Apu, אף אחד לא אמר שברדה לא השחקן הכי טוב שלנו העונה, בהחלט הוא וסלים טועמה אחראים לגביע הזה וגם לעובדה שסיימנו את העונה(טוב לפי התקופה האחרונה זה יכול להשתנות), בחלק העליון של הטבלה. רוב הנקודות שלנו העונה היו ממבצעים אישיים שלהם ופחות ממהלכי כדורגל מוצלחים של כל הקבוצה, למרות שבתקופת שום ראינו גם מהלכים נהדרים מבחינה התקפית. ברדה באמת שחקן נשמה שנלחם, הקהל לא סתם מעריץ אותו, הוא יורד לגליצ'ים ועושה הגנה. חצי מהחלוצים בליגה מחטיאים כמו ברדה, אבל אליו אני שם יותר לב מהסיבה הפשוטה שאותו אני אוהב ואוהד. יש לו קטעים מעצבנים שהוא אגואיסט אבל כל אחד כזה מתישהו. היה לנו מזל רע מאוד עם הפציעות העונה. גם הפציעות באבוקסיס פגעו, נאיירה היה צריך להגיע ואני חושב שהפועל ת"א גם בעידן שום הייתה מגיעה למערך הנוכחי של 4-5-1 עם דגו או דה ברונו מתחת לחלוצים ועושי המשחק. יוליץ שהגיע הוא כישלון חרוץ וחבל מאוד שלא השארנו את יבוריאן. באמת שלושה חלוצים זה קצת מדיי אבל בואו לא נשכח שהיה את כפיר אודי למרות שהוא לא שיחק יותר מדיי והיה ברור שלא בונים עליו למרות שהיה לא רע במחנה האימונים. עידן סרור חוזר שנה הבאה מהשאלה והוא יהיה המנוע במרכז המגרש עם אבוטבול. אני באמת חושב שאבוקסיס מעבר לשיא והוא צריך לפרוש אבל לא כל יום נפרדים משחקן כמוהו וגם האוהדים ייקבלו את זה שהוא רוצה לשחק ולהמשיך, הוא המנהיג שלנו כאשר אלימלך כנראה עוזב. מסאי דגו שחקן בינוני לפי דעתי למרות שאני שופט אותו על פי מספר משחקים מועט. להנהלה יש כבוד גדול מדיי לבאדיר. הוא משקיע זה נכון אבל מאז שהוא הגיע להפועל לא ראינו אותו משחזר את היכולת מחיפה. הוא כמעט לא כובש, גרוע בחלק ההגנתי ולא מספיק טוב. הוא לא הוסיף את הכוח שהוא היה אמור לתת. העונה זה גרוע מאשתקד אפילו. חאבייר פאהס בלם טוב לטעמי וצריך להשאיר אותו, אין טעם להיתקע עם בלם זר אחר, הוא שחקן נשמה, דואני עוד יישתפר הוא מאוד מאוד צעיר. לטעמי האגפים בהגנה צריכים להתשנות, אנטבי לא מה שהיה פעם ופרץ צריך לקבל הזדמנויות רבות יותר. בונדר ומנצור שניהם בהתקפה זה נאדה בעיקר, למרות שבונדר יותר חד ומהיר. צריך לראות מי יותר טוב באימונים ולהחליט. אם היה אפשר להחזיר את פנסטיל שהיה נהדר זה היה פנטסטי, הוא היה מגן קרוב למושלם. בעונה הבאה אני מקווה שההנהלה תעשה רכש טוב. לטעמי טועמה כבר סגור בחו"ל והראש שלו לא כאן. גם ברדה אולי יעזוב. אוגבונה פצוע וחייבים רכש כמו שצריך. חייבים להתחזק בבלם, קשר אחורי, קיצוני וחלוץ ברמה. בקשר למאמן, אני רוצה את ניצן שירזי או לוזוו. לוזון מאמן של בונקר לכן אני פחות רוצה אותו, אבל הוא מאמן טוב מאוד ואני מאוד מעריך אותו הוא עשה דברים יפים בפ"ת וכל עונה מצליח לנצח אותנו. שירזי יכול לעשות מאיתנו אימפריה.
אתה באמת חושב שפאאס צריך להשאר בהפועל בשנה הבאה? פאאס הוא בלם טוב ומאוד לא יציב. דוגמה קטנה לכך אפשר לראות מהמשחק אתמול. פאאס היה טוב מאוד ברוב המשחק, אבל היו לו טעויות טיפשיות שאם לא האנוכיות של הצמד נחום את סאנגוי וחוסר ניצול המצבים של השניים והפועל לא היתה זוכה בגביע בפעם השנייה ברציפות. הבעיה של פאאס זה לא הבלם לצידו, הוא פשוט לא יציב. בלם זר לצד דואני או טל חן יכול להוות מרכז הגנה טוב מאוד. ודואני לא עונה להגדרה של בלם טוב? דואני הוא בלם טוב, לא בלם גדול אבל בהחלט בלם טוב. הוא רק צריך לידו בלם טוב יותר מפאאס ויציב יותר ממנו. באשר לאגפים, לא מסכים איתך. פרץ ואנטבי בהחלט מספיקים באגף שמאל. אין ספק שאנטבי לא ישחזר בחיים את העונה הנוכחית אבל פרץ יכול להיות גיבוי טוב לאנטבי ואני מאמין שהוא יקבל את הצ'אנסים ממי שזה לא יהיה. וגם באגף ימין בודנר ומנצור מספיקים. בונדר דווקא תומך בהתקפה לא מעט וגם עושה עבודה הגנתית טובה מאוד. מנצור בהחלט לוקה בחלק ההתקפי אבל הגנתית הוא נהדר. שניהם לטעמי מספיקים ואם המאמן שיבוא יצליח לתמרן בינהם הפועל רק תרוויח. אגב מנצור זה אותו אחד שהיה את הסיפור שהוא נעלם להרבה זמן בגלל ההנהלה של הפועל והיה חשש שהוא התאבד, או שאני מתבלבל עם שחקן אחר?
דור (אם אני לא טועה), לדעתי אתה עדין מידי עם אבוקסיס ובאדיר. נכון, הם תרמו המון להפועל, אבל כרגע שניהם, וכל אחד ונפרד, הם בור עצום בקישור האחורי ואי אפשר בשום מצב לקחת אליפות עם השניים האלה. אני חושב הפוך ממך בקשר ללוזון ושירזי. שירזי מאמן מאוד לא יציב לפי ההתרשמות שלי, גם לפי החוסר היציבות של בני יהודה, וגם לפי תסמין העונה טובה - עונה גרועה שחוזרת על עצמה כבר כמה פעמים. גיא לוזון השאיר את מכבי פ"ת בחמש השנים האחרונות בחלק העליון של הטבלה, עם תקציב יותר קטן ועם פחות קהל משל הפועל, לכן ההרגשה שלי שבקבוצה יותר גדולה, עם יותר קהל, עם שחקנים יותר טובים ותקציב יותר גדול, הוא יצליח להתמודד על האליפות.
בשבוע הבא צפויה להתקיים פגישה בין הנהלת הפועל תל אביב למאמן מכבי פתח תקווה כיום, גיא לוזון. הפתח תקוואי צפוי לחתום על חוזה לשנתיים.
מה?מה?מה?מה? מה?.....מה?מה ולמי שלא יודע על מה הכתבה,טלספורט רושם שהפועל מתלבטת בין סלאבן ביליץ' המאמן הקרואטי לבין גיא לוזון. שאלה מס' 1 - ביליץ' זה לא המאמן המצליח של נבחרת קרואטיה?כי אם כן איך טלספורט מעיזים לחשוב לקשר אותו בכלל להפועל[מילא לבית"ר]. שאלה מס' 2 - אם באמת כל הסיפור הדמיוני הזה לא דמיוני...למה בהפועל מתלבטים בין שם גדול כמו ביליץ' שיכול להביא אולי שחקנים מנבחרת קרואטיה לבין גיא לוזון שיכול להביא שחקנים מנבחרת פתח תקווה?[טוב פה יש לי תשובה כי ההנהלה טיפשה] כמובן שהסיכוי שהידיעה הזאת היא לא זבל הוא 0.1 אחוז.
אפרופו קרואטים, השוער השני של נבחרת קרואטיה קרוב מאוד להפועל. השוער בן 28, 1.99 מ'. עיתונאי ספורט קרואטי אמר עליו שהוא ברמה של קאלה אבל פחות מתלהב מעצמו.
בקשר לביליץ', כן בטח הבן אדם מרוויח בקרואטיה 2 מליון יורו לעונה, בהפועל אין לתת לו חצי מליון יורו אפילו. דרך אג בהם קישרו אותו גם לבית"ר.
תגידו שזאת בדיחה http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/5eek.Xxx : "ואליד באדיר צפוי לפתוח כחלוץ חוד בודד." http://www.sport5.co.il/Articles/Article.64.20393.html
אם דרור קשטן שיחק בעבר עם פנסטיל כחלוץ, הכל יכול להיות. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx ואם נתייחס לכך ברצינות זה הגיוני. אוגבונה פצוע, יוליץ גם כאשר הוא משחק זה כאילו הוא לא משחק וברדה נפצע במשחק הגביע, וסיים את העונה.
בקבוצות הנוער של באדיר, באדיר תיפקד כחלוץ. למרות שהוא עדיף כקשר אחורי אבל אין ברירה כשכל החלוצים פצועים חוץ מיוליץ'.
טור אישי: הנהלת הפועל ת"א אשמה במצב הקבוצה (לפחות בליגה), הטעות מתבשלת כבר הרבה זמן כאוהד הפועל ת"א, מאוד התאכזבתי מהקבוצה השנה. בסה"כ, היא הרי לא הייתה כישלון גמור... גמר גביע המדינה, שאם כל הכבוד לאשקלון אני מאמין שאנחנו נזכה בו, ומקום רביעי, לא משהו, אך מכובד. הבעיה היא היכולת. בעונת 03/04 קשטן היה צריך לבנות קבוצה בתקציב כ"כ קטן, שהשיא מבחינתי היה שלאריה קינגסטון, זר עלוב למדי, לא התקבל באחי נצרת, אך בהפועל תל אביב, קבוצה שעד לא מזמן שיחקה מול מילאן ברבע גמר גביע אופ"א, מוכנה לקבל. למרות הסגל הכושל שבכלל לא התאים לשיטה ההגנתית של קשטן, הפועל סיימה רק במקום השישי. ברור שזו הייתה עונה מאכזבת, אבל היה אמור להיות גרוע הרבה יותר. בעונה שלאחר מכן, המאמן הגדול קשטן עוזב את הפועל. נחשו מה? תמורת כסף. קשטן מאמן שלוקח הרבה, ובאותה ובשנתיים הנהלתהפועל הייתה קמצנית למדי. עם סגל לא פחות כוושל, גילי לנדאו, שמוליק לוין [מקווה שרשמתי את השם נכון] וגם שייע פייגנבוים לא הצליחו לרומם את הפועל. מקום תשיעי. עונה לאחר מכן קשטן חזר והכול שב להיות כרגיל, נכון שהתקציב גדל, אבל להתרומם בכדי להיות סגנית האלופה ולזכות בגביע בתוך שנה לאחר שנה מאוד לא מוצלחת זה בהלחט שיא. הכול מתחיל ונגמר בקשטן. כל זה היה מקדמה לטור שלי, שימו לב. גם העונה קשטן עזב, הפעם לטובת הנבחרת שרצה כל כך לאמן, והנהלת הפועל שעמד בראשה מאז השנה שעברה מוני הראל מינתה מאמן בכיר אחר, יצחק שום, מאמן התקפי ששונה כ"כ ממה שהתרגלו מהפועל. מאז שמינו אותו ההנהלה סימנה אותו, גם במחזורים הראושנים שרצו לפטר אותו אחרי התיקו מול בני יהודה, וגם שפיטרו אותו אחרי שהפועל ת"א התחילה לשחק כדורגל משעמם וחסר התלהבות. אתם יודעים, תחשבו והיו נותנים לשום עוד קצת זמן, והוא היה מחשב טיפה יותר בהגנה? דואני היה מתאקלם בעמדת הבלם בהרכב שהייתה הבעיה המרכזית של הפועל בתקופת שום, בונדר כבר החליף את חליבה, ההתקפה הייתה ממשיכה לעבוד ואולי היינו נאבקים על האליפות, מי יודע... הנהלת הפועל פיטרה את שום ממניעי כבוד, והביאו בשביל לחסוך כסף את ניר לוין. מה לעשות, לוין שלא הצליח לרומם לא את הפועל חיפה וגם לא את הפועל פ"ת, לא מאמן מתאים כלל וכלל לקבוצה כמו הפועל ת"א, הוא מאמן קבוצות תחתית, מקסימום אמצע טבלה. מקסימום. מאז השחקנים נראים כמו פאזל, לא יוצרים התקפות ונראים גרוע וחסרי התלהבות יותר מהתקופה הגרועה ביותר בעידן שום. לדעתי השיא היה שגילי רמוט, קשר כ"כ מוכשר, שנכון שלא קיבל את כל הקרדיט משום אבל בכל זאת קיבל, סופסל בתחילת דרכו של לוין בהפועל, זכר לימיו בהפועל חיפה. ואז הנהלת הפועל ת"א, שעד עכשיו עשתה טעויות בחשאי, תופסת את הבמה. קנסות על איחורים בשתי דקות, שלוש דקות, הרבה הרבה שטויות. פתאום ההנלה התחילה להתעלק על שביט אלימלך, סמל הקבוצה 11 שנה. מילה שתיים בתקשורת, ובמקום לעשות בירור כמו שעשו לאחרים בלי סיבה, בהנהלה השעו את שביט, ובשביל משחקי כבוד. בושה. יכול להיות שכבר בגלל גילו המתקדם (35) והיכולת הפושרת רצו בהנהלת הפועל ת"א להיפטר ממנו, שיהיה תירוץ. אפשר להיפרד ממנו יפה. מגיע לאלימלך תפקיד בצוות המקצועי. אבל כנראה שלא נראה אותו בהנהלה שלנו. עכשיו הגיע הזמן לפצות על כך, ושיהיה לנו קבוצה בעונה הבאה קבוצה הראויה לאליפות
בקשר לשוער: לדעתי הפועל צריכה להישאר עם אברבנל כשוער ראשון, הוא השתלב מצויין בבוגרים, הוא צעיר והוא פוטנציאל גדול להיות מהשוערים הטובים בליגה, עדיף לה לחסוך את הכסף עבור הקרואטי ולהשקיע אותו במקומות אחרים כי ניל אברבנל זו בשום פנים ואופן לא החולשה של הפועל.