אני רוצה להתייחס כאן לנושא של סלים טועמה ולמאבק שמתחיל בין אביו לבין ההנהלה, לפי דעתי זה ייגמר רק בבית משפט והפועל ת"א תצא המפסידה מהעניין, אבל בכל אופן, אני רוצה להביע דעה על מה שקורה בזמן האחרון. הבלגים הגישו הצעה של מליון דולר לרכישת סלים טועמה שמאוד רוצה לצאת לחו"ל, אולי הזדמנות שלא תחזור. טועמה כבר לא ילד, בן 27 ואין לדעת אם צ'אנס כזה יחזור. הפועל ת"א לא מוכנה לאפשר לשחקן שנמצא תחת חוזה ווויתר על המון כסף כדי לחזור לאדום, לממש את האופצייה. דבר ראשון, מצד אחד, זה לא יפה שלא נותנים לסלים להגשים את החלום ולנסות את מזלו באירופה בפעם האחרונה, בניגוד לוורמוט שהוא מאוד צעיר ועדיין לא בשל. טועמה עשה המון למען הפועל והקהל מת עליו. מצד שני, אני מבין גם את מוני הראל. אי אפשר לשחרר חצי קבוצה ואי אפשר כל שחקן לתת לו ללכת, עם מי נשאר בסוף? מה גם שהמחיר שמציעים על טועמה הוא לא משהו. מליון דולר זה כסף, אבל אם נמכור אותו בסכום הזה לא הרווחנו כלום, טועמה שווה את המחיר הזה ואולי יותר, הפועל ירקה דם ושילמה המון כסף כדי להחזיר את טועמה לשורותיה. בקשר לגילי וורמוט, אני בטוח שהוא יעזוב את הפועל ולא משנה לאיפה, הוא יימצא מקום באירופה ולדעתי חבל שהוא בכח מנסה לעזוב את הכדורגל כאן גם אם ההצעה לא מדהימה. כסף זה לא הכל, הוא צריך גם להתקדם, הוא צריך עדיין להיות פיזי יותר, לא לוותר על קרבות בנגיחות, לעשות הגנה, לאבד פחות כדורים, לשחק טוב יותר ולשחרר את הכדור מהר יותר. אני דיי מאוכזב שהוא עוזב כי בכל זאת הוא היה ה-שחקן שלנו בקישור מבחינת ההברקות, אם היה משהו מעניין זה היה בעיקר ממנו ומדה ברונו שכבר הלך.
אני חושב שלכל שחקן שמוכיח שמגיע לו, מותר לצאת ולנסות את מזלו בכדורגל האירופאי ,אתה יודע קצת לצאת מהביצה הישראלית ולראות כדורגל אמיתי, אתה יודע כזה שלא כל משחק בו נעצר כל 15 שניות בגלל עבירה/אופסייד/בזבוז זמן, משחק כזה שבו השחקן שבלט הכי הרבה על המגרש הוא השופט בכלל. מגיע לו לשחק קצת כדורגל אמיתי. אני בטוח שהפועל יקרה לליבו וכואב לו שהוא צריך לריב עם המועדון שהוא אוהב, אבל אם אדם לא מגשים את עצמו הוא יחיה בפספוס כל הזמן, והפועל הרי לא רוצה כזה שחקן ממורמר בסגל שלה. לא חשוב מה, לכל שחקן יש מחליף.השאלה היא רק איפה מוצאים שחקן כזה כרגע, ואת התשובה ייהיה חייב לתת לוזון,אם וכאשר. ככה אני חושב שגילי וורמוט הוא אחד השחקנים המוכשרים שגדלו כאן, אבל הפועל תל אביב לא התייחסה אליו בכפפות של משי ולא ניסתה לפתח את הכישרון שלו , אלא בקושי נתנה לו לשחק(רק בחצי השני של העונה כולנו ראינו מי זה גילי ורמוט). היום אם ייסע לשחק בבלגיה אני חושב שזה יהיה צעד נהדר עבורו, הוא יוכל לשדרג את מעמדו לרמת הכדורגל שלו, כיוון שנראה כי בישראל הוא לא מוערך מספיק.
boazinio, אתה אולי ציטטת את התגובה שלי אבל לא ענית על שום דבר שאני הקלדתי, או במילים אחרות, לא הצלחת לסטור אותי, אני לא אמרתי שלטועמה לא מגיע צ'אנס נוסף לשחק בחו"ל, לאחר שבפעם הקודמת הוא נכשל בתורכיה וחזר ארצה לשחק במכבי פ"ת, אני אמרתי שלהיפך, יכול להיות שזה יהיה הצ'אנס האחרון בקריירה שלו ושאחרים לא יגיעו, אבל, קח בחשבון את העובדה שהפועל ת"א הוא מועדון בינוני מבחינה כלכלית, אין לנו אינסוף משאבים כלכליים ואנחנו צריכים גם להרוויח, אני חושב שמוני הראל לא אמר את זה, אבל גם הוא חושב שההצעה על טועמה נמוכה מדיי. לא שווה למכור שחקן לחו"ל אחרי עונה נהדרת, בסכום כמעט חופך למה שהוא עלה לנו. אם הבלגים באמת רוצים אותו, שיילחמו עליו ויישלמו כראוי. לא כל שחקן כדורגל שהוא מוכשר מגיע רחוק וזה מה שבינתיים קורה לגילי וורמוט. אני לא חושב שהוא יוכל להגיע לחו"ל כאשר הוא לא יודע לבעוט ברגל שמאל "הוא רק נשען עלייה", הוא לא עושה הגנה ולא עוזר בלחץ, ממעט לעלות לקרבות ראש ולרדת לגליצ'ים. הוא אחד הדריבליסטים הטובים בארץ, אבל ברוב הדריבלים שלו השנה בהפועל, התוצאה הייתה נאדה, פשוט ככה, אין לו את האופי להיות שחקן ברמה של בניון לדוגמא, למרות שלדעתי הוא מוכשר מאוד, אולי כמעט כמו יוסי, אולי קצת הגזמתי, אבל יש בו פוטנציאל. אני דווקא חושב שאשתקד קשטן השתמש בו בצורה נהדרת. השנה הוא קיבל קצת פחות קרדיט, אבל במקום לעשות פרצוף חמוץ הוא היה צריך להילחם. אני אוהב את גילי ואני בעדו.
ליאור אסולין סיכם לחמש שנים בהפועל תל אביב: בפגישה שהתקיימה הבוקר בין השחקן וסוכנו, רונן קצב, לראשי הפועל תל אביב, מוני הראל ושחר בן עמי, סוכמו הפרטים האחרונים בין הצדדים. אסולין ירוויח כ-200 אלף דולר בכל עונה, לא כולל מענקים, שיכולים להגיע לכ-30 אלף דולר כל עונה. כלומר, אסולין ירוויח בין 1 ל-1.2 מיליון דולר בחמש שנים בוולפסון.
החתמה טובה להפועל תל אביב.. במקרה וטועמה ישאר,ואולי גם יניב ברדה וגיל ורמוט (למרות הסיכוי הקלוש)..ויחד עם אסולין תהיה להפועל תל אביב התקפה נחמדה וטובה..במיוחד לאחר ויהיה להם שני שחקנים מהירים בחוד:ברדה+אסולין
החתמה מצוינת של הפועל. אסולין חלוץ נהדר שכל שנה נותן את ה-15 שערים שלו בעונה והוא מניה בטוחה מבחינת הפועל. אבל עדיין הפועל צריכה לרכוש עוד הרבה שחקנים. בחוד כרגע יש להם חלוץ בודד (ממתי יש להפועל שני חלוצים, ממה שאני יודע ברדה עוזב בסוף, לא?) והם צריכים להתחזק בחלוץ זר לצד ליאור אסולין כי זה לא מספיק. אני מאמין שבסופו של דבר ורמוט, טועמה וברדה (לגבי האחרון אני לא בטוח) יעזבו את הפועל. אי אפשר להשאיר שחקנים בכח, גם אם הם תחת חוזה והנהלת הפועל ת"א צריכה להבין שהם רוצים להתקדם ולשחק באירופה.
בארדה נשאר בסוף בקבוצה, אך עדיין להשאר עם 2 חלוצים בסגל זה מעט מידי. הם מוכרחים לרכוש לפחות עוד חלוץ אחד, במיוחד לנוכח העזיבה של אוגבונה. הפועל תצטרך להביא לדעתי עוד קרוב ל 5 שחקנים על מנת להאבק בעונה הבאה על שלושת המקומות הראשונים. כרגע עדיין לא ברור אם טועמה וורמוט אכן יעזבו את הקבוצה, אך במידה וזה אכן ייקרה עליהם יהיה להביא מחליפים ראויים.
אני עדיין לא סומך על זה שהוא סיכם, אריאל שיימן הוא אחד שקשה מאוד לקחת ממנו שחקנים והוא יכול להרוס הכל בדקה האחרונה. אני מאוד מקווה שאסולין באמת יגיע להפועל, הוא חלוץ מצויין והוא וברדה זה חוד של אליפות. חובה להשאיר את אליניב ולהחתים עוד חלוץ שיהיה על הספסל, בקשר לקישור העבודה רבה. צריך להשאיר לפחות אחד מבין טועמה ווורמוט. אני בכלל מאוכזב מאוד משחרורו של דה ברונו. בחלק ההגנתי אני מקווה שהבלם שבונים עליו הוא בלם רציני, לפחות ביכולת של חאבייר פאהס. צריך לחזק עוד את ההגנה ואם טועמה או וורמוט לא נשארים להביא קשר התקפי ועוד שחקן הגנה או קשר אחורי.
החתמה ראשונה העונה של הפועל וזה לא אחר מליאור אסולין, אחד החלוצים הטובים בליגה שבהפועל ת"א יבוא להרבה יותר ביטוי. עם זאת, הכל תלוי בשיימן. לפני שנתיים נדמה לי, מכבי ת"א סיכמה עם ליאור אסולין אבל שיימן פיצץ את המעבר כך שהייתי מציע לאוהדי הפועל לשמור את הרגשות בפנים ולא להוציא אותם החוצה עד ששימן יסכים כי הבן אדם עקשן. משה ביטון אפשרות טובה לחלוץ מחליף, מן אוגבונה כזה, אבל משום מה מכבי הודיעה שלא תשחרר אותו להפועל והוא בדרך לבני יהודה.
משה ביטון האנטי כדורגל לא מתקרב לאוגבונה. לא צריכים אותו, לא על הספסל ובטח שלא על המגרש. שיחזור לבני יהודה, בעצם עדיף שישאר במכבי שיהרוס להם עוד.
קודם כל, ביטון לא נשאר במכבי. דבר שני, לא אמרתי שביטון יותר טוב מאוגבונה כי זה ממש לא נכון, אמרתי שביטון מתאים להחליף את אוגבונה בתפקיד שלו בהפועל, מן שחקן הרכב-מחליף. דבר שני, עובדה שגיא לוזון הודיע בתקשורת שהוא רוצה מאוד את משה ביטון.