הפועל תל אביב 12/13: רן בן-שמעון הוא המאמן החדש

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by HapoelFan, Jul 6, 2012.

1. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

האמת שהסיפור על ההופעה הוא לא נכון. קוביקו הצלם אפילו העיד שאלרואי וארוסתו נכחו במשחק ויצאו רק כמה דקות לפני הסיום להופעה.

2. Landon Donovan Member

מה הקשר בין שחקנים שיצאו לאירופה אחרי שתי עונות גדולות של הפועל שבהן היא זכתה בדאבל ועשתה קמפיינים יפים בליגת האלופות ובליגה האירופית, לבין הפועל הנוכחית?

הסיכוי הכי טוב של שחקן להגיע לאירופה הוא לשחק בקבוצה שיכולה להגיע רחוק יחסית במפעל אירופאי. כרגע זאת לא הפועל.

3. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

אתה ממהר לשפוט וחבל. אתה לא יכול לדעת איך תיראה העונה האירופית הבאה של הפועל.
    ומה הקשר? הפועל תל אביב זהו המועדון הישראלי המצליח ביותר באירופה. זו עובדה. ושחקנים יודעים את זה ויודעים כי הפועל יכולה להגיע רחוק והיא הוכיחה את זה לא אחת ולא פעמיים. רחוק יותר = יותר חשיפה = יותר סיכוי למשוך סקאוטרים שיתרשמו ממך.

4. OriRR Member

ועובדה שבשנה שעברה הוא הציג יכולת טובה בחלק הראשון של העונה. אני חושב שיש הרבה שחקנים צעירים בהפועל שיכולים להצליח תחת רב"ש. ממן, אלרואי, בן חיים זה רק חלק, כמה טוב שסופסוף יש לנו מאמן על רמה.

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx
    כמו סיפור ערן זהבי, שניהם שחקנים ווינרים שעושים את ההבדל. הוא צריך להיות ה-מטרה שלנו הקיץ הזה.

5. Raulito Madridista

זה נכון מה שאתה אומר(יובל), אבל אתה משווה בין הפועל ת"א למכבי חיפה ולא בין הפועל ת"א לק"ש. הפועל הקבוצה הכי מצליחה באירופה - אבל מכבי חיפה לא ממש ממש הרחק מאחור, לא בהרבה. פעמיים ליגת האלופות זה משמעותי יותר מהישגים בליגה האירופית. הניהול של מכבי חיפה תמיד היה הכי טוב בארץ ומבחינה מקצועית יש לחיפה יתרון גדול. לשכטר נניח אין שום סיבה אמיתית להעדיף את הפועל למרות שהוא כל-כך אהב אותנו ואנחנו אוהבים אותו. קשה לדבר בעידן הנוכחי על 'סמלים'.

אגב, הקמפיין האירופי האחרון שלנו היה מביש, בחיים לא הושפלנו ככה 4:0 למרות שהיה הפסד צורם ללידס יונייטד ב-2003. אני רוצה לראות את הפועל עושה עונה טובה ויציבה בליגה, אירופה רק מפריעה כרגע. גם עם קשטן זו הייתה עונה אירופית חלשה עם כל הכבוד לכך שהובלנו 3:1 באיינדהובן ובסוף סיימנו ב'תיקו מכובד'. המסורת האירופית לאט-לאט נשברת.

לגבי אלרואי כהן - הוא לא דפק ברז מהמשחק, אלא פשוט חתך רבע שעה-20 דק' קודם. זה גם לחלוטין לא מקובל, הפועל היא לא קייטנה. או שבעצם כן היינו קייטנה וזו אחת הדוגמאות.

טל בן-חיים הבקיע בטדי, הבקיע בדרבי והבקיע נגד מכבי חיפה. הוא תמיד היה מהפחות גרועים על המגרש. הוא לא נגרר ליכולת הקבוצתית הכוללת הירודה, או שכן אבל במעט. בניגוד לחנן ממן למשל. ושנתיים וחצי קרדיט לאלרואי כהן זה יותר מידי מבחינתי. הבעיה שאף-אחד לא יקח אותו בסכומים האלה.

וכמו ערן זהבי - בסוף הוא יילך למכבי. אין לי ספק שעם שכטר כשיר היינו לוקחים אליפות ב-10/11. בלתי-נתפס שנהנתי מהשחקן המדהים הזה רק עונה אחת(מדהימה) באדום. זהבי מהר מאוד שכח את כל מה שהפועל נתנה לו. טביב הוציא לשכטר את המיץ הרבה יותר מלזהבי ובכל-זאת הוא עזב 'ברוח טובה' יחסית.

Last edited: May 20, 2013
  6. Landon Donovan Member

מה זה השטויות האלה? מה הקשר בין הצלחת העבר להצלחה בעתיד? האם דמארי יהפוך לשכטר, רוצ'לה יתחפש לדה סילבה והפועל תפרק את בנפיקה שוב?

אין שום סיבה להניח שהפועל תצליח באירופה בעונה הבאה יותר ממכבי או מחיפה. למעשה, יש את כל הסיבוץ להניח את ההפך.

7. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

שחקן שיודע כי מקבוצה מסויימת יצאו הרבה שחקנים למועדונים אירופאיים אחרי שזכו לחשיפה במפעל האירופאי בו השתתפה הקבוצה, יעדיף את אותה קבוצה או קבוצה אחרת? לא אמרתי שאין לשחקן אפשרות להצליח בקבוצה אחרת באירופה. אבל אתה מוריד מהערך של הפועל ואתה שוכח כי היא תקעה יתד במפעלים האירופאיים וזו תהיה העונה התשיעית ברציפות שהפועל באירופה וזה הביא לחשיפה של הרבה שחקנים וגם למעבר לקבוצות אירופאיות.

ומכבי חיפה לא הרבה מאחור? הפועל מדורגת, נכון ל15.5.2013, במקום ה70 בדירוג המועדונים האירופאי. מכבי חיפה במקום ה128. מכבי תל אביב במקום ה176, ועירוני קריית שמונה במקום ה206. תסיק מזה אילו מסקנות שאתה רוצה. ולשכטר אין גם סיבה להעדיף את חיפה יותר מאשר את הפועל מלבד סיבה אחת: כסף. הרי זה שם המשחק בסופו של דבר. אם להפועל היה קצת יותר כסף פנוי, תהיה בטוח שהוא היה חותם פה כבר אתמול. הוא כנראה לא יגיע אלינו, אבל אין לי ספק שהוא היה עושה כן אם היינו בעמדה נוחה יותר מבחינה תקציבית. כנ"ל זהבי.

8. Landon Donovan Member

שוב - מה? האם אתה טוען שבגלל ההצלחות שהיו להפועל בעבר יש לה יותר סיכוי להצליח באירופה מאשר מכבי או חיפה למרות שהיא קבוצה נחותה משמעותית?

9. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

כן ולא.
    אני חושב ששחקנים יודעים את היכולות של מועדון הפועל תל אביב להגיע רחוק באירופה והם לא לוקחים את זה כמובן מאליו.

מצד שני זה נכון שכל עוד הקבוצה לא בנויה מספיק טוב והסגל לא טוב מספיק אז הסיכויים שהנ"ל יקרה נמוכים מאשר הסיכויים שיש כיום למכבי או חיפה.

אבל אתה אמרת:
    ואני אומר שמוקדם לטעון, מכיוון שהולכת להיות לדעתי מהפכה מאוד גדולה בהפועל, מהפכה גדולה וחיובית. אז חכה איזה חודש-חודשיים לפני שאתה יוצא בהצהרות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

10. Landon Donovan Member

מהפכה? הפועל צריכה 7-8 שחקנים חדשים רק להרכב בשביל להתמודד מול מכבי וחיפה. שלא לדבר על זה שבשביל לרוץ חזק באירופה היא צריכה גם ספסל טוב. מאיפה יגיע הכסף? אני בהחלט מאמין שבהנתן תקציב ראוי רב"ש מסוגל לעשות את זה, אבל איך הוא יקבל תקציב ראוי? להפועל פשוט אין כרגע משאבים לתת לרב"ש את התנאים האופטימליים. היא צריכה להסתדר עם מה שיש. במקום להוציא סכום גבוה על גבאי, עיא יכולה להביא את דגני בגרושים. את הכסף שיש, אם יש, עדיף להפועל לשמור לשכטר, שהוא שחקן שיכול לעשות הבדל גם אם הקבוצה מסביבו פחות טובה.

11. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

על פי הדיווחים האחרונים, הפועל צפויה לתת לבן שמעון 9 מיליון ש"ח לרכש. זה לפני מכירה אפשרית של עומר דמארי, ובלי להזכיר את העובדה שלפחות 12-13 שחקנים צפויים לעזוב. כל השחקנים האלה מפנים משכורת שתוסיף עוד כמה שקלים לתקציב. בקיצור, אני חושב שיהיה בסדר בגזרה הזו. נכון שאנחנו לא עשירים מדי, אבל פעולות חכמות יביאו להצלחה בגזרת הרכש.

12. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

והקהל ימשיך לשיר "אנחנו לא שכירי חרב להנאתו"..

אני ברצינות שואל, מצד אחד אומרים שהפועל במצב כלכלי רע, ומצד שני מקצים 9 מיליון שקל (קצת פחות מ-2 מיליון יורו, זה אומר תקציב הרכש הגדול בישראל) לרכש בתוספת לרכש במיליונים של השנה. בזמן הזה מחלקת הנוער של הפועל היא בדיחה. לא עדיף להפועל לוותר על איזה מיליון יורו ברכש, להסתפק במקום 3 בשנה הבאה ואולי גם בשתיים שאחריה, אבל לבנות מחלקת נוער נורמלית שתספק שחקנים לבוגרת?
    אין בהפועל שחקן בית אחד שיוכל להוביל את הקבוצה בעתיד (וגם בהווה אין ממש שחקני בית ברוטציה מתחת לגיל 30). עדן שרם, רמזי ספורי וכפיר אייזנברג (או אייזנשטיין. אני אוהד מכבי, לא מכיר את כולם) הם לא כישרונות יותר מדי גדולים.

13. Raulito Madridista

לקחת שיר אחד שחיברו כמה אוהדים בקהל והפכת אותו לתורה כולה, ופה הטעות שלך. אנחנו לא נואשים ללחם כמו בית"ר נניח, אבל לא מגלגלים מיליונים כמו מיטש. משיגים את הכסף אבל זה הולך קשה. צריכים את המיליון של חברי העמותה, איש עסקים פה, תרומה שם וכן-הלאה. מחלקת הנוער מוזנחת כבר שנים וזה נכון, וזה מקומם ומעצבן. לא הגיוני שיהיו להפועל ת"א יותר הפסדים מניצחונות. אני בכלל לא בטוח שצריך להשקיע הרבה כסף בנוער. צריך לעבוד שם כמו שצריך. לשנות את ההתנהלות, שמאמן יגיע למשחקים ויהיה מעורב, למנות איש מקצוע רציני. מאמן נוער לא צריך להרוויח מיליון דולר.

לגבי הרכש של הפועל - אני מעדיף שהפועל תביא 3-4 שחקנים טובים ושהסגל יתבסס אפילו בשליש על הנוער, למרות שאני יודע שאין מציאות. בעונה שעברה היה סגל של 30 שחקנים וזה הזוי. 5 מגנים שמאליים, פתאום איזה ניר נחום מגיע לקישור ושחקן כמו אלרואי כהן לא מתלבש וכאלה. מלבד חריש עמוק בהגנה(שושן וחוטבה מחליפים ויותר מזה אין לנו כלום, אולי הרוש גם כן שטוב כמחליף) - לעשות שינויים מינורים.

14. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

מחלקת נוער היא לא דבר שאפשר לשנות בשנה, גם לא בשנתיים. זה מצריך מהפכה מסיבית וזה עולה הון תועפות. יצא לך לראות, אני מניח, את הכתבה שפורסמה על העלויות של הנוער של מכבי לגולדהאר. להפועל אין את זה, והפועל לא יכולה להרשות לעצמה עוד עונה כמו העונה שעברה. לכן עדיף לה להתרכז בקבוצה הבוגרים, וביום שיהיה לנו בעל בית רציני ונורמלי, אז להתחיל לבנות את מחלקת הנוער מחדש. עד אז, לדאבוני הרב, היא תמשיך להיראות כמו שהיא נראית היום.

ולגבי ה"אנחנו לא שכירי חרב", שיר פתטי שעדיף שייעלם מהיציעים כמה שיותר מהר.

15. Landon Donovan Member

ה-9 מיליון ש"ח הם רק לרכש או שגם הוצאות השכר נכללות שם?