קראתי דעה אישית בעיתון היום ויכול להיות שהשתכנעתי במידה מסויימת ואולי לא היה מקום לפטר את שום. הרי ניר לוין ואף מאמן לא יוכל להשיג יותר ממנו. אליפות לא נשיג, באירופה לא רבים הסיכויים שנעבור את ריינג'רס, בגביע הכל פתוח אבל כך היה גם עם שום, מקום שני וסיבוב חמישי באופ"א זה לא רע בכלל. אבל, מה שהרגיז זה שהקבוצה לא משחקת כדורגל טוב כבר הרבה מאוד זמן, ושהיו כל-כך הרבה הזדמנויות לתפוס משחק לא טוב של בית"ר ואיבוד נקודות שלה ולא עשינו את זה, לא יכולים להישאר דבוקים אליהם יותר ממחזור אחד. אני ממש לא מחזיק מניר לוין ומקווה שהעונה לא תיגמר יותר גרוע.
רק אני חושב שזה דבר טוב? אנשים באמת חושבים ששום הוא מאמן טוב? ראיתם משחקים של הפועל השנה? מתחילת העונה אני רואה קבוצה ללא טביעת אצבע של מאמן, אין שיטה, הקבוצה בבלאגן אחד גדול, שום מעמיד קבוצה על המגרש כאילו זה קזינו. ההשפעה שלו על הקבוצה היא אפסית. לפעמים סלים ברדה ושות' ביום טוב ואז מנצחים, כשהם ביום גרוע מפסידים כי אין הגנה. והגענו להפקרות בהגנה, שרק בגללה רציתי שיעוף עוד מהמשחקים הראשונים. ואם הייתה אפשרות שבמשחקים הראשונים העסק עוד לא מתחבר, חצי שנה הייתה לו מאז לשפר את משחק ההגנה, להביא קשר אחורי/בלם דומיננטי, אבל לא, הוא מביא עוד חלוץ. עוד שלושה דברים מדהימים שהוא עשה- השחרור של יבוריאן וההבאה של יוליץ הבוק שהקבוצה לא מצליחה להפטר ממנו. שחרור חליס והבאת חליבה. עוד דבר מדהים הוא שאודי שוחרר מהקבוצה לפני שלושה חודשים והאפס המאופס יוליץ עדיין בקבוצה. אני רוצה גם להגיב לטענות בעדו- "מקום שני בליגה" שוב, הפועל של שום זה קזינו על המגרש. לפעמים יש יום טוב, לפעמים יש יום רע. אבל כשיש יום רע, המאמן לא שם בשביל לשנות משהו. הפועל ממקומת כרגע במקום השני (עם אותו מספר נקודות כמו נגרי נמני) בעיקר בגלל החולשה של כל הליגה. בחייאת, אפשר לחושב מעל מי אנחנו מדורגים. פ"ת ואשדוד לא יכולות לרוץ לאליפות, מכבי חיפה בעונה איומה (וגם להם הפסדנו http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/sad.Xxx ),וזה עצוב שלמכבי יש את אותו מספר נקודות כמונו עם סגל נחות בהרבה. קבוצת הצמרת היחידה שגם נראית קצת כמו קבוצה השנה גם מובילה את הליגה. בקיצור, הליגה השנה, כל הליגה, חלשה נורא, והמחדל העצום, שכמובן אחראי לו שום, היא שאנחנו ניסינו לקחת את האליפות הזאת, שפשוט חיכתה השנה שמישהו יאסוף אותו מהרצפה, דרך קזינו ולא בדרך מסודרת. הפועל הגיעה לשלב השלישי בגביע אופ"א למרות שום, למרות ההגנה, ובעיקר בזכות יכולת מצוינת של טועמה וברדה. הטענה ש"הפועל ת"א על סף שחזור עונה חלומית באירופה" כמו שמישהו כתב כאן- אין לי גיחוך לתאר כמה היא תלושה מהמציאות. בחייכם, ספגנו השנה עשרה שערים בשמונה משחקים באירופה, ולא מול צ'לסי ומילאן, אלא מול נקניקי דומז'אלה, אודסה בוקרסט ומלאדה. רק לשם השוואה- בעונה ההיא ספגנו 6 שערים ב-12 משחקים. בקשר למינוי של לוין ולהמשך העונה- אליפות וגביע אופ"א הרי לא ניקח, השאיפות היחידות שלי העונה היא להתקדם שלבים בגביע ושלוין ימשיך לתת את הקרדיט לאבוטבול, דואני ובונדר ואף ישלב את ביבארס נאתכו ויתן לו עוד דקות. אני באופן אישי חושב שלוין לא מאמן כ"כ גרוע כמו שאתם עושים ממנו. יותר גרוע משום מבחינתי הוא לא יהיה, כי עכשיו יראו בקבוצה טביעת אצבע של מאמן, מה שלא היה עד עכשיו.
האמת, שאני לא מבין את ההחלטה הזאת. אני קיבלתי את ההחלטה הזאת רק במשחק המזורגג אתמול, וקבילתי שוק (וזה לא היה בגלל המשחק). למה לפתר אותו? עכשיו זה יעשה בלאגן בהפועל, הם לא יבואו מוכנים למשחק נגד רייג'נס, נכנסים לשלב הכי חשוב של העונה. רק בלאגן הפיטורים האלה עושים. היה מקום לפטר אותו אולי בסוף העונה, אבל עכשיו? נו באמת. גם החתמתו של ניר לוין לא ברורה לי. האמת שאני לא ממש מחזיק מהמאמן הזה, הוא לדעתי מתאים לקבוצות קטנות יותר כמו הפועל כפ"ס, מכבי נתניה וכדומה, אבל לקבוצה שרוצה לרוץ לאליפות? אני לא חושב שהוא האיש המתאים. נראה מה יהיה איתו, אני כמובן מקווה שיתברר ככישלון.
Gaudi, אתה אוהד הפועל ת"א, אם כן אז ברוך הבא לפורום, הראתה כבר בתגובה הראשונה שלך שיש לך ידע בכדורגל הישראלי ובקבוצה(לא אומר שאם אתה לא אוהד הפועל זה לא נכון...), ואני מקווה שאם אתה אוהד הפועל אתה תמשיך לכתוב בדיון הזה. תמיד טוב לראות אוהד של הפועל נרשם לפורום, ומצטרף לחבורה הלא גדולה כאן, רק הבעייה שהדיון הזה לא מקבל מוערבות של אוהדי הפועל הנוספים וחבל מאוד. ראשית,לפני שאתייחס בדיוק לנקודות בתגובה שלך, הערה דיי כללית: לכל דבר אפשר למצוא את הצד הטוב ואת הצד הרע. אותו דבר על יצחק שום. מצד אחד, אומרים, מקום שני זה לא אסון, בגביע אופ"א בהחלט נתנו עונה טובה ואנחנו בסיבוב החמישי(ניצחון ענק על פאריס סן זרמן ולמען האמת בכל המשחקים שלנו באופ"א היינו יותר טובים פרט להפסד לדומז'אלה במשחק "הבית", יכלנו גם לגמור ראשונים בשלב הבתים), לא עפנו מהגביע עדין. מצד שני, אנחנו לא משחקים כדורגל טוב, יותר מדיי נקודות של הפועל היו מהברקות בודדות, הקבוצה לא מספיק קבוצתית ובלי ברדה ההתקפה תקועה, אין לנו הגנה וסיכוי לאליפות באמת כמעט ואין והסיכויי שנעבור את ריינג'רס נמוך. יש משהו במה שאתה אומר, אבל להגיד שבכלל אין טביעת יד של מאמן זה לא נכון. המון שחקנים שלנו תומכים בהתקפה והמטרה היא כדורגל התקפי מה שלא היה בימי דרור קשטן פרט לעונת הדאבל. היה כדורגל שלא תמיד היה מבוקר(כל מי שאומר שהפועל מ99-2006 הייתה קבוצה הגנתית ובונקריסטית[עונות קשטן] מדבר שטויות כי גם אז היינו משחקים כדורגל על מנת להבקיע, אבל היה פחות והיינו מסתפקים ב1-0 לא משנה אם היריבה ליגה ג'). היו משחקים טובים מאוד השנה הזו, דומז'אלה 3-0 לנו, ניצחון 2-0 על חיפה במשחק הליגה הטוב ביותר שלנו, מכבי הרצליה שיכלנו לקרוע אותם 6-0 במקום 2-0, בני יהודה שניצחנו 3-1, אבל חוץ מזה, הקבוצה נרדמה ליותר מדיי זמן. שום ניסה להעביר לקבוצה כדורגל קצר ומדיי פעם לשנות את סגנון המשחק. במספר משחקים בודדים של הפועל ראינו הנעת כדור מהירה עם 3 מסירות וכבר מהגנה אנחנו 20 מטר משער היריב, אבל זה לא קרה יותר מדיי, משחק נגד חיפה היה, אודסה בבלומפילד ואולי עוד מספר משחקים מועט. בקשר להגנת הקבוצה, החלק ההגנתי לא התחבר ואני מסכים שיש בעייה הקשורה למאמן. כל שחקני ההגנה של הפועל ת"א אם תפריד אותם זה מזה הם שחקני הגנה טובים. הבעייה שבייחד אין להם את התיאום המבוקש או לא יודע להגדיר את הבעייה, ההגנה שלנו לא הייתה אמורה להיות אחת החלשות בארץ. כאן אני כבר נוגע בנקודה הבאה שלך...: אני חושב ששום עשה טוב בהבאת חאבייר פאאס שהוא בלם טוב, טל חן לא משחזר את היכולת שלו מהעונה שעברה, דני בונדר מגן מעולה עם יכולת הגנתית גבוה(הבאת חליבה הייתה שטות גמורה וטוב שהוא עזב) ואנטבי יש לו ימים. אני חושב ששום היה צריך בהחלט להביא עוד בלם ואני מסכים איתך, קיבלנו הרבה מאוד כסף ממכירת גרשון ובן סהר, עוד שחקנים עזבו, ובכלל, אולי במקום יוליץ היה אפשר להביא שחקן אחר אבל מי יידע שהוא יהיה פלופ(שום פגע בבחירה איתו, אבל עם דה ברונו שהוא זר נפלא ופאאס הוא פגע בול). קשר אחורי הגיע דיי מאוחר מדיי אבל מחכים לפריצה של שי אבוטבול ואני מקווה שהוא צובר דקות ורצף והוא יוכל להחליף את אבוקסיס בעתיד. גם באדיר משתפר לאט לאט ומשחזר יכולת מימי עבר עליזים. מה שאני חושב בהגנה שהוא היה צריך להשאיר את דומב ולא להעזיב אותו, צריך בלם רציני על הספסל בלי לזלזל בדואני שעדיין צעיר ולא יציב. שום גם היה אדיש למכירת גרשון אבל את זה נעזוב בצד. רמי חליס? הוא מגן גרוע. זה שטות. * עוד נקודה בקשר ליוליץ, הוא בקבוצה רק כי נאיירה נפצע וחבל. ובקשר ליבוראין גם אני אמרתי שזו הייתה טעות לשחררו וחבל! הוא סקורר! הוא יודע לשים את הרגל שצריך ואשתקד בחצי עונה בהפועל היו לו 9 שערים! אני חושב ששום לא הצליח באמת להטריף את השחקנים וכל משחק הפועל פתחו אדישים מחשיבה שהגול יבוא לבד, בדרבי לא נלחמנו, ראבאק, הובלנו 1-0 וזילזלנו! כאילו לקחנו כבר אליפות! בוסף, שום הרבה פעמים לקח נקודות רק עם מחליפים כאשר ההרכב הראשון לא מספק את הסחורה וחבל, אני מסכים איתך חלקית ששום יכל להיות יותר מעורב במה שקורה בקבוצה והכדורגל היה צריך להיות יותר טוב, וכאן אני מגיע לנקודה הבאה שלך:: אני מסכים שאנחנו במקום השני בגלל הליגה החלשה, ובקבוצה רצו לנצל את זה וללכת לאליפות, שום קיבל תקציב גדול מאוד להבאת רכש והוא הביא שחקנים וכל זר מקבל חוזה שמן והחוזה של יוליץ-185 אלף דולר לעונה זה צחוק אחד גדול יותר נכון זה עצוב. אני חושב שאנחנו קבוצה איכותית מאוד מבחינת סגל ובהחלט משהו בחיבור השתבש כי היינו אמורים להיות גבוה יותר ובמאבק יותר צמוד עם בית"ר על האליפות. בתחילת העונה שיחקנו כדורגל טוב, הפסדנו נקודות בטדי כמו מפגרים, היה לנו תיקו מיותר עם הרצליה במחזור השלמה שיכלנו לצמק את הפער ל2 נקודות אבל תפסנו משחק חלש, בדרבי הראשון אני אומר שהיינו טובים יותר והם ניצחו ממתפרצות ומזל ועוד. אני בהחלט מסכים שאין מה להשוות בין הקבוצה של 2002 למה שיש היום לשום. גם בחלק ההתקפי מבחינת כושר לא. אין לנו סקורר של אז כמו אוסטרץ שבאירופה עשה חייל. פישונט, הלמאי ואבוקסיס בשיאם יצרו מרכז מגרש אדיר, שמעון גרשון, אילן בכר, אנטבי ודומב בכושר שיא בהגנה שספגה רק חצי שער במשחק ושמרה על רשת נקייה נגד מילאן בניקוסיה, ספגה רק שער אחד מצ'לסי אותה ניצחה בבלומפילד וחליצה תיקו בחוץ והפועל גם ניצחו פעמיים את מוסקבה ופארמה ניצחון אחד! אלימלך היה עונה באדירה והכל נוסטלגיה כבר, אין הרבה סיכוי שנעבור את ריינג'רס. העונה באירופה שלנו ב2002 הייתה ענקית ונגד מילאן גם לא נפלנו מהם שהפסדנו 2-0. אתה יודע, אתה מסתכל תמיד על הצד השלישי, נכון, אין מה להשוות בין ההצלחות באירופה(השנה הי 4-2 על סאן ז'רמן שהיה נחמד). בוא נסתכל על העובדה שהיינו יותר טובים בכל המשחקים מהיריבות שלנו(בוקרשט במקום 2-2 יכל להיגמר 5-2, אודסה בבית יכלנו לתת להם עוד כמה חתיכות וגם בחוץ, לפנאתינייקוס הפסדנו מטעויות שלנו והחמצנו מצבים רבים מדיי, ומלאדה היו צריכים לספוג שישייה מאיתנו). גביע אופ"א בטח שלא ניקח אבל להגיע כמה שיותר רחוק זה הישג. בנוגע לאליפות, גם לא נזכה אבל לגמור לפחות מקום שני, להספיק לנצח את האלופה בית"ר לא משנה באיזה מגרש, להציג כדורגל התקפי, לנצח את מכבי בדרבי ולא לגמור עונה אפורה עם 0 נצחונות בדרבי כמו 04\2003 אז היה לנו שלושה הפסדים, יש עוד על מה לשחק, אוהד כדורגל רוצה להינות מהכדורגל של קבוצתו, והוא ייהנה עם יישחקו יפה ולא רק מתארים נהנים. אני בהחלט מקווה שאבוטבול ייקבל צ'אנס וייפרוץ כבר, מחכים הרבה זמן ומדברים עליו ככישרון כבר כמה שנים. בונדר מגן מעולה אבל יכולת הגנתית אין לו, מתבלבל שהכדור אצלו, לא יודע להרים, בזה היה לו מה ללמוד מחליבה, אבל לא רוצה להרחיב על תומר שעשה מליון חורים בהגנה ולא חזר בזמן לעולם. נתאכו גם לטעמי צריך לקבל דקות. דה ברונו לטעמי חזר לא ברצינות מהפציעה שלו, הוא לא חד עדיין, דגו לא חד מאז האליפות של מכבי, ואולי נראה את נתאכו בהרכב. אני בכלל לא מחזיק מלוין בכלל ולדעתי אולי יהיה יותר גרוע ממה שהיה עם שום בחודש האחרון מבחינת כדורגל.
רק כמה נקודות שרציתי להגיב עליהן: אמת, אבל טביעת היד שלו באמת קטנה. את השיפור שלנו במשחק ההתקפה השנה אפשר לזקוף לשלושה גורמים- טועמה (שלא היה שנה שעברה) וברדה (השתפר משנה שעברה) בנוסף לשום, שנותן לשחקנים חופש על המגרש. אבל כאן זה נגמר. אתה רואה השנה קבוצה מבולבלת, ולדעתי השחקנים לא ידעו מה שום רוצה מהם. הפועל של שום לא יודעת לעשות הגנה, לא יודעת לעשות לחץ, וגם משחק ההתקפה, שאמור להיות מושם עליו דגש, נראה היה בנוי ממקריות. שני הדברים האלה הם בדיוק עבודה של מאמן, ובשניהם שום נכשל. מקבל בהחלט שרמי חליס הוא לא המגן האידיאלי לצמרת ליגת העל, אבל אתה באמת משווה אותו לחליבה? חליבה, בחצי עונה, נתן יותר משחקים גרועים מאשר חליס הביא בארבע שנים בהפועל. על אותו משקל יהיה נכון גם להגיד שיבוריאן הוא לא ממש חלוץ אולטימטיבי (למרות סקורריותו הוא כבד, איטי וקצת מסורבל), אך לעומת יוליץ' זה זהב.
יבוריאן איטי?! יבוריאן?! אז נכון...הבחור נראה בן 42 אבל הוא רק נראה..הוא בן 25 והוא שורף שטחים כמו איזה לאדע מה...הבחור מהיר מאוד...
Gaudi, רוב ההודעה שלך הגיונית והמחשבות שלך מגיעות ממקור של הגיון בריא, אבל עדיין, יש כמה דברים ששכן צריך לזקוף ליצחק שום. הראשון, והחשוב מכולם, הוא שהפועל תל אביב לא שווה, לפי סגל השחקנים שלה, את המקום השני בו היא נמצאת. היא נחותה מבית"ר ירושלים, מכבי חיפה וללא ספק ברמה של מכבי נתניה, מכבי פתח תקווה, מועדון ספורט אשדוד. ובכל זאת, הקבוצה נראית כמו היריבה האחרונה שנשארה לבית"ר ירושלים, עד להודעה חדשה. דבר נוסף שאמרת בקשר לכך שאין טביעת עין של מאמן, אז גם כאן, הרשה לי לחלוק עליך. יצחק שום, בתחילת העונה ועד לאמצע העונה, פגע בול בכל חילוף שלו. וזה לא שבמשך העונה העניין הזה נפסק, זה נמשך, אבל לא במינון הכל כך גבוה והמרשים שהיה בתחילת העונה. גם אם אני עוזב לרגע את העניין של הפיטורים, מוצדקים או לא, גם בהשוואה לניר לוין, יצחק שום לוקח כאן ובענק. הסגנון ההתקפי שלו הוא זה שהביא את הפועל תל אביב למה שהיא היום ואילו ניר לוין זה מאמן נורא טקטי, שלדעתי לא יהיה טוב להפועל תל אביב. אני כמובן ישמח לגלות שאני טועה (לא מהשבת הזאת, אלא מהשבת הבאה), כי אני מקווה שהליגה שלנו עוד תראה, איכשהו, שוויונית. עד כמה שידוע לי, לא. אמרת בעצמך, בזיון.
עוד שאפו ענק ממני להתאחדות http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/eusa_clap.Xxx לתת 2 משחקים לקינן על התעללות בכיסא, ולא לתת לבאדיר אף לא משחק אחד בפועל(!!) על הביזיון שהוא עשה. אפילו המעשה של דבידוביץ' לא יותר חמור ממה שבאדיר עשה.. כנראה מה שהכריע אצל ההתאחדות זו העובדה שהשחקן של פ"ת הפיל את עצמו ו"נפגע", ומצד שני ישראלביץ' נשאר רגוע(כמו שספורטאי אמיתי אמור לעשות). בושה וחרפה. איזה כיף לחיות במדינה שהאנשים שעומדים בראש ענף הספורט הפופולרי ביותר "לא מסוגלים אפילו לנהל קיוסק".
The Yellow Diamond(אבירם), הרשה לי לחלוק עלייך על מספר דברים שאמרת כאן. זו דעה שלך, כאשר אתה אוהד קבוצה לא משנה מה הסגל שלה הציפיות שלך עולות מאוד. והסגל שלנו מבחינה התקפית עולה לדעתי על מכבי פ"ת, אשדוד ושל כל קבוצה בארץ פרט לבית"ר ירושלים ומכבי חיפה, ומהאחרונה, הסגל של הפועל הרבה יותר מחובר מהם, ובכלל לא בטוח שהסגל שלנו נופל מהם. תראה איזה שחקנים יש להפועל ת"א בהתקפה ותשווה לי שחקנים שיש בקבוצות אחרות. בוא נתחיל עם ההיפך. במכבי פ"ת, איזה שחקנים מוכשרים יש בחלק הקדמי? פטריק סופו, סרסור ועומר גולן, ואולי הזר החדש שהגיע אי אפשר לשפוט אותו אחרי משחק אחד. הלאה?, הלאה. מועדון ספורט אשדוד מלאה בכשרונות בחלק ההתקפי: שי הולצמן, שריקי, דוד רביבו, יניב עזרן ואלו העיקריים. בסגל של מכבי נתניה שלך, אלא העיקריים: איתי שכטר, אופיר חיים, שי בירוק, ימפולסקי ובונדאה(מוסיף אותו כי אומנם לא קשר התקפי או חלוץ אבל הוא יכול לייצר גולים). עכשיו בוא נראה את החלק ההתקפי של הפועל ת"א: ברוך דגו(שההרכב החזק ביותר משחק וכולם בכושר הוא מחליף), בירבראס נתאכו(כמו שהוספתי את ימפולסקי מנתניה שקשה להתרשם למרות מספר משחקים בודדים טובים, גם נתאכו הראה שיש לו כישרון ברגליים), וואליד באדיר ושי אבוטבול(קשרים 50\50 אבל מבחינה התקפית הם מעולים, ראית את הגול של באדיר אתמול), לוסיאנו דה ברונו, גילי וורמוט, סלים טועמה, איבזיטו אוגבונה ואליניב ברדה. ואליפות לא לוקחים רק עם התקפה, וזו הסיבה שלא ניקח אותה, אבל ההגנה שלנו יותר טובה משאר הליגה פרט לקבוצות הבאות: בית"ר, מכבי, הלוזונים ונתניה. ההגנה שלנו טובה יותר משל אשדוד ומשל מכבי חיפה. הקבוצה ממש לא נראית כמו יריבה לאליפות של בית"ר, משחקים חלשים מאוד רואים מהפועל כבר הרבה מאוד זמן המשחק האחרון הבאמת טוב שזכור לי הוא ה-3-1 על בני יהודה, אולי הניצחון על הרצליה 2-0 אבל אני מתחשב בקבוצות ברמה גבוה יותר. יכלנו להתקדם יותר בטבלה ולא עשינו זאת. מסכים איתך חלקית. אם כל פעם מאמן עושה חילוף והוא מביא לו את הניצחון, זה לא אומר שה-11 שפותחים לא יכולים לספק את הסחורה לבדם? וזו הטעות של שום שתמיד הפועל פתחו את המשחק מנומנם והיו מקבלים גול בהתחלה ורק אז מתחילים לשחק והיה שינוי, פחות מדיי פעמים ההרכב של שום ניצח משחק בזכות השחקנים שקיבלו אשראי בהרכב. ואני לא מציג את שום כבטלם, ממש לא, הפועל בהחלט גם פיטרו אותו לא יפה, אני חושב שהיה אפשר להשיג יותר מהסגל שהוא קיבל מבחינת כדורגל וגם נקודות, אבל לא הרבה היו מוציאים מהסגל יותר והדרישות שלי גבוהות בגלל הכסף הרב שהושקע ובגלל שאני אוהד את הקבוצה כמובן.
התלבטתי האם לרשום גם את מכבי נתניה, כי ידעתי שזה יכול לפגוע באמינות של ההודעה שלי. בסופו של דבר רשמתי אותה, כי נזכרתי שכולם בתחילת העונה (באשכול שנפתח כאן) דרגו את מכבי נתניה גבוה מהפועל תל אביב והימרו שהיא תסיים מעליה. אגב, אם כבר אני נזכר בזה, זה אולי עוד הישג של יצחק שום, שהפך את הפועל תל אביב לקבוצה שכן רוצה תואר בעונה הזאת. הרי בתחילת העונה כל הפרשנים ורוב גדול של האוהדים היו בטוחים שהעונה הזאת הולכת בכיוון של עונה כלכלית בלבד. החלק הקידמי של הפועל תל אביב אולי עולה על זה של הקבוצות שציינת, אבל מה עם ההגנה? היא מפילה את הפועל תל אביב בכל הטבלה הזאת ובעצם מציבה אותה אחרונה ברשימה של הקבוצות שציינתי. הסכמתי איתך ברוב ההשוואות שעשית בהתקפה, אבל שכחת את ההגנה. יכול מאוד להיות שעם הגנה קצת (ושאני אומר 'קצת', אני לא מתכוון לבלם ברמה של לואיס מארין, אלא לעוד איזה אלירן אלקיים) יותר טובה, הפועל תל אביב הייתה ממוקמת היום מעל בית"ר ירושלים. אם הייתה קבוצה אחת שהייתה מצליחה לשחק טוב לאורך כמה מחזורים, היא מזמן הייתה בורחת לליגה שלנו. עצם זה שהפועל תל אביב ממוקמת במקום השני, מראה על כך שהיא בכל זאת מצליחה לשמור על איזשהו קו, שהוא חיובי, אחרת היא הייתה ממוקמת נמוך יותר. ועד שלא יקרה משהו ממש מפתיע כמו התקפת נצחונות של מכבי תל אביב, מועדון ספורט אשדוד או מכבי נתניה, או לחלופין משבר בלתי פתיר עבור בית"ר ירושלים - הפועל תל אביב היא עדיין המועמדת הגדולה ביותר להתחרות בבית"ר ירושלים במאבק על האליפות. בעצמך אמרת שהסגל של הפועל תל אביב נחות מזה של מכבי חיפה ובית"ר ירושלים, מאידך שהקבוצה הייתה אמורה, לפי מה שאמרת, להיות ממוקמת שלישית. עובדה, היא ממוקמת שנייה, היא מצליחה מאוד בגביע אופ"א והיא הגיעה רחוק במפעל הזה, הרבה מעבר למה שכולם חשבו. אולי בכל זאת יצחק שום הצליח להוציא ממנה הרבה יותר ממה שהיא הייתה שווה בתחילת העונה. ושוב, אני מזכיר, בתחילת העונה, כשכולם ראו את הסגל של הפועל תל אביב, כולם היו בטוחים שבהנהלת הפועל תל אביב הולכים על עונה כלכלית.
The Yellow Diamond, התייחסת לחלק ההגנתי, ואמרתי לך בפירוש, ההגנה של מכבי נתניה, בית"ר ירושלים ומכבי ת"א הגנות טובות יותר מההגנות שלנו ואולי גם ההגנה של מכבי פ"ת. מבחינה הגנתית השתפרנו מאוד כאשר תומר חליבה עזב את הקבוצה או יותר נכון מאז שסופסל, כי יכולת הגנתית משובחת לא הייתה לו, והוא היה עושה המון חורים וממנו היינו סופגים הרבה שערים. אם תפריד את ארבעת השחקנים שלנו לחוד אתה תראה שיש שחקני הגנה לא רעים בכלל: חאבייר פאאס בלם טוב, דני בונדר מגן עם יכולת הגנתית גבוה וגם טל חן בלם מעל לבלם בינוני לדעתי, אם כי לא ברשימה "הגדולה" של הבלמים בארץ בייחד עם קינן, בן יוסף, בנאדו גרשון ומארין מבחינת ליגת העל. גם יגאל אנטבי עושה פעולות הגנתיות חיובית מדיי פעם. בקשר לשאר דברייך, אתה בעצמך יודע, שלא רק סגל קובע את האליפות. מבחינת סגל, בית"ר ירושלים יכולה להרכיב שתי קבוצות בליגת העל שגם ההרכב השני שלה יהיה בצמרת הגבוה ביותר. אבל, כמו שהזכרתי קודם, לא רק הסגל יכול להוביל למטרות, צריך לעשות משהו עם הסגל. תראה את ריאל מדריד, איזה סגל מפואר היה מתחילת השנה ופשוט כלום. תראה את צ'לסי שמגמגמת המון, אני אזכיר את הגלאקטיקוס של מכבי ת"א ושל אשדוד בעבר. בנוסף, לנו היה היתרון בעמדת המאמן, יצחק שום מבין כדורגל הרבה יותר מארדילס, מיוסי מזרחי ועם כל הכבוד לרוני לוי, שום עשה דאבל ביוון, כך שמבחינת ניסיון שום המאמן אולי הכי טוב בארץ. למרות הסגל של בית"ר היינו קרובים אליה והיא לא ברחה, אבל יכלנו "לתפוס אותם עם המכנסיים למטה" ואת זה לא עשינו. אני בהחלט כועס ומאוכזב על המאזן נגד הקבוצות הרציניות בליגה: נקודה אחת מ6 מבית"ר, נקודה אחת מ6 בדרבים(!), הפסדים לאשדוד ומכבי פ"ת... וסליחה אם זה יישמע בוטה ומתקיף, אבל תדבר בשם עצמך, אני ידעתי מתחילת העונה שניהיה קבוצת צמרת ונתחרה על אופ"א או משהו כזה, בסביבו מקומות 2-4 זה לא היה בסימן שאלה כזה גדול עם הזרים שנחתו כאן ועם הסגל הקיים הקודם(אלימלך, אנטבי,חן, אבוקסיס, באדיר, דגו, וורמוט זיטו וברדה) ובנוסף הזרים שהגיעו לכאן שהיו בהתחלה הימור.
אבל לא בטוח שזה כבר היה תלוי ביצחק שום. יכול מאוד להיות שהפועל תל אביב הגיעה לקצה גבול היכולת שלה בכך שהיא נצמדה, איכשהו, לבית"ר ירושלים. ואגב, נכון שזה לא נהוג לקחת משחק אחד ולהשליך אותו על עונה שלמה, אבל אני רוצה להחזיר אותך למחזור השני, בו הפועל תל אביב הפסידה בשלומאליות לבית"ר ירושלים. תוסיף להפועל תל אביב את אותן 3 נקודות, קח אותן מבית"ר ירושלים והנה אתם בשוויון. ואותו משחק נגמר בהפסד מבלי שליצחק שום יהיה קשר לזה, כי הוא עשה את הכל כדי שהפועל תל אביב תכריע את המשחק עם עוד שער, אלה השחקנים שהחמיצו ביתר כשרון. ושוב, אני לא נוהג לקחת משחק אחד וממנו להסיק את המסקנות או להיות גאון ה'בדיעבד', אבל משחקים מהסוג הזה הם אלו שהרחיקו את הפועל תל אביב מהמקום הראשון ולוא דווקא המאמן.
אני לא ממש בקיא ברפרטואר של יושבי שער 5, זה רק אני או שהם פיתחו סוג של קונטרה ל"אני מודה"? ככה זה נשמע בסאונד הלא משהו שיש לי בתחילת המשחק מול ריינג'רס לפחות...
הוחלט כי בשבוע הבא, משחק הקבוצה מול מכבי פ"ת ישודר בערוץ 10 כ"משחק המרכזי". לדעתי זה צעד נכון, למרות שהייתי מעדיף לראות את הרצליה בקופסא.