הפועל תל אביב 2013/14:: ניחוחות של שינוי באוויר

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י HapoelFan, ‏14/7/13.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Landon Donovan Member

לא יודע אם שמת לב, אבל פריצה וזהבי מרוויחים פחות משכטר, ואניימה לא במכבי בגלל שלא הסכימו לשלם לו שכר גבוה כמו שהוא דרש. מה גם שהטענה שאוהדי מכבי לא יכולים להעביר ביקורת מגוחכת - אני לא הייתי זה ששילם לקולאוטי סכומי עתק, לדעתי גולדהאר טעה לחלוטין עם הסכומים המוגזמים שהוא שילם, ואת הלקח הוא למד.

אני דווקא מבין את החשש של איתי, הבעלים הקודם שרכש את הפועל כמעט והחריב אותה, הגיוני לא לסמוך על משקיע שמניעיו לא ברורים, אבל בסופו של דבר העניין פשוט - (אם) יבוא בעלים, העמותה תצטרך לבלון אותו ולקבל את ההחלטה.

שאלה תיאורטית לאוהדי הפועל חברי העמותה (ואיתי, אליך במיוחד כי אתה העלת את הנושא) - אם מחר חג'ג' מציע לקנות 100% מהקבוצה, כלומר אין יותר עמותה - למכור או לא?

2. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

נתחיל בזה שזה לא יצא לפועל. נמשיך בכך שאני כן חושב שזו יכלה להיות טעות כלכלית. נסיים בזה שלהשוות את הערך של שכטר לזה של אניימה, עם כל הכבוד, זה מנותק.

*אבל הוא מחזיק באחוזי בעלות בקבוצה.. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx
    *התקציב השנה יעמוד כרגע על כ-90 מיליון במכבי ו-45 מיליון בהפועל (עפ"י מקורות דיי מוסמכים שהם אורליצקי וחיים רמון), זה פי 2. ושוב, התבכיינות על כסף ב-2013 זה פתטי.

3. Telkiyski Member

קודם כל לגבי אניימה. אתה מציג את זה קצת ורוד. אניימה לא במכבי כי הוא לא הסכים לסכומים שמכבי מציעה לו, אולי. אבל מכבי הציעה לו פאקין 650 אלף יורו בעונה. לא צריך לשכוח את העובדה הזו.

ולגבי המצב ההיפוטתי שתיארת פה, הוא לא דוגמא ממש טובה, כי חג'ג' אוהד הפועל וגם זכה להמון נק' זכות עם שכטר, והוא לבטח גם לא יגיד לעמותה שהיא מחוץ לבעלות על הקבוצה.
    המצב האידיאלי כמובן זה בעלים עשיר ושהעמותה עדיין תתקיים ותחזיק בבעלות על הקבוצה.

4. Telkiyski Member

איפה בדיוק ראית שהתקציב שלכם הוא "רק" 90 מליון (איפה בדיוק כתוב שהתקציב שלכם הוא 90 מליון?)?

ואף אחד פה לא מתבכיין על התקציב, אנחנו פשוט ריאלים. ואם זה כזה פטתי להתייחס לעניין התקציביים בכלל, למה אתה מתעקש להזכיר שהתקציב שלכם הוא "רק" פי 2 משלנו (וזה גם לא נכון)?

נערך לאחרונה ב: ‏21/7/13
  5. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

עופר אורליצקי, זה שעומד בראש הבקרה התקציבית, אמר את זה ברדיו (103FM, חפש לבד).
    אני מניח שהוא יודע.

ואני מציין את זה כדי להעמיד אותך על טעותך.

6. Telkiyski Member

לא ראיתי ולא שמעתי על זה בשום מקום.
    זה גם לא הגיוני.
    הרי שנה שעברה התקציב שלכם עמד על 120 מליון, וזה לא ששוחררו שחקנים בכירים. אפילו הוספתם כאלה.

נחכה למספרים כשיתפרסמו רשמית.

7. Landon Donovan Member

לא יודע כמה הציעו לו, ובסופו של דבר זה לא יצא לפועל בכל מקרה. האמת שזה לא כזה רלוונטי. אין לי טענות לדרך בה הוחתם שכטר - להיפך, אם יש אוהדים שמוכנים לתרום מכספם בשביל להביא שחקן אהוב ברמה גבוהה לקבוצה, זה מבורך והם ראויים להערכה. ברמת המיקרו אני טוען ששכטר, במצב הנוכחי, לא ראוי לשכר כה גבוה ביחס לשאר הקבוצה (ולצורך העניין, הייתי אומר אותו דבר לגבי אניימה אם מכבי היו משלמים לו סכום גבוה משמעותית משאר שחקני הקבוצה).

בכוונה דיברתי ספציפית על חג'ג'. את החשש מבעלים לא מוכר שמניעיו לא ידועים אני מבין. אם מישהו כמו חג'ג', שרק טובת הקבוצה עומדת נגד עיניו, רוצה לקנות את הקבוצה ולהשקיע בה כסף, אבל לא מתאים לו שנציגי עמותה ישבו לו בדירקטוריון ויגידו לו מה דעתם על הדרך שבה הוא מנהל את הקבוצה בכספו שלו - מתאים לך או לא?

8. Telkiyski Member

מקצועית? יכול להיות שהשכר של שכטר מוגזם קצת, אבל הוא לבטח לא השחקן הישראלי הראשון שמרוויח מעל מה שמגיע לו.
    אבל יש לחזרה שלו (וגם של ורמוט) הרבה משמעויות שהן גם מעבר ליכולת מקצועית על הדשא.
    אגב, אם שכטר משתכר בהפועל 200 אלף יורו לעונה, אני לא מבין על מה המהומה.
    הרי במכבי יש לפחות 6-7 שמרוויחים יותר מזה.
    לגבי חג'ג' והמב שתיארת, ייתכן שכן כי הוא אוהד הפועל.
    אם זה היה איזה ארקדי, לא.

נערך לאחרונה ב: ‏21/7/13
  9. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

בשנה שעברה התקציב עמד על 106 מיליון ש"ח אחרי ינואר. לפני כן עמד על כ-100 מיליון. עניין 120 מיליון השקלים שאתה מצייר הוא מנותק ולא נכון (שוב, עפ"י אורליצקי ברדיו). למכבי היה תקציב שקרוב ל-120 מיליון בעונת הגלאקטיקוס של נמני.
    איך זה הגיוני אתה שואל?
    לגבי עונה שעברה - מכבי לא רק צירפה את פריצה, זהבי, פידלף וחנצ'ינסקי, היא גם שיחררה את גורי, ארנשואו, צ'קול, בן יאיר (זניח אמנם), יגיל ביטון וכו'. השכר של המצטרפים פשוט היה בסה"כ גבוה בשישה מיליון שקלים מזה של העוזבים.
    לגבי העונה - מכבי, בניגוד לה שכתבת, שיחררה משתכרים בכירים. שיחררה את קולאוטי, המשתכר הבכיר, את עטר ואת אניימה, את גונזאלו (המשתכר הבכיר בזרים), את זיזוב, את סטרול (נטל אדיר, הרוויח יותר מעטר!) וכו'. כולם שווים הרבה מאוד כסף בתקציב. המצטרפים פשוט משתכרים פחות מכל אלה. ובנוסף, בתקציב של שנה שעברה כנראה נכנסו גם שיפוצים והוצאות פרט לשכר נוספות. אתה שוכח שמכבי אולי משלמת הכי הרבה על משכורות בליגה, אבל הפער בכל הנוגע לתיחזוק ונוער בהשוואה לליגה הרבה יותר גדול, כי מכבי משקיעה בעניינים האלה פשוט הרבה יותר משאר המועדונים בישראל. היחידה שקרובה לזה היא מכבי חיפה (והיא קרובה מאוד, אגב. אם תקציב הנוער של מכבי הוא בין 10 ל-11 מיליון ש"ח, של חיפה הוא בערך 8-9 מיליון).

10. זכאי Member

זה ממש לא נכון
    זהבי מרוויח יותר משכטר (400 אלף לעומת 350).

ולמי ששאל - כחבר עמותה - הלוואי שחג'ג' יקנה את כל הקבוצה
    אבל הכל כמובן תלוי לגופו של אדם. אי אפשר לענות ב"כן" ו"לא" לשאלה "האם אתה תסכים שיבוא מישהו לקחת את הקבוצה".

11. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

זהבי מרוויח 350 אלף.
    זו תקרת השכר הלא רשמית במכבי למעט מקרים מיוחדים כמו אניימה, וזה מה שהוא מרוויח. שכר זהה פחות או יותר.

12. זכאי Member

ממקורות פנימיים, זה פשוט לא נכון
    זה מה שמכבי מוציאה החוצה
    אבל מכבי ממנת לו דירה, רכב, ועוד כל מיני הטבות
    השכר שלו שווה ערך ל400 אלף

13. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

קשה לי להאמין שהפועל לא מממנת לשכטר הטבות שכאלה.
    ואני לא בטוח שזהבי מקבל מימון, לפחות לא מלא, על דירה.

14. חוצפן חיובי Member

ויכוח קצת מצחיק, זהבי מרוויח 350 אלף יורו, שכטר 350 אלף דולר. ובכלל הטענה שהרכישה של שכטר לא רציונליות ולא משתלמת כלכלית היא מטופשת, מהסיבה הפשוטה שאילולא הקנייה שלו, ההכנסות של הפועל היו קטנות בערך באותו סכום כמו ההפרש בין העלות של שכטר לעלות כל שחקן התקפה ישראלי בינוני שהיה בא במקומו (עמאשה למשל). חג'ג' ששם כסף כדי להביא את שכטר לא היה שם כסף על משהו אחר, לא היו מעלים את מחירי המנויים על משהו אחר, לא היו משיגים עוד תרומות על משהו אחר, לא היו מוכרים כמות כזו של מנויים בעקבות רכש אחר. מי שלא מבין שמשתלם להוציא חמישה מיליון שקל על שכטר, כשמקביל ההכנסות עולות בשלושה מיליון, מאשר להוציא שני מיליון שקל על עמאשה, בעיה שלו. למי שמפקפק ביכולת המקצועית של שכטר (ואני בכלל לא נכנס לנכס האנושי, לחשיבות המורלית וההצהרתית), גם, בעיה שלו.

לגבי פריצה, גם הוא מרוויח אותו דבר, אבל בגלל הבדלי המס זה לא עולה יותר מדי למועדון, ופה דווקא בא לידי ביטוי ההתנהלות הכושלת של הפועל, שמעדיפה להביא זרים ב-150, 200 אלף דולר בלי רקורד מרשים ביחד עם המון שחקנים חסרי תועלת לספסל, במקום להסתמך על הקיים ולחסוך את הכסף של הרכישות המיותרות לטובת זרים ב-300-350 אלף יורו (ששוב, בגלל המס על זרים זה כמו לשלם 200 אלף יורו לישראלי).

15. Raulito Madridista

אם במכבי אומרים שאין אצלהם חוזים מנופחים(מעל 350 אלף דולר) מלבד אניימה "כי הוא אניימה" אז בהפועל אין משכורות מנופחות חוץ משכטר "כי הוא שכטר". לא עוד שחקן בליגה, לא עוד שחקן עבור הפועל ולא עוד שחקן עבור הקהל. מכבי יכולה להרשות לעצמה יותר להשתולל, אבל לא בטוח שאותו חגג' היה מראה נכונות להביא שחקן אחר. שכטר שחקן והוא מותג עבור הפועל והוא יוכיח את זה.

אני מניח שבזמן שיגיע להפועל בעלים עם כסף, ואני לא מתכוון לגאיידמאק(כי יש באמצע, זה לא או ראמון שאין לו שקל על התחת כנראה או מישהו שמשתמש בשטר של 20 כמטלית לכה) - הוא לא יתעלם מהעמותה. היא תזוז הצידה אבל תישאר עם סמכות מסוימת. 20% או משהו כזה. השאלה לגבי אוהד עשיר היא יפה אבל זה לא שמכביסט שגדל על נמני ודריקס עומד בראש מכבי ת"א. יכול להיות שהציפייה הייתה שאוהדים עשירים יכניסו את היד יותר עמוק לכיס, אבל אני מוכן להסתפק במימון של איתי שכטר.

הדוגמא על השחקנים שמכבי בעטה החוצה לא טובה. כמה זמן לקח להם להיפטר מקולאוטי וסטרול - המון זמן. קולאוטי סיים חוזה וסטרול גירבץ' על הספסל איזה שנתיים. אניימה? נו באמת, הם היו מתים להשאיר אותו.

הדיון על התקציב מיותר, אבל סתם לקטע: הפועל לקחה דאבל עצום וסיימה במקום הראשון בליגה האירופית עם תקציב של 45-50 מליון יורו. מכבי הייתה צריכה פי 2.5 כדי לזכות באליפות ו'רק אליפות'. אגב, אני ממש לא חושב שמכבי מנצחת את הפועל מודל 09-10 במשחק, אבל זה כבר תיאורטי.

מצב נושא:
הנושא נעול.