הפועל תל אביב 2013/14:: ניחוחות של שינוי באוויר

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י HapoelFan, ‏14/7/13.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Echte Liebe Member

בושה וחרפה. דודו דהאן מסית שחקנים נגד המועדונים שלהם, סוכן מגעיל שיעשה הכל בשביל לקבל עוד פרוטה. ספורי לא שונה משום שחקן נוער של הפועל ולא שונה משחקן נוער בארץ ישראל. אני תוהה אם גם גאל מרגוליס קיבל בגיל 17 חוזה של כוכב, או שחקנים אחרים. דודו דאהן יהרוס לילד את הקריירה וחבל. השוואה בין ספורי למלכה? מלכה גדול ממנו, והרבה יותר טוב ממנו. ספורי יכול להיות שחקן מעולה בעתיד. הוא חייב להתפשר על חוזה חייל.

2. alexshw Member

גם בעניין של פלאח, דודו דהאן טען שהוא שחקן חופשי. בסוף זה נגמר בתלונה להתאחדות ואזהרה חמורה.

3. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא יודע על סמך מה אורימור טוען שהוא חופשי, דהאן אומר א' והפועל אומרים ב'.

4. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

הוא חופשי כי הוא לא תחת חוזה מקצועני. שזה הגיוני כי הוא בן 17.
    האמת שזה קורה המון ששחקנים בגיל כזה רוצים לעבור קבוצה, רק שבד"כ אין להם הופעות בוגרים.
    הפועל אומרים המון דברים שהם לא נכונים, והם מעוותים את המציאות לא מעט. לא רוצה להישמע קופמן - אבל ההנהלה שלכם באמת מאוד מפא"יניקית.

אגב, שמעתי שהפועל רוצה לחתום איתו על חוזה ל-5 שנים. זה לא חוקי, כי הוא מתחת לגיל 18 (סעיף 7).
    מה שכן, הפועל יכולה לחכות שיגיע לגיל 18.

האמת שיש בהתנהגות הזו קצת חוצפה, אבל בגדול הוא צודק - ספורי לא עתיד להתגייס, ולכן אין סיבה לשלם לו משכורת חייל, הוא יכול להרוויח יותר, אפילו הרבה יותר, גם במועדונים קטנים. לא כל העולם יעמוד ויקשיב לרצונות של הפועל, הוא לא חייב להתפשר על כלום.

ו-Echte Liebe - דין מרגוליס שונה כי הוא כן חייל (כפי שדין שון מלכה, שאין לי מושג מה כ"כ מיוחד בו, עוד ערס עם דריבל, שונה למשל). וגם יש לו חוזה דיי יוקרתי לגילו..

5. oranfu Member

אם הפועל לא מוכנה לשלם לו יותר ממשכורת חייל למרות שהוא לא מתגייס זה דווקא יפה לדעתי. חברים שלו בקבוצת הנוער לא יכולים לקבל חוזים גבוהים (כל עוד הם חיילים) בגלל הצבא. יחתום על חוזה כמו כל בן 18 בארץ, ובסוף התקופה יקבל "מענקים" על השכר רטרואקטיבית.

שון מלכה ערס עם דריבל. אבל יש לו דריבל והוא בהחלט מראה ניצוצות של שחקן מוכשר בהפועל, בניגוד לילד טוב ירושלים מרגוליס שלא מראה בינתיים כלום.

נערך לאחרונה ב: ‏23/10/13
  6. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

מה זה יפה? יהיה יפה גם אם שחקנים ישחקו "בשביל הסמל" בהתנדבות.
    מספיק עם השטויות. אתה חושב שכליבאת למשל, קיבל משכורת חייל בגיל 18? או דאבור?

ולא אתחיל להתווכח איתך על מרגוליס-מלכה, זה לא המקום. רק אגיד שמלכה לא באמת עשה יותר מידי בבוגרים (ניפוח הזוי) ואפילו בנוער ראו את ההבדלים.

7. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אז הוא שחקן חופשי? אם כן למה ק"ש מבקשת את האישור של הפועל למעבר שלו? אני מכיר מלא סיפורים על שחקני נוער של מכבי שרצו לעבור להפועל וניר לוין אמר להם שיעברו לאן שבא להם אבל לא להפועל, איך למכבי יש את הזכות לקבוע בשבילו איפה הוא ישחק אם הם שחקנים חופשיים? איך הפועל השאילה השבוע שחקן חופשי לנוער של בית"ר?

ספורי כבר בן 18 ובגלל זה הוא רוצה חוזה, אתה קצת מדבר על דברים שאתה לא מבין בהם. הדבר היחיד שאמרת נכון הוא שספורי לא צריך להתפשר על משכורת חייל.

מצד אחד אתה כל הזמן כותב פה שצריך לתת לשחקנים זמן לשחק לפני שקובעים איזה שחקנים הם ומצד שני אתה אומר על שחקן שלא שיחק עוד 150 דקות בבוגרים שאתה לא רואה בו שום דבר מיוחד והוא אוברייטד. כל אוהד הפועל שראה אותו התרשם וגם 90% מהנייטרלים וזה לא ישתנה גם אם מהיום הוא לא יתן דקה טובה בקריירה.

8. oranfu Member

לא אמרתי שככה צריך להיעשות, לא אמרתי שכך נוהגים מועדונים אחרים.
    אבל! יש בזה הגיון מסוים. זה לא "הוגן" עבור חבריו לקבוצה שמכיוון שאינו עושה צבא, הוא יכול להרוויח יותר מהם. יקבל משכורת חייל 3 שנים, ואחר כך יקבל את ההפרש ממה שהיה יכול להרוויח במענקים. אבל יש לו סוכן שמנפח לו את הראש, אז זה כנראה לא יקרה, כי מה מעניין אותו חבריו לקבוצה...

מלכה לא עשה יותר מדי, אבל הראה יכולת דריבל טובה, יצירתיות. מרגוליס עדיין לא עשה את זה. אני מסכים שמרגוליס כישרון גדול, אבל זה מבוסס אך ורק על הנוער. בבוגרים לא הראה עדיין שום דבר.

9. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

קודם כל - אני עוקב אחרי ליגת הנוער, אני יודע מי זה שון מלכה לא מהיום. הוא בסה"כ ערס עם דריבל (וגם לא חכם במיוחד).
    נוער זה לא אינדקציה גדולה כ"כ, אבל זה יכול להעיד משהו על עתידו של שחקן. נכון שבבוגרים צריך לתת זמן, אבל נכון לעכשיו דיי ברור ששחקן כמו שון מלכה לא יתפתח להיות טוב מספורי או מרגוליס.
    לא קראתי לשון מלכה אוברייטד, כי הוא לא בר רייטינג, עוד מוקדם, אבל הוא רחוק מלהיות כישרון כ"כ גדול.

הקביעה שלך שניר לוין טירפד מעברים להפועל הזויה - שנה שעברה שיחק בנוער של הפועל שחקן שהושאל ממכבי (היה ה"כוכב") וכבר היו מעברים בין הצדדים.
    ואגב, אין יותר מידי כאלה שרוצים לעבור בתקופה האחרונה מהנוער של מכבי לנוער של הפועל, מסיבה פשוטה שאני מעריך שתצטער להסכים איתה - הרמה שונה לחלוטין (ממגוון סיבות).

למה צריך את לשאול את הפועל? כי הוא תחת הסכם מסוים, שמכנים "חוזה נוער" לא מעט, אבל לא מדובר בהסכם מחייב יותר מידי. לפי הסכם כזה יכול שחקן להחליט למשל שפתאום לא בא לו כדורגל, ולהפסיק עם אימונים. ק"ש צריכה לדבר עם הפועל בעיקר בגלל נושאים בירוקרטיים אם ספורי באמת רוצה לעבור.
    אין בהסכם הזה שום התחייבות לכך שספורי צריך להגיע לאימונים, כמו שאין חובה כזו על כל שחקן נוער.

וסתם כי מעניין - איפה עדן שרם?

ואוראנפו - זה לא המקום, אבל תקרא מה כתבתי אחרי המשחק האחרון של מכבי - מרגוליס הכין שם מספר מצבים לגול, יש סירטון ביוטיוב שמסכם אם בא לך.

10. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

שום דבר לא הזוי ואתה מדבר בוודאות על דברים שאין לך מושג בהם, איך אני יודע שזה נכון? כי אני מצפון תל אביב וכל כדורגלן נורמאלי פה משחק במכבי ואני מכיר חלק מכובד מהם. יש שחקן שלכם שהיה נחשב מוכשר ושיחק בקבוצה של מרגוליס ואלטמן ורצה לעבור בגלל סיבה אישית להפועל, ניר לוין לא הסכים ובסוף הוא עבר לקבוצה אחרת. שמעתי עוד סיפור בסגנון מהדור הנוכחי שלכם. וזה נכון לא ב95% אלא ב150%.

אני לא יגיד לך שאני רואה משחקים של הנוער כי אני לא, אני כן רואה את המשחקים של הקבוצה הבוגרת ושון מלכה היה טוב בהזדמנויות שהוא קיבל(נגד רעננה עד שהעבירו אותו למגן שמאלי, נגד בית"ר בכמה נגיעות שהיו לו בכדור כי הם שלטו בדקות שהוא היה במגרש) וספורי היה על הפנים בכמעט כולם. אם ספורי רוצה לשחקן בקבוצה בוגרת הוא צריך להיות מושאל לליגה הלאומית כי בליגת העל אין לו מקום גם בספסל של אף קבוצה כרגע.

אתה כתבת שהוא שחקן חופשי, הפועל טוענים שהוא לא ואם הוא רוצה הוא יכול לא להתאמן עד שנה הבאה ולעזוב. אני כמעט בטוח שלא מדובר רק בהליכים בירוקרטיים.

עדן שרם הושאל לראשון לציון לפני שלושה מחזורים בלאומית אם אני לא טועה וכבש גול אחד עד עכשיו.

11. oranfu Member

זה באמת לא המקום להתווכח על מרגוליס.

לא חושב ששון מלכה כישרון גדול, אבל פוטנציאל להיות שחקן לא רע יש לו. הוא מראה את זה בהופעות שלו בקבוצה הבוגרת בינתיים. הרבה הבה יותר מספורי שכמו ששחם אומר, לא הראה כלום ושום דבר בינתיים.

12. Echte Liebe Member

"ערס עם דריבל". משפט השנה.

ניר לוין לא טירפד מהלכי העברה להפועל? אני מכיר סיפורים אישיים. רועי יאיר אם אתה מכיר, שיחק אצלכם שנה שעברה בנוער וקיבל זין מלוין ומתורג'מן, שיחק ב-2 משחקים בסה"כ ומדובר בשחקן מוכשר. בסיום העונה הוא ביקש לעבור להפועל, אחרי שבוע לוין לא נתן לו לעזוב ובתחילת העונה הזו עבר להפועל ראשל"צ. כנראה שאתה לא מכיר מספיק טוב את המערכת.

13. Telkiyski Member

עזבו נו אין מה להתווכח איתו בכלל, הרי כל מה שקשור למכבי מבחינתו זה מינימום איינכראכט פרנקפורט וכל מה ששייך למקומות אחרים ובמיוחד הפועל זה סנטה קולומה.

שון מלכה הוא "ערס עם דריבל" ומרגוליס הוא "אינטיליגנט עם כישרון עצום".

למה? ככה.

14. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

מה ראית בו חוץ מערס עם דריבל? מסירה חכמה? תנועה טובה ללא כדור? הגבהה טובה? בעיטה מרשימה? אולי מהירות ואתלטיות יוצאת דופן?
    תעשו לי טובה - להשוות אותו לספורי, הכישרון הכי גדול במחלקה של הפועל, זה מגוחך. סה?כ שחקן שכנראה יתייצב בעתיד בקבוצות סטייל בני יהודה.

ולגבי סיפורים אישיים - אולי אתה צודק, אני מכיר גם כאלה שאין להם בעיה (שגיב יחזקאל).
    אבל שוב - צריך את אישור הקבוצה למעבר, מעניינים בירוקרטיים, וטכנית אפשר לטרפד מעבר לקבוצה מסוימת. אבל המעבר במצב כמו של ספורי חייב להיות ללא תמורה, והוא אישית, בניגוד לטענת הפועל, לא מחויב להגיע לאימונים.
    בגדול, אם הפועל לא תיתן לו לנהל מו?מ עם מספר קבוצות אחרות, הוועדה למעמד השחקן תפסוק לטובתו בוודאות.

15. Echte Liebe Member

אין לי ספק שלא ראית את הפועל - רעננה ואת הפועל - חיפה. דבר איתי בתוך עונה - 2 עונות.

מצב נושא:
הנושא נעול.