רק צריך להגיע בכושר טוב לרגע האמת, זה האתגר (והקושי). מה שהיה כבר לא כזה חשוב. הפוטנציאל של הקבוצה ידוע כבר לכל.
הבעיה שאי אפשר פתאום לדפוק הופעה ענקית בנוקיהו,לא יודע יותר מדי מדכא כל העולם הזה,במיוחד כאשר שחקנים חשובים שלנו מתחילים לבייץ ברגע שרק שומעים על האולם הזה ככה שאני רק מתפלל על להגיע לגמר להבטח את המקום ביול"ב ושמכבי "תחגוג" שוב מול אולם ריק רק לשרוד את העונה הזאתי.
אני מרחם על הפועל ירושלים על כך שהציגה משחק כדורסל מעולה והייתה ראויה לננצח ולזכות בדאבל היסטורי, אבל תיאלץ להסתפק בגביע המדינה. אבל תרשו לי להתמקד במאיר טפירו. כ"כ חבל עליו, שחקן שאני מאוד אוהד ומעריך, ואתמול הוא יצא הגיבור הטארגי בכל הגמר. מצדאחד, סוף סוף הגיע למשחק נגד מכבי בנוקיה, שבר את הסטיגמה שתפרו לו, לקח אחריות, קלע 14 נקודות, 10 מהם ברבע הראשון. מצד שני, התעייף מהר, איבד כדורים וביצע שלוש עבירות מיותרות. עבירת התוקף שלו על שארפ החזירה את מכבי לחיים(תעזבו האם השריקה הייתה נכונה או לא), ואת ירושלים לגב של ג'נקינס שהחטיא שלשה בזמן קריטי. טפירו חיכה לרגע הזה כל החיים שלו אבל בכל זאת סיים בלי הצלחת. ירושלים וטפירו פספסו הזדמנות ענקית לזכות באליפות וספק רב אם הזדמנות כזאת תחזור שוב.
עכשיו מתחילות ההכנות לעונה הבאה. טפירו צפוי להשאר, ככל הנראה יוצע לו חוזה לשנתיים, והוא עשוי להתבקש להוריד בשכרו. לימונד קנה את כרטיס השחקן שלו ב 50 אלף ירוקים, וטס לחפש לעצמו קבוצה בחו"ל.
ירושלים תפנה ליניב גרין, לורן וודס מועמד: הפורוורד טרנס מוריס, שהגיע באמצע העונה במקומו של תמאר סליי והפך להצלחה גדולה, נמצא במו"מ מתקדם עם סגנית האלופה על הארכת חוזהו. בירושלים לא מתכוונים לשלם למריו אוסטין את הסכומים אותם הוא דורש, שעומדים על יותר ממיליון דולר. יוריצה גולמאץ לא ימשיך בוודאות, ומי שמועמד להחליפו הוא לורן וודס, ששמו עלה כבר במהלך העונה החולפת וכעת הוצע שוב לסגנית האלופה. מיד לאחר קביעת התקציב, תיעשה פנייה למאיר טפירו. אירועי גמר הפיינל פור הם אלו שגרמו ככל הנראה לרצון המחודש בקפטן, שכבר נראה בדרכו החוצה מהקבוצה. השם הבא ברשימת הקניות הוא יניב גרין, בו מעוניין דן שמיר כמחליפו של ארז מרקוביץ'. לאחר עזיבתו של ג'יימי ארנולד, ינסו במכבי תל אביב להשאיר את הסנטר - אבל גרין עצמו עדיין לא יודע היכן הוא מעדיף לשחק. גיא פניני חתום על חוזה לשנתיים נוספות, ועונת הבכורה המצוינת שלו עשויה לדחוק את מתן נאור החוצה. בקבוצה מעריכים מאוד את נאור, אולם הדעה הרווחת היא כי אולי עדיף לו לחזור לקצב מלא במקום אחר, בעקבות הפריצה של פניני. גם עתידו של דרור חג'ג' עדיין לא ברור באופן סופי, ובין הצדדים מתנהלים מגעים על הארכת חוזהו. רביב לימונד, שסיים שנת השאלה מוצלחת בעירוני נהריה, רוצה לשחק באירופה וייאלץ לשלם לירושלים 50 אלף דולר פיצוי, אם וכאשר יחתום על חוזה בחו"ל.
נשמע טוב מאוד. את מוריס חייבים להשאיר, הוא פשוט שחקן אדיר. עושה כ''כ הרבה, מאוד מגוון, אול-ארוואנד פלייר. הוא שקט, חסר אגו ותורם המון בצד החברתי. לדעתי הוא חייב להישאר. אחד הזרים הטובים בליגה. אם יביאו את וודס במקום גולמאץ, זה יהיה גם מהלך אדיר. גולמאץ בכל מקרה חייב ללכת כי אין לו מה לחפש, אבל לורן וודס יכול לתרום המון. הוא לא הכי מגוון בחלק ההתקפי, אבל הוא שחקן הגנה מצויין וריבאונדר טוב מאוד. הוא כבר עבר ב-NBA וגם באירופה ויש לו הרבה ניסיון. ביחד עם טרנס מוריס הם יכולים לפתוח בקו קידמי חזק מאוד והגנתי, עם שני שחקני הגנה אדירים, ולא כמו שבד''כ יש אחד. זה דבר שלא היה הרבה זמן בירושלים. גרין גם יכול לעזור לירושלים לדעתי. הוא ישראלי והגבוהים הישראלים של ירושלים לא ברמה גבוהה. מרקוביץ' הראה יכולת טובה בחלק מהמשחקים והראה שמגיעות לו דקות, אבל לדעתי הוא לא מגיע לרמה של גרין, למרות שהוא בקושי שיחק במכבי ת''א. בירושלים יכול להיות לו תפקיד דיי חשוב והוא יקבל דקות ויתרום, ולדעתי מהלך כזה יכול לעזור.
אישית אחרי שארנולד עזב אני לא חושב שמכבי יוותרו על גרין בקלות. לגרין מובטח כבר שנה אחרי שנה שהוא יהיה שחקן סגל משמעותי ולא בערך אחרוןברוטציה. כל שנה הוא מתאכזב מנחד ש אבל גם מאמין מחדש.השנה אחרי עזיבת ארנולד אני רואה את זה באמת גם מתממש והשאלה הגדולה האם לגרין נמאס לחכות להזדמנות שבאמת תגיע כמו במשל המפורסם על הזאב כשהוא מגיע אף אחד לא מאמין. it`s up to Yaniv זאת תיהיה ההחלטה, לדעתי, החשובה בקריירה. אם ישאר ויקבל דקות יעשה את מה שסוף סוך מצפים ממנו ויכיח לכולם עד כמה טוב הוא יכול להיות ושהוא מתאים לרמות הגבוהות ולא רק בנבחרת(שאני חושב על זה צביקי יכול לעזור למכבי בעניין הזה מאוד). אם ישאר ולא יקבל דקות הוא יגמור את הקריירה.(למרות שהוא לא מבוגר כל כך). אם יילך ויראה שיכל לתרום למכבי הוא ירגיש תחושב תאכזבה ופספוס. כי מי שמכבי תביא בעמדת הישראלי למשבצת במקומו בטוח אבל בטוח לא יהיה הרבה יותר טוב ממנו אם בכלל (ובלות'נטל לא במשבצת של יניב)
וודס בן 29. שיחק בחצי השנה האחרונה בז'לגיריס קובנה והוביל את הקבוצה לזכייה באליפות ליטא. במהלך העונה, האדומים חשקו מאוד בוודס - אבל לבסוף ירדו ממנו בגלל עלויותיו וסגרו עם מוריס. אלא שמעבר לעלות הכספית, המשימה להנחתת וודס בישראל לא תהיה כל כך פשוטה. בליטא אומרים כי ז'לגיריס תעשה הכל על מנת להשאירו ולבנות את הקבוצה לעונה הבאה סביבו. בשש הופעותיו בליגה הבלטית, בה סיימה קובנה במקום השני, הוא רשם 12.5 נקודות ו-7.2 ריבאונדים, כשבליטא הוא סוגר על 14.2 נק' ו-11.2 ריב' בעשרה משחקים.
ירושלים, מחזיקת הגביע ב-2004, קיבלה הגרלה נוחה יחסית ופיקנטית לא פחות בבית 9. דן שמיר וחניכיו יפגשו את שטרסבורג (צרפת) של אפיק נסים, דן בוס (הולנד) של רועי ברקוביץ' וכן את סגנית אלופת פולין טוראו. היריבות הקשות ביותר בבית הן קאזאן מצמרת הליגה הרוסית וזאדאר הקרואטית. שלוש הקבוצות הראשונות בכל בית יעלו לשלב הבא, יחד עם חמש הקבוצות בעלות המאזן הטוב ביותר שיסיימו במקום הרביעי. בסך הכל יעפילו לסיבוב השני 32 קבוצות.
כמו שזה נראה כרגע י-ם לא יכולה לעשות כלום, לא בליגה ולא ביול"ב, טפירו, נאור, ג'נקינס, מוריס ואוסטין עזבו, אני לא יודע אם ימצאו מחליפים ברמה הזאת. ישראלים כמו טפירו ונאור קשה יהיה למצוא, אוסטין ומוריס גם כן אבידה רצינית.
הפועל ירושלים האריכה היום (שלישי) בשנתיים את חוזהו בקבוצה של ארז מרקוביץ', וסיכמה גם עם יהוא אורלנד מגלבוע/עפולה לשתי העונות הקרובות. בקבוצה הודיעו כי בכל מקרה יימשכו המאמצים לצרף גם את יניב גרין ממכבי תל אביב. ירושלים פנתה גם לשחקנה של גבעת שמואל יובל נעימי במטרה לצרפו לקבוצה. נעימי הוא גיסו של יו"ר הקבוצה דני קליין, שהתבטא בעבר מספר פעמים על רצונו לראות את נעימי במלחה.
ארנולד חתם לשנתיים בהפועל ירושלים: ג'יימי ארנולד בכל זאת נשאר בישראל. אחרי שנתיים במכבי ת"א, חתם היום (ראשון) הפורוורד המתאזרח על חוזה לשנתיים בשורות סגנית האלופה, הפועל ירושלים. ארנולד אמנם חתם הקיץ בדינמו מוסקבה האזורית, אולם הצליח להשתחרר מהקבוצה הרוסית מסיבות אישיות. הוא ירוויח במלחה 200 אלף דולר לעונה, סכום שהתפנה בעקבות עזיבת מאיר טפירו לבני השרון. המטרה הבאה של הפועל ירושלים היא להחתים שחקן נוסף של מכבי ת"א בעונות האחרונות: יניב גרין. אחרי השלמת הסגל הישראלי תפנה ירושלים להחתמת שחקנים זרים, כאשר בימים אלו כבר מחפש המאמן דן שמיר אחר מועמדים בארה"ב.
טימי באוארס: וויל בליילוק הוא בונוס גדול שחקנה של הפועל ירושלים שמח מאוד על צירופו של הגארד לסגנית האלופה: "הוא רכז שיכול לעשות סדר במשחק". על אוסטין: "לא נראה לי שהוא יישאר" http://www.one.co.il/cat/articles/article.aspx?id=96298&bz=9
שרון ששון חתם בהפועל ירושלים לשתי עונות: הפורוורד של מכבי ת"א בשנתיים האחרונות העדיף שלא לחכות לתשובה ממכבי תל אביב לגבי המשך דרכו בקבוצה ובחר באופציה הירושלמית. ששון יהיה השחקן השני שעושה את הדרך מהיכל נוקיה למלחה, אחרי ג'יימי ארנולד שאמור לסגור בימים הקרובים את ענייניו מול דינמו מוסקבה. אולי יסבירו לי אחת ולתמיד, מהיכן מגיע הכסף הרב שמושקע בשחקני הרכש העונה? עד כמה שאני יודע ארקדי כבר מזמן לא שותף ולא מזרים כספים, אצל קליין האמצעים מוגבלים מאוד, מי כן מממן את שחקני הרכש החדשים?