עזב את הקבוצה שעשתה ממנו את מה שהוא עכשיו לטובת כסף. ואתה יודע מה, עדיף בהרבה את קאלה על שטראובר. בצדק. ניר קלינגר תפס תחת והחליט להעיף את אבי נמני למרות שידע מה יהיו ההשלכות לדבר. בסופו של דבר, הקהל ניצח את ההנהלה וקלינגר ושלח אותו לקפריסין. רק קלינגר אשם במצב שלו כיום, היה אסור לו להעיף את נמני. היה לו חלק להעפה של נמני ושבוע אחרי שנישק את הסמל של מכבי, נישק את הסמל של הפועל. זה הדבר הכי מבזה ששחקן יכול לעשות.
הם קיללו את ברוך דגו וידעו מה הם עושים.... את השחקן הזה צריך לשלוח מהפועל מהר... השחקן הזה הוא מלשין, מדבר עם התקשורת כל הזמן בשביל כותרות טובות... בעיקר עם אופירה אסייג.
אוהדי מכבי ראו בדגו כבן אדם שיש לו חלק בהעפה של נמני מהקבוצה ולכן הם קיללו אותו. בשבילם, אבי נמני היה הדבר הכי חשוב בקבוצה. לכל דבר יש סיבה.
הקהל קילל אותו וזה הגיע לשלבים מרגיזים, גם ששטראובר היה נותן משחקים גדולים באותה עונה שהיו משאירים למכבי סיכוי לאירופה במשך העונה, היו שומעים את הקללות, לפי מה ששמעתי ביציע העיתונות גם, הציעו לו מחצית מהסכום, להפחית המון, זה הביע זילזול של הקבוצה בו ונתניה פתחו לו דלתות חדשות, הרפתקאה חדשה, האמינו בו, כל שחקן היה עוזב, מעניין גם, שכל-כך הרבה שחקנים עזבו את מכבי, כל השחקנים הצעירים המוכשרים, לוז, ביטון, עובד, מכבי לא הרוויחה מספיק מהמון שחקנים והיה משהו מגעיל בהתנהלות של השחקנים. ניר קלינגר עשה שגיאה איומה, אבל, אולי, תחשוב על זה שזה פגע בשחקנים, לראות את האוהדים מקללים אותם, אוהדים שלא תומכים בהם ורק מורידים את הביטחון, זה פגע בכולם והאוהדים האלו טמבלים שקילקלו לעצמם, במקום לבוא לעודד הם באו לעשות דברים שליליים. קלינגר באמת היה מאמן טיפש, למרות הכל הוא השיג גביע, אליפות, והעפלה לליגת האלופות, ניצחון על אייקס, הוא עשה המון שגיאות, אבל הקהל פגע בכל המערכת. שטויות, קלינגר האשם היחיד בסיום התקשורת עם נמני באותה עונה, דגו הוא זה שהיה אמור להיות המנהיג החדש, אבל זה לא אומר שהוא ביקש להעיף את נמני, ממש לא, אתה סתם החלטת כדי להאשים אותו, תחליטו מי אשם, קלינגר או דגו? בקשר לחלק השני של מה שציטטתי, שטויות, ממש לא שבוע, במאי של 2005 היה ברור כבר שדגו סיים עם מכבי, הם העיפו אותו קיבינימאט, בהפועל הוא מצא בית חם וקהל אוהב שתמך בו. סליחה על הזילזול בדבריך, אבל זה באמת קישקוש בלבוש, אין לך שום מידע אם זה נכון או לא, בקיצור לא.
חבר'ה, אתם מתחילים לדון על מכבי תל אביב. האשכול הזה עוסק בתל אביב, אבל בצד האדום שלה. ההפסד למכבי חיפה עדיין לא חיסל סופית את הסיכויים של הפועל תל אביב לקחת את האליפות. אם מכבי תל אביב עדיין מועמדת לגיטימית, אזי שגם הפועל תל אביב, כיוון שרק נקודה אחת בלבד מפרידה ביניהן. נצחון בשבוע הבא (בלי קשר לתוצאות של בית"ר ירושלים ומכבי תל אביב) והפועל תל אביב תוכל להרגיש שוב שהיא בעמדה טובה לזכות בתואר. אני מסכים לגמרי עם כך שהפועל תל אביב צריכה להיבנות מחדש לעונה הבאה. יוסי אבוקסיס וואליד באדיר כבר לא יקחו את הפועל תל אביב רחוק, כפי שיכלו בעבר. הבעיה אצל האדומים היא שמצב השוק שונה מכפי שהיה בעבר. התחרות על שחקנים טובים היא לא בין 2-3 קבוצות, אלא בין 4-5 קבוצות, כאשר עם מחשבים את היוקרה והכסף, כאלה שיכולים למשוך שחקן טוב לחתימה בקבוצה, הפועל תל אביב לא מגלה עליונות על יריבותיה.
אתה לא מבין שלאוהדים לא אכפת מי מה איך ולמה? ככה הם האוהדים במדינה שלנו, מה לעשות, לא אכפת להם אם קלינגר אמר לו לעשות זאת, העיקר העובדה שדגו ניסה לתפוס את מקומו של נמני במכבי הרתיחה את כל האוהדים ובצדק. אתה בחיים לא תבין מי זה אבי נמני עבור האוהדים ומכבי ת"א. אליפות השיג בסיום תודות לאבי נמני, גביע וניצחון על אייאקס בפוקס ענק. איזה קבוצה גדולה הייתה יכולה להיות היום למכבי ת"א אם קלינגר לא היה עושה את השטות שישלם עליה כל חייו. ושוב, בקשר לשטראובר, הוא ימשיך לחטוף את הקללות שלו כי האוהדים חושבים שמגיע לו, ועדיף בהרבה את קאלה שיותר טוב משטראובר ולא צועק אחרי כל גול שסופג. אם אתה רוצה להגיב, תעבור לדיון של מכבי ת"א, לשם זה הרבה יותר מתאים. הבעיה שהפועל ת"א מגיעה אחרי תבוסה לחיפה שאף אחד בקבוצה לא ציפה לה. בכלל, אני לא מבין למה עשו המון רעש שהפועל הייתה במקום השני. נכון, נגד נתניה ראינו הפועל ת"א טובה אבל נגד אשדוד היה נראה שראינו קבוצה אחרת לגמרי ובמזל הפועל לא הפסידה ועוד ניצחה את המשחק משער שלא היה. לפי דעתי, אם הפועל לא הייתה מפסידה לחיפה, אז הייתה מפסידה למשחק שאחריו כי הקבוצה הייתה חייבת לקבל את המכה שיוריד אותה לקרקע. אם הפועל ת"א תנצח את המשחק הקרוב, היא תחזור למירוץ על האליפות אבל עדיין יהיה לה קשה. אבל אם תפסיד או תחזור רק עם נקודה, האליפות תתרחק מוולפסון.
TvrtkoKale, בתגובה האחרונה שלך הוכחת שהקהל של מכבי הוא קהל ילדותי, מפונק ומגעיל, מה אתה רוצה, אחרי שהעיפו את נמני, שזו הייתה טעות, דגו ניסה להיות המנהיג, לקחת אחריות ולהוביל קדימה את הקבוצה, מה רצית, שתישארו ללא מנהיג?, זה לא מצדיק קללות, והקהל של מכבי ת"א חוץ משנה שעברה שהיה הרבה מנויים וקהל, הוא היה עלוב מאוד בשנים האחרונות והתפיסה שלו לכדורגל שונה ומוזרה מאוד. בקשר לעניין השני, שטראובר צועק לפעמים על שחקני הגנה שהוא סופג גול באשמתו, אבל זה לא קשור, גם שזה שקאלה מעולה והשוער הכי טוב בארץ, יותר טוב משטראובר, זה לא קשור לעניין, התנהגו לשטראובר במכבי כמו לילד קטן, זילזלו בו, והקהל של מכבי עדיין מקלל אותו. ואל תשכח, ב03\2002, נמני היה הקלף בעיקר בסוף העונה, אבל מי שהיה רשום לא פחות אולי על האליפות היה ברוך דגו עם עונה מדהימה עד לפציעה המצערת שהרסה לו התפחות מעולה בקריירה שלו. ומילה אחרונה על מכבי ת"א, הפעם על העונה הנוכחית: נכון, הפועל משחקים זוועה, אבל גם מכבי לא כזאת קבוצה גדולה ולא מספקת כדורגל "מהסרטים" המשחקים האחרונים שלה נגד מכבי נתניה, אשדוד ובעיקר בסוף הסיבוב השני היו מרשימים, אבל אני לא שוכח את החלקים שהקבוצה הייתה פחות טובה, את הבונקר נגד בית"ר, המשחקים החלשים נגד נתניה וכפר סבא, ה-2-2 עם הפועל פ"ת, ועוד תחילת העונה החלשה. מכבי של העונה לא עולה על הקבוצה של הפועל. בקשר לדיון, אני חושב שאנחנו לא נרוץ לאליפות יותר, התבוסה הזו נגד חיפה בהחלט גרמה לאוהדים לראות את הסדקים, העונה, מלבד הברקות, הכדורגל של הפועל לא טוב בכלל, בעידן לוין פרט למשחק נגד נתניה אנחנו לא נראים טוב, עם שום גם הפסדנו הרבה נקודות יחסית, לכן הייתה הביקורת, הקבוצה שיחקה טוב לאורך פרקים מסויימים אבל אין יציבות, אם בהפועל ת"א רוצים אליפות בשנה הבאה חייבים לעשות מהפיכה אדירה בסגל. להחליף חלק ניכר מההגנה, לבנות יותר על גילי וורמוט ועל נתאכו כמחליף, אבוקסיס ובאדיר צריכים לעזוב, אבוקסיס לא תורם כמו בעבר ולא יכול לשחק שהקבוצה השנייה משחקת קצת יותר מכדורגל ממוצע איטי, באדיר מאז שהגיע להפועל לא נתן חודשיים טובים, הוא לא עשה את השינוי שציפו ממנו, הוא מעבר לשיא, לא תורם התקפית כמו בחיפה וגם בהגנה ממש לא. על דואני ואנטבי צריכים לבנות בחלק ההגנתי כאשר בשער שביט אלימלך. בונדר ופאהס הדיעה שלי עליהם לא סגורה, הארגנטינאי אולי צריך לשחרר, כמו שהוא נתן משחקים טובים הוא עשה לא מעט שטויות, ובונדר מאוד מעצבן אותי. בקישור אבוטבול צריך לקבל את הצ'אנס או וולינגטון הברזילאי שהוא קשר אחורי מעולה, אסור לשחרר אותו, סרור שחוזר אליינו בשנה הבאה מפ"ת הוא השחקן המשמעותי. טועמה ווורמוט צריכים לשחק באגפים ובחוד אוגבונה, ברדה או נאיירה, אחד מהשלישייה בחוץ, בתור מחליף, יוליץ כמובן צריך לעוף, ואולי גם דגו שלמרות יכולת טובה בחלק מהמשחקים ועצם ההשקעה, לא שחקן שמסוגל כיום להוליך קבוצה לאליפות, גם דה ברונו למרות היותו שחקן כשרוני בעל חסרונות, הוא השמין לאחרונה, מזלזל, שם זין על הסמל, סליחה על המילה, כבד מאוד, לא עושה הגנה. אני לא רואה אבל בלם טוב מהארץ שיכול להגיע אליינו ולעשות שינוי, וגם לא מגן ימני, זה לא כמו בעבר שחיפה, הפועל ומכבי היו השמות המרכזיים, היום גם לבית"ר ונתניה יש כסף. צריך גם קילר במרכז המגרש, אבל זה יש אם סרור חוזר, שחקן שאני מאמין בו. במקום דגו ודה ברונו צריכים להגיע שני קשרים, אם זה יהיה ראובן עובד אשמח, או ישראלביץ. יהיה קשה לבנות קבוצה שתרוץ לאליפות, אבל אין מה לעשות, או שרוצים ומסוגלים או שימשיכו להסתפק בבינוניות בהפועל כמו שנות ה-2000 עד עתה, לא באמת רוצים לקחת אליפות, "גם להיות שניים לחיפה זה בסדר".
התבוסה הוציאה את כל האוויר מהמפרסים, אני לא חושב שאפילו ננצח את מכבי פ"ת בשבוע הבא. כדי שהפועל תחזור למירוץ חובה לנצח את פ"ת לא משנה באיזו דרך רק לנצח.. בקשר ללבנות את הקבוצה מחדש, אני חושב שזה מעט מוגזם להגיד כזה דבר, להפועל תל אביב יש סגל פנטסטי עם קשרים התקפיים מצוינים (ורמוט,טועמה ברדה, דה ברונו) ואפשר בהחלט לבנות עליהם לעונה הבאה... אני חושב שהשינוי שצריך להיעשות בהפועל הוא לא דרסטי כפי שנדמה.. צריך להביא שוער ברמה גבוה אם יכולת יציאה לכדורים!, עוד בלם ליד דואני למקרה שפאאס יעזוב, להחליף מגן שמאלי ולהביא מגן שמאלי שבאמת שחקן כדורגל, וקשר אחורי.... למרות שלא כל השינוים האלה חובה לדעתי הכי חשוב להביא שוער ומגן שמאלי.
ואתה אומר את זה בתור.. מה שרואים משם לא רואים מכאן. על הפועל של שומי כנראה שלא, על הפועל של ניר לוין בהחלט כן. חוץ מזה, אני מסתכל על המצב העכשווי, לא על מה שהיה בעבר. כדי שתבין את זה, אף אחד לא יוכל למלאות את מקומו של אבי נמני בזמן הקרוב. לפי דעתי, הכל תלוי בתוצאה במשחק הקרוב של הפועל. אם הפועל מנצחת, אפשר עדיין לחלום על אליפות למרות שהסיטואציה להשיג זאת תהיה יותר קשה, אבל צריך לזכור שהפועל מגיעה לטדי ויכולה לחזור עם הנקודות. אם הפועל מפסידה או מסיימת בתיקו, חלום האליפות התנפץ. כרגע, הפועל תלויה גם במכבי ת"א ובבית"ר, אבל קודם צריכה להסתכל על עצמה ולעשות את העבודה שלה.
הפועל של ניר לוין קבוצה שמשחקת כדורגל עלוב ושלא מסוגלת להגיע למצבי הבקעה, מול נתניה הפועל לא שיחקו כל כך טוב, בטח לא התקפית עד שדה ברונו לא נכנס לא חיברנו שתי פאסים.. נגד מכבי פ"ת מצב אחד גול אחד ונגד אשדוד אין מה לדבר או להוסיף.... אני מתבייש במשחק הזה... ונגד חיפה ראו את כל החסרונות, הגנה כבר שלא יוצא לסגור בעיטות, דני בונדר יכול לרדת עד מחר לגליצ'ים ולהתאבד אבל רפאלוב עשה לו בית ספר (למרות שנאי מאמין בבונדר)..... הבעיה עיקרית השנה בגולים שהפועל ספגו זה השוער לדעתי.... שביט המון מעבר לשיא, לצאת לכדורים הוא לא עושה את זה, הוא גם לא מגיב בזמן לבעיטות מרחוק כל בעיטה זה ממש מצב סכנה. הוא עדיין מצוין ב1 על 1 אחד אבל זהו אין לו יותר מזה.
uriazu, אני לא מבין איך מה שהכי חשוב לך זה להביא שוער ומגן שמאלי. זה לא מה שמשפיע על הקבוצה לרעה, מה שמשפיע לרעה זה מרכז ההגנה לפי דעתי, דואני מגלה יכולת מצויינת, מיש צריך להעיף זה את פאהס. שביט לא אשם שחלוצים מגיעים מולו הרבה מדיי פעמים במשחק לקבוצה שרוצה אליפות, ואלימלך בהחלט בעונה לא רעה, אנטבי באחת העונות הטובות שלו בשנים האחרונות, הוא לא הצלע החלשה בהגנה, הוא גם מגן עם יכולת התקפית משובחת ורואים את זה כל פעם שהוא יוצא קדימה ומאפשר לטועמה אופציית מסירה, מה שפחות קורה עם אגף ימין, בונדר לא יודע לעשות שום דבר עם הכדור, וגם בהגנה הוא לא "בסט" לאחרונה. בקיצור, מגן שמאלי ושוער הם ממש לא הבעיות של הפועל ת"א, אפשר לחיות גם עם אלימלך וגם עם אנטבי לעונה הבאה. לא אמרתי, שלא סומכים על וורמוט, טועמה וברדה, אמרתי שאת דה-ברונו צריך להעיף למרות הכישרון הגדול שראינו שיש לו, כישרון זה לא הכל, רשמתי כבר בהודעה הקודמת למה מקומו לא בהפועל, הוא השמין, כבד, לא שם על הסמל, פתור מעבודות הגנה... צריך מרכז מגרש אימתני, לא יכול להיות שהפועל תתקשה לחטוף כדור נגד הקבוצות החזקות ומכבי תשלוט נגדינו בכדור או חיפה או בית"ר בכזאת קלות, חוץ מהרצליה, פ"ת, הכח ובני יהודה, כל קבוצה שלטה נגדינו בכדור המון. אני גם לא בטוח בכלל שננצח את פ"ת במחזור הבא, לדעתי זה משחק שוורמוט חייב לפתוח, הוא כישרון, טועמה ממש בנסיגה אדירה ביכולת לאחרונה. TvrtkoKale, "הפועל של ניר לוין" זה קבוצה של בדיוק 5 משחקים כך שקשה לשפוט קצת לא?, בכל אופן, הקבוצה של שום היא בדיוק אותה קבוצה של לוין, אותו סגל, מה שכן לציין לטובה עם לוין שהקבוצה עושה הגנה קצת, קצת, קצת יותר טוב. ללא העונה האירופית היפה שלנו באירופה הפועל יכלה להיות במקום גבוה יותר עכשיו, היה עלינו עומס אדיר בניגוד למכבי, ש.. אהה נכון לא הייתה באירופה... לא מבין מה אתה רוצה להגיד בזה. נמני הלך, אז, הקבוצה מתה? לא!!!! קבוצה חזקה יותר מהכל ובטח שמשחקן אחד גם אם זה אבי נמני! מכבי הייתה לפניו ומכבי תיהיה אחריו! לא רחוק היום שמכבי תשחק ללא נמני ומישהו ייצטרך לקחת את המושכות, לא?, מה יהיה אז, אוהדי מכבי יקללו אותו? קלינגר "הטיל" על דגו את המשימה להיות המנהיג בהתחלה, אחר-כך הוא לא האמין בו, דגו לא היה אשם בעונות הבינוניות של מכבי מאז האליפות, כל הקבוצה הייתה לא טובה, היו זרים שהם בדיחה כמו אמבמבה שעלה הרבה כסף והחזיר מעט מאוד, אלדו היה שחקן כזה במכבי, מארקש שנכשל בהפועל הגיע גם למכבי, ועוד. אם הפועל מנצחת, אך גם מכבי ובית"ר מנצחות אנחנו באותה סיטואציה כמו היום, אז מה זה משנה?, ההיפך, עוד מחזור תם ונגמר לו והאפשרות לגנוב אליפות, מספר הנקודות בקופה, קטן. אני התכוונתי למשפט שאמרתי, במקרה ששלישיית הצמרת לא מאבדת נקודות.
דה ברונו הוא שחקן בינוני עם טאצ' ולא יותר מזה, הוא לא שחקן שיכול לסחוב קבוצה על הגב שלו לאליפות ולכן לדעתי הפועל לא זקוקה לו. בהפועל צריך לעשות חריש דיי עמוק בסגל ולאו דווקא בעמדת השוער: אני מאוד מעריך את שביט אלימלך וחושב שהוא שוער גדול שבהחלט מתאים לעמוד בשערה של טוענת לכתר מה שאני לא יכול להגיד על מספר משחקני הפועל. אם אני הייתי ניר לוין או מי שיאמן את הפועל בעונה הבאה הייתי משאיר את שביט אלימלך, דני בונדר, רמי דואני ומאור פרץ שיהוו את שלד ההגנה לעונה ולשנים הבאות כי הם בהחלט שלושה שחקנים מאוד מוכשרים, אליהם הייתי מצרף בלם מנוסה כדוגמת בנאדו ומשחרר את פאהס שהוא אמנם בלם עם יכולת אבל לא מפוקס ומרבה לעשות שטויות, לעמדות המחליפים: אנטבי, טל חן, חיים איצרין ועמאר מנצור זה בסדר, הפועל צריכה להמשיך ולבנות את ההגנה שלה ואחריי שדואני ובונדר איישו את העמדות דיי בהצלחה, הגיע הזמן גם להריץ את מאור פרץ. בקישור אני גם כן חושב שהפועל צריכה לשכנע את אבו**** לפרוש ממשחק כי הוא לא יכול לסחוב עונה שלמה וכשהוא נמצא בקבוצה השחקנים תלויים בו מדיי, גם באדיר צריך לעזוב כי משנה לשנה הוא נמצא בנסיגה ביכולת ומתאים לקבוצות שרוצות להתברג בצמרת כדוגמת אשדוד, גם את דה ברונו הייתי משחרר כי לדעתי אין לו מה לתרום להפועל בייחוד אם ניר לוין ימשיך שכן לוין לא מרבה להשתמש בפליימיקר, לעומת זה ברונו את וולינגטון הייתי משאיר ומחזיר את עידן סרור שישחק לידו כקשר 50/50 עם טועמה וורמוט באגפים כשדגו, נאתכו ואבוטבול על הספסל זהו בהחלט קישור טוב מאוד שיכול להוביל קבוצה לאליפות, את החוד של הפועל לא הייתי משנה אליניב ברדה, מנואל ניירה ואיבזיטו אוגבונה בהחלט מספיקים, אולי להנחית עוד חלוץ זר אבל זה דיי מיותר לדעתי.
הוא לא אשם שזה קורה נכון ואני מסכים איתך.... אבל עובדה שהעונה קיבלנו הרבה גולים מהגבהוות שטוטיות ומבעיטות מרחוק (ראה ערך חיפה, אשדוד, ביתר!(בטדי))
לפי מה שראיתי, הרכב שונה ועם כל אחד מהמאמנים, הפועל שיחקה אחרת. אם אירופה לא הייתה, אבל מה לעשות שהיא כן הייתה אז תפסיק להפיל את הכשלונות על העונה באירופה. אני מצטער להגיד לך, אבל במקרה של מכבי, יהיה לה קשה להיות אותה קבוצה בלי נמני. כולם יודעים מה אבי נמני תרם למכבי ת"א מבחינת הכל, וראינו איך מכבי משחקת בלעדיו. יקח זמן, אולי אפילו יותר מדי זמן אבל לבסוף נתגבר על זה ואני בטוח שגם ההנהלה יודעת זאת. תסלח לי, אבל זה אחד הדברים הכי מטומטים ששמעתי. יותר ביטחון להמשך ותקווה להאמין שדעיין אפשר לקחת אליפות למרות הכל. אני מזכיר לך, שמכבי ת"א תארח את מכבי חיפה במחזור הקרוב, אותה מכבי חיפה שהביסה את הפועל, כך שלא מצפה לצהובים משחק קל.