דה סילבה יוכל לחזור לעמדת הבלם). משהו בקשר עם גוטמן? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
אמנם בתחילת העונה שעברה הוא הראה יכולת לא טובה אבל בעונת 06/07 הוא היה מצוין והבטיח הרבה. אתה מוזמן לבדוק באייסוקר ב"פרס" תגלית העונה (אני די בטוח) של אותה עונה שהוא היה מועמד והרבה שיבחו אותו שם. הייתי שמח לראות אותו מקבל עוד הזדמנויות העונה. מכסת הזרים של הפועל כבר מלאה (אניימה, טופצ'ו, טלקיסקי, דה-סילבה ויבואה). אני לא מבין מה כל הרעש סביב ידין, מחיר מטורף עבור שחקן בינוני בעוד שעל שחקן מוכשר כמו בן-בסט שהראה רצון גדול לשחק בהפועל לא מוכנים לשלם מחיר נמוך מזה. חלוץ וקשר שמאלי יותר דחופים מקשר אחורי. בזבוז של זמן וכסף הידין הזה.
"אני מקווה שהכל ייסתדר עם הפועל" http://images.one.co.il/images/d/400_221/gg761783.Xxx עידכון בגזרת גילי וורמוט. השחקן התייחס להפועל ת"א בראיון קצר עם אתר ONE, ואמר בין השאר:"הכדור נמצא בידיים של הפועל תל-אביב. יש סיכוי טוב שאגיע לשחק בקבוצה, אבל הפועל צריכה לפעול: לדבר גם גנט ולראות מה היא דורשת עליי. קודם כל שהקבוצות יגיעו להבנה ורק אז יתחילו הדיבורים ביני לבין הפועל". בנוסף הדגיש וורמוט:"אני מקווה שהעניין עם הפועל ייסתדר". השחקן ציין שיש לו גם הצעה מקבוצה אחרת בליגה הבלגית. נראה שאם הפועל תסגור עם גנק את הפרטים, ההעברה תתבצע במהירות שכן המשא ומתן עם השחקן עצמו בנוגע לשכר אמור להיות קצר. עריכה: לפי YNET: וורמוט יושאל לקבוצה בלגית ולא יגיע להפועל http://www.hapoelta-fc.co.il/Pics/articles/2626.Xxx מה זה?, אתם שואלים? - האתר הרשמי מוסר שסמואל יבואה כבש היום באימון שער יפה במספרת. * הקבוצה תצא למחנה אימונים קצר באיטליה * משרד הכרטיסין 'לאן' מוסר שהקבוצה מכרה כבר 2000 מנויים(אני אחד מהם).
ורמוט אחד היתרונות שלו זה הגיל. צריך לזכור שעוד שנה טלקייסקי ייגמור חוזה והוא יהיה הקשר הימני הבא שלנו [בלי נאחס]. אני מאוד לא אהבתי את ההתנהלות של טועמה, עם כל האהבה שלי אליו פשוט ההתנהלות שלו לא ברורה לי. אגב, יש חדש בגזרת בן בסט?